Hirdetés
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
-
LOGOUT
LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmisi
senior tag
válasz
Milestone2 #11613 üzenetére
Köszi
Mondjuk a fórumban is előttem egy keresést rá de semmit sem hozott, aztán a neten. Vicces de még l9 mokee
fórum nyitólapján sincs egy szó sem a szükséges clockworkmod verziószámáról, vagy link.
Ja a clockworkmod lapján a 6.0.3.1 írják.
Hiába no elkényelmesedtem a defy xda kedvenc rom szekcióban ahol rögtön az elején taglalják a szükséges összetevőket. -
lmisi
senior tag
Clockworkmod 6.0.3.1 van a telefonon.
Talán ez a legfrissebb?
Tegnap próbáltam a gyerek telefonjára 4.4 -es mokee-t rakni "status" 7 es hibával metagadta.
(Elötte miui volt rajta de az állandóan újraindult neki, hálózatot vesztett stb)
Végül cm10.2 lett a vége mivel az felmászott.
Valami kell még 4.4 -es mokee-hoz? Esetleg a CM10.2 is teljesen jó?
(Nem akkora előrelépés 4.4 a 4.3 -hoz képest szerintem úgy általában.) -
lmisi
senior tag
válasz
bubus66 #1669 üzenetére
Az engadget szerint viszont nincs fényérzékelő szenzora, csak közelségi érzékelője.
Azaz ha a füledhez emeled elsötétül a képernyő hívás közben, de kijelző fényerőt nem képes állítani automatikusan a telefon.
Én sem találtam automatikus fényerő állítás opciót, mert nincs hozzá szenzor érthető módon. Mobilarína adatlap hibás.
Ez az első normálisabb androidos telefon ahol nincs fényérzékelő, én is csak most láttam ilyet. Ok prózai, garasoskodás
Tableten találkoztam ilyennel, olcsó huszonezres szegmensben gyakori. -
lmisi
senior tag
Nektek volt olyan hogy tárcsázó címlistája megadja magát, azaz ha elő is jön üres listát ad, de inkább csak FC-zik? 10a és 10e alatt is előfordult. Reboot vagy tárcsázó process kilövése segít, de ez azért gond...
-
lmisi
senior tag
Mert az epöl azt csinálja, ezzel a hülyeséggel szegmentálja a piacát zsíros nyerőt kaszírozva. Ha nagyobb tárhelyet akarzs fizess mint a torkos borz/boci pl. t-mobilnál: ipone 5 16 gigás 189 900 64-es 249900 a kettő között 60 ezer a különbség ez almának max 10-esbe fáj vagy annyiba se, na ezt hívják extraprifitnak
No ez nagyon tetszik az androidos gyártóknak is. A nexusok még csak hagyján anno a 8 gigás nexus7-n lehet nem volt haszna a guglinak de a 16-oson már volt, a 32-t már említésre sem méltó.
Gondoljátok el ha maradt volna az eredeti android koncepció akkor 8 giga romnál nagyobb felesleges lenne a készülékekbe, de 4 is elegendő. Egy 32 gigás class 6 -os microsd 9-10 ezerért beszerezhető már. Ilyenkor ki a fene venne ennél nagyobb belső memóriájú készüléket cirka 30 ezer plusszért? Még az Usa-ban sem lehetne elsütni.
Viszont ha nem raksz bele microsd-t, vagy kiheréled azzal hogy nem lehet rá telepíteni rögtön forgalmazhatsz ugyanabból a telefonból 3, vagy akár 4 félét is. Mekkora királyság már hogy 1 fejlesztési költséggel rögtön 3 verziót dobsz piacra -
lmisi
senior tag
válasz
bucsupeti #1467 üzenetére
Megnéztem a cikket, valószínűleg nem vagy IT szakember és nem nagyon szoktál angolul olvasgatni techi cikkeket.
"Eventually, most of those apps will be stored in your RAM, simply because you're always opening them and loading them into the RAM if they weren't already there -- and "erasing" other apps that were there first. Loading an app from your storage takes longer, is harder on the battery, and overall worse than loading it from it's cached position in RAM. "
Azaz ez a mondat arról szól ,hogy a legtöbb alkalmazás (Tehát eleve nem az összes) el van tárolva a RAM-ba. Egyszerűen azért mert állandóan megnyitják azokat és ekkor betöltődnének (romból), ha már eleve nem volnának ott (RAM-ba) , kitörölve más applikációkat amik már előbb ott voltak (A betöltött, de már nem használt appok nem törlődnek autómatikusan a RAM-ból). (Itt is érződik a RAM memória korlátos mennyisége)
A romból való betöltés lassú (rom cirka 100x-1000 lassabb mint a ram) és energiigényes folyamat. Összegezve a frekventáltan használt appok cace pozícióban tartása az üdvözítő.
De ez nem azt jelenti hogy oda is installáljuk az alkalmazást.Amúgy a RAM memória áramszünet esetén (újraindítod, vagy kikapcsolod a telefonod) minden esetben törlődik. Szép is lenne minden egyes reboot után 0-ról kezdeni mindent. No ezt küszöböli ki a "ROM" ami persze klasszikusa értelembe véve nem ROM, de ezt most hagyjuk. A lényeg a "ROM" feszültség nélkül is tartja a beírt információt (Nem úgy mint a RAM)
Remélem most már sikerült csökkentem a zzagyvaságok áradását.
-
lmisi
senior tag
válasz
Lacko84 #1428 üzenetére
Az LG hosszú évek után talált magának sikertelefont a nexus4-t. Sajna az igényeket csúnyán alábecsülte és nem tud elegendő mennyiséget gyártani belőle. Olyan szinten hogy a sajátmárkás ikrét piacra sem tudja dobni. Valószínűleg az L9-ből sem tud eleget gyártani, hiszen ez is nagytudású főleg az árához képest. Ráadásul csak 1 konkurenciája van jelenleg a ZTE Grande Xin, de azzal ahogy a fórumját elnézem több a probléma és más világ célközénség, egy leheletnyivel.
-
lmisi
senior tag
Ki-El-halt a fórum?
-
lmisi
senior tag
válasz
bucsupeti #1004 üzenetére
A blog cikkben magában szabof1 fórumtárs leírásába, első hosszú bejegyzés (negatívumok bejegyzés fölött), idézem:
"Érdekes és az eddigi tudásunknak ellentmondó tulajdonsága is van a telefonnak: a menüben létezik egy Be-/kikapcsolás ütemezése menüpont. Ez tényleg azt csinálja amire a neve utal: a beállított időpontban kikapcsol a készülék és kikapcsolt állapotból be is kapcsol a megadott időpontban. Gondolhatnánk, hogy valami turpisság van mögötte, de nem! Időzített kikapcsolás után az akksit kivéve 1 percre az időzítés szerint a telefon bekapcsol. Azaz nem mélyalvásban van a telefon, hanem tényleg kikapcsol. Ez valószínűleg minden kínai ICS romos telefonban benne van"ctrl+f oldalon belül kereső böngésző funció a barát(od)unk
Gombelem sem kell hozzá, symbian izéhez sem kellett gombaksi. Amúgy normális server alaplapok is ki-be kapcsolhatók távolról, csak áram alatt kell lennie a tápjuknak és az erre dedikált ethernet hálózati kapcsolatnak neten kell lógnia. -
lmisi
senior tag
válasz
ThomCart #992 üzenetére
Elvileg a microsd-t kellene látnod, még driver telepítés nélkül is, de bármi elképzelhető. Az eszközök között (windowson) néz bele, hátha van egy nem felismert telefonnnak látszó objektum. Azt letörölve és újracsatlakoztatva talán látszani fog a microsd.
A belső sd és külső microsd csere kicsit mélyvizes téma, van benne kockázat is. Én anno a 24 ezer ft-os tabomon csináltam, ami nem munkaeszköz és lehet L9-n nem működik, na ezen meglepődnék ugyan . A lényeg a vold.fstab (vagy hasonló nevű) filet kell szerkeszteni.
Én hagytam a gyári fat32-n az microsd-t.
Directory bind-al bármit át-map-pelhetsz beleértve a data, obb könyvtárakat teljesen.
-
lmisi
senior tag
válasz
bucsupeti #985 üzenetére
Még egyszer, van androidos készülék ami kikapcsolás után időzítve magától bekapcsol. Sőt úgy hogy az aksija ki is lett véve, majd visszarakva!!!!
[link]
A linken megadott zopo telefon kínai és ICS android fut rajta. Valószínűleg a varázslathoz MTK soc és némi módosítás szükséges az ICS-is. De ezek szerint nem egy nagy szám megcsinálni. Talán egyszer standard-mainstream feture lesz a vanilia androidban is. Tény: Most nem az, de 1-2 millió már most is tudhatja. -
lmisi
senior tag
Megjöt a telefon. Szombati rendelés 18-i átvétel, amúgy pik-pak pontos átatással. Pontosan a mikor jön a futár para miatt. Egy közeli ÖMV kút volt a pikpak pont, meg is tankoltam és egybefizettem kártyával a telefont este 10-kor.
Meg is lepődött a pultos-pénztáros kisasszony.
Nagyon jól néz ki a telefon, sokkal jobban mint a képeken, pedig ott se csúnya. Gyors, a tárcsázója rendben van, óriás számjegyekkel és tudja az ékezetes keresést is. Standby-ban alig fogyaszt, wifi, gps folyamatosan bekapcsolva.
A kamerája is elviselhető, szerintem félhomályos irodai környezetben sokkal jobb képeket készít mint a 2 éves defy-om. Mindkettő 5 megapixis.
Ránéztem a sony p-re is t-mobil, oldalon mivel kérdeztette itt valaki. Szerintem ez most jobbnak tűnik annál. Olcsóbb nagyobb kijelző, microsd. A p-nek is vannak előnyei 16 giga belső memória és kompaktabb kialakítás. A döntés íegyéni zlés kérdése, én most az L9-t érzem jobbnak. -
lmisi
senior tag
válasz
ThomCart #844 üzenetére
Ha van root, akkor esetleg root explorerral ki, illetve fel tudod cserélni a külső és a belső sdcard bejegyzéseket.
Innentől kezdve lesz egy kövér belső sdcard-od ami a külső microdsd. (Valamint egy nokedli külső sd ami a belső sdcard-ra mutat)
Nekem ez működött a concorde tab one-on (tablet). annak is 4 giga romja van és ugyanilyen idétlenül felosztva. Persze lehet itt nem működik, ott az /system/etc/vold.fstab file-t kellett szerkeszteni.
Rendeltem egy L9-t ajándéknak, de még nincs nálam, így nem tudom ellenőrizni.Directory bind-al is próbálkoztam anno, nem volt 100%, de alapvetően működött. A fő gond mégis az volt vele, hogy amikor telepítettem akkor a szabad hely mennyiségét mindíg a nokedli belső sdcard-on nézte, ami ugye üresen sem sok, így szintén szívatóágra juthatsz
-
lmisi
senior tag
válasz
haruspex #637 üzenetére
A grande x in nek tök ugyanez a felbontása csak kisebb képernyőn, lehet ezért gondolod jobbnak.
Egyik telefonnal sem rendelkezem, de az L9-es esélyes a gyerkőcnek.
Nekem úgy tűnik elég sok a probléma a grandexinnel, főleg olyasmik amik egy telefonnál übergáz. A gyakori újraindulás rendszeres panasz. Telefonálni is néha nehézkes vele stb. ezen a fórumon ilyesmit még csak meg sem említenek. Esetleg nálad volt ilyen? -
lmisi
senior tag
Szerintem ha raksz bele microsd-t azt fogja látni. Tipikus egyébként hogy külön mókolás nélkül a "belső" sdcard nem látszik usb-s csatlakoztatásnál alapból driveres idétlenkedés nélkül.
A 2 gigás belső hely kevésbé gáz ha a programok képesek kirakni az adataikat a külső (extsd) microsd-re.
Csak sajna álltalában nem tudják. Szinte biztos az offline navik sem, mivel ők sdcard-ot keresnek. a gyári app-okat rendszerint felkészítik erre és kezelik a microsd-t. A független appok írói szerintem nem nagyon foglalkoznak ezzel, ez a szivacs ebben. -
lmisi
senior tag
válasz
ThomCart #419 üzenetére
Komolyan mondom a guglinal és lgnél is elmentek otthonról?????
Már eleve agymenés hogy csak belső memóriába lehet telepíteni akár mint almások, na ezért nem veszek almát, de hogy az androidnál is ez legyen a standardJa és akkor beletesznek 4giga sdromot amiből látsz alig 2 gigát. Akkor adják minimum 16 gigával. (Gugli kitalálja ignorálja a microsd-t, a másik LG meg kiadja mikroszkópikus belső sd-vel)
Így még egy offline navit sem tudsz normálisan telepíteni a környező országok térképeivel
Vettem egy 23 000 ft kínai tabot ott is be volt állítva ez a balgaság. 4 giga rom mellett.
Ott persze rootolva árulják, nosza rajta átírtam az fstab.void file-t azóta normálisan látja az sd kártyát isdcard-nak és nem extsd-nek (extsd lett a törpe belső sd)Ilyen kevés rommal felejtős egyenlőre ez a készülék, pedig a gyereknek ezt szemeltem ki. Na jó még gondolkozom rajta, de lehet hogy sokkal gagyibb grande xin lesz belőle, vagy beszerzés után instant root, de ha nem lehetséges már a rott akkor bukó dolog.
Őrület ahhoz hogy normálisan használd rootolni kell a vadiúj telefont. egyébként van olyan normális játék aminek a minimum helyigénye 2 giga a max pedig üti a 4-et. Tehát az fel sem menne. (The Bard's Tale)
Új hozzászólás Aktív témák
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest