Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gajda(Eger) #141 üzenetére
Szia! A tv beállításai között kellene keresni valami PC mód opciót, és azt bekapcsolni, mikor netezni akarsz. Sajnos a tv-t pontosan nem ismerem, így nem tudom, hol keresd..
-
Gajda(Eger)
csendes tag
Sziasztok!
HDMI -vel összekötöttem egy Sony BRAVIA KDL32BX400AEP LCD televízió -t és egy Mac Mini -t.
Filmeket nézni szuper rajta, de az internetezés katasztrófa. A betűk életlenek.
Mi a megoldás? Mert Samsungnál csak annyi hogy át kell nevezni a bemenetet. -
Üdv.
Nem tudom jó helyre írok-e, de remélem hogy igen és itt tudtok segíteni.
Van egy Daewoo DV-500 típusú asztali DVD lejátszóm és egy LG Flatron W2242T monitorom. Két eszköz összekötését szeretném megcsinálni valahogy úgy hogy a dvd lejátszóval lejátszott filmeket megtudjam nézni a monitor kijelzőjén. Itt-ott olvastam utána és rendeltem egy SCART to VGA kábelt, de nem akar működni.. sötét kép fogad (Stand by Mode)
Ha valaki tudna nekem segíteni mit kéne megcsinálnom vagy beállítanom azt nagyon megköszönném!
Üdvözlettel: mZoleee -
beeeeerka
tag
-
törölt tag
Jó cikk, most akadtam rá véletlen
Hogy érdemben is hozzászóljak.
A magam részéről Külső és belső tunerrel oldottam meg a két monitoron. Az egyiken egy AVerMedia TV BOX 7-el Scart RCA átalakítóval, másikon pedig szintén RCA-n megy a jel Leadtek PxDVR3200 H Premium Edition belső tunerig. Így nem HD-ben ,de jó minőségben lehet tévézni.
-
gessztenye
csendes tag
Sziasztok!
Van egy t-home-os beltérim, és egy tft monitorom d-sub csatlakozással. Működhet-e úgy, hogy a beltéri kompozit kimenetét és a monitor d-sub csatlakozóját összekötöm egy átalakítóval?
-
profiterol
újonc
Sziasztok,
Új vagyok itt és viszonylag laikus. Látom, hogy ez a topic régebbi, viszont nekem most aktuális, remélem még válaszol vki a kérdésemre.
Mint a témaindító cikk írója, én is HDMI (és DVI) bemenettel elátott full HD-s (Benq) monitort használok egy ideje tv helyett, annyival súlyosbítva, hogy a TV dekóder (Antenna Hungária) nem közvetlenül csatlakozik a monitorhoz, hanem közbe van iktatva egy merevlemezes DVD lejátszó (Panasonic DMR xxx, HDMI kimenettel). A tv funkció tökéletesen működik, szerintem szép a kép is, felvenni is tudok a TV-ből a DMR-rel). Ami viszont nem működik (és korábban a normál tv-vel működött): egy csatorna nézése és párhozamosan felvétel készítése egy másik csatornáról. Csak azt hajlandó venni, amit épp látok, hiába állítom be a tv dekódert úgy, hogy rögzítse az x csatornát felvétel céljából. Azt feltételeztem eddig, hogy a kommunikáció ehhez a funkcióhoz a tv dekóder és a DMR között zajlik és a tv (monitor) csak megjeleníti a képet. Lehetséges, hogy nem így van? Kellene még valamit csatlakoztatni a monitorhoz?
köszi előre is -
GeryPc
senior tag
nem nagyon pörög a topic
-
GeryPc
senior tag
Nézegettem két lcd monitort mondjuk néhol tv-ként hírdetik néhol monitor-tv-ként
Mindkettő full hd-s elég jók a paraméterek mind a kettőnél,valakinek esetleg tapasztalat vmelyikkel?!Bár azon is gondolkodtam hogy veszek egy nagyobbat és lecserélem a monitorom egy full hd lcd tv-re és azon mehet a gép is meg a tv,bár halottam rosszakat ez ilyen felhasználási módról
Nos ez a kettő lcd tv-ről lenne szó
Benq Mk 2442
LG M237WDP-P2Mindekttő ilyen 73E körül már kapható
-
Nemtudom mennyire életképes még a kérdés, mert elég rég írtad, de igen, elvileg simán mennie kell. Mondjuk szerintem nem árt, ha a monitor felbontása szabvány TV felbontás, mert hallottam már olyat, hogy az 1680x1050-es monitoron nem ment a BOX.
Nálam ugye egy 2333sw van, és ezen alapba nincs HDMI, de egy átalakítóval(DVI-HDMI) ha összekötöm az STB-al(t-home sat), akkor minden probléma nélkül megy 720p és 1080i beállítás mellett. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
tejeskifly #128 üzenetére
Én éppen a tunert akarom megspórolni, ha úgy sem használom semmire, akkor minek fizessek 10-20K-val többet?
Ezért érdekel, hogy valaki próbálta-e?! -
tejeskifly
aktív tag
nekem is ilyen monitorom van, csak a beépített tv tuneres (analog+dtv) változat (2333hd) nagyon jó kis monitor szerintem
-
Skyhigh
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy ha egy Set Top Boxnak (T-Home IPTV) van HDMI kimenete, akkor arra direktbe köthetek egy HDMI-s monitort is?
-
Elmör
őstag
Majdnem teljesen végigolvastam, tartalmas cikk lett!
Nagyon tetszenek a 26"-os monitorok, de annyira drágák, hogy szinte már jobban megérné egy 82cm-es full HD-s TV kicsivel többért. Persze azon meg jó lenne, ha lenne DVI.
Remélem nekem is sikerül valamit alakítanom, bár én nem TV-zek szinte soha, inkább megnézem netről. -
válasz
Pisztillus #123 üzenetére
Szivesen! Sok sikert a monitorválasztáshoz
-
Pisztillus
senior tag
Szép cikk, és nálam is aktuális. Nemsokára monitorvásárlás lesz (tuner van, kettő is), most kaptam pár jó ötletet.
Köszönjük szépen!
-
Shikamaru
csendes tag
Nekem otthon 32"-os a monitor, és már eleve TV-nek is használom.
Amugy jó cikk
-
Hát a TN panelt mindenképp szemből érdemes nézni. Persze el lehet térni jobbra-balra kicsit, ami még nem zavaró. Lefele már annyira nem, ugy elég hamar tud sötétedni a kép, persze ez típusfüggő is valamennyire. Nekem a gépasztalon van a monitor, és a vele szemben lévő ágyamról szoktam nézni, ülve is, fekve is és nincs vele gond.
A FullHD-t nem támogatja, az ipon-os tesztben látszik, hogy 1680x1050 a max felbontása, de tekintve, hogy analog földi adást vesz, ott ugysincs HD, meg a monitor amit néztél is ekkora felbontású, szóval hol a gond?Falra szereléskor meg érdemes olyan fali tartót venni, ami forgatható, előre dönthető, és akkor máris nincs gond a látószöggel.
Ha nagyon ódszkodsz, hogy gond lesz a megfelelő láthatósággal, akkor meg IPS, PVA panelos monitor kellene, de tekintve az árukat, ha csak TV nézésre kell, ott meg már jobban járnál ha rögtön LCD TV-t veszel. -
blokad
senior tag
válasz
Barthezz2 #114 üzenetére
Olvastam, mind a kettőt, csak kiváncsi lennék azért pár véleményre, illetve egy ilyen tn paneles monitort a falra téve mennyire lehetne mondjuk ágyból egy olyn 150-170 fokos szögből nézni, valamint nem találtam róla infót, hogy a box támogatja-e a full HD-s felbontást?
-
Elvileg tökéletesen használható lesz. A linkelt tuner tudja a monitor felbontását, tehát azzal sincs gond.
Az ipon oldalán van is teszt a tunerről, ott bővebben is olvashatsz róla, ha még nem tetted meg. Elég jónak állítják be ott.A témaindító cikkben is írtam róla pár dolgot, azt is érdemes lehet elolvasni
-
profilum
tag
egyszer használtam 66cm samsungot erre a célra , szerintem tökéletes persze a nagy felbontás hiányzott
-
Edween
őstag
Szia!
Nagyon összeszedet, tartalmas írás, nagyon tettszett, gratulálok! -
csaba54
tag
válasz
FireShadow #79 üzenetére
a noti jó ötlet ,a kissebb üzletekkel csak annyi a baj hogy jóval drágábbak,de azért körül nézek
köszi -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sea Edge #103 üzenetére
Szerencsére a 32"-os LG-m "csak" 60W környékén fogyaszt üzem közben. 120W fogyasztást csak a bekapcsolásakor láttam a fogyasztásmérőn kb. 1 másodpercig. Kézikönyvében meg 150W-ot írnak, csak azt nem milyen körülmények között fogyaszt ennyit.
Szerintem a Samudra is emiatt van írva 200W, mivel bekapcsoláskor jóval többet vesz fel. Menet közben nem hinném, hogy az 200W-ot kajálna. Lehet 60W-tól többet fogyaszt, elvégre csak nagyobb a kijelzője is a tiédnek.
De nem kellene mérés nélkül úton-útfélen az információhajhászoknak hirdetni, hogy márpedig 200W-ot fogyaszt a 40"-os LCD. Nekem is mondták, hogy a 32-es 120W-ot eszik. Erre tessék, 60W körül beéri, sőt 70%-ban 50W környékén működik (fogyasztásmérő szerint).
Barthezz2
Akkor így nem kell mellé Tv. Azért ez így komfortosabb, mintha még TV-t is kellene szerezni mellé a beüzemeléshez. -
Sea Edge
tag
"Oszlassuk már el egy kicsit az LCD TV-k bazi nagy fogyasztását. Nálam egy 17"-os TFT moncsi 40W környékén fogyaszt. Egy 32"-os 32LG3000 LCD TV fogyasztása pedig 40...60W között változik a megjelenített képtől függően. Mondjuk többször látni a fogyasztásmérőt 60W környékén, de ne dobálózzunk már 150W-okkal. Kikapcsolt állapotban pedig 1W alatt."
Igazad van nem 150W, hanem 200W. Ennyi van a 40"-es LCD TV-m (LE40A551) hatlapjara irva. Fogyasztasmerom nincsen, de biztos nem poenbol irtak ra ennyit. Meg szerintem 60W picit keves lenne ugy felfuteni egy fel negyzetmeteres panelt, hogy elhaladva elotte 20 centirol erezd a meleget a kezeden.
-
AtHoS
nagyúr
"Első, amit állítani kellett, az a beltéri kimeneti jele, amit meg is tettem. Jelen esetben lehetőségem volt választani SD1, SD2, SD3 (analóg kimeneti jelek) és a nekünk jelenleg szükséges 720p és 1080i között.(vannak még egyebek is, mint például: 576i, 576p stb., de arra nincs szükségünk). Ki is volt szépen választva az 1080i, de mégsem volt kép. Aztán kiderült, hogy szükséges azt is megmondanunk a beltérinek, hogy a hozzá csatlakoztatott HDMI kábel másik végén szintúgy HDMI, avagy DVI csatlakozó található-e. Miután ezt is beállítottam, már bámulhattam is a TV-t."
Bocs, ha baromságot kérdezek, de a használt beltérin van kijelző, hogy tudtad állítgatni a kimeneti jelet? (nem ismerem a T-Home-os beltériket) vagy mindenképp kell a beüzemeléshez egy TV?
Sea Edge és FireShadow
"hát egy mezei asztali lcd monitor olyan 50watt, akkor a 42"es lcd 150-re saccolnám.."
Oszlassuk már el egy kicsit az LCD TV-k bazi nagy fogyasztását. Nálam egy 17"-os TFT moncsi 40W környékén fogyaszt. Egy 32"-os 32LG3000 LCD TV fogyasztása pedig 40...60W között változik a megjelenített képtől függően. Mondjuk többször látni a fogyasztásmérőt 60W környékén, de ne dobálózzunk már 150W-okkal. Kikapcsolt állapotban pedig 1W alatt.
-
spammer
veterán
válasz
Barthezz2 #100 üzenetére
Nincs ilyen opció, csak annyi hogy RGB vagy CVBS, felbontás, képarány meg ilyenek. Itt a gond pedig az, hogy a beltéri 50Hz-en ad jelet, a monitor pedig csak 60Hz-en akarja fogadni.
Utána néztem kicsit, találtam 1-2 külföldi fórumot, ahol szintén ez a gondja pár embernek, megoldás úgy néz ki, hogy nincs. Ezek a Samsung monitorok eldobják a jelet, ha nem a nekik tetsző optimálisat kapják. Sajnos ezt a monitorban sem lehet kikapcsolni sehol, talán esetleg a szerviz menüben, de ott nem akartam babrálni, annyit nem ér, hogy végleg elállítsak valamitÚgyhogy ha Intek beltérikhez nem adnak ki egy olyan szoftverfrissítést ami lehetővé teszi hogy beállítható legyen, hogy hány Hz-en küldje a dolgot, akkor ez a 2 eszköz soha nem lesz képes együttműködni.
Azért köszi mégegyszer a tippeket
-
-
bzoley
veterán
válasz
Barthezz2 #90 üzenetére
Win7-en már gondoskodtak a sw encoderről, Vista-n ezt még a felhasználó feladata volt telepíteni, ha tudta, hogy ez hiányzik. Pl. a Leadtek ezt a feladatot áthidalta azzal, hogy már a driverrel települ az encoder, nem kell vele szőrözni, vagy töprengeni, miért nem megy.
Ha megnézed a táblázatot, láthatod hogy szinte az össze tuner MCE kompatibilis, pedig legtöbbjük nem tud hw Mpeg2-t.A külső tunerekhez(nem usb-s), annyit jegyeznék meg, hogy nagyon sok esetben, ha nem külön bemenetre van kötve, hanem sorba a PC-vel - mondjuk mert egy bemenet van a monitoron, elég sok esetben eláég gyatrán továbbítja a desktop képét. A tévé minőségével még nem is lenne gond, de a PC-t rajta keresztül használni elég gáz, még natív felbontáson is. Próbáltam az iTems kütyüjét, és az összes Leadtek megoldást, de csak a TV Pro 1920 adta vissza ugyanolyan élesen a képet, mint közvetlen kapcsolat esetén.
Mondjuk ilyen eszközökkel el sem tudnám magam képzelni, hiányozna az epg, a timeshift, az időzített felvételek, és a többi nyalánkság. Akkor inkább egy kis fogyasztású pc, egy normális(belső) tunerrel. -
válasz
- = Zk = - #93 üzenetére
Az hogy lehet?
Ha elkezded beírni a start menü keresőjébe, hogy media center, akkor nem dobja ki rá? -
válasz
- = Zk = - #91 üzenetére
-
válasz
- = Zk = - #88 üzenetére
a win7 amit kellett feltelepített
Azaz a drivereket feltette? Akkor akár azt is megteheted, hogy elindítod a media centert, és akkor a tv menüpont alatt lefuttatod a beállításokt, és elvileg már nézheted is.
Amugy itt a topic: [link]bzoley: hát nemtudom, nálam nagyoncsak nem működött a vista media centere sw tunerral, és ezt nem csak én mondom, hanem sokszor volt téma a vista topicban is. Persze az más kérdés, hogy meg lehet oldani, hogy menjen, de egy "feltelepítem a vistát, és használom a tunert" módszerral ott nem megy, míg win7 esetében már előre direkt mondták, hogy itt már sw tunerekkel is működni fog, és így is van.
Amugy tudom, hogy nagyon sok mindent le lehetett volna még írni mindegyik részhez, de nem azt akartam, hogy töviről hegyire kivesézzem a dolgokat, hanem bemutassam a módszereket, és mellesleg sosem érnénk a végére, ha mindent le akarnánk írni egybe, és ezt írtam is a cikk végén..SymbianOS: Köszi
Hát az gáz ha nem fér be
de szvsz már találni elég jó külső tunereket is, igaz így pár dologtól elesel(pl felvétel), mint belső tunerral, de ha nincs más megoldás..
-
Üdv kolega! Elismerésem a cikkhez!
A TV-m kisebb mint a leendő monitorom lesz. Mondhatni ég és föld lesz a különbség.
Egyetlen egy a baj, csak külső jöhet szóba mert a vga miatt semmiféle PCI-s eszköz nem fér be. -
- = Zk = -
félisten
mivel eza topic pörög, és több a hozzáértő mint én, igy itt kérdeznék
előkerült a sufniból egy 200X-ben vásárolt Pinnacle PCTV 100i PAL Capture Device nevezetű TV kártya,a win7 amit kellett feltelepített. de én elakadtam, ugyanis nem lelem a telepítő lemezét
namármost mitkell ezalá feltelepíteni? rég használtam már az az igazság...
akár püben is jöhet a válasz. vagy az erre szakosodott topic linkje is jó
köszönöm
zk -
bzoley
veterán
Nem rossz összefoglaló, bár itt-ott talán hiányzik néhány infó.
"... a Vistában található Media Center alkalmazás kizárólag hardveres kódolású kártyákkal képes együttműködni..."
Viszont ez ebben a formában nem igaz. Működik sw tunerrel is. Az más kérdés, hogy van-e értelme, de nem egyszer kénytelen voltam használni. -
Tényleg nem értesz
A második és a harmadik lehetőséget csak leírtam, és ugyan tényleg van tunerom is, amit akkor használok, ha mondjuk netezés közben nézek valamit, amugy viszont egy t-home beltéri van közvetlen a monitorra kötve, mint ahogy az elején írtam, illetve a gép meg dvi-n van a monitoron.
A másodikra meg: az oké, csak úgy tudtam, hogy a DVI sehogy sem visz hangot..
-
Nem értelek, vettél egy Full HD-s monitort, majd rákötöttél egy nem HD-s TV tunert, ráadásul a számítógép is ezen keresztül van rákötve, vagyis búcsút mondhatsz a natív felbontásnak. Van értelme?
-
Nade nem is ugy gondoltam a dolgot, hogy a családi nappali közepére betenni egy 22"-es monitort TV-nek, ami elé odaül a család esténként. Arra persze, hogy nem való.
De mondjuk ha van egy kisebb szobád, ahova szeretnél TV-t, de a gép mellé mondjuk már el se fér, vagy éppen csak felesleges lenne egy 50-55cm-s tévét venni pluszba, mikor a monitorod meg 60 centis. Na oda meg éppen tökéletes egy ilyen megoldásFireShadow: na ebben igazad van
-
pdw
csendes tag
Termeszetesen az otlet jo es akinek "csak erre fussa" (nem pejorativan) annak idealis megoldas lehet, de arrol nem tettel emlitest, hogy a TV-nek altalaban kozponti helye van az altalaban nagyszobaban. Sztem realis allitas, hogy gyakran 2-3-4, de esetleg tobb meterre van az ulohelytol a TV. Egy 22"-es moni.., TV azert igencsak messze van igy szerintem.
Jo mondjuk biztos nemmind1, hogy egy SD kabeltv-s adast nezel, vagy egy blurayt (elobbi gondolom nezheto, utobbi sztem boven "kicsi" lenne).
-
válasz
FireShadow #79 üzenetére
Márkaboltban biztos megengedik, azzal meg csak az a baj, hogy általában drágábbak a cuccok..
-
FireShadow
senior tag
szerintem vigyél egy notit magaddal és azt kösd majd rá, ki tudja ott milyen gépek vannak, annyival is kevesebb dolgot kell piszkálni.. am sztem több sikerrel jársz kisebb boltban ami csak ilyen házimozizásra van szakosodva. esetleg a márkabolt? tesco-mediamarkt gondolom esélytelen
-
csaba54
tag
mert az lett volna a lényeg ,hogy PIP-est akartam hogy folyamatosan látnám mind a kettőt
-
csaba54
tag
én lcd tv-ben gondolkodtam de a boltos nem engedte összekötni pc-vel hogy monitorként is megnézhessem,így nem vittem oda a pénzem,majd ahol lehetővé teszik
-
Hát mondjuk ez tuneertől és jelforrástól is függ, szóval lehet ezt a vitát nem lehet eldönteni, de én még mindig azt mondom, hogy egy 50k körüli monitor, és egy 20k körüli jobbfajta tuner jobb választás lehet. Így még plusz dolgok is rendelkezésünkre állhatnak, és még olcsóbb is.
HDMI-n átalakítóval én csak a set top box-ot használom, de nincs baj a képpel, szinte tökéletes. A gépet meg DVI-ről hajtom, itt sincs gondom. -
FireShadow
senior tag
hát egy mezei asztali lcd monitor olyan 50watt, akkor a 42"es lcd 150-re saccolnám.. de 2 kicsi lcd van most amit gondolom leváltok mert nem tudnám hova rakni a 2 monitort meg a tv-t
legalábbis egyszerre nem menne a tv-vel semmi, szoval annyival fogyasztana többet mintha 3at (3x50w) járatnék egyszerre
talán kibirható.. sztem még igy is gazdaságosabb mint egy projektor
-
devast
addikt
Attól függ mit csinálsz. Egy 102 centis fullhd tévén, 1080p-t nézve kb. 1,6 méter az optimális távolság. Ilyen távolságban látható tökéletesen a kép. Ha túl távol vagy kisebb felbontás is elég lenne, vagyis az 1080p képi inforációit már nem látnád (gagyi az ember szeme
).
-
Nem azt írta ki, hogy a megjelenítő nem HDCP kompatibilis? Mert nekem is ki volt írva, amit csak akkor vettem észre, mikor rákötöttem a tunerra a gépembe, átváltottam analog kimenetre, és akkor egy pillanatra látszott a felirat.
Inteknél lehet nem ugy kell, szerintem nézz bele a használati útmutatóba, abban biztos benne van. -
S4ND3R
tag
válasz
Barthezz2 #56 üzenetére
Hát nem tudom, hogy teljesen igazad van-e, nemrég vettem én is egy SAMSUNG 2333HD-t, igaz van benne tuner, de nekem valahogy pont ennek tetszett a képe jobban mint a gépbe épített tunernak, azt már nem is használom. Műsort meg nem rögzítek vele, mert nem adnak le olyant a TV-ben amit érdemes lenne.
A beépített hangszórók viszont nagyon rossz minőségűek, a hangzása = a 0-al.
Bár az árbeli különbség az persze teljesen jogos. Viszont egy kis tapasztalat jól jönne, hogy milyen a képe nektek HDMI-n keresztül. Nekem sajna nem olyan éles. Nem tudom miért, olyan mintha nagyobbítaná a pixeleket. Hangot is kiküldte az ATI vidkari ezzel nem volt baj csak a képminőséggel.
-
domi007
őstag
Jó cikk, egy kis egyszerűsítés van benne, pedig erre talán nem ártana kitérni:
Nem mind1 ugyanis h DVI vagy DVI!!
A DVI-nak is több fajtája van, és pl. akik régebbi DVI-os videókártyával rendelkeznek azok észrevehetik h nincs különbség D-Sub és DVI között: ez esetben ugyanis mind a 2 analóg jelet közvetít, ezt nevezzük analóg DVI-nak.Volt aztán egy közbelső állapot is, ha jól emlékszem a hibrid DVI vagy mi a szösz, amelyiken analóg ÉS digitális jel is mehetett.
És az utolsó, amit te is használsz (csak ezt lehet HDMI-vé alakítani) a DVI-D azaz a digitális DVI.
Ennyi lett volna,
DOMy -
Sea Edge
tag
válasz
FireShadow #63 üzenetére
"Én most gyüjtögetek valami nagyobb fajta fullhd tv-re amit monitorként fogok használni"
Nem lesz gyenge a villanyszamlad.
40"-es LCD TV kegyetlenul tud am futeni, paneltol 20 centire is erezni a meleget amit tol.
-
Jégkokó
veterán
Hát nem tudom, nekem baromi nagy lenne egy 26" os lcd monitor számítógépnek főleg közelről nézve lenne nagyon zavaró, mert ugye a gép elött ül az ember és max 1 méterre van a feje a képtől
-
ADB beltéri? Nem lehet, hogy az a gond,amivel én is beszívtam? Ha ADB-d van, akkor nyomd meg, és tartsd lenyomva a disp gombot, amíg ki nem írja a kijelzőre, hogy dvi, és már menni is fog
Intek beltérivel nemtudom, de szerintem akkor annál is lehet valami ilyesmi.Hevius:
-
ádyz
addikt
válasz
- = Zk = - #49 üzenetére
Igen, a legujabb.
Nem latad meg?
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #63 üzenetére
szóval a 17es lcd is a gépre van kötve és a settopbox meg a tv kártyára
-
FireShadow
senior tag
Én most gyüjtögetek valami nagyobb fajta fullhd tv-re amit monitorként fogok használni
Most is ágyból gépezem kb 2 éve, 22es monitor lehet pici
Irigylem a fullhd felbontást mert én is mindent hd-ben nézek, és azért jó lenne
De megtartottam egy 17es monitort, azon megy a tv, de nem a settopboxra van rákötve hannem a gép tvkártyájának analog bemenetére igy tudok képminöséget javitani, és pl streamelni magamnak meg a haveroknak ha pl a teraszon ülök a notebookkal
-
Hevius
tag
Grat nagyon jó kis leírás lett mindent elsőre fel lehet fogni nincs túl bonyolítva a szöveg szóval akik nincsenek is annyira benne-e a dolgokban e téren azok is könnyen felfoghatják mit is hogy kell csinálni.
-
spammer
veterán
Nekem 2233BW-m van, csak az a gond, hogy 1680x1050. Próbáltam T-home SAT TV-re kötni HDMI-DVI-vel, volt kép pár mp-ig, aztán elvesztette a jelet
Sajnos a beltéri nem támogatja ezt a felbontást, illetve képarányt. Pedig jó lett volna így használni.
-
-
Sea Edge
tag
Igen, mert DVI-HDMI adapter HDMI-HDMI kabel komboval van osszekotve gep az LCD TV-vel es ugy nekem mukodik, csak a hangkimenetet speakerrol HDMI outputra kell allitani a vezerlopultban.
-
Cannabis7
senior tag
én is gondolkozok egy hasonló merényleten, hasonló okok miatt, na meg a fogíastás se utolsó szempont, eg 55 cm-es LCD tv 100W felett fogyaszt, egy 23"-os monitor meg 30 W körül, azért nem mindegy
-
válasz
bence_vmg #54 üzenetére
Szerintem jobban járnál, ha egy monitor + egy tuner verziót választanád. Példaképpen az én monitorom tuneres változata(2333HD) olyan 75k körül van, a sima(2333sw) meg 50k. Namost ha mondjuk 20k-ért veszel egy tunert, még akor is olcsóbban jösz ki. Én láttam a 2333HD-t működés közben, de szerintem a 2 éve megvásárolt akkor 7000ft-s tunerkártyámmal szebb a kép.
Viszont jól nézz utána,milyen tunert veszel, nehogy csalódás érjen!
Sea Edge: biztos vagy te abban?
-
bence_vmg
csendes tag
Áldjon téged az isten!
Pont most akarok új monitort venni gépemhez, csak a szoba ahova menne ott már nem fér el egy tv, így én is vmi ilyesmin gondolkoztam. Csak az lenne a kérdésem, ha már így körüljártad a témát akkor melyik lenne jobb: Monitorba épített tv-tuner vagy monitor+mellé egy asztali tuner??
A választ előre is köszi:
BenceUi: Hatalmas UP!!!
-
válasz
- = Zk = - #52 üzenetére
Kössz
-
Jó kis leírás! Ügyes.
Mondjuk én az "lcd TV mint monitor" témát is boncolgatnám, de az ugyanez pepitában -
ádyz
addikt
válasz
- = Zk = - #47 üzenetére
Fast & Furious?
-
- = Zk = -
félisten
az első képen a samu monitoron aza képrészlet melyik filmből valósi
amúgy a teszt igen hasznos szvsz. örülök neki, hogy vannak akik ilyennel is foglalkoznak -
skylaner
senior tag
Mire jó az időcsúsztatás?
-
aram01
nagyúr
jó cikk én is gobdolkozom ilyesmin csak 26"-ban...
-
válasz
Zalaymate #39 üzenetére
De mivel az előző TV-m meg 55ös volt, semmivel sem lett kisebb így, sőt. És mivel saját keresetem még perpill nics, így pénzem sem egy nagy TV-re. Saját lakásban nekem is az lesz majd nyugi
Meg mondtam én, hogy csak 22"-es monitorral lehet?
Killing: az volt kéznél
daa-raa: teljesen igazad van, de mint írtam is a cikkben, nem akartam belemenni mindenbe, azért csak úgy általánosságban írtam mindenről, hisz az alapvető cél az volt, hogy a különböző módszereket leírjam. Mivel a TV nézése, monitorral való helyettesítése volt a téma, azért sem tartottam lényegesnek a felvételt sem pl(de megemlítve megvolt), hisz mindaz amit mondasz megérne mégegy(sőt még több) misét is.
A témánál maradva meg egy átlagos TV nézőnek lehet nem az jelenti a funkcionalitást, hogy a legapróbb részletekig mindent külön állíthat, hanem mondjuk egy stílusos design, epg, txt, meg még egy kis extra. Aki ennél többre vágyik/többet akar, az meg ugyis jobban ért a dologhoz szvsz. És ahogy írtad, jól meg kell fontolni vásárlás előtt, hogy mit is vesz az ember, de ezt is leírtam mindenhez.
Szivesen írnék egy bővebb tesztet is, egyikről másikról, de ahoz nem ártana ha minden kategóriábol fetrengene itthon egy példány, mert anélkül már nem lehetne rendesen összeszedni a dolgokat.. -
törölt tag
válasz
Barthezz2 #37 üzenetére
A DScaler és a ChrisTV nem frontend. A MCE, a PowerCinema, a TotalMedia és hasonlók kb semmire sem valók ha az ember csak kicsit is komolyabban gondolja. Nálam ott válik komollyá egy cég tuneres fronton, amikor egy jól használható sw-t ad a tunereihez. Szóval pl az Asus és a GB ezen a fronton az én szememben noname.
A külső tunerekkel meg az az alapvető probléma, hogy az ember nem tud felvenni velük. Már akinek ez szempont. Illetve az átvezetéses megoldással némileg (vagy akár erősen is) elmossák a PC képét. Szóval nagyon észnél kell lenni amikor az ember választ ezek közül.
-
Jogos. Ezért is írtam, pár hsz-el ezelőtt, hogy ugy is simán lehet, hogy a monitort a géppel összekötöd DVI-vel, a tunert meg rákötöd D-subbal, és akkor a monitoron váltasz. Nade azért még akad olyan monitor is, amelyiken csak d-sub van, abból is csak egy, és ott azért jó szolgálatot tesz ez a funkció.
-
Zalaymate
senior tag
Hát én TV helyett nem vennék 22"-os monitort.
TV-m most ugyan nincs, de ha lesz is saját lakás, tuti beruházok egy 100Cm átmérő feletti Full HD-s Plazmára!
Igaz, hogy sok, de az tényleg kiváltja a monitort és a TV-t és tartósnak is mondanám...
-
Hasznos cikk, köszi.
Én azért egy ekkora monitort már nem D-Subon keresztül hajtanék meg a számítógép felől.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Barthezz2 #29 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert ha ilyen módon PIP-ben nézed a monitort/tv-t, akkor az analóg miatt kicsit romlik a képminőség.
És én is inkább DVI-n gépezek, ha már tudja.(amúgy most nekem is hasonlóan van, csak DVI-n asztali PC belső tv tunerrel, D-subon meg a notebook, és a monitoron tudok váltogatni. De az analógnak sokkal rosszabb a képe. Bár ez lehet, hogy a noti miatt van.)
-
_ocsisajt
őstag
válasz
#19617792 #34 üzenetére
nem-nem! direkte! elotte volt egy fullHD akkori utso szerias plazmam(tavaly)! Mivel nem 3 meterrol neztem volna a tortenetet, ezert zavartak a kis ikonok meg a "pottyozes"(kozelseg)
tudom-tudom lehet felbontast allitani(utalom ha valami nem nativ!), meg ikon meretet novelni, meg fontmeretet, de akkoris zavart az a finom kis pottyozese a fullhd plazmanak nagyon kozelrol
ugyhogy noveremeknek atadtam(rajuk soztamelboltoltam)
(raadasul nagyobb is volt ennel)
kepminosegre nagyon kozel van a plazmahoz, ugyhogy meg vagyok vele elegedve, talan csak a full feketeje nem olyan "ho'tsotet" mint a plazmanal, minden tekintetben szinte mellette lohol(szinhuseg, betekintesi szog stb)
(raadasul a nativ meret miatt direkt az infomban levo konfigot raktam ossze, meguszva a megdurvabb beruhazast az alkatreszekre... mostani meg 1-2 eves gamekat nativban vidaman viszi 4XAA, 16xAniso komboval persze kiveve a favago szimulatort(lolzis)... nade az ugysem erdekel)
(csak ne téenfilmest!
)
-
törölt tag
Frontend-ek, mint funkciógazdag alkalmazások... Ez ugye vicc volt?
-
Hát lényegében igen. Ha van DVI is a monitoron, akkor persze egyszerűbb az, hogy a gép arra van rákötve, és akkor a monitoron váltasz. Aztán ha nem vagy rest annyi kábelt használni, akkor a gépet még pluszban a tunerra is rákötöd, így ha a monitoron analogra váltasz, akkor is tudsz gépezni is, miközben kis ablakban(pip) meg tudod nézni a TV-t.(ha a tunerra nem kötöd a gépet, akkor meg értelem szerűen a monitort analog-ra kapcsolva a TV megy)
Na persze ehez olyan tuner kell, ami tudja a pip-et.
-
_ocsisajt
őstag
Ott a pont!
En is igy cselekedtem
106 centin minden(nem kell 20 centirol nezni, de meg kozelrol sem gaz a netezes sem!) szep es jo, koszonhetoen az S-PVA teknologianak(téenfilmes tevevel nem erdemes gagyazni, inkabb gyujtson az ember jobb paneltechnologiat prezentalo tévére szvsz)
szerk: neha jol jon a zespévéa... 3-4en beulunk kenyelmes uzemmodba(mindenki fetreng ezerrel szanaszet uzemmodban
) es oldalrol is tok jol lathato a film
-
^Clown
addikt
Nagyon jó írás lett, köszönjük!
-
törölt tag
Erre nem tudok mit mondani, remek írás lett!
Bár, ha úgy vesszük, egy TV-t monitornak használni tényleg egyszerűbb.
A HD Ready LCD TV-k képe (1280x720, 1360x768 felbontások) pl 60-70-80 cm-es méretben mennyire lehet pixeles? Nem mintha terveznék LCD TV-t venni, csak érdekel.
Netezéshez egy kicsit kényelmetlen felbontások ezek, játékhoz szerintem egész jók, mert nem kell nagyon erős VGA, hogy ilyen felbontásokon jól fussanak a játékok, pl egy 4670 is megteszi. -
Hát azért ha timeshift-et használva nézel TV-t egy belső tunerral, akkor van dolga a procinak(pláne szoftveres kódolású kártyáknál), amivel egy régebbi cpu-nak meggyűlhet a baja..
jambiyya: köszi
Hát végül monitort vettem, mert TV-re nem futotta. Itt egy topic a fordítottjára.
-
fireman2
csendes tag
Egy belső TV kártya már a videómagnóra is megoldást jelent. A legtöbb videókártyának két kimenete van így egyszerre mehet a monitor és a TV is. A 7+1 csatornás hangkártyának is több féle kimenete van. Később az analóg tv kárty a mellé egy digitálisat is könnyű és olcsó beszerezni. Minden esetben a CPU ereje bőven elég a legjobb megjelenítéshez és a rögzítéshez.
-
jambiyya
őstag
Frankó kis cikk lett, köszi.
Reméltem, hogy TV-t vettél monitornak, mert nekem ezen jár az eszem. 100k alatt már 1680*1050 felbontású TV-ket lehet kapni. Esetleg valakinek van tapasztalata? -
Tudok róla, de láttam személyesen is, és nem győzött meg. Szvsz nem ér annyit, meg nekem TV-box lévén nem is kellett, hogy tuner legyen benne. És szerintem még mindig jobban jössz ki, hogy megveszed mondjuk a 2333sw-t, +20k egy tuner, az még mindig csak ~70k, és akkor még több mindenre is van lehetőséged(tunerkártyával pláne), mint ha a 2333hd-t vennéd, De nem akarok lebeszélni senkit
Meg nem tudom nem-e csak mpeg2 DVB-T tunerja van, mert azzal magyarországon sokra nem mész..
Ursache: egyszerűbb lehet, de drágább -
Ursache
senior tag
Úristen, de sok macera
Egyszerűbb egy TV monitornak, mint egy monitor TV-nek
-
télapu
tag
Létezik a Samsung 2333HD, ami az 2333SW-től abban tér el, hogy:
Van HDMI (2db) , scart, D-sub, DVi-D és optikai kimenet
Van digital/analog tuner
Van hangszóró
Valamint, hogy kb. 20k-val drágább, de szerintem így se sok: 76.700 -
cadgers
aktív tag
Analóg kábel esetén fennáll a veszélye a zajos, szellemképes megjelenésnek, és számos dolog finomhangolásra szorul (fehéregyensúly, órajel, fázis)! DVI esetén 1 az 1-ben azt a képet jeleníti meg, ami a videókártyán kimegy, főleg Media Marktban tapasztaltam az efféle hibajelenségeket, ott a monitorok VGA-ba vannak kötve.
-
cadgers
aktív tag
TV tuner megvan, csak le kéne cserélnem hybridre, olyanra, ami tudja a HD-t is, onnantól már készen is van! Nekem sincs külön TV-m, van egy digitális erősítőm ami SPDIF-en keresztül kommunikál a számítógéppel.
-
Levin01
őstag
Egy időben én is gondolkodtam ezen a megoldáson, de egy Full HD-s 106centis LCD akkor is a megvalósításra váró álmom, mert egy 22-es LCD-n soha nem lesz akkora élmény HD filmet nézni mint egy 106-os LCD-n
-
Misi 007
őstag
Hehe kis T-Sat!
Köszönjük a cikket bár én fordítva gondolkodtam TV-t vettem amit monitorként is használok! -
Azt se feltétlen, hisz írtam is a cikkben, hogy ez a tuner is olyan, hogy bele tudod kötni a vga kábelt, és a tunerből meg megy egy a monitorba, és egy gombnyomással tudsz választani, hogy a tuner a vga jelét, vagy a tv jelét küldje a monitorra.
devast: hát azért valjuk be, szerintem nem a 100+ centis TV-k vannak legjobban elterjedve
CRT-ből akkora nincs is, és azért egyenlőre azok vannak többségben. De persze azon élvezetesebb(már ha megfelelő minőséget nézünk), de nem is hiszem, hogy azok gondolkodnak azon, amiről a cikk szól, akik mellényzsebből vesznek egy 120as plazmát
-
devast
addikt
Jó cikk. Bár szerintem a TV 100 centinél kezdődik
Olyan méretbe meg elég sz*r az analóg adás, min 5-6 méterről kell nézni
-
Typhoon47
senior tag
minőségi, tartalmas, hasznos cikk, köszönjük
-
Hát először is mindenképp olyan tunert keress, ami támogatja a monitor felbontását(1680x1050). Azt nem nagyon hiszem, hogy a monitor tulajdonságai miatt lenne túl pixeles, szétesett a kép. Nyúlni mindenképp fog, mert a monitor 16:10, az analog TV adása meg ugye 4:3, és ugyan biztosra nem tudom, de szerintem lehet olyan tunert kapni, amiben ez állítható, tehát vagy nyújtja, vagy a szélekhez igazítja és ezzel együtt alját tetejét lecsípi, vagy 1:1-ben mutatja, de akkor meg oldalt lesz két fekete sáv.
Hogy milyen minősége lesz, az meg a tunertól és az eredeti jel minőségétől függ, de ha jó a tuner, akkor nem hiszem, hogy túlzott blokkosodástól, pixeles képtől kellene félned.WonderCSabo: köszi
Killing: nálam tunerral nézve ilyen a kép:
És mindez egy v630-al fényképezve, tehát még ront is rajta. -
Killing
addikt
Nekem is van egy monitorom,próbálkoztam digitalizáló kártyával,amit arra vettem hogy a DV kamerás felvételeimet tudjam digitális formában tárolni,mivel nem volt a kamerán Firewire (a TV tuner kicsit drága volt) ,amit aztán összekötöttem RCA-val.Hát a képminőség borzalmas,1 hónap után pedig nem volt hajlandó működni a kártya.Még mindig próbálok életet lehelni belé,nem sok sikerrel.
-
Zotya84
őstag
Igen, LCD-monitort mint TV-t. Én is így használom, tunerrel a gépben a 19"-es monitorom, és elég nagynak találom.
-
koma106
senior tag
Örülök az írásnak, éppen aktuális.
Van egy LG222WS monitorom (Wide, nem HD, D-sub). Analóg kábelTV jelét szeretném rávezetni. Ehhez egy külső TV tunert vennék, de eddig még nem döntöttem el, hogy melyiket.
Kérdésem az lenne, hogy az analóg jellel milyen minőséget lehet elérni egy ilyen monitoron?
Laikusként azt gondolom, hogy széthúzza, kinyújtja majd a képet (nem tudja majd 1:1 pixelben mutatni) és így nagyon szétesik, pixeles lesz majd.
Mi a véleményetek? -
WonderCSabo
félisten
Érdekes a cikk, jól összehasonlítottad a különböző megoldásokat. Jó tévézést kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ma már lassan eljutunk oda , hogy a monitoraink nagyobbak lesznek, mint a TV-k...
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest