Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3301) hetn válasza DonMaster (#3297) üzenetére


hetn
tag

igen, de nem találtam ilyet (vagy csak rosszul kerestem?)

(#3302) stemplar07 válasza OPiiPO (#3288) üzenetére


stemplar07
őstag

:D ennyiért ? már megéri ..
(ok ok a fotó része az nagyon keves,, a P20 Pro hoz képest ezt el kell ismerni ..meg azért az aksi sem olyan ..,-bár sokkal jobb mint a G6 .. viszont a Sabre DACAMP --az bizony ott van )

(#3303) stemplar07 válasza DonMaster (#3290) üzenetére


stemplar07
őstag

:) igen nekem is VOIA tok van, valóban jó minőség V30 logóval .. szép

(#3304) espi38 válasza turbuczn (#3298) üzenetére


espi38
őstag

A beszélgetési hangszóról beszéltem, de mindenki lehurrog hogy az tökéletes és mindenkinél jó.
Kérem a moderatort hogy törölje az erre irányuló hozzászólásomat. Köszönöm

(#3305) turbuczn válasza DonMaster (#3299) üzenetére


turbuczn
tag

Vesztettem. :((

(#3306) DonMaster válasza hetn (#3301) üzenetére


DonMaster
addikt

speciel mivel nekem rajta vna igy nemtalálom énse,

amugy közbe találtam egy ilyet: http://us.lgworld.com/web.themepark.themeparkMain.dev

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#3307) stemplar07 válasza OPiiPO (#3288) üzenetére


stemplar07
őstag

Privát ment

(#3308) gretzky77 válasza espi38 (#3304) üzenetére


gretzky77
veterán

Nem azt mondtuk,hogy tökéletes,de teljesen normálisan szól! Kipróbáltad amit írtam? Beállítások zajszigetelés kikapcs?

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#3309) gretzky77 válasza stemplar07 (#3302) üzenetére


gretzky77
veterán

A P20 pro-ról sem zengtek azért ódákat fotós téren,mint amennyire beharangozták! Akksi meg szerintem elég baráti,sztem jobb az átlagnál! Huawei viszont ugye zenei téren nagyon gyengusz és nem csak a DAC miatt!

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#3310) stemplar07 válasza gretzky77 (#3309) üzenetére


stemplar07
őstag

hát mivel van , ezért azért azt mondom így egy nap után, hogy sajna klasszisokkal jobb ...a P20 Pro fotóban , legalább annyira ...amennyivel gyengébb hangban :D

(#3311) highlander81


highlander81
tag

Sziasztok!

Olyat tapasztaltatok már, hogy á és é betűt nem tudtok írni? Hosszan nyomom de mire átérnék az ékezetes betűhöz addigra eldobja a felugró "menüt". Csak a fenti két ékezetes betűnél csinál ilyet.

Üdv

(#3312) turbuczn válasza highlander81 (#3311) üzenetére


turbuczn
tag

Igen, sajnos én tapasztaltam. A Touch screen test [link] nevű alkalmazással próbáld ki, hogy az érintés folyamatos-e a kijelzőn azon a területen. Nekem ott meg-meg szakadt, és ez böngészésnél is sokszor téves érintésekkel járt.

[ Szerkesztve ]

(#3313) AeSDé Team válasza stemplar07 (#3287) üzenetére


AeSDé Team
őstag

Engem is érdekelne hogy honnan szerezhetek ilyen kütyüt :)

(#3314) stemplar07 válasza AeSDé Team (#3313) üzenetére


stemplar07
őstag

:-) késő délután, megnézem az ebay rendeléseimet,mert ezt vagy 3 vagy 4 éve rendeltem még az első V10 -hez , és megosztom veletek , mindenképp egyszerűbb dolog mint a root+Viper4android. :D

[ Szerkesztve ]

(#3315) bakosarpi válasza stemplar07 (#3314) üzenetére


bakosarpi
tag

Várom válaszod. De, ez most kettő kütyüt jelent?

Egy betegség gyógyszerrel 1 hét alatt küzdhető le, gyógyszer nélkül 7 nap...

(#3316) OPiiPO válasza stemplar07 (#3314) üzenetére


OPiiPO
addikt

ja, ezt én is még az első V10-hez vettem :K

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3317) stemplar07


stemplar07
őstag

:) a kapcsolható „Hi-Fi” üzemmód a következő: ((idézet a V10 Topic HiFi részéből , bár itt Quad Dac/AMP van, ott még csak dual DAC/AMP volt a SabreESS ugyanúgy működik azóta is )) természetesen akinek 51 Ohm feletti fülese van, annak eleve HighGainbe kapcsol, tehát ez a rovat ne releváns :) ...

Kikapcsolt állapotban, a Qualcomm SoC megoldásai teljesítenek szolgálatot.
A telefon külső hangszóróján történő lejátszáskor, valamint csatlakoztatott Bluetooth hangeszköz esetében csak a kikapcsolt Hi-Fi üzemmódra van lehetőség.

Bekapcsolt Hi-Fi üzemmódban a fentebb részletezett Sabre IC páros(Quad) üzemel, s ekkor - füllel hallhatóan - egy másik minőségi dimenzió ”nyílik meg”.

„Hi-Fi” üzemmód esetén három - a készülék által automatikusan kapcsolt - üzemmódra van lehetőség:

1.) low gain: alacsony impedanciájú (50 Ohm alatti) fül/fejhallgató csatlakoztatásakor.

2.) aux: végfokerősítő csatlakoztatásakor. (Ekkor hallhatóan kb. 20-30%-al nagyobb a kimeneti jelszint.)

3.) high gain: magas impedanciájú (50 - 600 Ohm) fül/fejhallgató csatlakoztatásakor. (Ekkor a legmagasabb a kimenő jelszint.)

Hardveres minőség javítás:

Létezik egy trükk, amivel alacsony impedanciájú fül/fejhallgató csatlakoztatásakor is arra ”kényszeríthetjük” a V10-et, hogy high gain módba kapcsoljon.
Miért tennénk ezt? Nyilván nem azért, hogy a szignifikánsan megnövelt hangerősség miatt megsüketüljünk, ha maximális hangerőn sokáig hallgatjuk a zenét. Az ok élősorban a minőség javításának lehetősége. Ilyenkor ugyanis alacsonyabb hangerő esetén akár nagyobb dinamikát és teltebb magas - közép - mély hangtartományt hallhatunk. (Ennek mértéke kizárólag a fej/fülhallgató típusától függ, s elképzelhető olyan hangkeltő eszköz, ahol a high-gain meghajtás miatti megnövekedett hangerő által, a fej/fülhallgató hangképe hallhatóan torzul, főleg magasabb hangerőnél.)
High-gain üzemmódban a csatlakoztatott alacsony impedanciájú fej/fülhallgató hangképe jelentősen megváltozhat a low gain üzemmódhoz képest, ezért - az elérhető legoptimálisabb minőség érdekében - különösen ajánlott a zenelejátszót equalizerrel újra kalibrálni, a csatlakoztatott fej/fülhallgatóhoz optimalizált beállítással. (Lásd következő fejezetben.)

A high gain trükk a következő:
Vásároljunk egy extendert (például ezt, vagy ha headset funkciós fül/fejhallgatónk van, és szeretnénk használni az eszköz mikrofonját is, akkor 3 helyett 4 pólusú extendert válasszunk, például ezt); valamint egy 75 Ohmos impedancia illesztőt. (Például itt ezt.)

Csatlakoztassunk az extenderbe az impedancia illesztőt, majd ezt az "együttest" dogjuk be a telefon 3,5 mm-es jack aljzatába. Ekkor a V10 high gain módba kapcsol. Ha kihúzzuk az impedancia illesztőt, (és csak az extendert hagyjuk bedugva) akkor a V10 továbbra is high gain módban marad. A fej/fülhallgatót tehát az extenderbe kell csatlakoztatni. (Apró esztétikai probléma az, hogy zenehallgatás közben az extendernek is csatlakoztatva kell lennie.)
.....
tehát 1 , csak az extender előre bedugva és utána a füles : aux mód , már ez is emel +25 %-ot
2, az extender +75 ohm egyben bedugva , utána a füles ez már +50 % power (és hangzás,tér,magas/mély ugyanazon a hangerőn mint normál HiFi módban Viper4Android/root nélkül .
-----
Szoftveres minőség javítás:

Először talán nehezen hihető, de még a zenelejátszó app is képes beleszólni a Hi-Fi lánc minőségébe, hiszen az is a lánc egy eleme. Van, amelyik fülre gyengébb minőséget „ad”, mint a gyári zenelejátszó, s van, amelyik jobbat. Ebből a szempontból - többek között - a PowerAmp zenejátszó app. kimagaslik a mezőnyből, az Alpha kiegészítőjével olyan, mint ha direkt a V10-ben található ESS Sabre IC-kre optimalizálták volna. Ez akkor válik elérhetővé, hogy ha regisztrációt követően az ingyenesen letölthető Poweramp-alpha-build-703 kiegészítőt is telepjük a PowerAmp mellé, amely így zenelejátszóba integrálódik. (A PowerAmp megvásárlása ehhez a telefonhoz a fellehető minőségi „tartalék” eléréshez elengedhetetlen, szóval ne sajnáljuk rá azt a kis pénzt. [Warezolni hatványozottan nem érdemes, mert igen jól eltalálták a védelmét, és csak sorozatos kellemtelenségünk adódna a fukarkodással.])
A minőségi szintnövelésen túlmenően, a PowerAmp esetén a 24/32 bit hangforrás (pl. FLAC, DSD) esetén is lehetőség van az EQ használatára. (Alap esetben az ilyen bit mintájú hangforrásoknál ez gyári zenelejátszónál tiltott.) Az EQ-val elvégezhetjük a csatlakoztatott hangkeltő eszköz (fül/fejhallgató vagy Hi-Fi rendszer) az adott eszköz által „elvárt” finomhangolását. (Nyilván nem drasztikus hangtorzítást kell ilyenkor beállítani az equalizer-el.) Vannak „Hi-Fi-sták” akik szerint az EQ használata „eretnekség”. Nos, az előbbi példán kívül érdemes arra is gondolni, hogy a különböző zenei kiadványokban a masteringet különböző emberek, a felhasználótól akár eltérő zenei ízlés - és hallás - szerint is elkészíthetik. A végfelhasználó nyilván képtelen ezt kellő mértékben ellensúlyozni - pl. mert nem rendelkezi a külön hangsávokkal - azonban egy finom korrekcióra lehetőség nyílhat az EQ használatával. (Kivétel ez alól pl. a dinamikakompresszorral éppen a dinamikától megfosztott, szétmasteringelt „zene”, amin már ez se segíthet.) Ettől függetlenül engedtessék már meg, hogy mindenki maga dönthesse el azt, hogy szeretné -e használni EQ-t, vagy sem, Alap esetben a 24/32 bit hangforrás esetén a választás lehetősége - gyári zenelejátszó esetén - tiltva van, a PowerAmp zenelejátszó pedig ebben is visszaadja a felhasználó döntésszabadságát.
Alapvetően bár sokan nem hiszik el (bár én a fülemnek hiszek) sok dedikált DAC/AMP (FiioX7/Astell&Kern stb) közelébe kerül ez a telefon FLAC/DSD/Tidal high használva :D de azok ára min. a 2-6 szorosa , és nem okostelefonok is ..

............
a kütyük, még ugyanúgy kaphatóak, ha jól számolom összesen kb 6000 ft szállítással :)
1,New L Shape Right Angle 3.5mm Male To Female Stereo Plug Adapter Connector HFAU

[link]

2, DUNU 3.5mm to 3.5mm Impedance Adapter Plug For Hi-Fi player AMP/DAC/Earphone

[link]

[ Szerkesztve ]

(#3318) OPiiPO válasza stemplar07 (#3317) üzenetére


OPiiPO
addikt

a V10-es topic összefoglaló mai napig kitűnő

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3332) stemplar07 válasza stemplar07 (#3317) üzenetére


stemplar07
őstag

:) Nos még 1 érdekesség DAC/AMP ügyben amiért is érdemes az 50 ohm alatti fülesekkel használni az impedancia trükköt és High-ban hallgatni ,,..az LG szerint ekkor aktivizálódik csak mind a négy DAC , ami ugye a tiszta tökéletes hangzásért felel . Normál HiFi módban viszont ,,csak,, egy DAC működik . Fura ez az automatizmus , mert ezzel azt sugalljuk ,hogy a csak az 50 ohm feletti fülesek tudják az ,,igazit,, pedig ez nem így van Lásd az én (Audiotechnica ) ATH-AD990x (36 ohm), ATH-MSR7 (38 ohm) füleseimet a 990 bőven felső kategóriásnak számít ..
De ennek egészség védelmi -jogi oldalai vannak , miszerint véletlenül nagy erősítésű módban alacsony impedanciás füles kerül csatlakozásra , miközben az AMP High módban 75-ön van ...könnyen hallás károsodás lehet a vége ..

(#3333) bakosarpi válasza stemplar07 (#3332) üzenetére


bakosarpi
tag

Fura az mdr1000x 48ohmos... Most 2ohm miatt nem működik alapból? Már megrendelve a trükkhöz minden, már csak hetek kérdése, és nyilatkozom. Üdv!

Egy betegség gyógyszerrel 1 hét alatt küzdhető le, gyógyszer nélkül 7 nap...

(#3334) OPiiPO válasza stemplar07 (#3332) üzenetére


OPiiPO
addikt

köszi, ezt nem tudtam - miben jobb a 4 DAC megoldás mint az 1? nem találtam normális leírást, pedig túrtam a netet

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3335) tupacamaru válasza OPiiPO (#3334) üzenetére


tupacamaru
veterán

[link]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#3336) gretzky77 válasza bakosarpi (#3333) üzenetére


gretzky77
veterán

Szia az mdr1000x az Bluetooth fejes? Próbáld ki,hogy a kábelt először a fejesbe csatlakoztatod és utána a telefonhoz! Nekem egy AKG K845bt fejesem van és már a V10-nél is észrevettem,hogy nem mindegy,hogy dugom a telefonra! Az AKG is csak 32ohmos viszont ha így dugom a telefonra mindenféle kütyü nélkül high gain módba kapcsol! Ha a kábelt először a telefonba dugom és utána a fejesbe akkor nem! Próbálgasd lehet nálad is megoldható egyéb kütyü nélkül

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Fiio FF3 & fiio ka3

(#3337) stemplar07 válasza tupacamaru (#3335) üzenetére


stemplar07
őstag

:-) itt meg egy nagyon,, tudományos leírás, igaz ez a V20 ra vonatkozott , de hasonló a DAC/AMP
by Android Authority

[link]

,,...The Quad DAC’s low power mode shuts down three of the four DACs when they’re not needed, to increase battery life when playing lower quality audio or using lower quality headsets. – Ken Hong, global communications director for LG ...,, :D mondjuk Mr Hong néha mond furi dolgokat is ....

[ Szerkesztve ]

(#3338) OPiiPO válasza stemplar07 (#3337) üzenetére


OPiiPO
addikt

Köszi!

ennek még akár értelmét is látom:
"The signals from each DAC path adds together but noise does not, resulting in higher signal with less increase in noise. Each doubling of converters results in half the decimation noise – Ken Hong"

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3339) stemplar07 válasza OPiiPO (#3338) üzenetére


stemplar07
őstag

:D az impedancia részét elhiszem,(mert ezt ki is írja a rendszer,de a HiFi status is ) de a lejátszott zenei file illetve annak bitrátája alapján ki-be kapcsolt DAC ..na ez azért ,,hamvas,, dolog :)

(#3340) OPiiPO válasza stemplar07 (#3339) üzenetére


OPiiPO
addikt

azt már sosem tudjuk meg hogy marketing-e vagy valós dolog - ahogy az általad linkelt cikk is írja:
"We don’t know exactly what’s going on inside the ES9218, as modulator design is incredibly complex and often kept as a closely guarded secret"

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#3341) jacis


jacis
nagyúr

Ma sikerült lezúznom a telómat. Totál betört a kijelzőm. Valaki tudja mennyi egy kijelzőcsere?

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#3342) MaxxDamage válasza jacis (#3341) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:U
Nem olcsó mulatság! Hivatalos helyen 80k+ biztos van. :(((
Itt 60k (komplett)

MD
L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3343) stemplar07 válasza jacis (#3341) üzenetére


stemplar07
őstag

:( oh te szegény ..sajnállak..

az a kalibri üveg amit az XDA-n olvastam valakinek bevált ? rendeltem egyet ,,,

(#3344) jacis válasza MaxxDamage (#3342) üzenetére


jacis
nagyúr

Köszi az infót. Akkor marad így. Max hamarabb jön az utód.

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#3345) turbuczn válasza jacis (#3344) üzenetére


turbuczn
tag

Hogy sikerült összetörni? Nem volt tokban?

(#3346) jacis válasza turbuczn (#3345) üzenetére


jacis
nagyúr

Nem használok egy ideje tokot a telóimon. Garázsomban kiszáltam a kocsiból és ahogy raktam be a farzsebbe azt hittem minden ok csak éppen mellé raktam és a betonon landolt pofával lefele.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#3347) highlander81 válasza turbuczn (#3312) üzenetére


highlander81
tag

Gariztatni próbáltad már? Nagyon zavaró ez a hiba :(

(#3348) MaxxDamage válasza jacis (#3346) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Jahm, kolega jól írja!
Egy próbát megér a gariztatas...elvégre katonai szabvany szerint utesallo és vízálló, vagy mégse? :F

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3349) DJ. Ru$y válasza MaxxDamage (#3348) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kolléga erre reflektált, ha alaposan megnézed. :)

Katonai szabvány ide, katonai szabvány oda, ezt garanciában nem javítják, az 99%.

Én ezért teszem a telefonnal együtt a zsebembe a kezemet is, mert ugyan padlószőnyegre, de ugyanígy sikerült megreptetnem a G3-at.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#3350) DJ. Ru$y válasza highlander81 (#3347) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha kicsit tovább olvastál volna, láthattad volna, hogy kicserélte a kollégának a készüléket a Turbado.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.