- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok már
Vettem egy Leadtek DTV Dongle H tunert, szobámba természetesen semmi jel, így a tetőre kitettem egy szobaantennát, sima 75 ohm-os kábellel összekötve, ezzel bejöttek a DVB-T SD adások a leadtek progija szerint a kb 10 pöttyből 1 pötty erősséggel. A HD adás 610MHz-ére azt írta nem talál adást rajta.
Nosza vettem egy nagy lepke antennát (majdnem 1m magas, és 40cm széles kb.), ezzel annyi lett a változás hogy az 1pöttyből 2pötty lett a DVT-T SD adásoknál, és megtalálja már a HD adást is, 1pöttyre jelzi, és néha-néha bejön egy kicsi hang foszlány, néha még egy fél mondatot is el lehet csípni, ilyenkor este (ugye jobb a hullámterjedés valamivel) néha egy egész mondat is érthető, kép persze semmi.
Viszont ennél már nem tudok jobb jelet kinyerni, most egy 20m-es koax kábel van az antenna után, ígyhát kipróbáltam hogy felvittem a notit az antennához, és egy 30cm-es koaxal kötöttem rá (az antennában van illesztő, egyből mehet bele a koax), és az antenna a tetőn rálát a Hármashatár-hegyi adóra -egy kis "ablakon", alatta házak, mellette falevelek-. (kipróbáltam egy emelettel felljebb, onnan már az egész budai hegység látszik, a Széchenyi hegy is, de semmi javulás) persze ez a két hegyi adó van 1kw-os teljesítménnyel, a Száva utcai megy 3kw-al, amit kiárnyékol kb 40ház, és vagy 400faKérdés hogy hogyan lesz nekem HD adásom
A yagi antennákról azt olvastam hogy nem sokkal jobbak mint a lepke, de lehet pont ez a plussz már elég lenne?
Szerencsére rövid a hajam, így nem tudom kitépni mind, de már eléggé kész vagyok, legalább 6-8 órát szenvedtem az antennával is, hogy hova rakjam, stb.
HELP!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-16GB DDR4 RAM,256-512GB SSD,Jó akku,nagyon szép
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- Merevlemezek
- Acer Predator Helios 300 // i7-8750H // 8GB RAM // 1TB HDD // GTX 1060
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3191, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest