Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Attól függ, milyen hardver. Régi CPU-s gép is elviszi simán, ha H.264-es gyorsítást támogat a GPU és a driverek. Ha a GPU nem támogatja ezt a codec-et, a CPU-ra hárul a dekódolási folyamat. Na ekkor térdelhet le a korosabb processzor X felbontás felett (hatványozottan nő a számítási igény).
A Te konfigod nem tudja sem GPU oldalon a gyorsítást (ami tehermentesíthetné a CPU-t), sem CPU oldal nem bánik el vele már megfelelően (vagy csak határeset).
Ezen sokat javíthatsz dedikált VGA beszerzésével, ha van rá anyagi lehetőséged és akkor nem kell az egész gépet bontani. És bár megoszlanak erről a vélemények, codec kezelés téren jobb kicsit az nVidia, így én AMD párti létemre e mellett tettem le a voksom, egy passzív GeForce GT710 személyében. H-265-öt (HEVC) még ez sem tud, de H.264-et igen, hasít is a Twitch, aprón apróért mennek a karik. Viszont ha van rá 15 pénz, ez kicsit aránytalan lehet ilyen rendszerhez, de egy rendes tisztességes mindentjátszót varázsolhatsz belőle egy GF 1030-as karival. És igen, a Linux tudja (én a proprietary, gyári drivert használom, Windows alatt is ezt tenném, nem vacakolok a nyílttal).
Szerk.: most utánaolvasva GPU oldalad tudná is meg nem is. Az X1250-essel mindenkinek a H.264 gyorsítás hiánya fáj, valszeg részlegesen tudja, vagy támogatja, de érdemi nehézsúly emelést nem végez. X2000-es szériásokra már nincs panasz. AMD karikkal én Linux alatt sokat szívtam, annak ellenére, hogy azt mondják jobban együttműködőnek, mint gyártó. Nvidia-val meg semmi bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Robogó, kismotor
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Honor 400 Pro 12/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ASUS GeForce RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6X OC
- ASUS TUF A14 (2024) Ryzen AI 9 370HX / RTX 4060 / 32GB / 1TB / dobozos, megkímélt
- XPS 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13700H RTX 4050 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14-OLED-,2.8K - Ultra 7 155H,16GB/1TB SSD-Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- 27% számlával! MSI Prestige 14Evo! 13700H / 16GB DDR5 / 1TB NVMe SSD Notebook!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest