- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nekem nem rémlik ilyen az Ubuntuban, igaz nem használom már majdnem 3 éve. Pár hete volt bebootolva Live-ban, hogy megnézzem milyen lett Unity nélkül. Valószínű igazad van, van rá tool, sanszos, hogy előre telepítve, de más disztrókon is biztos feltehető, ha nem ez, vagy mert nem akar senki Gnome-függőséget hozzá (mivel gnome-disks igazából a neve), akkor egy másik csomag a tárolókban, ami nyújt ehhez grafikus felületet. Már kifejtettem egy másik topikban a systemd-vel az /etc/fstab veszíteni fog a jelentőségéből, de tényleg sokszor van, hogy egyszerűbb abba beleszerkeszteni egy sort. Nyilván, ha fent van ez a Lemezek, akkor azt még egyszerűbb egy kezdőnek használni, arra kell rámenni, legalább nem csak dísznek lesz fent. Az fstab szerkesztése viszont működik bárhol, függetlenül, hogy milyen csomagok vannak telepítve. De azzal a kezdőnek fetrengeni kell, rootként futtatni a szerkesztést, kimásolni az UUID-t, megadni a mount opciókat, nem épp felhasználóbarát, bár elvileg nem kell ehhez sem terminál, mehetnek grafikus felületről, UUID-t kijelzi a Gparted meg még sok minden, ami tud partíciókat kezelni.
(#214) schawo: az azonos nevű conf fájlok elvileg mind symlinkek, így elvileg mindegy melyiket szerkeszted, mert azt a fájlt szerkeszted, ahová mutat. Én mindig a legfelső szinten lévőt nyitom meg. Sose volt még ilyennel gondom, mindig megtalálom mit kell szerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest