- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Divat szidni/utálni a pulseaudio-t, de nálam meg úgy a többségnél kiválóan működik. Ez kb. olyan, mint hogy azért mert van akinek ki kell venni a manduláját nem jelenti azt, hogy mindenki vetesse ki. Ebből most tanultál
A panelen jobb gomb, widget hozzáadása és a hangerő widgetet add hozzá.
-
zoltanz
nagyúr
Alsa is hasonló hardverközeli Api, alpból fent van ez is, minden fontosabb böngésző, médialejátszó támogatja (Chromium, Firefox, VLC, SMPlayer, Kodi, Audacious.) Egy mixert telepíteni kel nálam Kmix van.
Skype -val azthiszem nem lesz rendben a hang pulseaudio nélkül, valamint a multimédiagombok (Fn) csak akkor lesznek használhatók, ha az adott szotfver magában képes rá pl: Audacious. Illetve kimenetet nem tudod rögzíteni, de egy sima újratelepítéssel visszahozhatók akár funkciók. Pulse mixerrel ki tudod kapcsolni egyes appok hangját, én Chromiumot szokom némítani, de az a beállításaiban is megoldható. -
hallador
addikt
Látom nem érted. 2018-ban oprendszernek nevezni bármit is, ami nem támogatja teljes mértékben a virtualizációs technológiákat, az több, mint érdekes.
Látom Te nem érted igazán. Na ne ijedj meg nem vagy ezzel egyedül a szűklátókörűség nemzetünk "nagyjainak" első számú "adománya".
Nem, a Hyper-V nem jó virtualizáció cserébe szerver oldalon épp azt loptak onnan elsősorban amit tudtak, igen a VMware-től, mert ugye a Microsoft nem találta ezt sem ki, már 2000-es évek elején a VirtualPC is egy hulladék volt, ezt ma Hyper-V desktop "virtualizációnak" hívja a Microsoft, én nem nevezném Virtualizációnak. Hanem inkább korlátozottan képes vagy futtatni virtuális gépeket, de csak olyan típusúakat amire a Microsoft rábólintott, és abból is azt lehet jól futtatni aminek Windows-al kezdődik a neve. Hát nem tudom érzed ugye, hogy rosszul fogtad meg a dolgot, ha nem érzed akkor is...Viszont mivel most van időm, egy beteg gondolattól vezérelve kipróbáltam, hogy első generációs Hyper-V-t választok ki, és ott indítom el, és lőn elindult a bebootolás (mert ugye nem az install akadt el, hanem már a boot), szóval a Manjaro igen csak el van maradva, mert egy olyan Hyper-V technológiával kompatibilis, ami majdnem 10 éves technológia.
Nem a Hyper-V van elmaradva ne keverd a szezont a fazonnal.
Bár a Manjaro kifejezetten desktop-nak használják, azért van még mit fejlődnie.
Ez így van mint mindennek, de van amit csak szimplán szarul másoltak el, na ez a Hyper-V, itt nincs hova fejlődni, ha nem Windows-t futtatsz.
Komoly ember Hyper-V desktopot akkor használ ha nokiás dobozzal megtámogatják, mert amilyen céggel eddig találkoztam, ha multi volt, akkor az már visszaállt VMware-e, vagy VMware-ől valamilyen értelmes alternatívára (KVM, XEN pl: Apple). De szerencsére az állami szféra tele van vele kitalálod miért ugye? Aki pedig Desktopon Hyper-V-t használ az vagy szimplán tudatlan vagy lusta, na magyar viszonylatban a kettő nem áll távol egymástól.Remélem tudtam segíteni.
-
Lacc
aktív tag
"Ahogy olvastam sokan szídják az Ubuntut, de érdekes módon neki meg sem kottyan a második generációs Hyper-V, mint ahogy a FreeBSD-nek sem."
Mert ezek tamogatott Guest OS-ek a Hyper-V-ben. (meg a Debian - bar Ubuntu miatt egyertlemu, Oracle, SUSE es RedHat cuccok). Ennek oka, hogy a Hyper-V inkabb egy enterprise hasznalatra letrehozott alkalmazas (Ezert is inkabb az enterprise linux disztrokat tamogat jobban, meg ez inkabb Windows Server-re tervezett alkalmazas).
Valoszinuleg ott bukott el a dolog, hogy Generation 1-nel legacy modban, Generation 2-be UEFI-ben kell telepiteni (meg le kell tiltani egy ket security beallitasat neked)
Ez a leiras nekem anno hasznalt a Manjaro eseteben (meg 2016-ban)
Esetleg nem a legfrisebb kernel-el boot-ols, hanem legalabb 1 hetessel
.
-
Dave™
nagyúr
Már bocsánat, a cikkben is van kép virtuális gépben futó Manjaroról, tehát úgy korrekt, ha azt írod, hogy a Hype(r)-V alatt nem támogatott, és legfőképpen nálad (nem tudhatod másnál mi a helyzet). Attól meg messze vagyunk, hogy a virtualizáció = Hyper-V. Az, hogy te nem vagy rugalmas és csak egy Microsoftos megoldást vagy hajlandó használni virtualizáció címén az nem a rendszert minősíti.
-
Dave™
nagyúr
Igen, azért mert neked nem megy a Microsoftos Hyper-V-ben, tuti az oprendszerrel van a gond. Hidd el, hogy engem a legkevésbé sem érdekel, hogy neked megy-e vagy sem, ez a te problémád. Ez a cikk egy kedvcsináló, aki érdeklődik kipróbálhatja. Ha így állsz hozzá, tényleg jobb ha nem erőlteted, gondolom a Windowst meg a Windowsos programokat is rögtön letörlöd az első hibánál.
ubyegon2: ugye ismered a kacsás-vizes viccet? Bekapcsolod a -noconfirm kapcsolót és csak egyszer kérdez jelszót az elején, aztán végigmegy. Ott fordít helyben, nyilván tovább tart mint egy előre elkészített csomag felrakása, ellenben gyakorlatilag minden elérhető, frissen, egy helyen. Van pár dolog ami tényleg sokáig tart (pl. VMware Workstation), de a többség lefut fél perc alatt. Múltkor még azt mondtad kb. 5 programot teszel fel, nincs 2 és fél perced? Sőt, a legtöbb dolog a belső tárolókból elérhető, nem tudom mi okoz ekkora gondot az AUR-nál. Neked amúgy úgysem jó más, csak a Mint meg a Debian, sajnos nem vagy nyitott semmilyen újdonságra, így tényleg nehéz
-
Dave™
nagyúr
Virtualboxban simán megy.
DanielK: a panel nálam latte dock, ott az első fülön lehet állítani a pozíciót, ha pedig a panel érdekel, az benne van a cikkben is: szerkesztő mód, és az oldal szél vagy hogy hívják gombbal felhúzod.
vadkörte: nekem ha jól rémlik nem volt vele gondom, de a 4.15-ös (vagy 4.16?) kerneltől be lesz építve a Linux kernelbe.
mAtech: gyökeresen más a két rendszer, és rengeteg különbség van. A leírtakon kívül is van különbség, mivel csak egy kis részét érintettem értelemszerűen, aztán hogy ezekből mi előny és mi nem, azt mindenki maga eldönti.
-
Ha nem ismered az archwikit, érdemes most elkezdened.
Emlitettem, hogy a legkönnyebbnek tűnő rendszer is csak addig az, amig nincs valami gond. Ha gubanc van a kezdőknek totál mindegy, milyen rendszerrel akadnak el. Az archwikiben tényleg minden benne van.
Ez a vga-nak megfelelő modeset érték megadása csak egy tipp volt részemről, lehet, hogy teljesen rossz ötlet.
Közben leesett, hogy amit emlitesz, az valami virtual lehet, most Kapitány megerősitett ebben.Ez a TLP beavatkozás már boot alatt amúgy igen nagy marhaságnak tűnik. Elég lenne a működő rendszert szabályoznia.
---------------------------------------------------------
Közben felment a KDE verzió az old notebookra, egyelőre a fontoktól folyik ki a szemem, amúgy minden működik.
Ajánlhatnátok KDE-re fontcsomagokat. Ami fent van, azt hiába állitgatom, az infinality-t majd később vetem be csak. Addig is jól olvashatónak kell lennie a fontoknak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A kernel modsetting képességét tiltja le, de általában nincs rá szükség. Nagyon régi hardvernél, vagy esetleg nagyon egzotikusnál fordulhat elő, hogy szükséges lehet. Egyébként csak egy boot paraméter a kernel számára.
A viruális valamid alatt nem hiszem, hogy ilyen gond lenne. Úgy egyébként disztrók vagy bármi más kipróbálására szerintem a Virtualbox a legegyszerűbb megoldás, ráadásul az működik is mindig.
-
vadkörte
addikt
A Hyper-V-vel sok minden nem szeresse egymást.
Pl. 64 bites virtuális gépet csak kikapcsaolt Hyper-V mellett tudok telepíteni.
VmWare-ben fut a KDE is és a Gnome is.
Mint már írtam kezes mindegyik. Belakás nem volt, csak telepítettem őket és lefrissítettem. Ma este kicsit jobban elményedek bennük. Pl. személyreszabás, téma, beállítások, +applikációk, stb...
Ha nem egy ősöreg AMD notebook-om lenne, akár fel is pattintanám valamelyiket. (Mint Mate-tel már szívtam vele, így lehet nem túl jó ötlet ismét linux-szal próbálkozni az öreggel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Androidos fejegységek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged