- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eastman
addikt
-
Findzs
addikt
én is nagy fan voltam
még mai napig megvan az az egy szem amit a tesómmal sajátunknak tudtunk
a haverokkal cserélgettük a suliba kölcsönbe mert mindenkinek másfajta volt és egy idő után unalmas volt a sajátunk -
-
pazita
újonc
hahooo!!! én nagyon szeretnék egy ilyet!!!! nem tudja valki hogy hol lehet venni,vagy ha van valakinek szívesen megvenném a csemetémnek! kiegyeznénk egy árban hogy mindenki jól járjon!!!!!!!!!!!!
-
dízelracer
őstag
válasz
themebuilder #50 üzenetére
Woow... Hajszálra ilyen UFO-s kvarcjátékom volt.
Gyerekkoromban csereberéltem pér transformers + G.I.Joe bábura egy másik gyerekkel a lépcsőházból. Suliban ezzel menőztem a szünetben.
Azt hiszem úgy 1990körül lehetett.
-
doc
nagyúr
-
GReddy
tag
válasz
themebuilder #78 üzenetére
Nekem volt ilyesmi Casio-m 80-ban. Számológép ÉS beépített felülnézetes autóverseny... enyhén én voltam a suli ásza.
-
GReddy
tag
No. Első kvarcjátékom a Shopping City Süd-ben a valutakeretből (!!!) vásárolt 99 Schillinges autóverseny volt úgy 1978-79 körül. Utána tucatszám jöttek (ja, mindenki azt hozott minden alkalomra) a jobbnál jobb játékok - a tojáselkapó tyúkoktól a séf palacsintakapkodásán keresztül a rakétatámadáson át a hátulnézetes ál-3d(!!!) autóversenyig.. Istenem de rég volt!
-
hejesírásó
senior tag
válasz
themebuilder #78 üzenetére
nagyon kemény!
-
XuChi
addikt
Nekem ilyen volt. Szerttem nagyon. De nagyon nehéz is volt.
Sok minden nem látszik, de egy nintendo karóra egy mario kvarcjátékkal. Hasonlít a Donky Kong-hoz, csak itt nem majom vár a tetején hanem Bowser.
-
themebuilder
senior tag
válasz
hejesírásó #77 üzenetére
Ehhez mit szólsz akkor Casio óra beépített játékkal ?
Régen nagyon örültem volna egy ilyennek.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
themebuilder #73 üzenetére
casio kvarcjűték? az igen!
én azt hittem csak no name kvarcjátékok voltak.
nekem olyan volt ahol motorcsónakkal kellett akadályokat kikerülni.
-
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #74 üzenetére
-
themebuilder
senior tag
Ez még durvább
Electronik Formula 1
Nagyon hasonló volt amiről én írtam, csak ott 3 tárcsa volt és körbe-körbe kellett menni és úgy kikerülni az autókat. Olyan 3 jegyü számláló is volt, mint a régi magnókon (pl C64 magnóján)
-
themebuilder
senior tag
-
válasz
themebuilder #69 üzenetére
Mechanikusból volt lövöldözős-helikopáteres is, talán a Kockablogon vagy a Geekblogon láttam...
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #69 üzenetére
-
themebuilder
senior tag
Egyik osztálytársamnak olyan űrlényes volt okker-sárga színű volt a gép, nagyon imádtam.
1 év alatt se lehetett megunni.Ilyesmi:
Felhúzós autóversenyzős is volt valakinek. Egy kis kormánnyal lehetett jobbra vagy balra menni, egy tárcsán forogtak az autók és azókat kellett kikerülni. Mechanikus volt teljesen.
-
doc
nagyúr
hu, eszembe jutott meg egy: ego hazakrol kellett embereket helikopterrel kimenteni, egy ismerosnek volt meg, nagyon tuti kis jatek volt...
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #66 üzenetére
Azt hiszem mégiscsak Nintendo Game & Watch Donkey Kong II-vel volt.
-
themebuilder
senior tag
1989: rendszerváltás és kvarcjáték - kütyük húsz éve (3.)
Kvarcjátékos nosztalgiázás a Csokiban
Még mindig nem találtam meg a Nintendo Color-t amin a Donkey Kong volt a játék úgy emlékszem Mario-val együtt.
A kvarc színesen világított pl a majom barna volt a mario meg piros volt, nem csak a háttér volt színes.
Nem tudom mi lett a géppel, jó lett volna megőrizni.
A jól emlékszem akkor C 79 felirat volt a hátulján és ami fent linkeltem hasonló volt.
Azt hiszem Game& Watch felirat nem volt rajta, de eredeti Nintendo volt az egészen biztos.
Angol feliratokkal. -
unclefucka
senior tag
Megvolt még a Casio-tól a Crazy Bee, a Mad Fighter, a Kung-Fu, a Western Bar ééés a személyes kedvencem a Border Army, kár, hogy ezek közül már csak a Lifeboat van meg / üzemel.
-
unclefucka
senior tag
Nekem ilyenem van, és működik!
-
XuChi
addikt
válasz
themebuilder #62 üzenetére
Ez ugye csak valami korai ps kép nem? Vagy valóban így festett volna?
Miért is nem csinálnak portabe xbox-ot?
-
válasz
themebuilder #60 üzenetére
Hát, most már azért vannak alternatívák olcsón, gondolom ezért.
Meg egy csomóan nem is tudják sztem, hogy a PSP alkalmas TV nézésre. -
themebuilder
senior tag
-
válasz
themebuilder #57 üzenetére
Huhh ez nagyon meredek... Gondolom az ára is az volt akkoriban
És persze hogy is volt a hordozható DVD lejátszó?Ez olyan mint az eee PC-k, meg a Psion palmtopok története...
-
themebuilder
senior tag
-
XuChi
addikt
Jaj a legjobbról el is feledkeztem. Igazi elem gyilkos volt. 6db aa méretű elemmel ment, de max 3 órát
. Anyámék kikészűltek az egy hét alatt kimerített elemmennyiség miatt. (kb 30Db!!). Aztán vettünk hozzá egy 2000ft adaptert és már nem volt ilyen gond többet.
Kedvenceim rajta: Sonic, Shinobi, Ristar.
Bár elég rövid életű volt szegény mert jött a Game Boy Color. Igaz azért rengeteget kellett könyörögnöm anno
-
]Phobos[
senior tag
'nyád, nekem KELL egy ilyen mütyür
-
themebuilder
senior tag
Ismerősnek volt Nintendo Color Donkey Kong-al, nagyon régi talán 1980-as éveből
de nem Game & Watch széria volt szerintem
és színes volt, és kicsit talál világított is, vagy élénkek voltak a színek és kvarc játék voltValami ilyesmi, csak teljesen fehér színben, a majom piros volt
-
themebuilder
senior tag
Volt GameBoy-om nekem is:
Kvarc játék az ez:
Lengyel piacon lehetett kapni, hegyekbe volt, a 90-es éve előtt ritka volt nagyon itthon
1 ilyen géppel hónapokig játszottunkBrick Game (Nintendo Tetris klón)
Betiltott kvarc játék:
-
doc
nagyúr
ja igen es volt egy tengeralattjaros is, ahol a hajokat kellett torpedoval kiloni, az is nagyon jo volt
plusz egy ismerosomnek egy bankrablos, az nagyon tetszett -
rudi
nagyúr
Nekem olyan volt, hogy repülő csészealjd ment jobbról balra, majd vissza és három pozícióba rakható ágyúval (két oldal és középen) kellett lelőni. Eleje kék volt, hátulja fehér. Nagyon szerettem, de sajnos nem találok róla infót. Asszem volt ugyanez kék helyett zöldben is, a klasszikus többsávos, autókerülgetős játékkal. Nem tud róluk valaki valamit?
-
-
XuChi
addikt
-
Khaal
őstag
Egész pontosan Hauser MP-480 a neve a gépnek, 12.990.- forint volt. Vaterán van olcsóbban is, de ahogy néztem garancia és tartozékok nélkül. Ebayről biztos be lehetne szerezni jó olcsón, mert a Hauser szerintem csak felcímkézi a magyar piacra.
-320x240-es felbontású 2.8"-as kijelző (meglehetősen gagyi betekintési szögekkel, de korrekt fényerővel)
-Zenelejátszó: MP3,WMA,AAC plusz persze wav és midi, van id3 alapján szűrés, lehet lejászási listákat csinálni, előadó/ albumcím alapján szűrni, többfajta eq beállítás, kézi 5 sávos is, valamint szabadon konfigurálható SRS mód (3d hatás, trubass...stb)
-Videolejátszó: MP4 és ASF, konvertálóprogramot adnak hozzá, de simán rámásoltam egy youtuberól szedett flv fájlt konvertálás nélkül és azt is akadás nélkül játszotta (gondolom ez erősen felbontás és kódolás függő), bele lehet tekerni, könyvjelzőket rakni..stb, egész korrekt
-Képnézegető: JPG,GIF,BMP,PNG a 320x240-es képek jól néznek ki rajta, nagyobb felbontásúakat nem próbáltam, ezeket is elég lassan tölti be
-Kamera: 0.3 megapixel (van ahol 1.3 mpixelt írnak és a 2048x1563 képméret is beállítható, de ezzel csak a fájlméret lesz nagyobb, a képek ugyanúgy használhatatlanok, egy alap 4-5 éves vga kamerás mobil is szebb képeket csinál)
-Videofelvétel: ugyanolyan ótvar mint az állóképeknél, sok értelme nincs, használható webkameraként is pc-re kötve, de sok értelme ennek sincs ilyen képminőség mellett
-e-book olvasó: csak txt-t tud, de állítható a betűméret, alapszinten használható
-Diktafon: egész korrekt hangminőség, mp3-ba is tud menteni, rádióadás is felvehető vele
-Beépített hangszóró, kb. amire számítani lehet, meglehetősen gagyi és 2/3-nál nagyobb hangerőn torzít mint atom
-2gb beépített memória, sd/mmc kártyával bővíthető (ezt még nem próbáltam, de a számítógépre kötve külön meghajtóként látszik a kártyaolvasó)
-a hozzáadott rca kábellel tv-re köthető (még nem próbáltam)
-a dobozban található fülhallgató kritikán aluli, ipari hulladék minőség
-usb-ről tölthető és adnak hozzá egy usb csatis hálózati adaptert isÉs a lényeg: 8/16 bites játékok támogatása
A 16 bit az inkább marketing szöveg, a netről gyorsan összecsipegett snes (.smc) játékok kb 1/4-e működött csak és azok közül is a legtöbb masszívan szaggatott sajnos.
A nes játékoknál viszont 10 ből 9 tökéletesen ment, néha kisebb grafikai hibák voltak, de ami elindult, azzal nem volt komoly gond leszámítva hogy a gombok néha furán működtek (le-fel irány vagy a/b gomb felcserélődött és hasonlók). Elvileg játékonként külön el lehet menteni a billentyűzetkiosztást, szóval ez könnyen orvosolható.A külseje a létező leggagyibb fröcsöntött fényes műanyagból van, az ujjlenyomatokat hihetetlen hatásfokkal gyűjti, a slide elég masszívnak tűnik (most még), a gombok viszont állati kemények, hosszú távon rém kényelmetlen nyomkodni őket.
Beépített akksija van, ha jól emlékszem 1500mAh körüli. Elvileg 3-4 órát bír játékokat futtatva, én kb egy órát próbálgattam eddig a funkciókat az akksikijelzés lement 3-ról 2 vonalra, ennél pontosabbat nem tudok mondani. -
danih
veterán
Ez a srác ivott
-
T0rnad0
addikt
Nekem még van otthon ilyen, meg kellene nézni működik-e
Aki ki akarja próbálni és van Androidos telója: Russian Eggs
Pont ilyenem van, nem a piros: -
Gude
senior tag
VAdászos kvarcjátékom volt.Ha jól emlékszem 4 állásból lehetett lőni a madarakat
Képet sajnos nem találtam róla
-
Vasgar
csendes tag
Hmmm....pont ilyen gépe van nőmnek, 5 ezer volt egy áruházba (egy hónapja), amelynek üzletpolitikai okokból nem árulhatom el a nevét.
Az cseppet idegesítő volt, hogy a hátulját csavarral rögzítették, nem tudtam rögtön kipróbálni. Ugyanebbe az áruházba német biciklilámpacsodákat vettünk, az pölö nem működött, visszavittük......azt hittem ezzel a mütyürrel is így járunk.
-
Thome
veterán
Irigyellek benneteket!
Nekem ugyan volt kvarcjátékom, de elem híján soha nem használtam, mert mire odajutottam volna, hogy elemet tegyek bele (gombelem f*ck), addigra valahova eltűnt...
-
XuChi
addikt
Na ez meg a game boy korszakban volt nekem. Mindenki GB-vel rohangált én meg ezzel a kinai csodával
.
Egész Budapesten 1 helyen lehetett játékot venni hozzá, de ott is összesen 5db volt hozzá.
A kijelzőt be lehetett dönteni
. De hogy miért volt az jó nem tudom
.
Kb 3 hónapig kötött le. Utána addig nyúztam apámékat amíg csak megjött az én GB-m is németből egy Super Mari Land és egy Tetris társaságában
-
XuChi
addikt
Na ezek voltak még nekem.
Meg volt egy olyan amit a Moszkva téren vettünk és a kijelzőt lehetett cserélgetni. A kijerlző volt maga 1 játék. 3 volt hozzá. Autós, repülős, és motoros.
Ezeknek a hangjaival kb őrületbe kergettem apámékat akik már a végén elkobozták a kvarcjátékaimat
-
mrlujoak
veterán
Jó döntés volt elolvasni a cikket, hiszen eszembe jutottak a régi szép emlékek.
Nekem is voltak igazi kvarcjátékaim, az egyik - neonzöld, vadászrepülőt formázó, kapus - még mindig megvan, a másik sajnos rég elkeveredett.
A még ma is meglévő kvarcjátékot évekig, általános iskolában reggeli ébresztésre is használtam.
Aztán persze volt nem egy tetriszem is, de azok valahogy sohasem nőttek annyira a szívemhez...Köszönet a nosztalgiaélményért, a tesztelt gép sajna nem mozgatta meg a fantáziám.
mrlujoak
-
PierNight
aktív tag
jó kis cucc de nem 10 ezerért
ezért kell elősször mindent az interneten csekkolni, hogy mennyibe kerül,sokat lehet spórolni.
ugyan ez 4500ér van aukciós portálon.
a csúszkás kamerás csoda meg 7900ért
a boltok rengeteg pénzt rátesznek a cuccokra sajnos -
válasz
idkfaiddqd #27 üzenetére
De mivel a cikk nem gyerekeknek szól, hanem a Logout usereinek, titeket érdekelhet
@28 Mulderpapa : Érteni.
Ez Szlovákiából volt. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Váó, de jó téma!
Az én kvarcjátékaim az alábbiak voltak:
- Donkey Kong (Nintendo Game & Watch sorozat)
- Lovely Panda (Casio)
- Orosz csodák (szakácsos, búváros)Megvan a mai napig mind.
Egyik általános iskolai havenak volt 3 képernyős kvarcjátéka, azt nagyon irigyeltem.
-
Nekem egy ilyenem volt:
-
Mulderpapa
aktív tag
Nálunk is lehet kapni, csak Alcor Fun néven fekete színben, kicsit gömbölyűbb házban. 9.990 Ft.
-
idkfaiddqd
tag
gyerekek szeretik az egyszerű játékokat,nem a felbontás fogja őket érdekelni.
-
gybazsi
senior tag
válasz
Dr. Romano #11 üzenetére
Ez azért nagyot üt.
-
doc
nagyúr
válasz
mexicanraven #22 üzenetére
ez a 'No megallj csak!' cimu orosz sorozat, a farkas folyton csesztette szegeny nyulat, kb olyan 'orosz Tom & Jerry', jo volt
-
doc
nagyúr
nekem egy autos volt (az annyira elterjedt, haromsavos verziobol), imadtam, tankolas ahol szamkombinaciokat kellett kirakni, stb, nagyon jo volt
azota kicsit komolyabbra valtottam, jelenleg egy GPH WIZ tokeletesen elegedett es boldog tulajdonosa vagyok, gyakorlatilag az osszes letezo 8 bites gep/konzol emulalhato rajta, sot meg Playstation emulator is van hozza (bizonyos jatekok teljesen korrekt sebesseggel mennek), meg a Linuxos, teljesen nyilt platformnak koszonhetoen sok nativ jatek (pl. Quake 1-2, Descent, stb)
veszhelyet eseten film/zenelejatszonak is teljesen jol hasznalhatoasszonynak egy Dingoo-t vettem, egyreszt mert olcsobb volt
masreszt meg ez TV-re is kotheto, igy tenyleg olyan az elmeny mint egy eredeti Nintendoval
a heten meg nyertem egy Caanoo-t
mar nagyon varom hogy megjojjon, remelem tenyleg ideer (addig ugysem hiszem el, mig a kezemben nem tartom
)
-
-
szumo
senior tag
Nekem foci kapusos volt!
Fú mennyit nyomattam vele.
Ebben a melegben jólesett ez a kis írás, ha nem is kifejezetten kvarcjáték mát az a készülék, nekem tetszett ez a kis múltidézés. -
EczkE
veterán
Jó kis cucc és szerintem az 100 játék nem is olyan kevés.
Khaal: tudnád linkelni, hogy mit vettél?
-
JanFe
aktív tag
Tetszett
-
XuChi
addikt
Nekem valami vonatos baromság volt ilyen felnyitható hangszóró (kijelzővédő is egyben) szerűséggel.
Ez volt az
. Atyám mennyit nyomtam. Én voltam a suli ásza
-
válasz
Dr. Romano #11 üzenetére
Segítséééég
@Khaal : 13 ezer? Az azért egy kissé többet tud, úgy már nekem is kéne annyiért.
Ez a kis cucc mondjuk akkor tuti nem kerül annyiba. -
rolkaDb
aktív tag
Jók is voltak ezek.
-
Dr. Romano
veterán
"Mindenesetre meglepő, hogy ez a játékkategória még egyáltalán létezik, a JAVA játékokat futtató csúcs-mobiltelefonok korában."
-
Enton
addikt
A testvéreimmel együtt nekünk is kijutot az ilyen jóféle játékokból.
Volt teniszes, valami búváros/horgászós, meg valami autos is volt.
De mindig az volt a baja, hogy sec perc lemerült a kis gombelem benne, nagymamám már nem talált otthon semmit, amiben olyan elem lenne.
Jókat lehetett vele játszani, hamar leváltódtak a következő generációra a tetrisz játékkonzolra. -
Khaal
őstag
Pont tegnap vettem egy hasonló cuccot a nővérem fiának. Folyton lemerítette a szülők mobiljának az akksiját a játékokkal, egy alsós általános iskolás gyereknek meg felesleges még egy mobil.
Ez a kütyü 13 ezer forint volt és van benne szinte minden: zene és videó lejátszás, diktafon, fm rádió, képnézegető, e-book olvasó, vga kamera video felvétel lehetőséggel, lehet használni webkameraként, rá lehet kötni a tv-re is és persze a lényeg: a beépített emulátornak köszönhetően futnak rajta a régi nintendo játékok (elvileg super nintendo is, de ezt még nem próbáltam).
Az árához képest igencsak korrekt ez a szolgáltatáskínálat, van benne 2gb beépített memória és a kijelzője se túl kicsi (2.8"), valamint sd kártyával lehet tovább bővíteni is a memóriáját.Nyilván valahol spórolni kellett, így a kamera elég ótvar képeket tud csak csinálni, a gombok jó keményen járnak, a csúszka nyökögős, és persze az egész a leggagyibb fröccsöntött műanyagból van. Viszont adtak rá egy év garanciát.
-
-
danih
veterán
Megtaláltam a pontos típusát, milyenem volt:
"Igra na ekranye", azaz "Játék a képernyőn" az Elektronika jóvoltából!
Mekkora fless, a hangját is hallom még a fülemben, főleg azt a hangot amikor a farkas elkapja a tojást a kosarával, KVÁINGG - áh ehhez a fílinghez szerintem legalább 30-nak kell lenni
Kb ilyen volt -
danih
veterán
válasz
Lotusomega #1 üzenetére
Hehh, ez nem kvarcjáték...
EZ a kvarcjáték -
Lotusomega
senior tag
Egyáltalán nem értelmetlen kategória, hiszen a gyerek inkább ezt tegye tönkre mint a "java képes csúcsmobilt".
Régen nekem is volt ilyen kvarcjáték csak az nem votl színes és csak pár játékot tudott.
De nagy hangulatú volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A kvarcjáték kihalt? Lehet, hogy nem, ez a kis kütyü Olyan, mint egy kvarcjáték, de 2010-es szinten!
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest