Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Pikkolo^^ válasza KillHates (#1600) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

808-ra vannak custom romok?

(#1602) Quasi_modo válasza KillHates (#1600) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Pedig hát megmondták, hogy a Symbian rossz. Vagy még sem?

Pikkolo^^ Még nem láttam. de majd úgy is lesznek. De minek ?

[ Szerkesztve ]

valami

(#1603) KillHates válasza Quasi_modo (#1602) üzenetére


KillHates
nagyúr

Úgy ahogy mondják; a Symbian egy fos, nem jó semmi másra csak:
telefonálásra, üzenetek kezelésére, multimédiára, munkára, játékra, navigációra, hátvakarásra, urándúsításra...
Ja és majd elfelejtettem; az egyetlen tisztességes mobil fényképezésre!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1604) mrszitya válasza KillHates (#1600) üzenetére


mrszitya
senior tag

Na jó, de azért tökéletes rendszer nincs. Valamelyik magyar oldal tesztjében írták, többször lefagyott náluk a 808 is a Symbian-nel. Hogy Androidnál nagyobb az esély a fagyásra, az tény, nem véletlen, és szinte elkerülhetetlen. IOS pár cuccra, Symbian pár tucatra, Droid több száz különféle gépre készül, ráadásul minden gyártó belebuherálhatja a saját neki tetsző dolgait...

Remélem azért 808 esetében, hogy hozzád hasonlóan tényleg minél kevesebb ember találkozik ilyen problémákkal, mert én is akarok majd egyet bitorolni a jövőben. :)

(#1605) weiss


weiss
addikt

Nokia Púrvjú :DDD

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#1606) KillHates válasza weiss (#1605) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ez nagyon ott van! :C

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1607) Pikkolo^^ válasza Quasi_modo (#1602) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Azért, hogy gyorsabb legyen és felesleges dolgok ki legyenek belőle szedve.

(#1608) Polarstar válasza weiss (#1605) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Ez durván súlyos volt!!!! :C

RealTime rajzol a szoftver! :D

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1609) Quasi_modo válasza mrszitya (#1604) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Valamelyik magyar oldal tesztjében írták, többször lefagyott náluk a 808 is a Symbian-nel
Néha úgy érzem, némi ellenhype is van a háttérben.
Egyébként meg melyik rendszer nem tud belassulni, vagy lefagyni ? Mert szerintem mind tud.
Nálam sem fagyott le soha, viszont egyszer belassult mintha lefagyott volna, aztán feléledt. Valami külsős alkalmazás okozta, amit azonnal leszedtem.

valami

(#1610) MR007RM válasza Quasi_modo (#1593) üzenetére


MR007RM
addikt

Nálam csak annyi van hogyha katt után bemegyek a galériába megnézni mit műveltem, akkor nem tudja kiélesíteni a fotót megnézésre, így előtte be kell zárnom az alkalmazást aztán jöhet a képnézegetés. Ez egy apró hülyeség, ami azért nem tántorít el. És talán néha nehezen fókuszál, zöld megvan és rögtön el is veszíti makró esetén apró alanynál kijelzőn is látva, de kezdek ráérezni miért van. Érzékeny a beállításokra a gyárival könnyebb biztos fotót produkálni, de ebben meg több lehetőséget látok. Nálam a beállítások rendben működnek még, és nem tettem be alapértelmezetnek. Ha van időm inkább ezt babrálom. Gondolom az áruházban ahol folyton frissítik(egy párszór már volt) és javítják mint látom írnák az emberek, ha komoly baj lenne vele és a biztos kiigazítás sorra kerülne, vagyis nem lejárt lemez a progi foglalkoznak vele. De mindegy lényeg hogy van választási lehetőség és ezért nem unalmas hanem változatos kinek ez kinek az. :) Nálam egyébként(a múltkor rosszúl számoltam) jelenleg 161 alkalmazás van feltelepítve eddig. Egy kicsit lassabban bootol a telcsi mint szüzen volt de megvárom és csak aztán kezdem nyomkodni nehogy összezavarjam, mert amíg nincs kész nem szereti a molesztálást. Ezt a telót semmi pénzért nem cserélném le másra egyre jobban szeretem. :)
QT-s progi ha jól látom. Ha kijön az 5-ös verzió, akkor gyorsabb lessz és jobban fog működni? Ezen gondolkodom, de csak ha.......

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1611) KillHates válasza Quasi_modo (#1609) üzenetére


KillHates
nagyúr

Belassulást még nem tapasztaltam. Minap volt olyan, hogy ment az EasyLight, miközben ráhúztam a lezáró csúszkára.Lekapcsolta a kijelzőt, de nem kapcsolta ki a LED-et, az után viszont nem volt hajlandó "feléledni" a telefon, csak 4-5-ik reteszhuzigatásra. Levettem az EasyLight-ot, és azóta nincsen semmi gond vele.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1612) Quasi_modo válasza MR007RM (#1610) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Nálam kb 80 progi van fenn a játékokkal. Lassulás nincs.
A Camera Pro-ban csak a HDR meg a vízszintezés tetszett. De mivel az alap szoftverrel tudok jó képet produkálni, nem hiányzik. Az alapot meg gondolom frissítik még. Abban az az egy bajom van, hogy tök sötétben kb. 2 méternél messzebbre nem nagyon akar fókuszt találni csak ha van valami halvány fény. Olyankor hiperfokálisra szoktam állítani, akkor jó a kép messzebbre is sötéttben.

[ Szerkesztve ]

valami

(#1614) Quasi_modo válasza HCgamer (#1613) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Most ugye nem arra gondoltál, hogy a robotos felület mennyivel összetettebb?

valami

(#1615) mrszitya válasza Quasi_modo (#1609) üzenetére


mrszitya
senior tag

Pont arra utaltam én is feljebb, amit te is írsz, nincs pörfekt rendszer.

Én nem látok vele szemben ellenhype-t, (mert mindenhonnan csak a szifon5 körüli hype árad? :) )

A "fanyalgás" mind a Symbian-nek szól a tesztekben (és a nem túl acélos procinak, nem nagy felbontású kijelzőnek), amit az erősít fel ugyebár, hogy a Nokia is egy másik, külső OS-re bízta a sorsát (egyelőre), és a WP-t rakja már a legtöbb telójára. A kamera mindenkinek tetszik benne, de gyakorlatilag ez az egyetlen (nagy) előnye, más téren nem emelkedik ki. És mindezt tetőzték egy nagyon magas árral is.

[ Szerkesztve ]

(#1616) MR007RM válasza KillHates (#1611) üzenetére


MR007RM
addikt

Ehhez hasonló tapasztalatok néha nálam is előjönnek sajnos. Ilyenkor várni szoktam egy kicsit míg rendbeteszi magát, vagyis a vmitől belassulás helyreálljon. Mintha túl gyorsan akartam volna pörgetni a dolgokat és ettől a teló lemaradt, nem bírná követni az eseményeket. De csak ritkán fordul elő mikor kapkodok.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1617) KillHates válasza HCgamer (#1613) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ja, amennyivel összetettebb annyival több a szop@s is vele! Volt Androidos telefonom; kivágtam a kocsim ablakán olyan dühös lettem rá! (aztán tipliztem vissza, mert eszembe jutott, hogy a SIM benne van :B)

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1618) KillHates válasza MR007RM (#1610) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ezzel én is találkoztam, csak a Galériából hajlandó a teljes képet nagyítani, a Fényképezőből csupán, valami nézőképet hajlandó csak mutatni...

Én azt tapasztaltam, ha az exponáló gombot "instant" használod és még nem volt ideje élességet állítani akkor egy érdekes dolgot csinál; ellövi a képet "lesz-ami-lesz" alapon, majd egy pár tized másodperccel később lő még egyet ami már tökéletesre sikerül neki. Gondolom ennyi kell az optikának a dolgokat beállítani. Ma voltam kint lovas napon a lányommal; aki egy kis szekérrel csapatott a pónikkal. Persze a teló elment "alvókába" szépen a zsebemben mikor előkaptam láttam, hogy nem megy, rátiportam az exponáló gombra, a kamera magához tért, de atom homály. Lőtt egy képet majd rögtön egy másikat is. Ez utóbbi lett teljesen éles.

Ami a boot időt illeti, az szerintem szuper jó az N8-hoz képest. Azt ha megpakoltam, el tudott vacakolni egy percet is mire magához tért. Szerintem most már jól el van találva a hardver a szoftverhez.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1619) KillHates válasza mrszitya (#1615) üzenetére


KillHates
nagyúr

Én ezt a dupla-tripla-quad magos őrületet nem igazán értem... Szerintem nagy kár, hogy így elszaladtak a procik, mert igazán ez teszi pont buta fosokká a programozókat.
Ami meg az elavult hardvert illeti, csak annyi, hogy a kétmagos Cortex procis Androidos tableten az Azkend2 vagy másfél percig indul, az N808-on meg becsavarja 10 sec alatt... :U
Lehet, hogy talán jobban összeforrt komponensekről beszélünk?

Egyébként mindig azzal szoktam ilyenkor példálódzni, hogy ott a Curiosity amiben 200 MHz-es PPC 750-es proci dolgozik és bőven elég, egy teljesen intelligens, döntéshozó készülék meghajtására, ami még önjavításra is képes meghibásodás esetén. Minden a programozók és az építők találékonyságán, a komponensek optimalizálásán és az összehangolásán múlik. Ezért üt nagyot az összes Apple termék; mert van bennük beléjük fektetett munka mind ötlet, mind tervezés, mind kivitelezés szintjén. Én most valami ilyesmit látok az PV-ben is...

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1620) Langsam


Langsam
aktív tag

Segítséget kérnénk a Nokia 808-as internet elérés kapcsolatának beállításában.
Látszólag minden beállítás jó, de a Nokia térképek Saját hang programnál mégis azt írja ki hogy nem sikerült az eszköznek kapcsolódni. És böngésző is csak wi-fi esetén van, viszont adatkapcsolattal már nincsen. Az ügyfélszolgálat szerint minden rendben van. Ha valaki már találkozott ezzel a problémával, megköszönnék egy kis segítséget, mert már reggel óta küzdök vele. Üdv.

Obi Van ? Nincs, már elfogyott...

(#1621) Auratech


Auratech
őstag

Van valaki győri-Győr közeli N808 tulaj errefelé?

[ Szerkesztve ]

Auratech Field Recording

(#1622) MR007RM válasza Langsam (#1620) üzenetére


MR007RM
addikt

Én hülye vagyok ehhez, de nekem is volt vmi hasonló egyszer. Már nem tudom mit nyomkodtam, de ott volt a baj hogy nem WAP-módban akart kapcsolódni. Talán a prioritást kellene annál felnyomni a többi fölé: setting-connectivity-settings-network destinations-internet-Wap(priority:X)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1623) mrszitya válasza KillHates (#1619) üzenetére


mrszitya
senior tag

Senki sem akarna ezért a telóért pénzt adni ma, ha nem lenne benne ez a kamera, de még így is irreálisan magas még (legalábbis nálunk) az ára.

Igen, jelenleg inkább a marketing miatt raknak pl. négymagos procikat a telókba, de ez nem jelenti azt, hogy értelmetlen, felesleges az egész dolog.
Oké, a Curiosity egy ezeréves procit kapott, de ott kicsit mások az elvárások. Rakjuk be ezt egy mai átlagos felhasználó laptopjába, asztali gépébe. Csináljuk azt, amit szokott. Már a Windows 7-tel (8-cal) vége lenne, de akkor indítsunk rajta el egy Crysis 2-t, aztán konvertáljunk egy kis filmet, zenét, nézzünk közben YT HD videókat a Flash Playerrel, ja meg egy tervezőprogit is futassunk utána, modjuk a ProE-t, ja meg egy Blendert, meg Photoshopot is. :)

(#1624) KillHates válasza mrszitya (#1623) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szerintem sokkal egyszerűbb telefonokért is adnak ki az emberek pénzt. Főleg aki csak telefonálni akar vele. És aki telefonálni és fényképezni akar azoknak ott az N808 (ha burzsujok, vagy mázlisták mint én) vagy az N8 aminek mostanra nagyon leesett az ára.
Az N808 meg túlszárnyalta a Nokia minden elvárását, pedig heroin drága... :W

Ne feledd, hogy az általad felsorolt dolgokat megcsináltuk anno 200 MHz-es procival is.
(oké, nem toltuk a trópusi tengerparton, de nagyszerű futam volt a pokolban)
Mikrokontrollerek programozásával foglalkozom és tudom, mire képes egy 5 MHz-es processzor, amin célprogram fut. És ez a lényeg le van programozva megfelelően az amit akarunk.
Természetesen ez annyira életképes a hétköznapokban, mint ahogy Rambo svájci bicskával essen neki az ellenségnek :D
Mint ahogy az Android is egy mindentudó operációs rendszer, láttam már futni mindenen; netbook-on, telefonon, táblagépen, TV-re kötött médialejátszón, levehető ajtós turmixgépen :D talán ezért is igényli a többmagos procikat, de azért furcsa világ ez. Az ember azt gondolná, hogy ahogy előrehalad egy szoftver fejlesztése, az úgy egyre jobban kiforrott lesz és egyre kevesebb erőforrást igényel; de nem. Egyre csicsásabb, egyre több parasztvakítást tud, miközben egyre erősebb hardvert igényel és igazából többet nem is nyújt, csak szebben csinálja azt amit tud. Nem értem miért nincsen az Android-ból olyan verzió ami egyre jobban fut a régi gépeken, nélkülözve a fent leírt csicsákat, hátha valakinek a megszeretett Motorola XT920-asán nem a 3D-s élő háttérképre van szüksége, hanem egy stabilabb rendszerre, egy letisztultabb telefon-sms kezelésre... Miért nem tudja ezt nyújtani a jégkrém szendvics egy butított verziója, miért kell kínlódniuk a gyömbéres kenyérrel a régi felhasználóknak?
Na, mindegy, jól szétoffolom az N808 topic-ot az Android hülyesége miatt...

Bár pont ez a jó Symbian-ban. Betoltak mostanra egy jó vasat az 5 éves oprendszer alá (ami a telekommunikáció szinten azóta is tökéletes) és így már teljesíti az eredetileg elvárt sebességet. Ezért egy kicsit félek is majd az új fícsörpakktól, nehogy úgy járjunk, mint anno az Anna után a Belle-el az N8-on. Szegényke az első optimalizációs frissítésekig kicsit köhögött a leányzó alatt...

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1625) Radeon_5 válasza mrszitya (#1623) üzenetére


Radeon_5
aktív tag

Hasznaltad mar ezt az osszes programot igy egyszerre?
Vagy mondjuk mennyit hasznaltal belole egyaltalan valaha? :)

[ Szerkesztve ]

Son of a Bit

(#1626) Auratech válasza mrszitya (#1623) üzenetére


Auratech
őstag

Ebben igazad van. A fonák az, hogy minden negatívuma ellenére mégis ilyen érdeklődésre tart számot a 808.
Amit ez a teló fotó-videó téren tud, kívánatossá teszi ellenére az összes valós-vagy vélt gyengeségének. Ha WP8-al kihozták volna ezt a kamerát, nem tudtak volna belőle eleget gyártani.

Auratech Field Recording

(#1627) Langsam válasza MR007RM (#1622) üzenetére


Langsam
aktív tag

Köszönöm szépen, de nem javult meg. A T-s szolgáltató leküldött még délelőtt egy emailt, amelyben jobb híján (mivel a telefonról nincs adatuk) az N8 netes beállításai vannak. De ahogy nézem az N8-ban nem pont olyan menüpontok vannak mint a 808-ban a hálózati célok beállításánál, lehet hogy ez a gond ? Már 3257-szer újraindítottam és újra konfiguráltam a telefont, de kiszámolja... :D Wi-fi-n megy a böngésző, érdekes hogy amikor adatkapcsoltan akarok böngészni, egy pillanatig megjelenik a 3,5 G majd azonnal bontja és közli hogy kapcsolódás sikertelen. Valami árulás van a dologban, help me. :R Üdv.

[ Szerkesztve ]

Obi Van ? Nincs, már elfogyott...

(#1628) Quasi_modo válasza Auratech (#1626) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ha WP8-al kihozták volna ezt a kamerát, nem tudtak volna belőle eleget gyártani.
Na ezzel vitatkoznék.
1: A WP8-at nem láttuk, úgy ilyet nem lehet állítani.
2: Ha az is annyit ér mint a 7-es, akkor bizony nem menne el sok még ezzel a kamerával sem.
Mondjuk én bízom benne, hogy messze jobb és szebb lesz mit a 7-es. Meglátjuk. Minden esetre a 808 évekig marad, a WP-nek hagyok időt a fejlődésre. (Ha csak meg nem bukik teljesen)

mrszitya Senki sem akarna ezért a telóért pénzt adni ma, ha nem lenne benne ez a kamera Sőt lehet, hogy az SGS III sem kellene a kutyának sem ha nem lenne benne négy mag, hogy olyan gyors legyen.
Az összképet kell nézni, nem azt, hogy valamelyik részéért mit adnál.

[ Szerkesztve ]

valami

(#1629) mrszitya válasza KillHates (#1624) üzenetére


mrszitya
senior tag

Ha Te a Symbiant és a Nokiat védted, akkor egy kicsit azért hadd tegyem meg ezt én is a Google-val és a Droiddal, de nagyon-nagyon röviden. Nélküle nem tartana itt a fejlődésben a telefonos iparág (persze Almának is komoly benne a része), illetve jóval lassabban haladnánk.

A szoftveres optimalizáltság dologban egyébként teljesen egyetértünk, és sajna a "régi" hardverről - némileg az ártól is függően - mindig hamar elfeledkezik legtöbb gyártó.

(#1630) MR007RM válasza Langsam (#1627) üzenetére


MR007RM
addikt

Úgy tudom a rendszert úgy készítették hogy alapból wifit használjon ha van és arra próbáljon felmenni. Hogy ez most jó vagy rossz? Szerintem jó. És ha a fenti legörgetős menünél kikapcsolod a wifit és úgy próbálkozól? Egyébként én vmit kitöröltem a hálózatinál csak nem emlékszem hogy mit. Talán a web'n'walk kavart, azt akarta használni a WAP helyett. Majd a többiek jönnek és segítenek. :) Vagy a Nokiaprogramok oldalán ezt sokan komázzák.

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1631) Quasi_modo válasza Langsam (#1627) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ugye nincs letiltva az adatkapcsolat ?

valami

(#1632) mrszitya válasza Radeon_5 (#1625) üzenetére


mrszitya
senior tag

@Radeon_5
Utsó kettő szoftver már csak példa volt, 3D-s tervezőprogramok viszont többféle is megfordult nálam. Volt is néha probléma egyik-másik komponenssel.
Némi (sok) túlzással egy jó erős mai gépen eldöcögnének a felsoroltak egymás mellett is. :D

@Quasi_modo
Ha összképet nézném, SGS III-at vennék szívesebben vagy akár más, jóval olcsóbb Android-os telót. Csak a kamera miatt gondolkodom ezen.

[ Szerkesztve ]

(#1633) Langsam válasza MR007RM (#1630) üzenetére


Langsam
aktív tag

Köszönöm, már wi-fi nélkül is próbáltam, hiába jelöltem ki az internetet, a webet, a wap-ot, akkor sem ment adat kapcsolattal. Csináltam új hozzá férési pontot, semmi. Egyébként webnwalk nekem nincs is a menüben. Üdv.

Obi Van ? Nincs, már elfogyott...

(#1634) Langsam válasza Quasi_modo (#1631) üzenetére


Langsam
aktív tag

Nincs, köszönöm, sőt a bárhol engedélyez van beállítva. Egyébként lehet hogy valami ilyen egyszerű dolog (kvázi hülyeség) lehet a dologban, mert ez már a sokadik Nokiám és így még nem jártam. Gondoltam hard resetre is, de már annyi minden mást beállítottam és sok progit fel is tettem, hogy sajnálnám ha elmenne, ha a beállításokat is lementem, akkor meg marad ez a rossz kapcsolat is. Egyelőre én is lefagytam az ötletekben. :) Üdv.

Obi Van ? Nincs, már elfogyott...

(#1635) süti5


süti5
őstag

Meg van a kicsike, már fel is tettem töltőre, nagyon várom a reggelt....:)
Holnap már szeretném bevetni fotózni, családi eseményen, remélem auto módban is jó képeket készít, mert holnap reggel 1 óra alatt jobban nem ismerem ki:)

(#1636) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

Anna féle értesítéseket rá lehet valahogyan pakolni?

(#1637) MR007RM válasza süti5 (#1635) üzenetére


MR007RM
addikt

Egy fontos kérdés. Milyen színű? :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1638) süti5 válasza MR007RM (#1637) üzenetére


süti5
őstag

Fekete.
Barátkozni próbáltam a fehérrel, de nem jött össze:)
Annál az tetszett, hogy még jobban kiemeli a kamerát, de a feketénél maradtam, ráadásul szerencsém volt, pont ez az egy volt belőle:)

(#1639) KillHates válasza mrszitya (#1632) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nálam volt SGS III. Ha nem lett volna olyan rohadt drága azt vettem volna. Szerintem teljesen vállalható a kamerája, ha az ember nem akar művészi képeket...
Az meg valami döbbenetes amit az Androiddal csinált a Samsung. Mellette tényleg valami ódon romnak tűnik a PV :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1640) Auratech válasza Quasi_modo (#1628) üzenetére


Auratech
őstag

A WP fejlődését a mangóig láthattuk és tudható volt, hogy mi következik. Ami hiányzott a 7.5-ből..Az unikum ultrabrutál kamera jócskán felértékelte volna a friss szoftvert, ahogy ez a próbálkozás zajlik a 920-as lumia esetében, csak ott alig van kivételes elem, OIS kivéve, de avval nem nyernek piacot...
Még mindig nagyon sokan várják a 808 és a 920 szerelemgyerekét. Egyszerűen nehezen hihető, hogy egy ekkora lehetőséget elcsesz a Nokia.
A 41Mp és a WP8 házassága egy más dimenzióba emelte volna a Nokiás WP telefóniát. Ha az megjelent volna, az összes gyártó maga alá fosott volna irigységében. Így meg csak elégedetten bólogatnak, hogy a világ legjobb mobilkameráját egy hanyatlóban lévő szoftverbe és alsó hangon elegendő általános hardverbe(disp, cpu) pakolják.
Akármennyire is szeretném azt kamerát, mégis azt vártam rég, hogy az ígéretekhez(Elop) híven lesz fullos PV lumia is.

Auratech Field Recording

(#1641) Quasi_modo


Quasi_modo
nagyúr

Hát nem tudom. Végül is mindenki azt vesz amit akar. Egyet nem értek: ha valakinek az SIII tetszik akkor miért ezt veszi. Ha nekem az tetszett volna jobban akkor lehetett volna akármilyen kamera, ha az kell.
Nekem viszont a 808 összképe tetszett, tehát azt vettem és pont.
Na mind1.

Auratech: Mr. Elop ígéreteinek hitelességéről azért már lehet sejteni valamit.

[ Szerkesztve ]

valami

(#1642) MR007RM


MR007RM
addikt

Na akkor újabb fotók tőlem. Eddig sosem látott szépségű utcák, lámpák, ablakok :) ........már megint a kutyust sétáltattam este és játszadoztam a kamerával, méghozzá az itt nagyon népszerű Camera Pro-val. Újabb beállítások és egy trükk hozzá. Főleg kézből de pl az utolsó jól letámasztva volt. ISO 50 :D Persze a cél nálam már megint a képzaj levétele volt.

1
2
3
4
5
6
7
8

Legközelebb Debrecen belvárosáról fogok csinálni párat, de azt már ISO 200-ban, hogy minőségibb legyen sokkal kevesebb elmosodással, szellemképpel. És jobb is lessz. Próbálom a maximumot kihozni. :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1643) Pikkolo^^ válasza Pikkolo^^ (#1636) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Erre valaki?

(#1644) Polarstar válasza Auratech (#1640) üzenetére


Polarstar
nagyúr

A optikai stabi miatt a 920 egy fényképezős okostelefon, mint a PV 808. Ellenben a 808 mégis mintha kicsivel magasabb mércéjü lenne.
Az indukciós töltés egy nagy kaki! - Főleg, hogyha megnézzük a csodálatos hatalmas műanyag plecsnit, amibe kerül az a vékony derót. Kábel - részemről!
Bezzeg induktív villanytűzhelyről nem megy! :DDD

/808-ról egy darabig lemondtam... Macbook black lesz belöle. Az asztalimnak lassan békét kell mondanom./

[ Szerkesztve ]

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1645) MR007RM válasza Polarstar (#1644) üzenetére


MR007RM
addikt

Ha ránézel egy 920-as fotóra az szerintem olyan mintha egy olajfestményt bámulnál. Mesterséges, csúnya, nagy képzaj(800 iso mellett még szép), elmosott, homályos......csak bele kell nagyítani vagy megnézni teljes méretben. A körülötte lévő mozgás elkent a lassú exponálás miatt, ha jól mondom. Vagyis az is kinlódik a sötétség nyújtotta nehézségek miatt. Mint egy HDR fotó a távolban fénycsík ami egy autó lenne. :D Én a 808-al jobbakat fogok lőni most már tudom. Az ISO 200 az jó lesz. Este megnézem a belvárosban. :)

[ Szerkesztve ]

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1646) attisx válasza Langsam (#1627) üzenetére


attisx
addikt

Ugyan már válaszoltam a prividre, de leírom ide is, hátha másoknak is hasznos lesz az infó.

Én is találkoztam már ezzel a problémával (Nokia 700-on). Az okozta, hogy a beállítások/ kapcsolatok/ beállítások/ hozzáférési pontok/ internet alatt több mobilnet alapú AP is volt, ezek közül csak egyet (amelyiknél nem volt kezdőlap megadva) hagytam meg. Így már működött a mobilnet.

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#1647) Quasi_modo válasza MR007RM (#1642) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Nem azért, de tudsz ezeknél jobbat is.

valami

(#1648) Polarstar válasza MR007RM (#1645) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Nagyon überelik a gépet, de én jobban hiszek neked és a 808-nak.

:D

/Kivánatos!/

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1649) Auratech válasza Polarstar (#1648) üzenetére


Auratech
őstag

Kövezzen meg érte, aki úgy érzi, de a 920-ban az OIS-en kívül csak szoftveres megoldások vannak. A pixelek mérete azonos a 808-al. Akkor csak a nagyobb fényerejű optika képes picit több dinamikát, kevesebb zajt "okozni". A fizikát nem kerülték meg. Jobb zajszűrő algoritmus, ami elfut a duplamagon, oszt jónapot.
A PV megoldásai régóta jelen vannak a DSLR kamerák videós képalkotásában. Ott is pixel összevonás hozza létre azt a minőséget. Nem a szenzor közepéből vág ki egy 2Mp-es ablakocskát a gép.

Auratech Field Recording

(#1650) Auratech válasza Quasi_modo (#1647) üzenetére


Auratech
őstag

Ne légy szőrösszívű! Az utolsó rendben van azért...

Auratech Field Recording

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.