- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Steve_Brown #36 üzenetére
Erről írtam az elejétől fogva. Fasza a hgw is amit kaptál!
-
válasz
Steve_Brown #36 üzenetére
Ez komoly.
-
Steve_Brown
senior tag
Úgy érzem elértem az út végére. Most az 50-es csomag miatt ki kellett, hogy jöjjenek, bekötötték a VDSL-t, kaptunk új modemet (ami egy ZTE ZXHN H368N) és így néz ki a dolog:
-
Steve_Brown
senior tag
Ma hívott a szerelő. Persze órán voltam. De miért engem hív ha anyum számát adtam meg?
-
prolad
addikt
Nem tudom mennyit fizettek ezért a nem túl erős netért, de nem lenne megoldás valamelyik mobilszolgáltatótól egy korlátlan mobilnetes csomag (nekem pl telenor hello data start van 5520/hó) és azt megosztani? Kérdés persze milyen arrafelé a lefedettség, de voltam már rengeteg eldugott helyen, ahol simán volt 4G.
Szerk:
Na most olvasom fentebb is írták. -
ncc1701
veterán
válasz
Steve_Brown #26 üzenetére
Jó eséllyel ennyit tud a drót. Még át tudod nézni a kecóban a kötéseket, hátha.
-
Balrog
tag
Három héttel ezelőttig nekünk is ADSL-net volt. 10/0.5-ös csomag és nem léphettünk át nagyobb csomagba. A vonal szerintük nem bír ennél nagyobb sávszélességet ezért nem is engednek más csomagba lépni. Évek óta ez ment és ígérgették a hálózat fejlesztést, de nem történt semmi. Ebbe viszont én beleuntam...
Szóval váltottunk flottás korlátlan mobil internetre 3882Ft-ért. Papíron 150/50-es csomag, de a valóságban függ, hogy milyen messze vagy az adótoronytól, az mennyire van leterhelve és hogy a házon belül hol helyezed el a routert. Csúcsidőn kívül 80/49-et bír, csúcsidőben (értsd kb. délután 4-től este 10-ig) 15/35-nél rosszabbat nem mértem még. Kell hozzá spéci asztali router amiben van beépített 4G LTE/b20 modem. A Telekomtól lehet venni Huawei B525-öt kb 33e forintért. A mobilnet szolgáltatótól csak egy Telenoros SIM-et kapsz (A telekomos router független ezért működik benne a Telenoros SIM.). Fizetni havonta kell, átutalással. A díjbekérőt e-mailben küldik. Szerintem érdemes lehet neked is elgondolkozni rajta.
-
MineFox54
őstag
válasz
->Raizen<- #22 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj, hogy a VDSL nem optikán megy... A 30 ill. 50 csomag meg VDSL.
"de azért dolgoztam hálózatépítő technikusként az upc-nél is.Van ahol csak ez van kiépítve, kloax kábeles "
Kis ellentmondást azért érzek a dologban... Ugyanis KOAX, nem koax. Látszik, hogy értesz hozzá... -
TheCloWn25
csendes tag
válasz
Steve_Brown #26 üzenetére
Igaza van Laudának, ez akkor is csak adsl, amíg nem tesznek át vdsl-re nem lesz 30 vagy 50M. Ahhoz portot és modemet is kell cserélni.
-
válasz
->Raizen<- #24 üzenetére
Te nem érted. Ha nincs kiépítve, ne adják el neki azt a csomagot. Ennyire egyszerű.
-
->Raizen<-
veterán
De van köze nem érted? Gyors internet sok kis településen nincs kiépítve! Ne legyél már ennyire rohadtul értetlen.
A régi rezes telefonkábel nem bír sokat. És NEM vagyok telefonszerelő de azért dolgoztam hálózatépítő technikusként az upc-nél is.
Van ahol csak ez van kiépítve, kloax kábeles internet sincs sok helyen. T-home-ot is megkértük hogy telepítse anyumhoz a netet televíziós szolgáltatással mert ott pl az ottani kloax kábeles szolgáltató kritikán aluli, folyton megszakadt a net és a tv adás. A legközelebbi elosztó állomáshoz való távolság számít az adsl internetnél. Minél messzebb vagy tőle annál kevesebb lesz az elérhető max sávszélesség. Ha instabil a nagy csomag, kérni kell alacsonyabb csomagot és az már stabilabb lesz.
-
válasz
->Raizen<- #22 üzenetére
Ehhez semmi köze a lakosok számának és az optikának. Váltottak 50-es csomagra, ami nem lehet adsl.
-
válasz
Steve_Brown #20 üzenetére
Megkérdezted miért van még mindig adsl kapcsolatod?
-
Steve_Brown
senior tag
Hihhetetlen mély beszélgetésem a diszpécser csajjal úgy végződött, hogy visszanyitottak a hibajegyet.
És lesz valami. -
janeszgol
félisten
válasz
Steve_Brown #15 üzenetére
Szerintem fogadd meg Lauda tanácsát! Megéri a belefeccölt energia.
-
válasz
Steve_Brown #15 üzenetére
Ez még adsl kapcsolat. VDSL-nél valahogy így nézne ki. Ott nálatok nem történt még meg az átállás az új csomagra.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #1 üzenetére
"Nalam az 500 megabitet csak ritkan tudja tartani , a hdd-m meg nem birja a tempot "
500Mbit/s az kb 62,5MByte/s. Milyen HDD az, hogy nem bírja ezt a tempót?
-
Steve_Brown
senior tag
Olyan mérhetetlenül aranyosak voltak, hogy ma reggel megkaptam az SMS-t miszerint nincs a rendszerükben hiba. Hát de, hogy nincs ha eddig 15 mbit/s-os letöltésem volt most meg 0,9-1. Biztosan nem nálam van a hiba.
-
válasz
Steve_Brown #10 üzenetére
Értem, viszont mint írtam is, az előző neted adsl volt, ezek a csomagok pedig vdsl. Tehát a váltáshoz ki kellett hogy menjenek modemet cserélni. Ilyenkor mérnek sebességet is, amit feljegyeznek és te aláírod. Melyik szolgáltató ez?
Modembe be tudsz lépni, milyenek az értékek?
-
->Raizen<-
veterán
Nekem azt hiszem az adsl a szülő falumban 15 megát bírt max azt se koppon de kissé instabilan. Kezdi az ottani szolgáltató lassan befejezni az optikai kábel kiépítését. Na az gyors lesz. Mindez engem már nem érint. Itt pest megyében multi duplexeléssel már kimaxolta az upc a kloax kábel maximális elérhető sebességét ami 500 megabit. Bőven elég, még túl sok is.
Ők is leírják mi a garantált sávszél:500 Mbit/s letöltési sebesség (Garantált 100 Mbit/s)
22 Mbit/s feltöltési sebesség (Garantált 5,5 Mbit/s)
UPC Wi-Free: Díjmentes hozzáférés az ország legnagyobb lakossági
wifi-hálózatához.
6 db e-mail fiók 5GB-os tárhellyel -
bakter24
őstag
Újraértelmeznéd a "kálvária" szót, ha elmesélném, miért, és hogyan sikerül 3 hónapig folyamatosan lemondani a zöld szolgáltatót, mire végre sikerült megválni egymástól. Annyiból szerencsém volt, hogy helyi szerelő jött, mikor sebesség-gondok voltak, és megnyugtatott, hogy még saját magának sem tudta megoldani, hogy jöjjön a névleges sebesség.
Szerencsére nálunk van másik szolgáltató, szép vaskos koax kábellel, akinél nem gond, hogy a kábelből az jöjjön, ami a reklámban volt. (A végén már kértem az ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetéseim viszahallgatását, de "a fájl sajnos megsérült"... A kedvenc szolgáltatói levelem, mai napig őrzöm
)
-
Eddig akkor adsl volt, a 30 és 50-es csomag pedig vdsl, ahhoz kimennek majd és kaptok másik modemet. Illetve aznap reggel általában átlövik a dobozban is, tehát az átlövéstől az új modemig nem lesz neted. Ami most szarakodik, az még a régi adsl.
-
Steve_Brown
senior tag
Igen ADSL van, a család azt mondja, hogy ez a "régi MATÁV kebele"
Ez a ZTE ZXV10 201L cucc nagyon szép, fehér virágmintás. Megvan áldva Wi-Fi-vel is csak éppen portot lehetetlen rajta nyitni. Még külön fórum is van ahol szidják. A router(ja azt elfelejtettem írni, hogy modem egyben) ADSL2+ ami 24mbit/s letöltésre elég és 3,5mbit/s feltöltésre. De itt nem a router a szűk keresztmetszet, legalábbis remélem.Már létrehozták a hibajegyet, remélem jól diktáltam le a számomat. Na mindegy, ha kijönnek akkor valakivel szemtől szemben jobb beszélni.
-
törölt tag
válasz
Steve_Brown #6 üzenetére
Nálatok még adsl van?
D-link fekete modem és utána a router?
Mikor csomagot váltottál nem mondták hogy a modemet cserélik, mert adsl -n a büdös életben nem fog lejönni csak max 20, fel meg max 3 mega?30 megás csomag amúgy a régi 10 és 20 megás csomagok helyett van, jó nagy parasztvakítás, mert ha az alközpont nem tudja a vdsl -t, és nem kaptok vdsl képes modem/router -t egyben (zte speedport entry) akkor elkel fogadni hogy ez van.
-
Ha régi a modem, érdemes cserét kérned. Nemrég jártam úgy, hogy Anyóséknál folyamatosan megszakadt a kapcsolat (ADSL szintén, kis vidéki falu 5/0.5 van, ami papíron 10/1). Teljesen random eldobta a modem a kapcsolatot, egy(kettő, három, négy) újraindítás után egy darabig jó lett. Mivel mindenki lusta foglalkozni vele (értsd: hívni a szolgáltatót), csak kiabálni tudnak, hogy megint nincs Facebook. Lényeg, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve fogtam a modem tápját, és bedugtam a saját TP-Link routerem (ami jelenleg használaton kívül van, még az albiba vettem anno) tápját, és láss csodát, teljesen megszűnt a probléma...azóta vettem hozzá egy dugasztápot, és így üzemel. Fene tudja, menyi idős a cucc. 10 éves biztos megvan a modem, és 24/7-ben üzemel.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Krugszvele #3 üzenetére
Én ezt értem. Újraindítottam a modemet (a sokak által utált zxv10 h201l van nálunk) megtalálta a központot, de azért felhívtam őket. Ők vonalhibát látnak, vagy megoldják központból vagy kijönnek.
-
Krugszvele
senior tag
Ha jól értem nektek ADSL előfizetésetek van.
Az ADSL sebessége nagyon erősen függ attól, hogy az a központ, ahová a ti vonalatok be van kötve, milyen messze van a végponttól fizikailag. Méterben.Amikor a szolgáltató beállít egy bizonyos sebességet, akkor ő a központban csak annyit tud, hogy ő akár 50 megabitet is átenged, viszont a vonal a zaj miatt csak mondjuk 35-öt tud.
Viszont folyamatosan próbálkozik az 50-el, emiatt mindig szakadozások lesznek, meg belassulások.
Ha beállít egy 30-at, akkor azt talán többször tudja tartani.Ezért mondhatta, hogy a 30-ra fizettetek elő, mert azt tudja biztosítani. Vagy azt is csak az idő 90 százalékában, ezt ők tudnád megmondani.
Egyébként ki kellene jönniük és pontosan bemérni, hogy mit bír a vonal. Sokszor lakáson belül egy rossz kötés, egy splitter is tönkre tudja vágni, érdemes lehet ellenőrizni a bejövő csatlakozást.
Sajnos az ADLS technológia ennyit tud. Érdemesebb 30 megabitben fixálni az előfizetésetek.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
->Raizen<- #1 üzenetére
Az egy teljesen más történet. Sosem hittem, hogy lesz 50 mbit/s, nem is kell én csak egy 20-at szeretnék de amilyen állapotok épp vannak. Újraindítom és ha megint nem csatlakozik felhívom őket a problémával.
-
->Raizen<-
veterán
Nalam az 500 megabitet csak ritkan tudja tartani , a hdd-m meg nem birja a tempot torrentnel 50-60 mega vissza vissza esik mert disk overflow van. 😀
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Egy 3333 fős alföldi faluban élek."Mondtam volna ezt 2 éve, de azóta időm nagy részét kollégiumban töltöm.Az...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest