Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BViktr
tag
válasz csocsika1700 #168 üzenetére
Így senki nem fog tudni neked segíteni.
Vidd haza.
Játszál vele, hátha rájössz mi baja. (Melegszik, vagy valami?)
Ha nem jösz rá gariztatni kell.[ Szerkesztve ]
-
pengemetal
aktív tag
válasz csocsika1700 #169 üzenetére
Köszi! Na nekem akkor nem kapcsol ki az időzítésre, de letesztelem mégegyszer
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Bélaaaa
őstag
válasz csocsika1700 #168 üzenetére
Lehet, hogy a vinyó haldoklik benne?
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Bélaaaa
őstag
válasz csocsika1700 #177 üzenetére
Mástól nagyon nem fagyhat be, csak ha a vinyó rossz. Odaér a "bad sector"-hoz, oszt () kiakad.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Kami11
őstag
válasz csocsika1700 #926 üzenetére
Lehet meghalt a a LAN adapter benne?
Esetleg egy reset segíthet, ha nem, gari!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
gboszi
senior tag
válasz csocsika1700 #1027 üzenetére
Ha NSA-310-ed van (márpedig ez az a topik) akkor nem fog menni, mert csak 320/325-el működik. Amiről korábban már volt szó...
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1027 üzenetére
Nekem 310-esem van és megy a Wol a pc-ről is és telórol is belső ip-n.
-
Joshi
titán
válasz csocsika1700 #1038 üzenetére
NSA320 a barátod.
-
Joshi
titán
válasz csocsika1700 #1041 üzenetére
Ezek szerint a 310 már egy váltás volt? Meg mondom őszintén hogy a 320 a 310-hez képest irreálisan drága gyakorlatilag dupla árban van, ettől függetlenül így utólag nem bánom hogy a 320-at választottam.
Másoknál működik a wol a 310-nél szvsz nálad lehet valami bibi. -
törölt tag
válasz csocsika1700 #1042 üzenetére
Milyen mérnöki hiba? A NAS kap egy wol utasítást a router felől. Ahhoz semmi köze, hogy a router azt honnan kapta. Az, hogy megy -e távolról, sztem nem a NAS -on múlik, hanem a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1042 üzenetére
Csak példának mondtam a belső ip-t....de kipróbáltam megy másik hálózatról is
-
törölt tag
válasz csocsika1700 #1067 üzenetére
Mert vmi rosszul van beállítva, vagy a router nem képes rá. Pl. soxor szokott hiba lenni, hogy Wol csomagot csak élő kapcsolatra lehet küldeni. Ezért ha lejár a routerben a kapcsolat megújítási idő, akkor nem lesz ip, ahova küldje a csomagot. Ezért a routerben társítani kell a NAS mac -címét az ip -címével. Ez nem egyenlő az állandó, belső ip -vel.
-
epszilon
csendes tag
válasz csocsika1700 #1073 üzenetére
Routered típusa?
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1815 üzenetére
számitó gépre letöltöd a WakeOnLan progit,vagy mobilra a Wol Wake on Lan Wan progit,értelemszerüen megadod vagy az ip vagy a mac cimet.a Nasban pedig pipa az enabled wake on lan beállitásnál.és müködnie kell.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1815 üzenetére
1.A Nas Karbantartás/Áramellátás-nál pipa a távoli felébresztés/WOL/ engedélyezése,nas restart.
2.Ha a router beállításai között van DHCP Reservation,akkor ott állíts be a nas-nak állandó ip-t,ha nincs akkor a nas-t állítsd fix ip-re.
3.Router/Port Forwarding ,nas belső ip-je,/192.168.x.xxx/,Public port,Privat port 9-es port, all traffic pipa.
4.Ezt leszeded,feltelepíted és a nas mac címét beállítod kötőjellel elválasztva. -
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1818 üzenetére
Azt nem írtad...
Most akkor távolról akarod felébreszteni a nas-t,vagy minek a dns?Én dns címet távoli elérésre használok. -
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1821 üzenetére
Abba még nem mélyültem bele,hogy dns-en keresztül felélesszem,meg nekem D-Link routerem van,a nas távelérése megy,TM is.De az tuti a Portforward-nál kell próbálkozni a routerbe.Azt kell rávenni,hogy amikor kap a dns-en keresztül WOL csomagot ,küldje tovább a nas belső ip-jére.7-9 -es porton kell próbálkozni,nekem is itthon a 7-es -el megy a WolSender a 9-esre nem reagál a nas.
De ha nem megy ,tegyél DD-WRT firmware-t a routerre ,távolról belelépsz és abban van WOL lehetőség és akkor már röffen is a nas[ Szerkesztve ]
-
Game78
tag
válasz csocsika1700 #1825 üzenetére
Én azt,hogy a router megkapja a dns-en keresztül a csomagokat...csak nem továbbítja/portforward/ a nas-nak.
-
tanygab
tag
válasz csocsika1700 #1825 üzenetére
Jól látom, hogy a *1.20-as IP címen lévő eszközödnek végig 0 a MAC-je?
Amúgy a WOL csomagban a címzett MAC címe is szerepel. Innen tudja majd a NAS, hogy az neki szól.
[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
válasz csocsika1700 #1832 üzenetére
Hali!
Én használok Fusion wol-t és tökéletesen működik.
Belső IP cím + MAC Address és már ébred is felfelé a drága. -
törölt tag
válasz csocsika1700 #1835 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi időre van állítva a router, ami után dobja az ip -t. De látom a menüben, hogy van ip - mac binding. Az be van állítva?
-
tanygab
tag
válasz csocsika1700 #1831 üzenetére
Semmi féle képpen se jó, ha egy eszköznek invalid a MAC-je. Igaz, hogy az csak egy statistics report, de akkor is érdekes, hogy ott miért úgy jelenik meg. Szerintem...
-
kene84
aktív tag
válasz csocsika1700 #1839 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a MAC cím attól még nem lesz 00-00-00-00 mert "nincs hálózatban" ahogy Te fogalmaztad. Ezt előre beleégették a gyártók. Persze ha nem lenne igazam akkor majd kijavítanak a nálam szakavatottabbak.
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1839 üzenetére
akkor ott Mac cim elvan torzitva.igy ami ébresztő csomagot küldesz a nasodnak azt a routered küldi a 00 ás Mac cimre,és nem a valosra.ezért nem is kapcsol be.ezért a vake up len ugy müködik ,hogy küldesz egy csomag pakkot 1 Mac cimre amit a router minden egyes csatlakoztatott eszköznek megküld a Mac ra cimezve és csak az válaszol akinek szól.mivel kikapcsolt eszközöknél még nincsen IP amiről a router tudhat.
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1842 üzenetére
A MAC cjm az az amit a nasnak a vebfelületén látsz ki irva a status képernyőn,arra kell küldeni a csomagokat,nálam ehez semmi nincs beállitva a routerben.és müködik mind laptopról ,mind telefonról.igaz csak a belső hálon használom.
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1844 üzenetére
a What is Wake-On-LAN Sender ,be ujként létre hozol egyet.
.A mac cimet pedig simán másold át a nas vebfelületéről.müködnie kell.
azaz:
computer name : nsa310
Mac adress? : Nas MAC
secure pass : üres marad
Broadcast ip : 255.255.255.255
port number : 7
lacal ip adress : 0.0.0.0 vagy any.[ Szerkesztve ]
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1846 üzenetére
és erre beállitottad a routerben a ddns nél levő részt?
-
tigrici
tag
válasz csocsika1700 #1848 üzenetére
csak mint infonak: http://logout.hu/cikk/wake_on_lan_es_tavoli_eleres_ahogy_e/miert_is_jo.html
jó cikknek látszik.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
tanygab
tag
válasz csocsika1700 #1851 üzenetére
Naszóval visszaolvasva:
A NAS-on beállított dns csak akkor működik, ha a NAS be van kapcsolva. Akkor tudja maáról, hogy az neki szól.
A WOL (vagy jelen esetben a WON) mindenképp a routeren keresztül megy. Igen a Binding settings arra jó, hogy fixen egy MAC-hez párosít egy IP-t. Tök mind1, hogy ki van-e kapcsolva vagy sem. Először mindenképp saját hálózaton belül kéne próbálgatnod, hogy felébred-e. Utána lépni át neten keresztüli indításra.
Ha neten keresztül akarod majd küldeni, akkor mindenképp a routernek címezd. Majd a routeren kell Port Forwarding-al megoldani hogy szétszórja a belső hálózatodon (vagy egyenesen a NAS-nak). -
McSteve
csendes tag
válasz csocsika1700 #1860 üzenetére
Köszönöm, ha kérdésem lesz akkor még írok. (HDD-re még sosem telepítettem TM-öt.)
-
batabe
senior tag
válasz csocsika1700 #1863 üzenetére
az admint arra érted, hogy te oda töltesz?
én nem oda, hanem a filmek közé, az megkapta a chmodot rendesen, működik is. de az újonnan beletöltött cuccok esetén van meg a nem tudok pl feliratot belemásolni.S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
gahor72
aktív tag
válasz csocsika1700 #1846 üzenetére
Szia!
A WOL/magic packet ugye nem más mint egy sor ping.
Ha a gépről parancs sorból megpingeled a NAS-t /ki van kapcsolva/ akkor fel kell ébrednie ha a router átengedi a pingeket,és a NAS-ban ki van pipálva a WOL.
Ha nem ,akkor a routerben van a gubanc.
Valószínűleg ha dns címet használsz,akkor dinamikus ip-d.
Ebben az esetben a routerben fix-ipt kell beállítani,és a NAS MAC-címéhez rendelni az ip-jét /binding/
Illetve célszerű a pc,stb ip-jét is hozzárendelni a MAC-címéhez ha azokat is fel akarod ébreszteni.
Továbbá én még forwardoltam külön portot is a routerben az ébresztéshez a NAS-hoz ill. PC -hez/tp-link 1043nd gyári fw/remélem tudtam segíteni üdv.
Advanced security alatt a ping packet nincs tiltva véletlenül?
Esetleg ha engedélyeznéd a TCP protokollt is a virtual serverben az UDP mellé?
[ Szerkesztve ]
-
batabe
senior tag
válasz csocsika1700 #1868 üzenetére
sajnos nem az a gond: a letöltés folyton root-ként hozza létre a letöltött cuccot, de admin-nal van felmappelve windows alatt, így adminként nem tudok a root tulajú mappákba írni.
beraktam az admin user-t a root csoportba, de az sem segít.
egyéb ötletÍ?
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
gahor72
aktív tag
válasz csocsika1700 #1869 üzenetére
Hali!
Kicsit fura,h az ARP/BINDING listádban hiányoznak a karakterek,mid ip,mind MAC címnél.
Szerintem egy reboot először,aztán a pcn cmd.exe-persze rendszergazdi módban!
Majd : ping 192.168.1.20 ez a NAS ipje.
Alapból 4 csomagot küld és kiderül mennyi ér oda ill mennyi veszik el.Ha kiderül ,h elveszik akkor legegyszerűbb törölni az BINDING listát és újból kitölteni.
Vagy lementeni a konfigurációs beállításokat és újra frissíteni a FW-t,akár downgrade-del,majd a legfrissebbre up-olni.
Az Advanced security nálam is így néz ki.De ha hiányoznak a karakterek az ip-ből és a MAC-ból az gáz.
üdv
-
gahor72
aktív tag
válasz csocsika1700 #1878 üzenetére
Cseles,már azt hittem,hogy feltaláltuk a spanyolviaszt!
-
batabe
senior tag
válasz csocsika1700 #1880 üzenetére
köszi, úgy tűnik az unmask sor átírása hiányzott
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
Szab02
aktív tag
válasz csocsika1700 #1861 üzenetére
Na, azt, hogy nyugodtan, azt nem mondanám! - Én is ezt a választ kaptam, aztán összeomlott! Újra kellett telepítenem. (csak a tm-et, mert a daemon nem indult többet.)
http://www.panoramio.com/user/szab02
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- SSD kibeszélő
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest