Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

nagyúr

válasz Frawly #217 üzenetére

(nem tudom miért neked írtam válaszként) :N

A rettenetesen bonyolult megoldás. A Menüben beírom, hogy lem... (nem is kell végigírni)

Előugrik kattintásra egy ilyen terminalos :F program:

amiben az adott meghajtót kiválasztva rámegyünk a fogaskerék ikonra és láthatjuk a beállítási opciókat. Sokkal több beállítást lehet itt elvégezni könnyedén, mint a meghajtó csatolását, lehet particionálni....de látható is ez a fogaskerék alatti felugró részben.

Az auto csatoláshoz csak be kell kapcsolni a kék gombbal, mint látható, automatikusan beolvassa az összes meghajtó adatot, még az UUID-hoz sem kell terminal és az FSTAB-ot sem kell terminalból szerkeszteni.

Csak ezt feldobtam gyorsan, akinek szeme van, látja, hogy százszor egyszerűbb ez a beállító program, mint a Winnel megcsinálni ugyanezen feladatokat. Amellett egyetlen GUI-s programban valósítható meg minden, ami a meghajtókkal kapcsolatos.
    Persze ahhoz meg kell ismerkedni kicsit a rendszerrel, hogy megtaláljuk a Menüt

és az abból elérhető titokzatos nevű programokat, már ha a Lemezek név annyira titokzatos.... :)

Mivel a kérdező Ubuntu vonalon kételkedett ennek az auto csatolásnak a megoldhatóságában, így onnan hoztam pár képet, de ez a többi dektop distrón is hasonlóan bonyolult lenne.

[ Szerkesztve ]

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés