Hirdetés
Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31150 üzenetére
Még megy a Farm, utána rálesek.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31150 üzenetére
Vettem, vettem!
Csak most futottam bele Egérke előző bejegyzésébe (a szarkás előtti) és végigolvastam az összes hsz.-t, az tartott ilyen sokáig.
[ Szerkesztve ]
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31152 üzenetére
Ahamm. Szóval erős érdeklődést tanúsítasz irántam. Halkan megjegyzem, független vagyok.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz moonlight115 #31152 üzenetére
Eddig izélgettél, most meg mentegetőzöl!
Komolyra véve, és ez Egérkének is szól: Akkor olvassátok, amikor jólesik és időtök van rá. Ha nem akartok hozzászólni, akkor nem szóltok hozzá. Nem azért szeretlek titeket, mert minden baromságomhoz írtok valamit. Hogyha van véleményetek, az jó és szívesen olvasom. Sokat segítettetek is, de ez nem elvárás, hanem megtiszteltetés!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Fecogame
veterán
Visszatalálós hsz, mert már elfelejtettem miért kerestem régebben ezt a topikot
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
moonlight115
őstag
válasz Fecogame #31155 üzenetére
És? Miért? Eszedbe jutott?
Egérke Csak a sok hsz. miatt kíváncsi voltam... Na jó, nem. A barát az barát. Barát írására kíváncsi vagyok, és ez
nemgerzsonGeri B.-re is vonatkozik.[ Szerkesztve ]
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31156 üzenetére
Hú mennyit kéne olvasnod, ha a barátcinegék írni tudnának...
-
Geri Bátyó
addikt
válasz moonlight115 #31158 üzenetére
Pfff. Beszótá vaze?? Há gyerekiahóra, de hirtelen!
Méghogy púp."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31159 üzenetére
Ha szükségetek van Békenagykövetre, csak szóljatok...
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31161 üzenetére
Tudom.
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31159 üzenetére
Szóval leesett!
Az előbb azzal szórakoztam, hogy 2 fotót az erkélyes galambdrótról betettem Egérke szarkás írásához, de elforgatva jelent meg. Megismételtem laptopról, de úgy is. Miért csinálja ezt?
Ajándék lett volna a púp miatt.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz moonlight115 #31163 üzenetére
Naná, hogy leesett. Már akkor, de akkor a lényegi részre koncentráltam. Amúgy jó volt, mert felvidítottál vele.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31164 üzenetére
Elsőre a "púp a hátadra" ugrott be, ami nem esik messze a témától.
Hóembert kihívni a hóra..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31165 üzenetére
Rád lehel, és beleolvadsz a tájba.
-
moonlight115
őstag
válasz Vakegérke #31166 üzenetére
Nem is lenne rossz. Szerdán jön a festő, kisszoba- és előszobafestés lesz. Jó lenne eltűnni. Napok óta pakolgatás, tapétaleszedés van. Azt szeretném, ha már 2 hét múlva lenne.
-
Geri Bátyó
addikt
Na, ezt látnotok kell:
A beszélgetés közös ismerősünkkel Lorival folyt!
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31168 üzenetére
Nekem a Lori név nem mond semmit.
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31168 üzenetére
Én se tudom, ki az a Lori.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31169 üzenetére
+ Hódika
Hát Lady Lorien természetesen. Szerintem ismeritek, bár mostanában ritkán van errefelé.
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31171 üzenetére
Így már ismerős.
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31171 üzenetére
Ja, hogy ő? Viccmondásban remekelt.
-
Geri Bátyó
addikt
Mondtam én, hogy ismeritek!
A régi, Művésznő-féle gárdából csak vele tartom a kapcsolatot."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Megint Lorival beszélgettem, de le kellett ráznom, mert ma még nem ettem semmit és főznöm kellett.
Még nincs kész, de alakul. Olyan Bolognai/Milánói szerű spagetti lesz, de annyi csavarral, hogy csak na.
A Bolognai szerűség a darált hús. A milánói szerűség viszont nem gomba, hanem zöldbab és borsó. A fűszerezés is érdekes, mert az ex-sogoromék hoztak Szicíliából egy fűszerkeveréket, ami hivatalosan a pasta di taorminese fűszere. Bazsalikom, petrezselyem, chili és hagyma van benne. Megfejeltem friss hagymával és fokhagymával, valamint "bő lére eresztettem" és a tésztát is a szószban főzöm. Asszem nagyon jó lesz!Amúgy azt tudjátok, hogy a Bolognai spagetti eredetileg milyen hússal készült?
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31175 üzenetére
Tuti fincsi lesz. Véleményem a zöldbabra, meg a borsóra alapozom.
"Amúgy azt tudjátok, hogy a Bolognai spagetti eredetileg milyen hússal készült?"
Ha azt mondod, hogy macskából, akkor lehidalok.
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31175 üzenetére
Bolognai hússal.
Biztos már elkészült és fini lett. Érdekes ez a borsós-zöldbabos megoldás.
Én most főztem grízgaluska levest. Sokan félnek a grízgaluskától (huhúúú, mumus!), pedig tök egyszerű, csak nem kell túlbonyolítani."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31177 üzenetére
Kinek mi baja van a grízgaluskával? Szerintem jó a levesben.
-
moonlight115
őstag
-
Geri Bátyó
addikt
-
moonlight115
őstag
válasz Geri Bátyó #31180 üzenetére
Bolognában hemzsegnek a vaddisznók.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz moonlight115 #31181 üzenetére
Manapság már nem biztos, de a recept keletkezésekor még valószínűleg igen.
Amúgy a hagyma és a fokhagyma mellett sárga és fehérrépa, valamint zeller is van benne, fűszerként pedig a szokásosak mellett babérlevél és rozmaring."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Ma Egérkének tetsző tápértéket fogok készíteni!
Babgulyás, marhanyakból! Nyilván lesz benne bab, meg zöldségek, meg talán még csipetkére (tojás, liszt só, gyurmaállagúra készítve és belecsipkedve a levesbe) is ráveszem magam.
Természetesen az erőspaprika sem fog kimaradni belőle!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31183 üzenetére
Kedvemre való bizony.
Egyetlen különbséggel, én marhalábszárból készítem. Csipetkével nem szoktam babrálni.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31184 üzenetére
Én is lábszárból szoktam, de most vettem frissen nyakat, a lábszár meg le van fagyasztva.
A nyak is nagyon finom, de nem olyan jó inas (pedig az az igazi!). Nyakból már steak-et is sütöttem ,mert az a darab annyira szép volt.
Én is ritkán vacakolok csipetkével, de most van időm és kedvem is."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31185 üzenetére
Csipkelődj csak a csipetkével.
Ha kész lesz, nagy szelet kenyérke, nagy pohár víz, egy pohár vörös bor, és szebb az élet.
Jó étvágyat előre is.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31186 üzenetére
Nem vagyok nagy borivó, úgyhogy egy jó sörrel fogom lekísérni, de lehet, hogy csak holnap. Ez a bab sehogy sem akar puhulni, pedig már 10 óra óta ázik. Ha így folytatja, este 8 előtt nem állok neki megfőzni!
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31187 üzenetére
Biztos félreértem. Ázás közben kéne puhulnia?
Én reggel szoktam beáztatni a babot, délután már főzöm. Olyan makacs bab még nem volt, ami egy óra alatt ne főtt volna készre.Inkább a pörkölt alap fogja elvinni az időt.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31188 üzenetére
Áztatás nélkül betonkemény és nem is fő meg rendesen. Áztatáskor megszívja magát és nem betonkemény. Erre gondolok, de szerintem pontosan érted, csak én fogalmaztam rosszul.
Én már jártam úgy, hogy 12 óra ázás után is 4 órát főtt a bab. És 4 óra főzés után is vacak volt.
Úgy szoktam megállapítani, hogy főzésre kész, hogy belenyomom a körmömet. Hogyha belenyomom a körmöm, bele is megy, de nem törik, akkor jó. Ez most jó, épp most ellenőriztem.
A hússal nem lesz gond, nagyon jónak tűnik. Szerintem fél óra + a babbal 1 óra és jó lesz."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31189 üzenetére
Ahamm, így már érthető.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem fől meg a bab egy óra alatt. Akár a SPAR-ban veszek zacskósat, akár a maszektól kimérve, nekem gondom nincs.
Ami a husit illeti, nálam kis lángon fől cirka fél órát, 40 percet, amikor félkemény, akkor teszem bele a zöldségeket, így is rotyog cirka fél órát, utána borítom bele a babot. Újabb egy óra, mire azt mondom, hogy kész.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31190 üzenetére
Legtöbbször nincs baj a babbal, de az amit említettem, olyan volt 4 óra főzés után is, mintha kis, kemény kockákból lett volna összegyúrva. Ráharaptam és kis, kemény darabokra esett szét. Ráadásul pozdorja ízű volt.
Abba is belefutottam párszor, hogy egy része megfő, másik része kemény marad. Mondjuk ezzel nincs gond, mert tovább főzöm és ami korábban jó volt, az szétfő, de az nem zavar."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
moonlight115
őstag
Jó nektek, csak főzögettek. Nálunk porfelhő, törmelék, festés, idegek tépázása...még egy napig. Hejehuja hajjj!
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31192 üzenetére
De legalább szép lesz a környezet. Csuhajla ripityom!
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31194 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ripity, hanem azt, hogy ripityom. Szóval az enyém.
-
Vakegérke
félisten
válasz moonlight115 #31196 üzenetére
Túl apró az ilyen jellegű munkákhoz. Van ugye a mondás, hogy valami (valakinek a) ripityára tört, tehát picire.
Egyébként ha nagy levegőket veszel és sűrűn, hamarabb elfogy a por.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Vakegérke #31197 üzenetére
Szerintem, hogy ha összetöröm apróra (ripityára) valamely tulajdonomat, az onnantól az én ripityom!
Amúgy fenséges lett a babgulyás, pedig most nem volt még szalonnabőr sem itthon. Meg nem is bográcsban főtt.
Tegnap vacsira meg padlizsánt grilleztem. Szórtam rá egy kis borsot, meg chilit és megkentem tejföllel. Friss kenyérrel jó kis könnyű vacsora lett.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #31199 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg mindenkinek van ripitya.
A feleségem nem volt nagy szakácsművész. A hagyományos kajákat viszonylag jól megcsinálta, de ha másba fogott, az nem volt bejövős. Így nem szerettem meg a padlizsánt, meg a patiszont.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs