Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Acer Aspire 3810T:
Processzor: Intel Core 2 Solo SU3500 1,40 GHz 3 MB cache 800 MHz FSB
Memória: 2x2 GB Samsung DDR3-1066 CL7-7-7-20
Chipset: Intel GS45
Videokártya: Intel GMA X4500MHDEz a gép viszi az 1080p-t DTS-hanggal?
Azt olvastam hogy DXVA-val viszi, de ha nem szabványos H.264 illetve VC-1 kódolású anyag található az .mkv konténeren belül, úgy a videokártya képtelen lesz azt gyorsítani
Ez a rész nem igazán volt világos, amennyit olvastam a Logout a témáról, aszerint kevés a szabványos anyag. Van esetleg valami tesztelő program amivel le lehet ellenőrizni az mkv-kat hogy dxva kompatibilisek e? Ha nem DXVA-s akkor gondolom kevés a vas hozzá...[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz Zoli bácsi #20 üzenetére
Ha megnézed a [datasheet 1.4]-t, abban azt írják, hogy videólejátszási képességek tekintetében a GM45 = GL40, csak 400MHz-en ketyeg.
-
PuMbA
titán
"Elvileg annyiban biztosan különbözik, hogy a 4500 HD-ben PureVideo HD van"
Intel VGA-ba hogy kerül nVidia találmány? Nem elírás?"A 4500 HD GPU amúgy kb. az Nvidia GeForce 9400M és az ATI Radeon HD 3200 tájára lőhető be teljesítményben."
Ez csak a specifikációt tekintve igaz,gyakorlatban viszont 4-5x lassabb...(játékokat nem irják Intel-re,nincs rendes driver hozzá stb.)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zoli bácsi #20 üzenetére
Elvileg annyiban biztosan különbözik, hogy a 4500 HD-ben PureVideo HD van, vagyis HD filmeket hardveresen támogat, míg a "sima" 4500M nem kapta meg a lu-Ray logót, amihez a hardveres támogatás kell. Az alacsonyabb órajel miatt pedig logikusan teljesítményben is kissé elmarad a HD verziótól. A 4500 HD GPU amúgy kb. az Nvidia GeForce 9400M és az ATI Radeon HD 3200 tájára lőhető be teljesítményben.
Egy kis összehasonlítás:
A GS45 és GM45 a Montevina (Centrino 2) alapja.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Az én laptopomban GL40 express chipset van, 4500M integrált grafikával. Ez a grafikus mag azt látom, hogy kisebb órajelen megy, mint a 4500 HD. De vajon egyéb eltérés is lehet?
Sajnos még nem járt nálam HD video, hogy kipróbálhattam volna, elfut-e a gépemen. Majd talán egyszer sor kerül rá. Biztos dob az is egy kicsit a dolgon, hogy a Celeron M575-öt egy T3200-ra cseréltem. -
t72killer
titán
Hasonló tapasztalatok T9300-as proci + quadro FX570m +4GB RAM kombóval.
Ha a procival csináltatok mindent, akkor azért van, hogy akadnak egy kicsit a nagyobb HD-filmek( - bár lehet, h csak a win7-tel van baja a kodeknek, és nem a 2.5GHz-es penrynnel), de ha beállítom a powerdvd-ben, hogy használja a GPU-t, akkkor minden sima.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
Újabb Update az Netbookok - processzorok, AMD oldalon a cikkben.
Érdekes, hogy még be sem jelentett AMD procikat tettek a termékeikbe egyes gyártók.
-
veterán
válasz shabbarulez #14 üzenetére
Jah, hülyeséget írtam.
KösziNo, de hogy értelmeset is írjak: Az Intel alapú MID-ek a Computex 2009-en:
[link] -
shabbarulez
őstag
Még azért nem tökéletes.
"És ha már a SoC és MID platformoknál tartunk, említsük meg a "mini Centrino-t", amit az Intel az ARM helyett először x86 alapokra képzelt el."..."Ennek a platformnak a 2009-es verziója, aminek a neve Moorestown és szintén Atom alapokra épít (Atom Z), ám az x86 helyett már ARM architektúrát használ majd"
Itt valami félreértés van az Intel nem kíván visszatérni ARM alapokra, az Atom proci x86 alapokon nyugszik. Az Intelnek pont az volt a célja az Atommal hogy egy saját x86 alapú procit készítsen amit a beépülő rendszerek piacán tud használni. Az Atom előtt az Intelnek volt ARM architektúrájú cpu-ja az XScale és azon alapuló MID, PDA, UMPC eszközei még az Atom előtt is. Az XScalet az Atom indulása előtt eladták az Marvellnek, mert értelmetlen lett volna házon belül két terméket ugyanarra a piacra pozícionálni.
-
Nagyon jó cikk lett, gratulálok, hiánypótló összefoglaló mű. Az AMD-t nagyon hiányolom a piacról, remélem hogy a Neo jól fog sikerülni.
Egy hibát találtam: "valamint DDR2-800 memóriákat támogat és Hybrid CF-et támogat" (kétszer szerepel a támogat szó).
-
aqwer21
tag
Üdw! Jó a cikk! Nekem egy Acer Aspire 8930g-ma van!Proci: P8400, 9700m gt 512 DDR3, 4 GB DDR3 RAM, ! Jelentem nagyon jól játsza a Blue-Ray filmeket, meg a HD filmeket, ja és HDMI kimenet is van! Hurrá!
-
veterán
Átírtam a cikket! A végére bekerültek a MID-ek, ha már ennyi szó esett róluk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz shabbarulez #9 üzenetére
Igazad van, ki is egészítem a cikket vele...
-
shabbarulez
őstag
Ha már a HD ennyire téma netbooknál elég furcsa hogy kihagytad a Menlow platformot (Z5x0+US15W) ami hardwaresen támogatja a HD dekódolást és építik mind nettopba, netbookba és MID-be is. Ugyanígy ha már a Computexes újdonságoknál megemlíted a Tegrát vagy a Qualcomm prociját a Menlow utódja a Moorestown is oda kívánkozik a sorban, hisz azt is ugyanott bemutatták és hasonlóan jó fogyasztás jellemzőkkel bír mint az említett két másik proci.
-
zhagyma
őstag
Jó kis összefoglaló írás! Én sem értem, hogy az intel miért nem X4500HD videóvezérlőt társítja az Atom-mal, hiszen DXVA gyorsításra tökéletesen használható (használom is). Már megint rossz üzletpolitkát folytatnak ...
-
Solten
őstag
Ismet szepen osszefoglaltad... Ez az Athlon Neo erdekesnek igerkezik... Bar tudtommal a Yukon-ban Radeon X1250 teljesit szolgalatot 1 magos Neo-val (Pavilion dv2 mar kaphato...), a Congo-ban meg 2 magos (Neo?) HD 3200-vel. Szvsz javitsd (ha nem igy van sorry )
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
Studi22
aktív tag
Nagyon kellemes az összefoglálás és hasznos főként.
Én mikor notit vásároltam úgynevezett "gamer" konfigot kerestem persze tárcához mérten,viszont fontos volt HDMI out ami szintén megtalálható mostani konfigon,mivel LCD tv-vel használom pont te általad nagyon jól bemutatott HD világban.
Tény hogy T8100 proci,3GB memória és 8600gt trió egész szépen muzsikál filmezéshez.Mint írtad hogy csak 9100 felett van HD PureVideo,ez mivel több a sima PureVideo-tól?
[ Szerkesztve ]
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
veterán
válasz WonderCSabo #1 üzenetére
Tényleg... affene, na majd felteszem újra azt a táblázatot.
Igazad van, a csatlakozó megléte elengedhetetlen, mert egy D-sub magában nem sokat ér HD-nél.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Ez megint nagyon jó cikk lett. Grat! Sztem a netbookoknál akkor van igazán értelme a HD-lejátszásnak, ha rá lehet kötni HDTV-re. Már vannak HDMI csatival szerelt kis jószágok.
Ja és az első táblázatban Nem helyett Ment írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest