Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• simonzé

addikt

Irigylem a Linuxhoz értő embereket. Már vagy 30-szor nekifutottam, hogy egy-egy gépemen fő rendszer legyen a Mint vagy a Lubuntu, de mindig elveszi a kedvem valami. Legutóbb az, hogy nem bírtam rávenni a Lubuntut, hogy fixen mountolja be az egyetlen HDD nagy partícióját, amin az adatokat tárolom. A kicsin volt ugye a rendszer. Minden más szempontból be tudtam lőni a rendszert, de vagy 3*2 óra szopás után besokalltam, és ment vissza a Win7 a rendszerre. HTPC-re jobb lenne a Lubuntu, a hardver is vidámabb volt alatta, de ha egyeszer ilyen alapvető dologra nem tudtam beállítani...

Az a baj, hogy a Linuxot még mindig programozók csinálják programozó gondolkodással. Nem felhasználó szemszögből. Asszem én jóval mélyebben ismerem a PC-k világát, mint a nép túlnyomó többsége, de még nekem is 100% antipatikus, hogy parancssorozni kell egészen alapvető dolgokhoz is. Ez egy programozónak gondolom belefér, de már nekem sem. Az átlag egyorrúnak még kevésbé.

Amíg ez nem változik, addig a Linux olyan lesz az átlagembernek mint a zsiráf: Szép, de otthonra nem kéne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés