- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
anda64
csendes tag
válasz
Cathfaern #801 üzenetére
Úgy tűnik, megtaláltam a problémám gyökerét, és ezzel együtt remélhetőleg a megoldást is.
Sajnos linkeket most nem tudok hozzáadni, mert rengeteg oldalt elolvastam, és nem mentettem el őket. Megpróbálom saját szavaimmal leírni a lényeget. Egy szóval: nátriumhiány.Nem emlékszem, hogy a cikkben, vagy itt a fórumon van-e leírva, hogy 5000 mg nátriumklorid (vagyis konyhasó) bevitele szükséges. Nos, van akinek ez egyáltalán nem elég (mint pl. én). Vannak, akiknek a nátrium forgalma erősebb, emiatt még "normál" étrenden is több sóra lenne szükségük. Hát nekem tipikusan ez a bajom, kb. gyerekkorom óta. Minden tünet, amit olvastam ezzel kapcsolatban, végigkísért már fiatal koromtól. Persze senki nem tudta, mi az oka a bajaimnak, azt mondták, idegalapon van. Most viszont, ahogy elkezdtem ezt az étrendet, ami még több nátriumot igényel, nagyon felerősödtek a tünetek, és egyértelművé vált, hogy ezeknek fizikai eredete van. Nagyon örülök, hogy sikerült találnom néhány oldalt, ahol ezzel foglalkoznak, és a megoldás is le van írva. A nátrium alacsony szintje inzulinrezisztenciát okoz. Az inzulinrezisztencia pedig reaktív hipoglikémiához vezet. Egy fórumozó leírta, hogy akkor lett jobban, amikor elkevert fél teáskanál sót 2,5 dl vízben, és napi ötször megivott egy ilyen adagot.
IR esetén a szervezetben a szükségesnél több inzulin termelődik. Akinek IR-je van, és elkezdi a ketogén étrendet, annak a szervezete a bevitt fehérjére is magasabb inzulinszinttel fog reagálni. Márpedig a magas inzulinszint miatt nem kezdődik meg a zsírbontás, viszont a vércukorszint leesik, és máris jön egy hipoglikémiás roham. Tehát IR-nél a fehérjebevitelt is kezdetben alacsonyabbra kell venni, és a zsírbevitelt magasabbra.
Tehát: még több só (magnézium és kálium is több ajánlott, mert sokaknak abból is eleve hiánya van), kevesebb fehérje, több zsír.
Tényleg jó lenne, ha írnál erről is a cikkben. Angol fórumok tele vannak ezzel a témával. Ha beírod a keresőbe, hogy ketogenic diet reactive hypoglicemya, rengeteg találat van. Azt hittem, az életkorom is belejátszik a problémámba, de nem. Már huszonévesek is írták, hogy paleo vagy ketogén étrendet kezdve különböző panaszaik lettek, felerősödött a reaktív hipoglikémiájuk. Nálunk is egyre több embert diagnosztizálnak inzulinrezisztenciával, és azoknak nagy eséllyel problémáik lesznek, amikor elkezdik a ketogén étrendet. Emiatt könnyen azt hihetik, hogy nekik ez nem való, pedig pont ez hozza el a gyógyulást. Nagyon sok pozitív hsz-t olvastam a fórumokon, akik rendbejöttek a ketótól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo ...
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Milyen processzort vegyek?
- Óra topik
- Gaming notebook topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Új! OnePlus 13R Dual SIM 5G 12GB RAM 256GB - minden szín 212 000Ft
- RTX 4060 LAPTOPOT VESZEK
- Új! Samsung S921B/DS Galaxy S24 5G 128GB 8GB RAM Dual SIM - minden szín 194 000Ft
- Samsung Galaxy Tab S9 FE / S10 FE / S9 / S9+ / S9 Ultra / S10+ / S10 Ultra tablet új BONTATLAN
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest