- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szab02
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1861 üzenetére
Na, azt, hogy nyugodtan, azt nem mondanám! - Én is ezt a választ kaptam, aztán összeomlott! Újra kellett telepítenem. (csak a tm-et, mert a daemon nem indult többet.)
-
batabe
senior tag
válasz
csocsika1700 #1880 üzenetére
köszi, úgy tűnik az unmask sor átírása hiányzott
-
gahor72
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1878 üzenetére
Cseles,már azt hittem,hogy feltaláltuk a spanyolviaszt!
-
gahor72
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1869 üzenetére
Hali!
Kicsit fura,h az ARP/BINDING listádban hiányoznak a karakterek,mid ip,mind MAC címnél.
Szerintem egy reboot először,aztán a pcn cmd.exe-persze rendszergazdi módban!
Majd : ping 192.168.1.20 ez a NAS ipje.
Alapból 4 csomagot küld és kiderül mennyi ér oda ill mennyi veszik el.Ha kiderül ,h elveszik akkor legegyszerűbb törölni az BINDING listát és újból kitölteni.
Vagy lementeni a konfigurációs beállításokat és újra frissíteni a FW-t,akár downgrade-del,majd a legfrissebbre up-olni.
Az Advanced security nálam is így néz ki.De ha hiányoznak a karakterek az ip-ből és a MAC-ból az gáz.
üdv
-
batabe
senior tag
válasz
csocsika1700 #1868 üzenetére
sajnos nem az a gond: a letöltés folyton root-ként hozza létre a letöltött cuccot, de admin-nal van felmappelve windows alatt, így adminként nem tudok a root tulajú mappákba írni.
beraktam az admin user-t a root csoportba, de az sem segít.
egyéb ötletÍ?
-
gahor72
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1846 üzenetére
Szia!
A WOL/magic packet ugye nem más mint egy sor ping.
Ha a gépről parancs sorból megpingeled a NAS-t /ki van kapcsolva/ akkor fel kell ébrednie ha a router átengedi a pingeket,és a NAS-ban ki van pipálva a WOL.
Ha nem ,akkor a routerben van a gubanc.
Valószínűleg ha dns címet használsz,akkor dinamikus ip-d.
Ebben az esetben a routerben fix-ipt kell beállítani,és a NAS MAC-címéhez rendelni az ip-jét /binding/
Illetve célszerű a pc,stb ip-jét is hozzárendelni a MAC-címéhez ha azokat is fel akarod ébreszteni.
Továbbá én még forwardoltam külön portot is a routerben az ébresztéshez a NAS-hoz ill. PC -hez/tp-link 1043nd gyári fw/remélem tudtam segíteni üdv.
Advanced security alatt a ping packet nincs tiltva véletlenül?
Esetleg ha engedélyeznéd a TCP protokollt is a virtual serverben az UDP mellé?
-
batabe
senior tag
válasz
csocsika1700 #1863 üzenetére
az admint arra érted, hogy te oda töltesz?
én nem oda, hanem a filmek közé, az megkapta a chmodot rendesen, működik is. de az újonnan beletöltött cuccok esetén van meg a nem tudok pl feliratot belemásolni. -
McSteve
csendes tag
válasz
csocsika1700 #1860 üzenetére
Köszönöm, ha kérdésem lesz akkor még írok. (HDD-re még sosem telepítettem TM-öt.)
-
tanygab
tag
válasz
csocsika1700 #1851 üzenetére
Naszóval visszaolvasva:
A NAS-on beállított dns csak akkor működik, ha a NAS be van kapcsolva. Akkor tudja maáról, hogy az neki szól.
A WOL (vagy jelen esetben a WON) mindenképp a routeren keresztül megy. Igen a Binding settings arra jó, hogy fixen egy MAC-hez párosít egy IP-t. Tök mind1, hogy ki van-e kapcsolva vagy sem. Először mindenképp saját hálózaton belül kéne próbálgatnod, hogy felébred-e. Utána lépni át neten keresztüli indításra.
Ha neten keresztül akarod majd küldeni, akkor mindenképp a routernek címezd. Majd a routeren kell Port Forwarding-al megoldani hogy szétszórja a belső hálózatodon (vagy egyenesen a NAS-nak). -
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1848 üzenetére
csak mint infonak: http://logout.hu/cikk/wake_on_lan_es_tavoli_eleres_ahogy_e/miert_is_jo.html
jó cikknek látszik. -
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1846 üzenetére
és erre beállitottad a routerben a ddns nél levő részt?
-
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1844 üzenetére
a What is Wake-On-LAN Sender ,be ujként létre hozol egyet.
.A mac cimet pedig simán másold át a nas vebfelületéről.müködnie kell.
azaz:
computer name : nsa310
Mac adress? : Nas MAC
secure pass : üres marad
Broadcast ip : 255.255.255.255
port number : 7
lacal ip adress : 0.0.0.0 vagy any. -
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1842 üzenetére
A MAC cjm az az amit a nasnak a vebfelületén látsz ki irva a status képernyőn,arra kell küldeni a csomagokat,nálam ehez semmi nincs beállitva a routerben.és müködik mind laptopról ,mind telefonról.igaz csak a belső hálon használom.
-
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1839 üzenetére
akkor ott Mac cim elvan torzitva.igy ami ébresztő csomagot küldesz a nasodnak azt a routered küldi a 00 ás Mac cimre,és nem a valosra.ezért nem is kapcsol be.ezért a vake up len ugy müködik ,hogy küldesz egy csomag pakkot 1 Mac cimre amit a router minden egyes csatlakoztatott eszköznek megküld a Mac ra cimezve és csak az válaszol akinek szól.mivel kikapcsolt eszközöknél még nincsen IP amiről a router tudhat.
-
kene84
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1839 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a MAC cím attól még nem lesz 00-00-00-00 mert "nincs hálózatban" ahogy Te fogalmaztad. Ezt előre beleégették a gyártók. Persze ha nem lenne igazam akkor majd kijavítanak a nálam szakavatottabbak.
-
tanygab
tag
válasz
csocsika1700 #1831 üzenetére
Semmi féle képpen se jó, ha egy eszköznek invalid a MAC-je. Igaz, hogy az csak egy statistics report, de akkor is érdekes, hogy ott miért úgy jelenik meg. Szerintem...
-
törölt tag
válasz
csocsika1700 #1835 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi időre van állítva a router, ami után dobja az ip -t. De látom a menüben, hogy van ip - mac binding. Az be van állítva?
-
kene84
aktív tag
válasz
csocsika1700 #1832 üzenetére
Hali!
Én használok Fusion wol-t és tökéletesen működik.
Belső IP cím + MAC Address és már ébred is felfelé a drága. -
tanygab
tag
válasz
csocsika1700 #1825 üzenetére
Jól látom, hogy a *1.20-as IP címen lévő eszközödnek végig 0 a MAC-je?
Amúgy a WOL csomagban a címzett MAC címe is szerepel. Innen tudja majd a NAS, hogy az neki szól.
-
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1825 üzenetére
Én azt,hogy a router megkapja a dns-en keresztül a csomagokat...csak nem továbbítja/portforward/ a nas-nak.
-
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1821 üzenetére
Abba még nem mélyültem bele,hogy dns-en keresztül felélesszem,meg nekem D-Link routerem van,a nas távelérése megy,TM is.De az tuti a Portforward-nál kell próbálkozni a routerbe.Azt kell rávenni,hogy amikor kap a dns-en keresztül WOL csomagot ,küldje tovább a nas belső ip-jére.7-9 -es porton kell próbálkozni,nekem is itthon a 7-es -el megy a WolSender a 9-esre nem reagál a nas.
De ha nem megy ,tegyél DD-WRT firmware-t a routerre ,távolról belelépsz és abban van WOL lehetőség és akkor már röffen is a nas -
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1818 üzenetére
Azt nem írtad...
Most akkor távolról akarod felébreszteni a nas-t,vagy minek a dns?Én dns címet távoli elérésre használok. -
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1815 üzenetére
1.A Nas Karbantartás/Áramellátás-nál pipa a távoli felébresztés/WOL/ engedélyezése,nas restart.
2.Ha a router beállításai között van DHCP Reservation,akkor ott állíts be a nas-nak állandó ip-t,ha nincs akkor a nas-t állítsd fix ip-re.
3.Router/Port Forwarding ,nas belső ip-je,/192.168.x.xxx/,Public port,Privat port 9-es port, all traffic pipa.
4.Ezt leszeded,feltelepíted és a nas mac címét beállítod kötőjellel elválasztva. -
tigrici
tag
válasz
csocsika1700 #1815 üzenetére
számitó gépre letöltöd a WakeOnLan progit,vagy mobilra a Wol Wake on Lan Wan progit,értelemszerüen megadod vagy az ip vagy a mac cimet.a Nasban pedig pipa az enabled wake on lan beállitásnál.és müködnie kell.
-
epszilon
csendes tag
válasz
csocsika1700 #1073 üzenetére
Routered típusa?
-
törölt tag
válasz
csocsika1700 #1067 üzenetére
Mert vmi rosszul van beállítva, vagy a router nem képes rá. Pl. soxor szokott hiba lenni, hogy Wol csomagot csak élő kapcsolatra lehet küldeni. Ezért ha lejár a routerben a kapcsolat megújítási idő, akkor nem lesz ip, ahova küldje a csomagot. Ezért a routerben társítani kell a NAS mac -címét az ip -címével. Ez nem egyenlő az állandó, belső ip -vel.
-
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1042 üzenetére
Csak példának mondtam a belső ip-t....de kipróbáltam megy másik hálózatról is
-
törölt tag
válasz
csocsika1700 #1042 üzenetére
Milyen mérnöki hiba? A NAS kap egy wol utasítást a router felől. Ahhoz semmi köze, hogy a router azt honnan kapta. Az, hogy megy -e távolról, sztem nem a NAS -on múlik, hanem a routeren.
-
Joshi
titán
válasz
csocsika1700 #1041 üzenetére
Ezek szerint a 310 már egy váltás volt? Meg mondom őszintén hogy a 320 a 310-hez képest irreálisan drága gyakorlatilag dupla árban van, ettől függetlenül így utólag nem bánom hogy a 320-at választottam.
Másoknál működik a wol a 310-nél szvsz nálad lehet valami bibi. -
Joshi
titán
válasz
csocsika1700 #1038 üzenetére
NSA320 a barátod.
-
Game78
tag
válasz
csocsika1700 #1027 üzenetére
Nekem 310-esem van és megy a Wol a pc-ről is és telórol is belső ip-n.
-
gboszi
senior tag
válasz
csocsika1700 #1027 üzenetére
Ha NSA-310-ed van (márpedig ez az a topik) akkor nem fog menni, mert csak 320/325-el működik. Amiről korábban már volt szó...
-
Kami11
őstag
válasz
csocsika1700 #926 üzenetére
Lehet meghalt a a LAN adapter benne?
Esetleg egy reset segíthet, ha nem, gari! -
Bélaaaa
őstag
válasz
csocsika1700 #177 üzenetére
Mástól nagyon nem fagyhat be, csak ha a vinyó rossz. Odaér a "bad sector"-hoz, oszt (
) kiakad.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
csocsika1700 #168 üzenetére
Lehet, hogy a vinyó haldoklik benne?
-
pengemetal
aktív tag
válasz
csocsika1700 #169 üzenetére
Köszi! Na nekem akkor nem kapcsol ki az időzítésre, de letesztelem mégegyszer
-
BViktr
tag
válasz
csocsika1700 #168 üzenetére
Így senki nem fog tudni neked segíteni.
Vidd haza.
Játszál vele, hátha rájössz mi baja. (Melegszik, vagy valami?)
Ha nem jösz rá gariztatni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Nők, nőügyek (18+)
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest