Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:34:14

LOGOUT.hu

LG G3 összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39501) giornalista válasza peterson1190 (#39500) üzenetére


giornalista
senior tag

nekem most halt meg, azt hiszem, végleg, illetve most már nem foglalkozok vele, jön az utód.

2014 decemberétől szolgált, szóval épp csak túlélte a garanciát. az üzemideje magas lehetett, mert nagyon sokat használtam. amoledus néhány hete megjavított rajta valamit, jó is volt egy ideig, de hétfőn (először, amikor nem vittem magammal csere telefont...) egyszer csak "eldurrant", kattant egy halkat és megállt a kezemben, kikapcsolt a képernyő, azóta szó szerint se kép, se hang.

ennek így nincs sok értelme, nem javíttatom meg újra, pedig nagyon-nagyon jó telefonnak tartom. jön helyette egy offtopik P9 Lite. remélem, nem lesz sokkal rosszabb a kamerája...

(#39502) atosan válasza giornalista (#39501) üzenetére


atosan
addikt

G3-nak nagyon jó a kamerája :K

Maine coon

(#39503) SkyLine3000 válasza atosan (#39502) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Pont ezért leszek bajban, ha véletlen cserélni kell a G3-at, hogy mire? Mert ezt amennyiért vettem szolgáltatónál (2540es előfizuhoz 52ért), annyiért tuti nem fogok kapni (akárhol) olyan telót, ami ilyen képeket lő legalább, mint a G3. Horror pénzeket meg elvből nem adok egy telóért. Nekem fontos, hogy tényleg jó képeket lehessen lőni vele. Napi szinten használom fotózásra.

(#39504) amoledus válasza giornalista (#39501) üzenetére


amoledus
aktív tag

Esetedben teljes IC chip reball volt ,ami a bootloop oka, az LG termékei igen jók ,a gyári forrasztás hibát leszámítva, amit garanciában javítanak.A G3 nem annyira szervizigényes mint a P9....az,hogy eldurran a telefon bármelyik gyártónál előfordulhat (iphone6-ból heti 2-3 eldurrantat kapunk) általában zárlatos akksi/töltő az oka,nyugodtan maradhatsz az LG márkánál ha szimpatikus, a huawei p9-et többet vinnéd szervizbe.
jelenleg a G4 még jó vétel illetve Samsung Note4

[ Szerkesztve ]

#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)

(#39505) gabeszka88


gabeszka88
újonc

Sziasztok! Lg g3 d855 telómat frissítettem android 7.1.1re. de nem vált be igy visszaraktam lg flash toolsal a d855b30 kdz-t. Rotolni hogy tudom és twrpt rakni mert az összefoglalóba látom én hogy töltsek le ezt meg azt de azok a linkek nem jók már. Kingroot apkot felraktam addig megvagyok. hogyan tovább?◆4: Töltsük le, másoljuk fel a telefonunkra, telepítsük és futtassuk az Autorec Marshmallow verzióját. ez a link nem jó és ez se makepermissive.zip, segitséget kérnék. köszönöm

(#39506) giornalista válasza amoledus (#39504) üzenetére


giornalista
senior tag

gondolkoztam a javíttatáson, de olyan olcsó volt most a P9 Lite, kipróbáljuk azt is. aztán egyszer lehet, nosztalgiából megcsináltatom majd a G3-mat :)

(#39507) siskad


siskad
őstag

LineageOS alapú romokon mennyivel készít rosszabb képeket a telefon, mint gyárival? Szívem szerint LOS-t használnék, csak az a fránya kamera... :O

Xiaomi 13

(#39508) HPZ537


HPZ537
tag

Szevasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a felbontást hogy lehetne lejjebb venni? :D Mert valljuk be, hogy ez krva nagy, fölösleges, csak terheli a GPU-t. Root jogom van. Esetleg van rá program, vagy csinált már valaki ilyet?

(#39509) DonLaca@ válasza HPZ537 (#39508) üzenetére


DonLaca@
senior tag

Legkönnyebben terminal paranccsal de van rá program is.
Az általam használt beállítások:
su
wm size 720x1280
wm density 270

Stock romnál telepítsd fel a LiveBoot appot és ajánlott a bootanimáció törlése is mert különben bootloop lesz újraindítás után. Vagy előtte mindig vissza kell állítani az alap felbontást. LineageOS-nél nem kell semmi mókolás ott nincs probléma ezzel.

(#39507) siskad

Szerintem sokkal rosszabb. Összehasonlítás.
Az újabb romokon van némi javulás. Tökéletes fényviszonyoknál elfogadható a képminőség de még mindig nincs olyan jó mint stock romon.

[ Szerkesztve ]

(#39510) siskad válasza DonLaca@ (#39509) üzenetére


siskad
őstag

Köszi a választ! :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13

(#39511) csiziktomi


csiziktomi
senior tag

Sziasztok, lett egy problémám, csak ez a zöld kijelző jön be. Mit lehet tenni?lehet választani DLOAD illetve reboot között.

[ Szerkesztve ]

(#39512) DJ. Ru$y válasza csiziktomi (#39511) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha be tudod tenni download módba, akkor összefoglalóban lévő KDZ leírás alapján próbáld meg újrahúzni a telefont.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39513) csiziktomi válasza DJ. Ru$y (#39512) üzenetére


csiziktomi
senior tag

na ez jön be.ha downloadba teszem kiírja a download módot és utánna semmi

[ Szerkesztve ]

(#39514) snooze


snooze
veterán

Sziasztok!
Létezik olyan program erre a telóra,hogy a kezdöképernyö háttérképét változtatni lehessen mondjuk egy elöre beállított idöben..köszi.

GO Gunners!!!

(#39515) snooze válasza snooze (#39514) üzenetére


snooze
veterán

Nem tud senki ilyenröl?

GO Gunners!!!

(#39516) CartmanLand0


CartmanLand0
senior tag

Üdv mindenkinek!

Úgy néz ki hamarosan G3 tulaj leszek. Érezhető különbség van a 2GB és a 3GB között ? Hozzám a 2GB-os variáció fog kerülni. Mennyire birja a játékokat ( Asphalt 8, RR3, stb ) ? Kb egy éve G2 tulaj voltam, arra a mai napig folyamatosan jönnek a jobbnál jobb főzött ROMok, gondolom itt is ez a helyzet ... ( ? ) :) Melegedéssel van probléma ?

A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

(#39517) DJ. Ru$y válasza snooze (#39514) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ez szoftver kérdés, nem G3 specifikus, hanem Android specifikus, létezik szoftverkibeszélő topik, talán ott több sikerrel járnál.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39518) DJ. Ru$y válasza CartmanLand0 (#39516) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ez egy több, mint két éves készülék. Ha játékra kell miért ilyen idős készüléket választasz? Ha mennek is (szerintem visszabutítva), éjjel nappal tölteni fogod, mert a kijelző zabálni fogja az aksit.

Állította az LG sokáig, hogy nincs érezhető különbség a készülékek között, mára beigazolódni látszik, hogy bőven van különbség és jóval időtállóbb a 3 GB-os változat.

Szerintem közülünk mai szemmel, mai vásárlóként már nem vennének G3-at (használtan, mai piacot nézve), főleg nem 2 GB-os változatot, az viszont tény az ára használt piacon a padlón van, de kompromisszumos készülék lett (szerintem) a mai világban.

Ha rá keresel a keresővel (jobb fent) a ROM szóra meglátod mi a helyzet, nincs G2 szintű támogatottsága, és az egyik legnagyobb fejlesztő megvált a telefonjától így az ő ROM-jainak végleg nincs támogatása.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39519) CartmanLand0 válasza DJ. Ru$y (#39518) üzenetére


CartmanLand0
senior tag

Köszi a választ, el is ment a kedvem tőle. Igazából nem játékra kell, leginkább film, és internet, viszont néha szoktam játszani, azért kérdeztem, kiváncsi voltam azok véleményére, akik évek óta használják. :)

A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

(#39520) DJ. Ru$y válasza CartmanLand0 (#39519) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Én 3 GB-osat használok, de jelenleg nincs alternatíva amire lecserélném, szóval 1-1.5 évet még marad, de venni már nem venném. Főleg, hogy olvasom a tapasztalatokat.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39521) steelsec válasza DJ. Ru$y (#39520) üzenetére


steelsec
aktív tag

Nalunk 2 db 3gb os van hasznalatban lassan 2 eve az akkun kivul nincs vele bajunk, es amire erdemes lenne cserelni az horror aron van. Bar a one+ 3t mozgatja a fantaziam, bar menyasszonyom feheret szeretne :W
Hasznaltan nem vennem mar meg ezt a telefont, szolgal ameddig szolgal ha elromlik akkor hirtelen felindulasbol veszek valamit, annyira nincs fejlodes manapsag.

(#39522) DJ. Ru$y válasza steelsec (#39521) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Akkor egy véleményen vagyunk, lehet, hogy én is szakítok a márkával a 4X HD és a G3 után aztán valami kínai lesz, ha megdöglik a G3. A többi nekem lélektani határ fölött van.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39523) steelsec válasza DJ. Ru$y (#39522) üzenetére


steelsec
aktív tag

nem nagyon akarok egy laptop arat telefonra kolteni raadasul ketszer... £400 meg csak csak de £700 mar sok.

(#39524) snooze válasza DJ. Ru$y (#39517) üzenetére


snooze
veterán

Ok.köszi

GO Gunners!!!

(#39525) entoni1989


entoni1989
tag

Sziasztok.

Ha minden igaz jövő héten már visszajön a G3-am szervízről, Telekomon keresztűl adtam le a repedéses gyári hibával még épp gari lejárata előtt. Viszont azon gondolkodom, mivel azért már a típus se mai, ezt szerintetek javítják, vagyis cserélik a keretet, van még hozzá alkatrész? Vagy számíthatok arra is, hogy a telekom egy teljesen más típusú készüléket ad vagy ajánlt? Valakinek esetleg tapasztalat ilyen téren telekomon keresztűl? Azért is merült fel bennem ez, mert kolégám egy Sony M4 Aqua-t adott még le nem olyan rég telekomnál kamerahibával javításra (és az pedig újabb model mint a G3) és pl neki se javították, hanem a Sony újabb típusát kapta helyette az XA-t. Igaz jobban örülnék ha a telekom hasonlóan járna el az én esetemben is és egy G5-öt küldene vissza :DD

(#39526) DJ. Ru$y válasza entoni1989 (#39525) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Igen, biztosan G5-öt fog adni, mikor az újkori ára sem éri el szerintem a G5 árát.

Simán cserélik a keretet kijelzővel együtt és ugyanazt a készüléket kapod vissza.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39527) fahrii válasza entoni1989 (#39525) üzenetére


fahrii
őstag

Ne reménykedj.

(#39528) snooze


snooze
veterán

Sziasztok!
Ti milyen modon frussitettétek a telefont 5.0-rol?nekem nem akarja,letölti a d85530n-m verziot,de nem telepiti fel..mi lehet a gond?független a telo..köszi..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#39529) HPZ537


HPZ537
tag

Szevasztok! Valaki használja ezt?

https://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/app-xcam-lg-v5-1-0-t2873604

És ezt?

https://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/wip-2-12-ctt-mod-marshmallow-testers-g3-t3313870#

Marshmallow alatt? Jobb mint a gyári? Érezhető a különbség?

[ Szerkesztve ]

(#39530) DonLaca@ válasza HPZ537 (#39529) üzenetére


DonLaca@
senior tag

Én kényszerből használom az XCam fizetős változatát. Minőségre nagyon közel van a gyárihoz, külső appok közül talán ez a legjobb G3-ra. HDR fotóknál néha vannak képhibák. Árnyékos helyeken fekete pixelek.

CTT módról. A kernel cserével jobban jársz. Több főzött kernelben benne is van a CTT mód.

(#39531) snooze válasza snooze (#39528) üzenetére


snooze
veterán

Erre senki???

GO Gunners!!!

(#39532) siskad válasza snooze (#39531) üzenetére


siskad
őstag

KDZ-vel, leírás az összefoglalóban. :)

Xiaomi 13

(#39533) HPZ537 válasza DonLaca@ (#39530) üzenetére


HPZ537
tag

Igazából nem nagyon szeretnék Kernelt cserélni, de a gyárit ga felül írom ezzel a CTT-vel, jobb lesz? Egyébként főzött kernel-t ha fel raknék, milyen változások lennének?

(#39534) DonLaca@ válasza HPZ537 (#39533) üzenetére


DonLaca@
senior tag

Nem egyformán melegszik mindenkinél a CPU. Ezért van az hogy valakinél laggol a telefon valakinél meg egyáltalán nem. Ha a thermal throttling jelenség nálad észrevehető akadásokat produkál akkor javíthat ezen a CTT.

Kernel cserével sok olyan beállításhoz férsz hozzá ami stock kernelben nincs. Pl. képernyő színkorrekció (a gyári fakó, sárgás és nincs igazi fekete sem élénk színek), fülhallgató gyenge jelerősség állítása, oversharpening legtöbben ki van kapcsolva, feszültség állítás (thermal throttling mérséklésére) stb.

(#39535) Aryon87 válasza entoni1989 (#39525) üzenetére


Aryon87
félisten

Cserelni cserelik, de cseret nem fofnak adni, G5-re meg ne is szamits, mert tudtommal azt teljesen kivontak a forgalombol.

Mas:
Hamarosan betolti a 2 evet a telo, kivancsi vagyok meddig huzza meg. Eddig nincs gond vele, de ahogy latom, a 2gb ram egyre kevesebb neki...

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#39536) Pszihonaranc válasza Aryon87 (#39535) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Hogy érted, hogy egyre kevesebb neki 2 giga ram? Mi változott 2 év alatt?

(#39537) Brett001 válasza DonLaca@ (#39509) üzenetére


Brett001
aktív tag

"...és ajánlott a bootanimáció törlése is mert különben bootloop lesz újraindítás után."

És ezt hogyan lehet megtenni?

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#39538) DJ. Ru$y válasza Pszihonaranc (#39536) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Két év alatt? Hát nem sok mindent... A facebook, a messenger igénye szinte duplájára ha nem többre növekedett stb.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39539) Aryon87 válasza Pszihonaranc (#39536) üzenetére


Aryon87
félisten

Ahogy Rusy irja. A facebook mar rendszeresen ujratolt akar 1 app utan is, de a tobbinapp is kezd igenyes lenni. Maga a telo hibatlan, de mar keves a mai igenyeknek.

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#39540) DonLaca@ válasza Brett001 (#39537) üzenetére


DonLaca@
senior tag

System\media mappában van de van egy fájl a bin mappában is. Total Commanderrel törlöd vagy átnevezed. Fontos tudni hogy az LG appok 530 dpi alatt nem működnek. Play áruházból kell dialert, órát, fotó, üzenet küldő alkalmazást telepíteni. A nem hivatalos 7.0 stock alapú romokon már a pin feloldó progi sem indul el dpi váltás után. LP és MM ok.
Ezért kezdőknek inkább LineageOS vagy CM romokat ajánlom a kísérletezgetésre. Ott nem kell semmi hókusz pókusz azért hogy minden jól működjön. Fotók minősége ami valamivel rosszabb lesz, de az audio minőség meg sokkal jobb.

[ Szerkesztve ]

(#39541) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Ja aha, akkor úgy érted, hogy túlnövik az alkalmazások a teljesítményét.
Ezt amúgy mintha én is megfigyeltem volna, de igyekszem kivédeni azzal, hogy nem frissítgetem az alkalmazásokat, és akár 1-2 évvel ezelőtti verziókat használok a mai napig.

Szerintetek amúgy indokolt (és most nem a hivatalos rizsára vagyok kíváncsi, mert aszerint természetesen az), hogy ilyen léptékben nő egy alkalmazás erőforrás igénye illetve mérete? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy pár fölösleges plusz funkció időnként csak azért kerül bele, hogy újabb engedélyeket kérhessen a felhasználótól, illetve növelje az erőforrás igényeit az alkalmazásnak. Más, gyakorlatban a felhasználó számára fontos újítás sokszor nincs is. :U

(#39542) DJ. Ru$y válasza Pszihonaranc (#39541) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Igen, ezt addig csinálod, amíg az adott disztrot le nem tiltják. Nagybátyám tegnap jött, hogy írni akart nekem Messengerből, de kiírta neki a Messenger, hogy nem hajlandó elküldeni az üzenetet, mert az a verzió már nem támogatott, szóval innentől kezdve hiába csinálod azt amit írsz, gondolnak egyet és kinyírják. Ahogy anno pl. a facebook bevezette a kötelező Messenger használatot, akkor töröltem le a telefonomról és tértem át böngészőre és asztali nézetre. A másik, hogy bizonyos alkalmazások olyan újításokat hoznak el, ami 2 éve nem volt elvárás, de mára nem az, hogy elvárás lett, de hasznos funkció.

A második bekezdésre pedig: Fenn kell tartani a fogyasztói társadalmat... Ha nem fizikailag nyírod ki az eszközöket, akkor, hogy máshogy? Hát így...

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#39543) Pszihonaranc válasza DJ. Ru$y (#39542) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Tapasztaltam már ilyet én is, hogy letiltják a régi verziót. Talán skype-pal meg youtube-bal fordult elő. Kisebb cégek alkalmazásaival még nem jártam így, de talán azok telefon terhelése és használati gyakorisága is elenyésző a nagykutyáékhoz képest.

Úgy látszik két fronton folyik a háború a maximum 2. éves telefoncseréért fogyasztókkal szemben...

[ Szerkesztve ]

(#39544) Sziszifeca


Sziszifeca
őstag

Sziasztok!

UX5.0_V30N_Light6 Romot szeretném a D855 G3 16gb Telenoros telómra tenni (jelenleg V30n fut), és kérdésem hogy privát üzenetben tud nekem segíteni, hogy Root, és a további folyamatok pontosan hogyan történjenek?
köszönöm előre is aki segít!

>>Youtube/Sziszifeca<<

(#39545) seatleon válasza DonLaca@ (#29795) üzenetére


seatleon
csendes tag

Szia. Abban a cipőben járok én is. Honnan rendelted?

(#39546) SkyLine3000 válasza DJ. Ru$y (#39538) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Még jó, hogy én ezt a két szart nem használom... :D
Én sem frissítek automatikusan.

Egyébként én is gondolkodtam, hogy a 2/16-ot lecserélem 3/32-re, de egyszerűen nem merek beleugrani még 50 körül sem egy használtba. Főleg, hogy a közelben egy sincs és nem tudom megnézni.
El nem tudom képzelni, ha cserélnem kell, akkor ebben az árban, amiért vettem (52 újonnan) mit fogok venni, ami minimum tudja ezt a minőséget kamerában, stb... A sok bootloop-os G4-től fázok, pedig tetszene.
Gyanítom, csak a jelenlegi G3 végleges kimúlása fogja kikényszeríteni a cserét. Vagy veszek egy feature fónt, meg egy fényképezőt... :D

(#39547) giornalista válasza SkyLine3000 (#39546) üzenetére


giornalista
senior tag

szerintem nincs ilyen árban hasonló tudású telefon. én anno 70 ezer körül vettem, és adtak mellé egy iPad Minit, amit eladtam 50 ezerért egy év után, szóval elég jó áron volt :)

én végül P9 Lite-ra léptem tovább, kamerában a nyomába sem ér, de végül is arra jutottam, hogy az esetek 90-95%-ában magamnak örökítek meg a kamerával, és inkább elköltöm másra a pénzem, ha meg tényleg fotózni kell, visszük a tükörreflexest.

ja, a P9 Lite 5 ezer forintba került a Telenornál, meg egy kis havidíj emelkedésbe, összesen 40 ezerre jön ki a két év alatt, amit a telefonra költök (előfizetés meg úgyis kell, munkámból adódóan fontos, hogy közel 20 éve ugyanaz a számom.

(#39548) DonLaca@ válasza seatleon (#39545) üzenetére


DonLaca@
senior tag

Most néztem meg az AliExpressen hogy ahonnan én rendeltem az a shop már nem működik. 2 év eltelt azóta. De van választék bőven.

[ Szerkesztve ]

(#39549) Sziszifeca válasza Sziszifeca (#39544) üzenetére


Sziszifeca
őstag

Senki nem tud segíteni? :)

>>Youtube/Sziszifeca<<

(#39550) Brett001 válasza DonLaca@ (#39540) üzenetére


Brett001
aktív tag

Köszi, akkor valószínűleg hagyom a fenébe, a jól bevált Fulmics+Exceed párosítást nem akarom leváltani. Nekem a CM alapú ROM-ok sohasem jöttek be, mind a G3-on mind a Nexus tabletemen néhány nap próba után az lett a sorsuk, hogy ment vissza a stock. :)

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.