- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok, búék mindenkinek, ha valakit esetleg érdekel akkor újabb LG-et lehet rootolni, nálam C2 és G4 esetében működik: [link]
-
kraftxld
félisten
Az upgrade kérdésre a válasz miután a TV úgy döntött, hogy frissítni magát, megy tovább a root + reklámmentes Youtube
-
stifi82
aktív tag
Nekem akkor írja ezt ki ha változik az ip cím. újra + add device azt kitöltöm és akkor megy.
Nekem most olyan gondom van hogy nem indul el a youtube 2 napja csinálja és újra kell telepíteni aztán megy. Közbe még a kodi-t használom . Egyszer megjavult úgy hogy tv ki be kapcs.
-
kraftxld
félisten
válasz
this is life #147 üzenetére
Akkor felteszem a kérdést másképp
1, Az állandó felugró ablak ami feltenné az FW frissítést minden indításkor picit zavaró, meg lehet a család többi tagja megnyomja. Ha megmarad a root meg a homebrew-os téma akkor felrakom.
2, Ha nem marad meg akkor hogy lehet kikapcsolni a popup-ot? A homebrew témába ki van kapcsolva a firmware check és a TV-n is az autoupdate. -
-
kraftxld
félisten
LG UN71003LB
Tök jól megy a root téma, de most állandóan feldobálja a 04.50.90-es firmware frissítést amikor ki van kapcsolva hogy automatán frissítsen.
Ezt fel lehet rakni? Kinyírja a root-ot meg a rendes youtube-ot? -
allein
addikt
Köszi szépen, megnézem
-
Drótszamár
őstag
Targoncával meg kell emelni 20 cm-t, és úgy kell telepíteni.
----
SSH-n be kell lépni a tv-re, és úgy tudod telepíteni linuxos konzolból.
Az elevate azt jelenti, hogy lépj be root módba. Lehet valamelyik verzióban külön kell aktiválni. Nekem régi tv-m van, ott nem kellett ezzel foglalkozni.
Youtube telepítés kb 2 hónappal ezelőtt. Lehet már nem ezek a linkekek:
https://prohardver.hu/tema/re_mr_dini_ha_szeretned_rootolni_az_lg_smart_tv-d/hsz_129-129.html -
allein
addikt
Sziasztok, találtam a következő posztot a discordonaFAQ résznél, openlgtv alatt [link]
While installation via Homebrew Channel is mostly broken at the moment, there are other ways to install apps. Ez a része érthető.
Segítsetek értelmezni a mondatot:
Note: If you're reinstalling/updating Homebrew Channel itself and your TV is rooted, remember to elevate it after installing and before rebooting with
/media/developer/apps/usr/palm/services/org.webosbrew.hbchannel.service/elevate-service
.Jelenleg fel van telepítve a homebrew, ez automatikusan azt jelenti, hogy rootolva is van a TV készülék?
Elevetate it
micsodát, a tv készüléket? A linket hova kellene raknom, a pendrive-ra amiről telepítettem a homebrew-t?
Alternative ways to install apps: Using Dev Manager from another computer (currently does not run on phones).Using
ares-install
from the webOS CLI tools. It will upload the IPK from your machine to the TV and install it. You'll need to set up the device first withares-config
. Use thetv
profile. Note thatares-install
can be very unreliable and occasionally requires dozens of attempts before it works.Using the command line on the TV via SSH/telnet (or if you want to be fancy, serial). You can either download the IPK directly on the TV, as shown here (you'll need to know the URL of the IPK), or upload it from your computer/phone via SFTP (just skip thecurl
line and changeipkUrl
to wherever you uploaded it). You can hit control+C onceluna-send-pub
gets to theinstalled
(orfailed
) state, or you can wait for it to time out (15 seconds specified below; increase/remove this if you have an especially large app).curl -k -L -o /tmp/app.ipk '<URL goes here>' luna-send-pub -w 15000 -i 'luna://com.webos.appInstallService/dev/install' '{"id":"com.ares.defaultName","ipkUrl":"/tmp/app.ipk","subscribe":true}'
-
allein
addikt
Szia, sikerült felrakni az E9-re, ezzel a módszerrel. C2-re nem megy, marad a github fórum
-
allein
addikt
válasz
this is life #137 üzenetére
-
Kipróbálni nem tudom, de ha jól értelmezem, ha a megfelelő fw van fent akkor így néz ki a rootolás menete:
1.Töltsd le a legújabb kiadást (nem a "Source code" nevű fájlokat) a Releases oldalról. 2.Csomagold ki az archívumot egy USB-meghajtó gyökérkönyvtárába. (A meghajtónak FAT32 vagy NTFS formátumúnak kell lennie, és csak egy partícióval kell rendelkeznie.) 3.Csatlakoztasd az USB-meghajtót a tévéhez. (Győződj meg róla, hogy ez az egyetlen csatlakoztatott USB-meghajtó.)
4.Nyisd meg az USB-meghajtót a Zene alkalmazásban, és keresd meg a lol$(sh$IFS$(find$IFS/tmp.
5.Próbáld lejátszani az MP3 fájlt (usb$IFS-maxdepth${IFS}3$IFS-name${IFS}autoroot.sh)).mp3).
6.Számítania kell arra, hogy hibaüzenetet kap arról, hogy nem tudja lejátszani az MP3-at, függetlenül attól, hogy az exploit működik-e.
Miután a felugró üzenetek jelzik, hogy a rootolás befejeződött, húzd ki az USB-meghajtót.Ha telepítve van az LG Developer Mode alkalmazás, akkor azt az újraindítás előtt el kell távolítani. Az Lg developer app ne legyen telepítve amikor rootolva van a televizió.
Quick start ne legyen bekapcsolva.Forrás és leírás [link]
-
allein
addikt
válasz
this is life #135 üzenetére
-
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni ambilight ügyben. Van két LG-m, E9 és C2, mindkettőre szeretnék ambilight-ot, olyan embert keresek aki tud segíteni a projektben, nem ingyen várom el a segítséget. Szerk: ingyenes YT nem érdekes, van előfizetésem.
-
MrBazsi
senior tag
valaki talált működő megoldást? 40 napig megint jó volt, majd eltűnt, dev manager megint nem telepít timeout hibával...
-
Lackooo84
nagyúr
Arra nincs valami varázslat, hogy a tv ne felejtse el állandóan a már letöltött EPG műsorújságot?! Amit aztán nem is tölt vissza újra, és üresek maradnak a sorok amíg nem csinálok egy rebootot.
-
robita
csendes tag
válasz
Drótszamár #129 üzenetére
Köszi szépen a leírást!
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #128 üzenetére
Frissítés után egyelőre jónak néz ki.
Youtube frissítés:
1. Hombrew channel beállításoknál be kell kapcsolni az SSH-t.
2. Újra kell indítani a TV-t.
3. Meg kell keresni hálózaton a tv-t, és SSH-n rá kell kapcsolódni.
én putty programmal csináltam.
192.168.1.134 < - ez mindenkinél más lesz.
user: root
password: alpine4. Le kell tölteni a friss verziót a TV-re:
curl -k -L -o /tmp/app.ipk 'https://github.com/webosbrew/youtube-webos/releases/download/v0.3.4/youtube.leanback.v4_0.3.4_all.ipk'
5. Telepíteni kell a friss verziót:
luna-send-pub -w 10000 -i 'luna://com.webos.appInstallService/dev/install' '{"id":"com.ares.defaultName","ipkUrl":"/tmp/app.ipk","subscribe":true}'
Bónusz:
Ha már úgy is ott vagy, akkor így tudod bekapcsolni az Auto startot a Youtube-ra. Így nem HDMI-vel, vagy M1 soros híradóval indul majd a tv bekapcsoláskor.luna-send-pub -n 1 'luna://com.webos.service.eim/addDevice' '{"appId":"youtube.leanback.v4","pigImage":"","mvpdIcon":""}'
Kikapcsolás:
luna-send-pub -n 1 'luna://com.webos.service.eim/deleteDevice' '{"appId":"youtube.leanback.v4"}'
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Drótszamár #125 üzenetére
A routerben letiltottátok a káros gyártói linkeket ugyi?
Mert én anno igen és nekem ezek közül a problémák közül egyik sem jelentkezett soha.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Drótszamár #125 üzenetére
Nálam is ez történt. frissítettem awebos Dev managert, töröltem arégi youtubeot, de nem telepíti fel a youtube ad free-t timeout hibával
valakinek megoldás esetleg? -
Drótszamár
őstag
Gyááá
Újra reklámok a reklámmentes youtube kliensben
Nálam romlott el valami, vagy youtube fejlesztett valamit?
Tegnap még jó volt. -
messi6502
tag
válasz
this is life #123 üzenetére
köszönöm!
-
messi6502
tag
válasz
this is life #121 üzenetére
Hát, valami csoda folytán, úgy 125x próbálkozásra feltelepült a homebrew.
Majd még 15 próbálkozásra a youtube is.
A későbbiekre megköszönném az előző verziót, hátha azzal nem lesz ilyen gondom! -
-
messi6502
tag
válasz
this is life #119 üzenetére
Igen, ez mind meg van, illetve meg volt és igen prisoner módban próbálkozom.
1.12.1-es dev managerrel illetve most 1.13.3-assal próbálkozom eddig nem sikerült. -
-
messi6502
tag
Valami történt, mert nekem se sikerül telepíteni WebOs Dev managerből se a homebrew-t, se a youtube-t. Timeout-tal visszadob a telepítés, pedig előtte hozzá tudok csatlakozni / feltudom venni a tv-t a listámba.
Én root nélkül hazsnáltam, illetve a rootmy.tv nem is működött eddig.
Van valakinek ötlete ezt a timeout-t hogy lehet megoldani? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
this is life #116 üzenetére
Vágom, de pont ezt mondom, hogy már egy 4 éves tvnél sem működik, akkor az újabbaknál pláne nem fog. De nem kell pánikba esni van más mód is a rootra.
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
this is life #113 üzenetére
Rootmytv még működik? Az már az én CX-emmel sem működött bizonyos verziószám felett, más megoldással tudtam csak rootolni a tvt..
-
wolf13
őstag
válasz
this is life #113 üzenetére
Köszi. Ezek mind megvoltak , csak a telepítés volt hátra , akkor kaptam a timeoutot. Utána lefrissítettem a tv-t. Gondoltam mivel rootolva van , így nem lesz hiba. Fent is maradt ezek után is a homebrew. De ugyan az a hiba fogadott. Ezek után tvn lévő developer appba indítottam clear cachet. Ez betette a kaput , már nem volt fent a homebrew. S ezek után már nem is futott le a telepítése a rootmy.tv oldalon. Még próbálkoztam pár dologgal (alaphelyzetbe állítás) tegnap, de egyelőre feladtam. Viszont a reklámokat nem tudtam sokáig tolerálni , így kaptam diák accot , 1090 havi díjat kibírok.
ui.: ugyan , nem késtél le sehonnanKöszönöm a szépen összeszedett leírást.
-
Röviden pontokba szedve.
1 rootmy.tv-vel rootolni,
2 a homebrew-en beállításain belül ssh-t bekapcsolni
3 pc-re telepíteni a webos manager alkalmazás 1.12.5-ös verzióját,
4 a webos managert összekapcsolni a tv-vel ssh/root módot választva.
4/a a felugró ablakba beírni a tv Ip címét, a jelszó alpine, majd konnekt.
Ha létrejön a kapcsolat akkor telepíteni az youtube appot.UI.: időtűllépés hibát nálam olyankor dobott amikor a fenti összekapcsolással gond volt.
Vagy amikor a tv-n telepítve volt az LG dev app, ssh nem volt bekapcsolva.
Gyorsínditáss legyen kikapcsolva, a homebrew rootmy.tv telepítés után restart, és teljes kikapcsolás, hogy meggyőződj róla, hogy valóban megfelelően települt e.
Én a tápot is lehúztam pár percre, hogy biztos legyen a siker a vagy a sikertelenség ellenőrzése.UI.ui: bocs a megkésett válaszért, most értem vissza net mentes környezetből.
-
wolf13
őstag
válasz
this is life #108 üzenetére
Sajnos időtúllépés miatt semmit nem tudok telepíteni / lekérdezni a managerrel (1.12.0 / 1.13.3.)
-
wolf13
őstag
Sziasztok !
Több mint egy héve hibamentesen használtam a Youtube Adfree appot. A minap nehezen indult, lassan töltött be. Gondoltam újra telepítem, de a képen látható hibába ütköztem. Azóta újra rootoltam, de nem segített.
Bár ha jól látom , ehhez az apphoz pont nem kell a root.Esetleg valakinek valami ötlete ?
Köszönöm.
szerk.: @this is life ha jól látom , a te problémád is ez volt ?
Csak sajnos az írásod, amivel megoldottad nekem nem sokat mond, ha esetleg lenne egyszerűbb módja a telepítésnek ....
-
Nincs mit, ezért van a fórum.
A webos device manager-ből az 1.12.5 működik nálam hiba mentesen, az új verzió 13.0 még búgos, nem bírtam munkára fogni.
Webos 4.4, OTA ID W18R, firmware 05.40.25.Ui.: Ha tudnád, mennyi időt bactam el azzal, hogy a github leírás szerint próbáltam életet lehelni a root, homebrew, youtube-ba...
Pl.: fent lévő dev app mellett elhasalt az ssh csatlakozás webos manager pc appal, vagy épp leírás szerint összejött a root, nem lejáró dev fiók elérés, mégis egy hosszabb kikapcsolt idő után nyoma veszett a brew, youtube app-nak, vagy épp egy gyors reboot-ot követően ment a levesbe. -
redst4r
tag
válasz
this is life #108 üzenetére
Köszönöm, így nekem is sikerült
-
Úgy tűnik sikerült működésre bírni a sideload telepítést és maradandóvá tenni a root-ot és a youtube alkalmazást.
Rootmy.tv-vel rootoltam, majd a webos device manager win alkalmazást ssh módban hozzá kapcsoltam a tv-hez
Ip cím a tv ip címe, jelszó alpine majd csatlakozás és a device managerből telepítettem a számomra szükséges alkalmazást.
Kikapcsolás és áramtalanítás után is megmarad a sideload telepített alkalmazás.Az lg féle developer app ne legyen telepítve.
A homebrew appon belüli telepítés elszáll a nem sikerül lekérni a helyi tanúsítványt hibával.
-
válasz
Drótszamár #106 üzenetére
A tv-n az óra és a dátum rendben van, routeren az adguard dns van beállítva (94.140.14.14/94.140.14.15).
-
Drótszamár
őstag
válasz
this is life #105 üzenetére
A tv-n az óra nincs elállítva?
Routeren nincs valami security bizbasz ami https-t figyel, és átcsomagol adatot?
-
-
redst4r
tag
válasz
this is life #103 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Évek óta használom, kb egy hete vettem észre, hogy eltűnt a reklám mentes youtube. Root megvan, de nem tudok semmit telepíteni. Tv-n frissítés nem volt.
-
Sziasztok.
Mit ronthatok el, vagy mi tört el?
A probléma, a root sikeres, van ssh, telnet működik, de a homebrew áruházból cert hibára hivatkozva semmi sem települ. -
stifi82
aktív tag
2 napja azt tapasztalom, hogy betesz szponzorált reklámot a video elején. Van rá valami megoldás hogy ne legyen?
-
Lalaland
tag
Ezen a TVn ha jól értelmezem a fórumokat, lezárták a root jogot a firmware-ben?
Device: 49UH850V-ZA
Firmware: 05.70.30
WebOS: 3.4.0
Nem sikerül még a telnet-et sem felrakni. -
LógaGéza
veterán
GitHubon van egy ilyen leírás, többször is jól jött már, gondoltam bedobom ide:
https://gist.github.com/throwaway96/e811b0f7cc2a705a5a476a8dfa45e09f
Folyamatosan frissítik, leírás szájbarágósan, képekkel, van FAQ, és sok plusz infó is.
Hátha másnak is hasznos lesz. -
messi6502
tag
if RootMyTV runs into SSL issues, you can try https://rootmytv.inf.re/ (different CA)
Innen sikerült letöltenie a felhasználási feltételeket, köszönöm!
Este megpróbálom folytatni, remélem developer mode-ba be enged lépni. -
válasz
messi6502 #93 üzenetére
Írtak egy ilyet pont 2 napja:
for everyone having SSL issues with rootmy.tv and the webosbrew repo, the cause is Cloudflare switching to Let's Encrypt certs as of a few days ago (you now have to pay to get a non-LE certificate). if your TV is already rooted and you want to remain on old firmware, you should add the LE CA cert manually (e.g. https://github.com/RootMyTV/RootMyTV.github.io/issues/9#issuecomment-936337656) if RootMyTV runs into SSL issues, you can try https://rootmytv.inf.re/ (different CA). some potentially useful information: https://github.com/webosbrew/webos-homebrew-channel/issues/62#issuecomment-1724495306
Gondolom emiatt lehet. Azt nem tudom hirtelen, hogy hogyan tudnád megoldani a legegyszerűbben. SSH-n beenged a TV még?
-
messi6502
tag
Sziasztok,
féléve én is megcsináltam lenti crashd módszerrel.
Viszont tegnap eltűnt mind a homebrew mind a feltelepített appok.
Gondoltam sebaj, biztos lejárt a developer mode, újracsinálom.
Azóta kiderült, hogy az LG weboldalát semmilyen módon nem érem el, se a tv, így a visszaállítás után még a felhasználási feltételek se töltődnek le tv-re és a content store-t se tudom így működésre bírni.
Legszebb, hogy PC-n se érem el, pedig [elvileg] működik.
Próbáltam host fájl törlés, dns flush-t de nem jövök rá, hogy mi okozza, illetve mobilneten se jön be..
Gondolom másnál működik, nincs ilyen jellegű gondja?
Valakinek van ötlete mi okozhatja?
Azért ideírom mert gyanítom, hogy a frissítés tiltás miatt állított be valami tiltást, de nem találom mi és hol tiltotta le. Bár gyanús, hogy mobilneten se tölt be az oldal, pedig elvileg működik..
-
kamillo67
tag
válasz
weresgyufa #91 üzenetére
Nekem is sikerült végre egy 55SK8500PLA-n (webos 4.4). de csak az orosz fórum leírása alapján
-
weresgyufa
tag
válasz
Camper2006 #86 üzenetére
Nálam is innen indult
.
Pár napja csináltam meg , crashd-s módszert, vannak érdekességek, a folyamat alatt, de a lényeg, hogy a legfrissebb 05.50.10 van a készülékemen ami egy 49SK8100PLA szóval ezzel a módszerrel meg lehet oldani a dolgot, ha lesz majd egy kis időm, akkor az Ambilight-ot akarom beizzítani mert az jelenleg a set-top-boxomon fut, de jó lenne ha a Streaming-es dolgokkal is élvezhetném, meg a gyerekeknek is biztos jobban bejönne ha a youtube-bal is élvezhetnék... -
Csarlee
tag
Sziasztok!
Az érdekelne ha rootolom a TV-t megoldható-e, hogy scp-vel filmeket másoljak fel rá? Az a helyzet, hogy bár van itthon DLNA szerver (minidlnad) de sokszor előfordul, hogy azon keresztül a feliratot nem képes megjeleníteni viszont ha egy pendrive-ot bedugok akkor meg simán viszi... Az világos, hogy a feliratfájlnak meg film fájlnevének ugyanannak kell lennie a kiterjesztést leszámítva. Elviekben hely kell, hogy legyen a tv-n hiszen ha tud felvenni akkor ahhoz kell, az is világos, hogy a felvett anyagot titkosítja/lekódolja, hogy más eszközön ne lehessen megnézni.
Köszönöm,
Csarlee -
Lackooo84
nagyúr
nemide, törölhető
-
Lackooo84
nagyúr
A gyári visszaállítás törli a rootot, vagy hogy lehet visszaállítani, ha mondjuk szervizeltetni kell a tvt?
-
-
(jan)
őstag
Azert az nagy kiralysag, hogy az okosíttott jutub-hoz nem kellet rootolni
-
LógaGéza
veterán
Akinek ez az opció nem működne (mint nekem), próbálja ki a crashd módszert. Kicsit bonyolultabb, de legalább működik a legújabb FW-vel is nálam (OLED C9).
-
amtibacsi
aktív tag
Érdekes dolog :-)
Más téma, hátha valaki már megoldotta. UPC-t megvette voda, új csatornakiosztás lett. Sajna az adók nevei ill. a műsorok címei ismét ékezethibásak lettek. Régebben lementettem a csatornalistát, elindítottam a keresést majd gyorsan lelőttem, így egy csatorna sem volt. Erre töltöttem rá a lementet listás és megjavultak az ékezetek. Most ez nem működik. Próbáltam cseh, német, osztrák stb. országot is beállítani, de nem használt. Valakinek sikerült már ? (CI modullal használom, azon is próbáltam nyelvet meg mindenfélét) -
Reinkz
senior tag
Sziasztok,
Aki ezt felrakta az betudott jelentkezni az adfree youtube minden probléma nélkül?, nem lesz belőle gond?
-
Woodrow
csendes tag
Van lehetőség arra, hogy valamilyen módon frissebb webOS-t telepítsek az LG TV-re?
AirPlay és HBO GO miatt nem vennék újat.
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Elméletileg lefutott a telepítés, viszont nem jelent meg a homebrew channel.
Valakinek ötlete ?
-
-
Véreshurka
senior tag
Mivel csak tegnap találtam rá a bejegyzésre, így csak akkor tudtam elindítani a folyamatot. Egy 55UH7707-es TV volt az alany, amin 3.3.5-4320 volt a webOS. Volt rá még egy frissítés amivel már 3.4.0-5709 lett. Ezzel a rendszerrel simán ment még a root-olás. Remélhetőleg a családban lévő frissebb TV-kre is lesz még lehetőség megcsinálni, arról is írok majd.
-
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Akkor ezek szerint a Kodi projekt halott?
Tudtok valami fejleményről? Ha lesz Kodi a TVre, biztosan támogatni fogom a fejlesztőket, mert nagy fejlesztés lenne.
Köszönöm! -
robita
csendes tag
Sziasztok,
Rootolt tv-n van esetleg valamilyen megoldás, hogy a rögzített adásokat átmásoljam lejátszható formátumban pc-re? -
magy1975
csendes tag
Sziasztok!
Rootoltam a tv-t a cikk alapján.Eddig minden rendben működött de most feldobál egy hibát:
Failsafe mode!Open telnet and remove/var/luna/preferences/webosbrew_failsafe
Tud valaki segíteni,hogy eltünjön a hibaablak? -
-
rigoberto
őstag
Üdv.
Megpróbálkoztam ezzel a rootolással, de nem jött össze.
A developer mode appot nem találtam meg, bár ez nem jelenti azt, hogy nincs rajta.
Illetve ezt a webcímet beírva nem jön be semmi.
LG 55LA6908-as modell egyébként, 2014-es évjárat..
Az enyém nem alkalmas erre a műveletre? -
-
-
vamzol
újonc
Hello! a netflix, HBOgo kivetítésre van megoldás? Már csak ez az ami hiányzik az egész szépségéből
-
nullpoint
őstag
Ismerősnél B7v 2017-es évjárat szoftververzió 06.00.25, simán gyorsan és egyszerűen ment a folyamat.
Ezúton köszöni a topiknak!
-
Esély van rá, igen. Annak idején egy LG fejlesztő nyilatkozta egy orosz fórumon, hogy az egész korlátozás szoftver oldalon történt csupán és mivel a 2019-20 előtti TV-k ugyanazt a rendszert futtatják, van esély portolni. Azonban egyelőre senki nem foglalkozott a kérdéssel, én pedig a Kodi builddel vagyok elfoglalva, szóval ez még várat magára, hacsak más nem áll neki visszafejteni.
Egyébként nincs is 2019 előtti TV-m, ami tudná a DTS-t, de majd kibontok egy firmware fájlt és ránézek.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
tordaitibi #43 üzenetére
Ezzel a rootolással van esély arra, hogy valahogy rábírjuk a TV-t a DTS hang támogatására? A régi LG TV-m még támogatta. Az új OLED C1-em már nem, hogy r....janak meg!
-
-
futo001
senior tag
hege8888
Én egy drágább nanocell LG-t vettem a fejlettebb procival, több memóriával, full array pro háttérvilágítással mert bejön a magic remote és a webOS.
Lehet mostani fejjel QLED Samsungot vennék ugyanennyi pénzért, szebb a képe. Ne értsd félre, ez is gyönyörű, de a kontraszt és a feketék sehol nincsenek a QLED-hez képest. Majdhogynem felesleges a HDR, Dolby Vision stb támogatása, az array háttérvilágítás agyonvágja az egészet, 50x ennyi zónával talán még jó is lehetne.
A hátrafele néző csatik sem tetszenek az LG tévéken, a Samsung oldalról elérhető csatijai szerintem praktikusabbak. Fura, hogy csak 1 HDMI ARC kompatibilis, az előző tévémen mind az volt, nem kellett vadászni melyik az (mert ráadásul nem is az 1-es).
Emellett a magic remote is tud furákat produkálni, pl lag, vagy 1 gombnyomás 2-4x érzékelése.
Arról nem beszélve, hogy a drágább modelljeikben nem szabvány tápkábel csati van a TV oldalán, így hekkelheted a kábelt vagy hosszabbítózhatsz, ha nem elég hosszú a gyári.Szóval meggondolnám még párszor mielőtt vennék (aztán lehet megint LG lenne, mert amúgy tök jó).
-
KubanitoS
veterán
válasz
tordaitibi #37 üzenetére
Mert nem akar konkurenciát csinálni saját magának egyik gyártó sem.
-
Nem pont a temahoz tartozik de tobbszor elgondolkodtam hogy miert nem lehet minden sallang nelkuli tevet, pontosabban csak egy kijelzot kapni? Benne a scaler meg a tap es ennyi, dobozolva.
Mint egy nagy monitor, hdmi es d.port esetleg dsub bemenettel.
Csak kepmegjelenito, kedvezo, olcso aron. Vannak nagymeretu monitorok forgalomban de horror aron. Dragabb mint egy hasonlo mereru komplett okos tv. -
Szia!
Ha ajánlani kell, nem én leszek a te embered, valószínűleg LG-t se fogok többet venni (hacsak nem az OLED-jeiket), de van milyen tv-t vagyek topik, ahol rá tudsz esetleg kérdezni...
Ezekben is ugyanaz a mobilproci van kb, mint az Android boxokban. Ha az adott médiához van hardveres gyorsítás, akkor elég szépen viszi a 4K HDR-t is. Én Plex-szel használom, ahol a távoli szerver megoldja, ha amúgy a TV nem tudná lejátszani. Ilyen egzotikus formátumokat, mint az mpeg2 pl ne várj tőle, de amúgy egész jó szerintem.
-
-
hege8888
aktív tag
Hello!
A zasszony amúgy is csesztet, hogy kéne egy másik tv, én viszont nem az a fajta vagyok, aki rohan 150K-ért megvenni az első szembejövő akciós vmit. Nekünk 82cm full elég a szobába, szóval adj már egy gyorstalpalót, hogy mely sorozatokat keressem a bolt/neten. Gondolom legjobban most boltban járnék, vmi karácsonyról megmaradt készletből, ha a nemfrissítettséget nézem.
A YT meg a Retroarh miatt jó lenne.. ezekben milyen hw van, egy letöltött x264, stb-vel hogy boldogul?
Kérdem, mert a jelenlegi android box (X92) számomra érthetetlenül elkezdett finnyáskodni, és újjabban ami PC-n nézhető x264, az a boxon legofilm.. -
Lalaland
tag
Ez csak újabb 4k TV-n működik? Mert nekem a régi Fhd LG 42lb650v-n hibára fut. (undefinied error)
-
Van pár. Ez a buildroot a legfrissebb projekt, minden, ami nem gui-s bináris, azt le lehet vele fordítani: [link] Bár én eddig csak az ndk-t használtam, ami egy módosított verziója az LG által kiadott hivatalos NDK-nak: [link] De érdemes körülnézni a többi repóban is, hogy mások hogyan portoltak appokat.
Ha viszont webappot szeretnél fejleszteni, az LG hivatalos doksija ks tökéletes: [link]
-
KubanitoS
veterán
Én ugyan nem próbáltam ezt a hakszolást, de ma frissült a hároméves LG tévém.
-
válasz
tordaitibi #27 üzenetére
Hát ja, de az még egy eszköz, ha van már egy LG TV-d, miért ne. Meg a legtöbb TV okosító nem tudja még a HDR-t, a TV meg igen. A netflix certet se sok okosító kapja meg, a TV meg igen stb.
Nekem is jobban bejött a TV okosító vonal, de a rootban marha sok fantáziát látok. Új még a dolog, de kis hozzáértéssel/türelemmel kb bármit le lehet portolni erre is.
-
icemad
nagyúr
válasz
tordaitibi #27 üzenetére
Én ilyesmire raspberryt használok. Az is egy jó irány és a legtöbb TV távirányítójával működik cec-en keresztül. Viszont! Ez nagyon nem plug&play cucc. Rendesen utána kell olvasni, Linuxot megismerni, terminált használni, stb. Androidos boxoknál is általában úgy kezdődik a dolog, hogy cserélj firmware-t. A cikkben szereplő megoldás sokkal, de sokkal egyszerűbb.
-
Congratula az eddigi munkáidhoz meg azoknak is akik az ilyeneket megalkotják, ráadásul abszolút laikus számára is pillanatok alatt kivitelezhető egyszerű módon.
Viszont én ilyesmibe nem vágok sose bele. Az én alapkoncepcióm egy Wines, Linuxos vagy Androidos tv okosító, mini pc és onnantól nincs lehetetlen. A tv meg marad megjelenítőnek. Ez az igazi szoftveres kánaán
Hátránya mégegy távirányító vagy airmouse vagy wireless egér. Cserébe végtelenre nyílik a lehetőségek tárháza. Valamint kicsit régebbi, buta szoftveres de képileg még tökéletes tévéket is mindentudóvá lehet így varázsolni. -
futo001
senior tag
Na, csak kipróbáltam. Lenyűgöző milyen egyszerű volt az egész. A TV-n természetesen semmi nem változott, minden beállítás maradt, Youtube reklámmentes. Nem lenne bajom a reklámokkal, értem én, hogy valahonnan kell a bevétel de azért ez a mennyiség már rendesen kiidegeli az embert. Szép munkát végeztek, köszi, hogy megosztottad.
-
thesound
addikt
Működik.
Végre a Bogyó és Babóca közben nem ordít a Gyurcsány show, az 5 perces klippek és nem kell a távirányítót elővenni, hogy elnyomjam, amiért meg megveszik a gyerek 1 évesen.
-
-
Szia!
Nem az LG content store-on belül, hanem hosszan nyomva a főképernyőn az alkalmazás ikonjára nyomva majd amikor belép a szerkesztő menübe a TV, fel, illetve le gombot megnyomva nekem megjelenik egy szomorú arc ikon az app fölött, amire kattintva engedi törölni az appot. De ha jól rémlik, a homebrew channel is engedi a törlést.
Páran felrakták már projektorra is a rootot, ha van böngésző, meg lehet próbálni. A folyamat ugyanaz. Majdnem egyező webos fut azokon is, mint a TV-ken, csak szándékosan lecsonkítva.
-
sepsi0
őstag
Szia!
Én is köszönöm a munkádat és a cikket, hogy felhívtad a figyelmemet erre a lehetőségre. Már követtem az erről szóló cikkedet, de most lemaradtam.
Nálunk most nincs használatban a tv, mert egy LG projektor váltotta és csak a falon lóg, a fiúknak akarom felvinni a Samsung helyére. Bekapcsoltam és amint netet adtam neki, egyből eröltette a frissítést, pedig ki van kapcsolva... Milyen érdekes.
Nagyon várom a munkád gyümölcsét is, a Kodit.
Régen is követtelek a NAS korszakomban, még gordítottál is nekem Mumble szervert anno.Két kérdésem lenne.
1. Telepített alkalmazást root után, hogyan lehet törölni? Felraktam egy új appot és csak update meg lunch van.
2. Szerinted fel lehet ezt (root) raknom az Lg projektorra is? Azt hiszem WebOS 4 van rajta (LG HF60LSR FullHD SMART), nem tudom, hogy mennyire hasonlít a tvhez a hw része.Köszönöm!
-
Annyi, hogyha meghagyod az SSH-t, változtass rajta jelszót mindenképp, vagy állíts be SSH kulcsot. Egyébként sok esélye nincs a támadónak, ugyanis az egész megoldás csak egy extra appot telepít fel és nyit egy root SSH-t. Viszont ezek az exploitok is azt bizonyítják (meg ha szétnézel a TV-n), hogy a webOS és a biztonság téma igen messze áll egymástól eleve. Ne bankolj a TV-den, ne engedd ki a dolgot az internetre tűzfal nélkül és nem lesz gond.
Azzal, hogy rootolod, alig növeled a támadási felületet. Ezt a mostani rootmytv exploitot is meg lehetne írni úgy, hogy egy telefonnal, ami azonos hálózaton van, mint a TV, be lehet jutni a TV-re és átvenni az irányítást felette. Szóval ja, vond le a következtetést...
-
futo001
senior tag
A biztonságot érintő kérdésekről mi a véleményetek? Kicsit tartok attól, hogy így könnyebben kikerülnek a TV-n használt jelszavaim pl.
-
-
válasz
AxBattler #11 üzenetére
Én még nem vágtam bele a dologba, egyelőre eye catchernek raktam bele egy openlgtv-s demó videóját a dologról, mert nagyon sokan ezért rootolják a TV-jüket.
Azonban egy Raspberry Pi-t használnak legtöbben, ezen fut a hyperion maga, ami a TV-re telepített piccap-hyperiont használja a TV capture-re. A folyamat Pi oldali részére rengeteg ambilight raspberry pi kulcsszóra feljövő tutorial van, a piccapos rész meg egyszerű gui-s bűvészkedés.
A fejlesztő is csinált egy how to build leírást, persze angolul: [link]
Amit viszont érdemes tesztelni előtte, például egy laptopra telepített (akár live linux) hyperionnal, hogy az adott TV tudja-e streamelni a DRM védett tartalmakból is a színeket (pl Netflix), mert két capture API-val rendelkeznek az LG TV-k, az egyik rögzít mindent, a másik sajnos egyelőre a DRM-et nem. Úgy meg nem fog menni az ambilight netflix, amazon prime, meg a többi nagykutya esetében, csak Plex-szel, YouTube-bal, meg helyi médiákkal, DLNA-val stb.
-
lajosdani2
csendes tag
Ja, és további pozitívum, hogy az egész tévé szoftvere gyorsabb lett. Gyorsabban bejönnek a menük, a beállítások stb.
Sőt még olyan gyári alkalmazásokat is könnyedén le lehet törölni, amik régen (ha jól emlékszem) törölhetetlenek voltak. Bár ebben nem vagyok biztos, lehet, csak nem foglalkoztam vele régen eleget.Egyszóval mindenkinek ajánlom, hogy végezze el a root-olást, ha zavarja a sok gyári bloatware, ami fékezi a rendszert.
-
válasz
lajosdani2 #10 üzenetére
Nem az én érdemem, hanem a srácoké, akik ilyen profin megoldották a rootolást.
Viszont a cikket azért írtam, hogy érdemes tényleg gyorsan cselekedni, mert kb 2-3 hetet saccolok, mire az LG beparcheli ezt a dolgot is és akkor lehet imátkozni, hogy egy olyan TV érkezzen, ami még "sebezhető". És ha kérdezi, akkor nem szabad rajta fw-t frissíteni, hanem egyből rootolni kell. Különben marad a downgrade...
-
icemad
nagyúr
Köszönöm a hasznos infót, és a cikket is. Sok embernek segíthet.
Lehet megpróbálom majd én is, így hogy visszaállitható bizonyos feltételek mellett. A garanciát semmilyen esetben sem szeretném bukni, mert van egy LG 55 c9 meg egy 70UP77006LB itthon, és a kettő együtt már elég emberes összeg...
-
lajosdani2
csendes tag
Köszi szépen Mr. Dini az infót!
Erre volt szükségem, ugyanis a firmware downgrade-nél elakadtam, belekezdeni se volt bátorságom, és így az előző verzióval nem tudtam rootolni.Most viszont gyorsan és könnyen ment, úgyhogy imába foglalom a neved
Szüleim is most terveznek LG tv-t venni, mondom is nekik, hogy most már bátran vegyenek, van megoldás a reklámmentes youtube-ra.
Még egyszer köszi, és szép napot kívánok! -
Köszi a cikket, erről nem is tudtam!
A videó azonban nálam nem elérhető egyáltalán, csak fekete téglalap... -
GreatL
őstag
Nem tudom... C1-et azért még piszkálja az LG, lecserélt benne komplett menüket...
-
Szia!
Köszi az érdeklődést, azonban Samsung TV-m sajnos nincs és nem is nagyon van tapasztalatom velük kapcsolatban. Amit érdemes tudni, hogy ellentétben a többivel, a Samsung nagy játékos és ők fel tudják használni mindazt a tudást a hardver, illetve szoftver építésnél, amit a telefonokkal szereztek. Szóval a legtöbb ottani root megoldáshoz ténylegesen várni kell egy linux kernel exploitra legtöbbször. Van projekt természetesen Samsungra is, ha jól tudom SamyGo névre hallgat, de mivel elég komoly tudás szükséges az ilyen exploitok kidolgozására, úgy tudom fizetős a dolog és nem is biztos, hogy minden TV-n működik a megoldás.
Aztán persze lehet én tudom rosszul a dolgokat és majd valaki, aki jobban benne van a Samsung világban kijavít. Vagy érdemes a fórumon egy Samsung TV-s topikban kérdezni.
-
Köszönjük a hasznos infókat. Esetleg Samsung Tv-re is csinálsz egy ilyen leírást?
-
kraftxld
félisten
Király, nagyon köszi, már megy is a Scooter a reklámmentes youtube-on
-
Hogyne. Korábban úgy volt, hogy pl egy firmware frissítéssel teljesen eltűnt a root. De a homebrew channel törlése is beszünteti a dolgot. A garancia pedig nem vész el, hiszen egy sérülékenységet használ ki a megoldás, amiről a gyártónak eddig nem volt tudomása sem. Egyedül akkor bukta a garancia, ha majd a gyártó egy későbbi szoftverben bepatcheli a root exploitot és valaki elköveti azt a hibát, hogy frissít a patchelt rendszerre. Ilyenkor lehetséges a downgrade egy még rootolható verzióra, de azonnal bukik a garancia, mert az LG logolja, hogy milyen rendszerverziók voltak a TV-n eddig.
Ha viszont most rootol az ember, akkor megmarad. Csak nem szabad frissíteni majd.
Egyébként a projekt oldalán ennyit írnak a garanciális kérdésről: [link]
-
Egyelőre nincs túl sok publikus app, mivel friss a kezdeményezés, de a srácok is gőzerővel dolgoznak, meg én is igyekezek szépen lassan eljutni a Kodival egy olyan állapotba, hogy publikálni lehessen. De sokan a hyperion miatt teszik fel már most. Közben szerkesztettem a cikket és raktam bele egy videót arról, hogy is néz ki. De van még Retroarch, jó pár játékkal, jellyfin kliens és crunchyroll is. Itt egy teljes lista az appokról.
Ezen kívül azt csinálsz a TV-del, amit szeretnél, ha van root jogod, kis linux hozzáértéssel gyakorlatilag bármit le lehet portolni a TV-re.
Egyelőre még nincs sok minden, ezt aláírom, de most érdemes meglépni a rootolást, mert igazából funkciókat nem vesz el, bármikor vissza lehet majd vonni és a későbbiekben biztosan nem lesz már lehetőség ezen a módon felnyitni a TV-t.
-
icemad
nagyúr
És ez visszaállítható? Garancia megmarad? Mert, ha nem, akkor ez kb halottnak a csók kategória...
-
futo001
senior tag
Ha eltekintünk a reklámmentes youtubtól, mi más hasznosat ad a rootolás? Nem ismerem a Homebrew alkotásait, a githubon sem nagyon látom milyen hasznos cuccok vannak a Homebrew Channelen, de eléggé felkeltette az érdeklődésemet a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ha eleged van a reklámoktól hemzsegő Youtube-ból, vagy éppen szeretnél ambilightot faragni a TV-dre, vagy csak...
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest