Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz #16939776 #36 üzenetére
Tudomásom szerint a panel ugyanaz, dezz tesztje alapján 3x11 bites az effektív megjelenítés (nem tudom hány bites LUT van benne és milyen precíz a belső színszámítás, ha erre gondolsz).
Lényegi különbség a feature-ökben és extrákban van egyébként, igen.
(Nemrég kalibráltam a volt 231WMi-met - jelenleg egy jóbarátomnál van - s nagyon jó eredményeket kaptam, 1000 körüli kontraszttal, s szemmel is nagyon hasonló volt a képe, az EiZO monitor testben is hasonlóan teljesített, mint a SpectraView-m...)Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Hogyne lenne ditherzaj, csak éppen sokkal finomabb/észrevehetetlen a 14 bites LUT és 16 bites internal processing miatt.
A legerősebb érvem továbbra is az, hogy az NEC még nem rakott 6 bites panelt a PA szériába (se korábbi profi IPS-eibe pl 2490WUXi(2)), és bizonyosan SLA1-es 23"-es LG H-IPS van benne, ami mind natív 8 bites panel.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
nem fogod megtalálni, pont az seholse elérhető...
a legerősebb érv a natív 8 bit mellett eddig dezz szeme (a sajátom is egyébként, csak az közelsem elég indok ) és az, hogy minden SLA1-es végű LG H-IPS valós 8 bites panel - ez (és a 231WMi), pedig bizonyosan a fent említett sorozatszámú panellel van szerelve.
(egyébként érdekességként annyi - ezt is dezztől tudom - hogy lehetséges, hogy az U2311H-ból a kezdeti darabok még szintén valós 8 bitesek voltak, de azok nem a fent linkelt LM230WF2-SLC1 panellel voltak szerelve, hanem az SLB1-es variánssal, ami vélhetően 8 bites volt - legalábbis az első darabokból kapott tesztpéldányon nem látott az AFRC-re utaló jelenséget. nemtom az árazással ez összhangba hozható-e, de az első U2311H-k mégiscsak 80k körül voltak, aztán 47k-ra lejöttek amikor már vitték, mint a cukrot... én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ócsósítottak időközben egyet a panelen )[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
Nem akarok itt nézeteltérésbe kerülni, de jobbnak látnám a thought to be 8 bitet hangoztatni mivel az NEC még nem adott ki 6 bites panelű (e)H-IPS-t, a P241w-ben is natív 8 bites van, a 231WMi-ben is az kéne, hogy legyen (dezz szerint az van - és ugyi ebben meg ugyanaz a panel van), nomeg az SLA1-es végű LG panelek rendre natív 8 bitesek (+ A-FRC itt ott).
Szóval itt inkább az lenne kivételes, ha nem natív 8 bites lenne.
Én ezek alapján, és a szemem alapján majdnem teljesen biztos vagyok abban, hogy ez nem 6 bit+A-FRC.
Na de lépjünk is tovább[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Nem kategorizálta el, 155k-ért az első hw-esen kalibrálható professzionális monitor (meg ColorComp, meg egy rakás extra, anyaghasználat..stb), egyedül a panelon spóroltak, ami "csak" 8 bites és így standard a gamutja.
Én mindig az EiZO EV2335W-t hozom fel, ami 130k-ért fele ennyit nem tud, és annak 6bit+A-FRC-s panelje van (viszont PLS panel, nem LG, így lágyabb AG coating).[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Jó cikk, egyetértek az összegzéssel
Észrevétel: " 1:1000, illetve 300 cd/mm^2."
Illetve tudtommal a panel ebben ugyanaz, mint a 231WMi-ben, nevezetesen a LM230WF2-SLA1, overdriveval (forrás). És natív 8 bites, nem 6bit + A-FRC (ez utóbbi adatot hol lelted, én szemre nem látok A-FRC-t, a világossági skála alsó vele sem vibrál, mint az A-FRC-s 6 bites IPS-eknél).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest