Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #716 üzenetére

Ezt a kwm-et én nem ismerem. Majd kipróbálom. Ahogy nézem tiling, úgyhogy Windows-szerű desktophoz szokott emberkéknek már első körben felejtős, de én mostanában minimalista megoldásokkal kísérletezem.

Legutóbb az i3wm-mel, de dobtam, pedig sokadik nekifutással gyürkőztem neki. Volt vele egy csomó gond, nem vette pl. be a kompozitor effektjeit, meg ha stackingbe meg volt nyitva egy program vagy párbeszédablak az előtérbe, nem lehetett a mögötte lévő alkalmazásra váltani, csak ablakkezelési mód váltásával. Előtte dwm-mel kísérleteztem, de az még fapadabb.

Az IceWM-nek viszont neki fogok futni még egyszer, azzal csak kisebb bajaim voltak, úgy néz ki, hogy kompozitoreffekteket azon meg fogom tudni oldani, a fapados panelje helyett meg felteszek valami más megoldást.

Ráadásul hardverigényben sem kisebbek ezek a tilingos WM-ek, mire mindent bereszelsz rajtuk, lesz hozzá háttérkép, panel vagy dokk, fut vágólapkezelő, hálózatmenedzselő applet, hangerőszabályozó applet (és vele Pulseaudio), megy a kompozitor, simán bekajálnak azok is 200 mega fölött, akkor meg szinte ugyanannyiból megáll egy Openbox vagy LXDE, amivel kezdeni is lehet valamit, tehát még a RAM-mal spórolásra sem jók.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés