-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Szerintem az lehet a probléma, hogy a crontab a firmware környezettel fut, nem pedig az FFp-ével. Aztán ha nem találja meg valamelyik binárist az fw PATH mappákban, akkor elhasal az egész szkript. Használd ezt a parancsot pl.:
/ffp/bin/env PATH="/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/bin" /ffp/bin/bash /ffp/start/transmission.sh start
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
footy
addikt
A file explorer a megoldas, arral tudok kozvetlenul menteni a watch directory-ba.
Viszont meg mindig nem indul el automatikusan a letoltes.-- Szerk--
Na megvan a gond. Mivel eloszor masik forrasbol volt telepitve a transmission ezert ket settings.json file-om volt es termeszetesen a rosszat sikerult szerkeszteni.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
De ha már VPN-en benn vagy, akkor miért nem közvetlen egy könyvtárba töltöd le a .torrent fájlt és azt figyelteted a TM-el, watch-dir segítségével? Így nem kell felhőzni.
watch-dir ilyen?
"watch-dir": "<elérési-útvonal>",
"watch-dir-enabled": true,automatikus indítás:
"start-added-torrents": true,
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Próbáltad már megnyitni böngészőből a nast a 9091-es porton?
pl.: 192.168.0.100:9091
Ha kívülről akarod elérni, akkor forwardolni kell ezt a portot és akkor pl. footy.dydns.com:9091
De ezt csak akkor javallom, amennyiben beállítottál usernevet és jelszót az azonosításhoz.[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
"Ezzel még nem lett megjavítva, igazából a parancs kimenete kellett volna, hogy a letöltési könyvtár tulajdonosa-e a transmission user."
Igen, root joggal feltettem a transmission-t és most nem tudom törölni a letöltéseket csak putty alatt mc-ben, vagy transmissin-ból. Admin belépéssel nem megy.
Hol tudom átállítani? A settings.json -ban próbáltam, de nem sikerült. -
HIJ
őstag
Az van, hogy egy mezei switchel többnyire összeáll 10/100 -ra. Ha az otthoni switchemmel próbáltam Auto -n meg sem szólal csak ha 10/10 -re állítom. Most megpróbáltam kikapcsolni a negotioation -t, de úgy sem megy. Az a baj hogy ez régen jó volt. Annyi hogy ez a NAS anyuéknál volt és lehet hogy már 2 éve így megy, csak eddig nem vettem észre. Most hazahoztam és itthon meg meg sem szólalt. Ekkor kerestem rá a témára és látom, hogy ez egy típushiba. Legalábbis egy srác írta, hogy 4 NAS -t vett, amiből kettőnél ez volt a hiba.
Tonyk: Nincs Jubo Frame
Esetleg ha van még ötlet, szívesen fogadom. Ha nem muszáj nem dobom ki, mert összességében 10/100 -as switchel megy...
-
footy
addikt
Az újratelepítés óta mindig befagy a transmission. A letöltés megy egy darabig, aztán a daemon nem válaszol.
A processstátusz szerint fut a folyamat, de nem történik semmi és újraindításnál látszik is hogy nem futott rendesen:státusz
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh status
PROCESS STATUS INFO: transmission is running with process ID(s):11956újraindítás
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh restart
Stopping transmission...[ Fail!!! ] ERROR WARNING: transmission failed to exit cleanly within 6 seconds. Timeout reached!
Stopping transmission by force...done! [ OK ]
Starting transmission...done! [ OK ]Valakinek van valami ötlete? Transmission 2.92, a függőségekből pedig a legújabbakat tettem fel.
-
footy
addikt
Valaki erre?
sziasztok!
hosszú idő után újraindítottam a NAS-t és úgy tűnik az FFP(HDD-re van telepítve) nem fut. (A megosztások mennek)
Nem tudok SSH-zni a NAS-ra és a telepített alkalmazások sem működnek. (pl.: Torrent)
Újraindítás óta pedig a CPU 100%-on megy.
Ezek a folyamatok használják a CPU-t:
Szám 1 syslog-ng 80.0
Szám 2 zysh-cgi 10.7
Szám 3 zyshd 2.9
A firmware V4.70(AFK.3)
A csomagkezelő pedig inaktív. Nem mutatja a telepített és az elérhető csomagokat sem.
A hibaüzenet szerint: Ez a szolgáltatás nem elérhető, mivel nincs kötet.
valakinek ötlet?A CIFS megosztások látszanak, de nem tudok írni az admin/zy-pkgs mappába. Onna hiányzik a web_prefix file.
Van valami opció a reseten kívül? -
M_AND_Ms
veterán
A java nem fut, az csak ott van. De ha egy a javas alkalmazás fut, akkor az azt jelenti, hogy a java futtatja, az alkalmazást. Tehát, amikor az alkalmazás fut, akkor fut a java.
Amúgy, amit linkeltél alkalmazás, annak semmilyen lassulását nem fogja okozni az, hogy java-ban írták meg. (feltéve, hogy jól megírták). Viszont a futtatásához elsőként a nas-ra fel kell varázsolni a java JRE-t, anélkül nem fog menni.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Mr Dini
addikt
Azok a csomagok, amik jelenleg a mrdini-zypkg tárhelyemen vannak, azok a gyári ZyXEL féle programcsomagok mentései. Ezek teljesen hivatalosak.
A sima mrdini repómon vannak saját készítésű csomagok, ezek pedig többnyire FFp-sek. De ownCloud csomagom nincsen, csak a gyári csomag van.
-
Mr Dini
addikt
Van egy donate gomb a repómon, amit direkt azért tettem ki, mert rengetegen kérdeztek már hasonlót.
Egyébként a csomag működik?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Hello!
Mivel a resilio zárt forrrású és a NASra nem adtak ki verziót, így hivatalosan nem lehet ilyen csomagot szerezni.
De ki mondta, hogy hivatalosnak kell lennie? Csináltam Neked egy 2.42.2-es csomagot és feltettem a repómba.
Telepítés:
slacker -uiA resilio-sync
Aztán adj futtatási jogot a mellékelt start szkriptjére:
chmod +x /ffp/start/resilio-sync.sh
Végül indítsd el:
/ffp/start/resilio-sync.sh start
Ennyi! Már el is lehet érni, a http://nasip:8890/-n.
Ui: Arra figyelj, hogy mindig a start szkripttel indítsd/állítsd le, mert ez a szkript az ffp elérési utaival indítja, míg a kézi teleszemeteli azt a mappát, ahonnan kiadtad. Gondolkodtam, hogy ezt kikerülve csinálok egy alias-t, de akkor meg nem lehetne testreszabni...
-
footy
addikt
AZ én lámáskodásom volt. Nem volt egyértelmű hogy melyik könyvtár kulcsát hová kell írni.
A notebookommal működik, viszont a szerver amivel szinkronizálnom kellene 2.x-ás BTsynce futtat ami nem kompatibilis a korábbi verziókkal.
Szóval van valakinek 2.x-es btsync/resilio-sync csomagja?[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
No, jelentem, felkerült a repómba egy pv csomag (plusz egy daemon csomagot is felraktam, mert más kérte). Telepíteni így tudod:
slacker -UuiA mrdini:pv
Teszteltem, nálam megy tökéletesen és a readelf kimenete szerint külön függősége sincsen.
Szóval sok sikert!
--------
Most nézem, hogy ezzel el is értem a webtárhely felét... Nah, lassan válthatok csomagot is...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Olyat nem tudsz csinálni. Van valahol egy pkg mappa, ha ide pakolsz fájlokat (html és cgi (shell) támogatott), akkor azt elérheted a http://nasip/pkg/mappaamitlétrehoztálneki/ alatt. Viszont ennek hátránya, hogy ha meg akarod nyitni ezt a linket, ha éppen nem vagy belépve a nas webes felületére, akkor átirányít a nas login oldalára, csak aztán lesz elérhető az oldalad.
Vagy hozhatsz létre új aliasokat is a webszerver konfigban. Ennek hátránya, hogy rebootkor visszaáll az eredeti, fw képből kicsomagolt eredeti fájlra. Szóval írni kell rá egy szkriptet...
A harmadik megoldás, hogy felteszel egy második webszervert (pl az én apache-httpd csomagom) és azt elteszed a 8080-as portra pl. Így azt teszel vele, amit szeretnél és a fájlok, amit a htdocs mappába teszel, elérhetőek lesznek a http://nasip:8080-n.
[ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
Szerintem a venti vezérlője hamarabb megadja magát.
Rakd vissza az eredeti ventillátort, kábeleket szigeteld le ( ) mielőtt bekapcsolod. Ha a venti forog, akkor csak a csere ventit nyírtad ki, ha nem forog, akkor nagyobb a baj.
USB-ről elvileg lehet hajtani, de a fordulatszám visszajelzésnek biztosan búcsút mondhatsz. -
-
Tonyk
veterán
"rpc-authentication-required": true,
Mielőtt átírnád az értéket, állítsd le a tm-et, írd át, mentsd el, indítsd el a TM-et. Amennyiben nem állítod le, hiába írod át, visszaírja a memóriában lévő értéket!
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
valaki erre?
NFS sharrel van egy kis problemam, ugyanis a Raspberry nem latja. Egy masik furomban kertem mar segitseget Raspberry oldalrol, de feleteszem itt is a kerdes, hatha valakinek van otlete:
Tegnap felraktam a Raspbmc-t, sajnos azzal is ugyanaz a szitu. Egyebkent megprobaltam az NFS beallitani, de az sem mukodott igazan. Az igazsahoz hozzatartozik, hogy nem akartam az egesz konyvtarstrukturat megbolygatni ezert letrehoztam egy NFS share-t(/i-data/md0/nfs/Video/downloads) a Nason amiben elhelyeztem egy linket ami a korabbi downloads(/i-data/md0/downloads) mappara mutat. A Raspberry viszont csak a /i-data/md0/nfs/Video/ alkonyvtarig tud belepni, a linket a downloads mappara nem latja. -
footy
addikt
Valaki erre?
(#11877) footy
Sziasztok!1. Valakinek sikerult mar itunes servert telepitenie? A beepitett sajnos valami nagyon regi verzio, ami mar ios5-tel sem igazan mukodik. Ahogy olvastam a forked-daapd tamogatja az ujabb iOS verziokat, viszont nem talaltam a telepitheto programok(slacker) listajaban.
Ra lehet valahogy keresni adott programra a telepitheto programok listajaban? grep + valami?2. Az NFS sharrel van egy kis problemam, ugyanis a Raspberry nem latja. Egy masik furomban kertem mar segitseget Raspberry oldalrol, de feleteszem itt is a kerdes, hatha valakinek van otlete:
Tegnap felraktam a Raspbmc-t, sajnos azzal is ugyanaz a szitu. Egyebkent megprobaltam az NFS beallitani, de az sem mukodott igazan. Az igazsahoz hozzatartozik, hogy nem akartam az egesz konyvtarstrukturat megbolygatni ezert letrehoztam egy NFS share-t(/i-data/md0/nfs/Video/downloads) a Nason amiben elhelyeztem egy linket ami a korabbi downloads(/i-data/md0/downloads) mappara mutat. A Raspberry viszont csak a /i-data/md0/nfs/Video/ alkonyvtarig tud belepni, a linket a downloads mappara nem latja.koszi
-
z123456789
addikt
Hát a medhez ami van app az egy nagy rakás szar, pedig még fizetős is.
Ezért használják sokan a DLNA vonalat. Viszont én nem akarom bekapcsolni a TV-met. Csak zenét akarok hallgatni. Nasról, meddel lejátszva, az erősítőmön és a hozzá csatolt hangfalakon. Na ezt nem tudom hogyan. -
dmc
aktív tag
-
-
Tonyk
veterán
Nem tudom mit csinálsz....Azaz a szerkesztésed után tudom. Miért akarod még egyszer telepíteni?
A "slacker -a "-val telepítesz.
Én ezt írtam, hogy így kell indítani:
/ffp/start/uwcron.sh start
Tessék egy screenshoot a sajátomról, hátha vizuális típus vagy...:
[ Szerkesztve ]
-
Dadpool
aktív tag
Nálam is ugyan ez volt a probléma nagyon sokáig mindig egy restart segített
kb heti 1 alkalommal
de azt vettem észre hogy három hete nem csinálja.
Nem tudom mennyi köze van a dologhoz lehet semmi de átváltottam a noip cuccot ddns re. Azóta stabil mint a magyar forinthttps://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
Tonyk
veterán
/ffp/start/uwcron.sh futtatható?
Elindítottad? Hogyan? Így?: /ffp/start/uwcron.sh startA poweroff mivel az sbin-ben van , az meg benne a path-ben, így nem kell használni teljes elérési utat, elég a poweroff. Path-ot ellenőrizheted az echo $PATH paranccsal
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Az ssh-hoz a fentieknek semmi köze!
"Nincs engedelyezve a random port port-forwarding viszont igen:"
Portforward ne legyen engedélyezve a nason, azt nem a nas végzi , hanem a routered!
Az 51413-as port pedig a routeredben legyen forwardolva a nasod FIX ip vagy static dhcp-s címére (ez utóbbi ugyancsak routeres beállítást igényel, ennek hiányában a csomagok nem fognak eljutni a nas-ig)[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -URakás yes és ok, ahol kijelölni való van ott jelölj ki mindent!
slacker -a uwcron
MAS:
A transmission gyakran beragad, a hozzaadott torrent bekerul ugyan a listaba, de nem indul el a letoltes.Transmissionben ugye nincs engedélyzeve a portforward és a random port?
-
Tonyk
veterán
crontabhoz sehogy, ill. lehet (crontab -e), csak nincs értelme, mert újraindítás után törlődik.
Telepítsd az uwcron-t salckerből. Ez után az /ffp/start-ban futtathatóvá teszed majd az /ffp/etc/cron.d mappába elhelyezel egy állományt a cron-nak megfelelő formátumban. Onnan íródik bele a cron-ba boot során.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Benne van szerintem a válasz a kérdésedben:
"If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries"
És a válasz rá a setting.json fájlban:
"rpc-whitelist-enabled": false,
Ezt át kellene állítani true-ra.
;) - The Power of the Light Side
-
footy
addikt
Sikerult megoldani egy resettel a dolgot, ujraraktam a transmission-t, de nem erem el a feluletet: nas:9091 alatt.
Ez a hibauzenet:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.Igy nez ki a settings.json
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/i-data/md0/downloads/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 0,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/i-data/md0/incomplete/",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{7305708e39476b085d61739fda9ae73a8e34011cBouOOzo7",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "torrent",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true
} -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN