- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Tipikus FFp és ZyXEL fw bug. Az FFp indítója a saját bash binárisát akarja használni, viszont az nem tud elindulni, mert még nincs beállítva a /ffp/lib/ mappára az LD_LIBRARY_PATH változó. Ezért nem fut le az indító, ami felelős többek közt a start szkriptek boot közbeni indításáért is.
Elméletileg hamarosan javítva lesz (magában az FFp-ben), addig is gyors fixnek a bash csomag frissítését ajánlom:
slacker -UuiA br2:bash
Csak a barmalej2 féle legfrissebb bash csomagba van beleégetve, hogy a szükséges libeket a /ffp/lib mappában keresse elsődlegesen (statikus RPATH-szal lett fordítva)!
-
Tonyk
veterán
Találkozott-e már valaki azzal a jelenséggel, hogy restart után semmi nem indul el, ami /ffp/start alatt van?
Pár hónapja elbutult a 320-am: elérhetetlen volt ssh-n. Újra kellett húzzam az ffp-t. Azóta az van, hogy sem az ssh, sem a többi futtathatósági joggal rendelkező fájl nem fut le induláskor.
Ha anyterminallal bejelentkezek (csomagok közül), és kézzel elindítom őket, akkor minden ok, megy amig nincs újraindítva. -
krealon
veterán
válasz
Join007 #17996 üzenetére
"mondjatok valami jó tápot amivel működik és nem vágja haza. A gyárija 12 volt 2 amper."
Ha jol emlekszem, a belso erintkezo a pzitiv, 5.5 x 2.5 mm-es csatlakozoju.
Ajanlom a tapegyseg tulmeretezeset egy kicsit (3A)
A ledszalagokhoz ugyanilyen tapegyseg valo, igy eleg olcson lehet szerezni kompatibilis eszkozt.
-
Join007
csendes tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni nasom Nsa 310 Zyxel kb egy hete nem úgy működik ahogy kellene. A jelenség hálózaton megszakad a kapcsolat sys-lámpa villog, hdd világít. Vinyó kivéve végig tesztelve hibátlan(wd red 2T). Gombnyomásra nem kapcsol ki, restetet nem csinálja meg. csak táp ki és úgy indul újra. Van amikor megy egy órát kettőt vagy egy napot is utána kifagy, indulás kb 5 perc a sys villog zölden a hdd csak ezek után jelenik meg. Tápfeszültség jó mértük, hálózat jó rúter működi viszont filmezés közben megszakad a kapcsolat a nassal ezek után csak az újraindítás segít. Nem piszkált gyári szoftver van rajta csak. DDns és Transmission fut rajta pluszban csomagközpontból telepítve anno. Most ott tartok, hogy sehol.
Minden ötletet szívesen fogadok.
-
gduck
addikt
Befordítottam, működik.
/ffp/sbin/minidlnad néven jött létre. Mivel se konfig fájl, se indító script nem jött hozzá létre, így átmásoltam a régi helyére /ffp/bin/mindlna.
Viszont a mérete sokkal nagyobb:
-rwxr-xr-x 1 root root 794078 Sep 9 06:25 minidlna
-rwxr-xr-x 1 root root 268420 May 26 12:38 minidlna.old -
Mayall
tag
Ilyen eset simán előfordulhat. Ha pl. van egy NSA310S gyári samba-val, ami ugye smb1 (nincs rajta se ffp-s samba frissítés, se konffájl trükközés "presmb2"-re). Az egyik gépen smb1, smb2, smb3 engedélyezve, a másikon - mondjuk WannaCry miatt - smb1 tiltva, a többi engedélyezve. A gépek látják egymást, de csak az előbbi a NAS-t.
-
gduck
addikt
Senki se fordította még be a miniDLNA 1.2.1-es verziót?
-
AngelH
aktív tag
válasz
JoHnni #17988 üzenetére
Hali,
Lehet hogy a Windows tűzfal blokkolja a nas seeker-t. Amúgy ha a gép látja, mihez kell?
weben mindent be tudsz állítani nas seeker nélkül is. A nas seeker inkább akkor jó, ha más ip tartományban van a nas, nem tudsz belépni weben és nem akarsz ip átállítással bohóckodni a gépeden.
-
JoHnni
senior tag
Üdv!
Mi lehet a probléma ha a gép látja a NAS-t, viszont a nas seeker nem?
-
footy
addikt
A file explorer a megoldas, arral tudok kozvetlenul menteni a watch directory-ba.
Viszont meg mindig nem indul el automatikusan a letoltes.-- Szerk--
Na megvan a gond. Mivel eloszor masik forrasbol volt telepitve a transmission ezert ket settings.json file-om volt es termeszetesen a rosszat sikerult szerkeszteni. -
footy
addikt
De ha már VPN-en benn vagy, akkor miért nem közvetlen egy könyvtárba töltöd le a .torrent fájlt és azt figyelteted a TM-el
Nem tudom kozvetlenul a sharet megnyitni file mentesekor. Valami alkalmazast kell megadnom.
Tudsz valami appot amivel meg lehet oldani? Esetleg valami ilyesmivel?A watchdir ugy van beallitva ahogy irod, a "start-added-torrents": viszont lehet hogy nincs true-ra allitva, este megnezem.
-
Tonyk
veterán
De ha már VPN-en benn vagy, akkor miért nem közvetlen egy könyvtárba töltöd le a .torrent fájlt és azt figyelteted a TM-el, watch-dir segítségével? Így nem kell felhőzni.
watch-dir ilyen?
"watch-dir": "<elérési-útvonal>",
"watch-dir-enabled": true,automatikus indítás:
"start-added-torrents": true,
-
footy
addikt
Az a baj hogy az utolso frissites(iOS) ota meg kulon at kell kapcsolnom asztali nezetbe, hogy rendesen megjelenitse a feluletet. Eddig praktikus volt hogy a remote gui-val siman meg tudtam nyitni.
Most azt csinaltam, hogy a masik nasomra (BPI) raktam fel egy owncloudot es letrehoztam egy mappat ami be van mountolva a zyxelen is es oda toltom a torrent filet. Ezt a mappat beallitottam watchdirnek, viszont valami meg mindig nem kerek, mert nem kezdi el automatikusan tolteni -
imis
senior tag
-
footy
addikt
-
imis
senior tag
A régi notebookomon látom a nast, de most cserélném és az új notin nem látom a nas-t.
Böngészőben elérem, be tudok lépni, de fájlkezelőben nem látja. Összehasonlítottam a beállításokat, de nem látok különbséget.
Az érdekes, hogy a dlna-t látja. Mind a két noti most fent van a hálózaton, azonos a csoport. Mindegyiken w10.A régin látom az új gépnevet is és a nas-t és a routert + a dlna megosztást.
Az új notin látom a routert +dlna-t + a régi gép nevet is, de nem látom a nas-t és az új gép nevét sem.
Van valami ötletetek?Lehet valami szolgáltatás nem fut?
-
Tonyk
veterán
Próbáltad már megnyitni böngészőből a nast a 9091-es porton?
pl.: 192.168.0.100:9091
Ha kívülről akarod elérni, akkor forwardolni kell ezt a portot és akkor pl. footy.dydns.com:9091
De ezt csak akkor javallom, amennyiben beállítottál usernevet és jelszót az azonosításhoz. -
petya80
tag
Szevasztok,
1,5 évig remekül döcögött az NSA325v2 -m transmission / külső elérés, ami kell. Na most mivel lejárt a T hűség és a gigabit net olcsóbb volt, mint az eddigi 50/15 -ös ezért átálltam.
Először hoztak vmilyen Huawei két antennás modem/routert , amibe az optikai kábel megy.Elvileg nekem elég is lenne ez, de ugye ebbe nem lehet freeDNS szolgáltatót állítani így utána szeretném kötni a nemrég T-től kapott D-Link DIR 842 -t.
Mielőtt erről kérdeznék, a Huawei -ben megnyitogattam a portokat (80 / 51413 / 9091, de a 9090-et vmiért nem nyitja ki ez a vacak hiába adom meg ezt is. Ez lehet oka annak, hogy a feltöltés nagyon csak esetleges ? Alig-alig töltenek tőlem pedig benn van vagy 20 sláger termék a sorban. Régen mindig maxon húzták tőlem a kölcsönzött virágokat.
Esetleg az lehet-e még a gond, hogy a NAS ip címét hagytam 192.168.1.175 -n, de a Huawei címe 192.168.1.254, annyi, hogy a NAS felületén ezt átírtam átjárónak.
A letöltés rendben van gondolom ez a Zyxel 13 mega /sec -nél többet nem tud.Nos ezek után, hogy álljak neki ? Nem vagyok egy nagy sztár a hálózati dolgokba, még nem néztem ezt a D-link -et de gondolom az nem működik, hogy abba megy közvetlen az optikai, vagy ?
Ha a Huawei után kötöm, hogy állítsam be hogy ő szórja a wifit és a portforward + freeDNS is azon menjen, a Huawei pedig csak modem szerepet töltsön be.Köszi előre is.
-
gduck
addikt
Melyiket próbálod felrakni ezek közül?
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310s/firmware/ -
Neoka
aktív tag
-
Somatom
veterán
válasz
AngelH #17967 üzenetére
Hogyne lenne próbált! Én így költöztem 210 -ből, 310 -be. Először a NAS -ban létrehoztam a megosztásokat, aztán az egyik vinyót rádugtam E-Sata -n a PC -re, a másik ment a PC belső SATA portjára, bebootoltam pendrive -ról a kedvenc Puppylinuxomat, és SATA sebességen bemásoltam a tartalmat a létrehozott megosztások szerint.
-
AngelH
aktív tag
-
thboxx
aktív tag
válasz
Somatom #17965 üzenetére
Azt vágom, hogy nincs olyan, hogy RAW fájlrendszer... de miért írja a driver is RAW-nak az ext4-es partíciót?[kép]
Mert elvileg ext4-nek kéne lennie... amúgy meg a nasba szánom a 3TB vinyót és pont a mentés lenne a cél, de nincs más ekkora méretű táram itthon, amire menthetném a filmeket, majd fel a nasra az új vinyóra...
-
AngelH
aktív tag
válasz
Somatom #17965 üzenetére
Amúgy simán lehet egy fél soft-raid (md) partíció. De a megoldás ahogyan mondod, kimenteni az adatokat máshova, egy átmeneti vinyóra, és úgy vissza az újra.
Második, nem próbált variáció:
Kiveszed a nasból a régi vinyót, berakod az újat.
Megformázod, üzembe helyezed stb.
Kiveszed az új vinyót is a nasból, berakod mindkettőt egy asztali gépbe.
Bebootolsz valamilyen live linux disztribúciót esetleg sysrecscue cd-t és onnan átmásolod a régi vinyóról az adaokat az újra.De szerintem ha eddig nem jutottál el, akkor ajánlom az első lehetőséget.
-
Geripapa
aktív tag
Nem tudom hogy most mennyi a Verziószám és mekkorára akarod frissíteni. Ha nem közvetlenül az egyel nagyobbra akkor az probléma lehet.
Szóval mindig a soron következő frissítést kell feltenni. Utána böngésző sütik tárolók törlése, nas újrainditása.
Majd jöhet a soron következő frissítés.... -
Somatom
veterán
válasz
thboxx #17964 üzenetére
Rossz hírem van. Nincs olyan, hogy RAW file system, és pefsze a NAS sem hoz létre ilyet. A Windows szokta ezt írni a sérült, olvashatatlan partíciókra. Linux alatt próbáltad olvasni? Ha a NAS még látja, akkor az új vinyót kéne megformázni, és gyorsan lementeni rá a filmeket, amíg még lehet.
-
thboxx
aktív tag
Hali mindenkinek!
Olyan gondom van, hogy megdöglött (illetve nagyon a végét járja) a NSA310-es (TDC) nasomban
lévő 2TB vinyó (WD RE). Vettem bele vatta új 3TB (WD RED) merevlemezt a helyére, viszont sehogy nem megy az adatmentés a régiről az újra. Mivel van rajta ~190 film ezért fontos lenne, de nincs 2 nasom a művelethez. Ha valaki tud más megoldást, szívesen várom az ötleteket. Természetesen a filmek a nas által kreált RAW file system partíción vannak, amit csak a nas olvas, vagy ír... Semmilyen windowsos driverrrel nem láttam a partíción semmit... Csak a mellette levő ext4-es kiterjesztésű 500MB-os partíciót, amin ugye nem az van ami nekem kell...Előre is köszi a segítséget!
-
footy
addikt
Mivel a transmission remote gui nem mukodik ios11-en ezert keresek valami megoldast arra, hogy iphone/ipad-rol tudjak torrenteket inditani. Van erre valami egyszeruen mukodo megoldas?
Probaltam azt hogy dropboxba mentem a torrent file-t es azt a konyvtarat megadom watch directorynak, de mar ott elhalt a dolog, hogy dropboxba nem sikerul bejelentkezni a nassal, gondolom mas az API mint amihez a csomag keszult. -
gduck
addikt
Sziasztok! miniDLNA 1.2.1 befordított verzióval találkozott már valaki?
-
Neoka
aktív tag
válasz
Anonymus23 #17958 üzenetére
igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest