Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz psyche #1593 üzenetére

    Például lehet zsírosabb húsokat enni. Mondjuk tarja, csirkemell helyett csirkecomb, darált húsokból készíteni dolgokat (sertésből 30/70-es meg 20/80-as is van, marhából 20/80-as. Ugye ezek teljes tömegre megadva, átszámítva kalóriára a 20/80-as 30% protein, 70% zsírt jelent, a 30/70-es még ennél is zsírosabb). Zerocarbon relatív sokan vannak akik szinte kizárólag darált marhán élnek, ár/érték arányban verhetetlen. Vagy pl. ami nekem bejött, hogy csirkemellhez olvasztani akár vajat akár sima disznózsírt és abba "mártogatni" (inuitok is így eszik az állatok szárazabb részeit, csak ők bálnazsírba mártogatják :) ). Elsőre betegen hangzik, de nagyon finom szaftos lesz tőle a csirke :)

    Aztán adott a vaj, mascarpone, 30%-os tejszín, 20%-os tejföllel is lehet variálni, de (a vajat leszámítva) ezeknél azért számolni kell a szénhidráttal. Aztán tepertő (mondjuk ezen lehet vitatkozni, értelmezéstől függően feldolgozott élelmiszernek is számítható), ha mondjuk eszel salátákat, akkor meg lehet tolni olíva olajjal. Aztán avokádó ugyancsak jó zsírforrás (elég minimális a netto ch tartalma, ugye sok benne a rost), guacamole-t egyszerű csinálni és azt lehet enni bármihez. Aztán majonézből a Hellmans egyik típusa nagyon kevés ch-t tartalmaz (lehet más márkából is van), azt is lehet tolni (bár ez megint értelmezhető feldolgozott élelmiszernek, de lehet akár csinálni házilag is, gyakorlatilag csak olajat kell összeturmixolni tojássárgájával és befűszerezni).

    Nagyjából ezek jutnak eszembe így hirtelen :)

    Tojást amúgy nyugodtan eheted, bacon se gáz szerintem ha inkább kiegészítőnek használod (mondjuk 3-4 szelet egy nap), és nem tolsz be belőle kilókat. Ugye nem feltétlen az a gond ha eszel feldolgozott élelmiszert, inkább az ha az étkezéseid nagy részét azok teszik ki.

    bobby_30
    :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés