Megint Lorival beszélgettem, de le kellett ráznom, mert ma még nem ettem semmit és főznöm kellett.
Még nincs kész, de alakul. Olyan Bolognai/Milánói szerű spagetti lesz, de annyi csavarral, hogy csak na.
A Bolognai szerűség a darált hús. A milánói szerűség viszont nem gomba, hanem zöldbab és borsó. A fűszerezés is érdekes, mert az ex-sogoromék hoztak Szicíliából egy fűszerkeveréket, ami hivatalosan a pasta di taorminese fűszere. Bazsalikom, petrezselyem, chili és hagyma van benne. Megfejeltem friss hagymával és fokhagymával, valamint "bő lére eresztettem" és a tésztát is a szószban főzöm. Asszem nagyon jó lesz!
Amúgy azt tudjátok, hogy a Bolognai spagetti eredetileg milyen hússal készült?
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)