Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
bekapcsolás után az első telefonhívás a bis megrendelése volt
negyed óra alatt meg is érkezett az sms az aktiválásról
enélkül szerintem nem sok értelme van drága BB-t venni@Wilika: nem lehet, hogy véletlenül sikerült az "ikon elrejtése" menüpontra kattintanod?
(már ha van az os6-ban ilyen opció)A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
kutga
nagyúr
Akkor nem csak nálam mozog a bill.
Meg kell szokni a telefont, nekem is nehezen ment átállni rá, de sztem nagyon jó rendszer. Ha lenne normális qwertys android akkor azt választottam volna, de a BB rendszere nagyon jó és kiforrott. A BIS/BES verhetetlen.
Let the Zone take me if I am.
-
-
ruzsabazsa
aktív tag
Sziasztok!Telefon vétel előtt állok,de még sosem volt ilyen nehéz döntésem mint most,a tudatlanságom miatt.Olvasom én a teszteket de nem tudom eldönteni melyik Blackberry-t válasszam.
A szereplők:
8900
9000
8520-bár ez kevésbé jön beA másik,olvastam az írást itt,de nagyon röviden miért lenne jó nekem a BIS,BES?
Levelezni nem szoktam rajta,max ingyen,wlanon keresztül. -
ruzsabazsa
aktív tag
Ami fontos.
sms,telefon,sok sok wifi,zenehallgatás,filmnézés(divx),gyorsaság. -
-igu-
addikt
válasz ruzsabazsa #1413 üzenetére
BIS/BES nem csak a levelezést érinti (és wlan-on is csak kerülővel tudod elérni a levelezésedet). Anélkül nincs navigáció, approwld, etc.
Ha azt az 1-3e Ft-ot nem szánod rá havonta, akkor szerintem nincs értelme BB-t venni - hacsak nem vagy belebuzulva a BB os-be.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
ruzsabazsa
aktív tag
-
lezerpiramis
őstag
válasz ruzsabazsa #1416 üzenetére
Vodánál csak előfizetéses wappal megy ezen készülékek gyári böngészője, mert a wap-os service book csak az előfizetéses APN-t tartalmazza. Ha feltöltőkártyás vagy, akkor a Vodánál ne BB-zz, max Opera Minivel, mert az 3rd party alkalmazás, tehát megy service book nélkül is (TCP/IP-beállításokkal).
De nekem is az a véleményem, hogy BIS/BES nélkül ne vegyél BB-t, vegyél inkább más QWERTY-s telót (HTC ChaCha, Nokia E72 stb.).
A felsorolt BB-k mindegyike nagyon jó, nekem a 9000-es a kedvencem, de annak is vannak hátrányai (kicsi alkalmazásmemória, koszolódó görgő).
-
-igu-
addikt
válasz ruzsabazsa #1416 üzenetére
ITT érdemes olvasgatni a BIS nélküli életről.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
ruzsabazsa
aktív tag
Köszönöm nektek.Kiderült hogy legjobb barátom bátyja nagyon benne van a blackberry témában.
-
ruzsabazsa
aktív tag
Ja és a skype-ot akkor felejtsem el a boldon mi?:S
-
atyuska
tag
-
kutga
nagyúr
A wifivel kapcsolatban van egy érdekes tapasztalatom.
Amikor hazaérek bekapcsolom a wifit hogy az adatforgalom az otthoni hálózaton menjen (email, böngészés, letöltések, minden). Sokszor van azonban hogy pár órára az asztalon hagyom a telót, és amikor elindítom a böngészőt az internetkapcsolat nem működik.
A telefon kapcsolódva van a routerre, a wifi jel a jobb felső sarokban halvány, és hiába kapcsolom ki/be a készüléket nem javul meg, csak a telefon újraindítása segít. Valaki már találkozott ilyennel?
Ha már a böngészőnél tartunk letöltöttem az Opera Minit de a kurzor érzékenysége olyan magas a programban hogy szó szerint percekbe telik kilépni belőle mert még a legapróbb mozdulatra is reagál, nem lehet rábökni a gombokra, linkekre sem (a teló beállításainál egyébként a görgetés 70-es érzékenységgel szerepel). Páran írták hogy az Opera korábbi verziójával nem volt ilyen probléma, van erre valami megoldás?
-
kutga
nagyúr
Opera 4-et feltelepítettem, az megoldotta a problémát, legalábbis a böngészőt.
Be lehet állítani úgy a BIS-t, hogy ha számítógépen olvasottá teszek egy levelet, az a telefonon is úgy jelenjen meg? Napközben a gép előtt ülök, ha emailt kapok, mindkét helyen felvillan, nyilván gépen olvasom, de attól a mobilon is ugyanúgy olvasottá kell tennem.
-
atyuska
tag
Nem, vagy ha vársz egy hétig talán, ebbe fog beledögleni a RIM.
Meglehetősen kezd okafogyottá válni ez a név részükről, hogy Mozgásban a kutatás, mikor csak csapkodják az állóvizet. Ha nem lenne mögötte a sok cég akik belelapátoltak egy rakás pénzt a BES-be már rég elbukott volna a consumer piacon.----atyuska----
-
-igu-
addikt
Be lehet állítani úgy a BIS-t, hogy ha számítógépen olvasottá teszek egy levelet, az a telefonon is úgy jelenjen meg?
Nálam nem.
Fordítva viszont igen: ha a telefonon nézem meg, akkor a gépen már olvasottnak látom (web-es felületen).[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Fordítva nekem is működik.
atyuska Azt nem tudom ki pénzelte a BES/BISt mindenesetre nekem nagyon bejön eddig, nem igazán találkoztam még más megoldással ami így működne. A régi Nokia telefonomon pl a mai napig nem tudtam beállítani a céges exchange levelezést, pedig már szervízben és a rendszergazdánál is járt a készülék. BB-n ez két kattintás volt.
-
fgth
tag
november vegen a Tmobilnal a boltokban lehet a 9900-9810-9360
Waterloo ... BlackBerry base White Passport
-
fgth
tag
egy objektiv teszt a BB9900rol [link]
mondjuk a screenshoton itt sem latszik ,hogy lenne Bis v.Bes a telefononWaterloo ... BlackBerry base White Passport
-
maximol
csendes tag
sziasztok tud valaki segitenni ?
egy black berry 8520 cowe AT&T-os hogy tudok magyar simel regisztrálni hogy tudjam Magyarországon is használni ? -
-
-igu-
addikt
Helyesírás elégtelen.
Fogalmazás elégtelen.Őt nem igen kell bemutatnom, a BlackBerry OS 7-es verziójáról van szó. Ami jelen tesztünk alanyán debütált először idén augusztusban.
A billentyűzetet feloldva a kezdő képernyő tárul elénk. Amelyet 3 fő részre lehetne felolsztani.
Durva a központozás...
A teszt amúgy akár jó is lehetne, csak olvasni kín...
[ Szerkesztve ]
-
ilililililil
csendes tag
Üdv,
Elnézést ha rossz helyre írok, de akadt némi problémám 2 db Blackberry 9000 típusú készülékkel, és mivel életemben először van bb a kezemben elkélne egy kis segítség.Tegnap este a párom kapott 2 készüléket a fennt említett típusból, mondván, hogy 1 hónapja lettek lecserélve, azóta a fiókban porosodtak, hátha kell neki.
Na most eddig szép és jó, de ma délelőtt megpróbáltam bekapcsolni, gondolom fullra le vannak merülve mivel semmi életjelet nem voltak hajlandóak adni.
Rádugtam mind2-t hálózati töltőkre, majd fennt a piros led felvillant, vagy 5 mp-ig, majd kijelző be, kis akksi jel, rajta egy villám (gondolom az hogy tölt), majd kijelző elsötétül, és megint ég a piros led, és ez a 2 állapot kb 10mp-enként váltja egymást, a telefonok kb 3 órája töltőn lógnak, és az említett jelenségen kívül másra nem lehet rábírni őket.Kérdezném, hogy valaki találkozott-e már ilyesfajta hibákkal, és ha igen, akkor hogy lehetne visszalehelni beléjük az életet?
Gondolom annyira nem rosszak ezek a masinák, szeretnénk használni őket ha lehet.Tudna valaki segíteni?
-
lezerpiramis
őstag
válasz ilililililil #1438 üzenetére
Vissza kell tölteni rájuk az oprendszert Desktop Software segítségével.
Ha megtarthatom az egyiket, megcsinálom mindkettőt (Vicc volt.)
-
ilililililil
csendes tag
válasz lezerpiramis #1439 üzenetére
Az a baj, hogy nem kaptunk hozzájuk kábelt, csak papírokat, dobozt, töltőt.
Ezekhez valami spec. kábel kell, vagy jó egy sima olyan portos kábel is? (Pl nokához kapott, vagy fényképezőgéphez...elnézést ha marhaságokat írok, de kissé le vagyok maradva ilyen téren)Meg 1-2 infót arról a programról kérhetek?
A bb honlapjáról leszedtem a 6.1-es verziót, az megfelelő?
Számít valamit az, hogy elvileg vodafone-függőek a készülékek?Előre is köszönöm!
-
lezerpiramis
őstag
válasz ilililililil #1440 üzenetére
Sima miniUSB kell hozzá.
http://us.blackberry.com/support/downloads/download_sites.jsp - innen le lehet szedni vodás OS-t hozzá, azzal lehet próbálkozni. Elképzelhető, hogy nem ismeri fel a telót a Desktop Software, ha így van, akkor próbáld meg akksi nélkül rádugni a készüléket.
A 6.1 teljesen jó hozzá.
-
veterán
Sziasztok
Curve 9300-ról lenne szó egyszerüen nem tudom életre kelteni a WiFi-t olvasgattam már de nem akarja.
Fölcsatlagozik ott a WiFi kapcsolat jele de szürkén... olvasgattam már de amiket írkálnak azok nem voltak megoldások.. nem is értem.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném..
-
fgth
tag
ma delutan szoltak,hogy eleg sok BB9900 eltunt a gyarbol.
ismerteto jelek:1. se akkumulator se hatlap
2. hianyzik a a billentyuzet alatt levo muanyag
3. nincs benne imei,macet es pint tartalmazo matrica.
( ellenben van rajta egy sorozatszam a gyarto sorrol es made in mexico )
4. nincs rajta OS
5. ha felismeri a Desktop Softver akkor a Pin utan 8 db F betu talahatoImei alapjan megtalalhato az a szemely aki beteszi a sim kartyajat a keszulekbe
Waterloo ... BlackBerry base White Passport
-
ilililililil
csendes tag
válasz lezerpiramis #1441 üzenetére
Hozzákezdtem volna a szoftver újrarakásának, de kér valami PIN-t, na most az mi lenne és hol fellelhető?
Beszéltem az előző tulajjal, és azt mondta hogy le van mind2 kódolva, valami egyszerű, mint pl balaton01 vagy hasonló, de mivel havonta változtatta így nem emlékszik az utolsóra.
Na most ezzel a nem ismert kóddal mit tudok csinálni? valahogy csak ki kellene szedni belőle. -
hati
addikt
válasz ilililililil #1444 üzenetére
pl. baseball ütővel (már mint azt előző tulajból)
-
lezerpiramis
őstag
válasz ilililililil #1444 üzenetére
Hát ez kellemetlen...
-
ilililililil
csendes tag
válasz lezerpiramis #1446 üzenetére
És akkor ez azt jelenti, hogy kaptunk 2 nagyon dekoratív zseblámpát?
(Előző tulaj ajándékba adta úgymond, szal szerencsére nem buktunk eddig semmit velük, csak hát jó lenne ha működnének)
Nincs valami hard reset vagy program amivel ki lehetne gyilkolni mindent és újrarakni?
(Anno a nokiámmal lehetett ilyet valami fura angol programmal)szerk: közben az egyiknek amelyiknek megvan a vodafonos doboza látok oldalt egy matricát amin van ilyen, hogy:
-IMEI
-PIN
-BT MACEzekkel már lehet menni valamire?
-
ilililililil
csendes tag
Közben sokmindent olvastam sok felé, rájöttem, hogy amit kér az valójában egy biztonsági kód, 10 próbálkozásos, és mindenütt azt olvastam, hogy a 10. rossz próbálkozás után wipe-olja a telefont. Eddig ez rendben is lenne, mert semmi adat nem kell ezekről a telefonokról, megkérdeztem az előző tulajt.
Na most amit nem értek, az az, hogy ha rá akarok frissíteni, és 10x rossz kódot adok meg a desktop software-ben, akkor is csak töröl mindent? Vagy esetleg lock-olja a telefont?
Mert ezt a 10x próbás törlős dolgot olyan telefonokra ajánlották máshol, amelyikek bekapcsoltak, és mint említettem ezek semmire nem reagálnak, csak a töltésre, az is piros led kontra üres akku ikon villámmal a közepében, és ez 5-10mp-es váltakozásban.Valami ötlet?
-
lezerpiramis
őstag
válasz ilililililil #1447 üzenetére
Ez a BB PIN-je lehet, az akkumulátor alatt lévő matricán megtalálod (8 karakterből áll). A felhasználó által megadott jelszót is kéri a program, de akkor nem PIN-kérést szokott kiírni. Az AppLoader kéri vagy a Desktop Software?
Hard reset van, de azt telóból tudod elérni, viszont ha jól emlékszem, nem lehet bekapcsolni a készülékeket
-
lezerpiramis
őstag
válasz ilililililil #1448 üzenetére
Alaphelyzetben a 10 kódos történet wipe-olja az eszközt, tehát hard resetet csinál: elrontod 10x a kódot, majd beírod, hogy "blackberry", ezzel törlődik a készülék tartalma.
Hogy ilyen esetben mit fog csinálni, nem tudom, de csak nem vágja jobban haza az eszközt, mint amilyen állapotban most van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest