Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmno
őstag
válasz
DeathAdder #2396 üzenetére
Párszor volt ilyen, de inkább az utángyártottaknál fordult elő, ezért nem is nagyon veszek olyat.
Gyáriból úgy emlékszem, hogy a Napoli kapszulánál csinálta párszor. -
azbest
félisten
válasz
nekem kapszula is volt ilyen...
azért nem lehet felnyitni könnyen, mert nyomás alatt van a kapszula. És van valami védelem benne, hogy ne tudd kirántani, hogy lespicceljen forróvízzel.Próbáld megkocogtatni a kapszulát, hogy ha le van nagyon tömörödve az aljára, akkor fellazuljon és úgy könnyebben átmegy rajta a víz.
-
válasz
Vízkőtlenítve mikor volt a gép?
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Gyári kapszulával járt már úgy valaki hogy besül, elkezd folyni pár csepp aztán semmi? A gép alján elkezd folyni a kávé, akkor leállítom, a tetejét is ilyenkor alig bírom felhúzni.
Egyszer jártam már így gyári kapszulával, most a legutóbbi DG dobozból ez már a második két nap alatt, ami így besül.
Kapszula a hibás ilyenkor, vagy a Piccolo?
-
azbest
félisten
Nem kell töröltetni. Előfordulhat, hogy tényleg nem volt a szokásos az az adag. Akár rossz tárolási körülmények miatt vagy más okból lehetett más. Anyag amúgy sem sok van ezekben, a rövid italos kapszulákban. A púposság még akár hőmérsékletfüggő is lehet (légnyomás). A lényeg, hogy csak az igazi kávésoknál számít a nyomás, az instantoknál tényleg csak forró vízzel átmosás van, ahhoz nem kell nagy nyomás. Múltkor én is írtam, hogy az egyik doboz esspressómnál több kapszulánál is csak nehezen sikerült a gépnek áttolnia a vizet, nagyon lassan készült el. Szóval lehet tényleg köztük gyengébb széria.
Amit betettél az nem hamis, hanem kompatibilis. A hamis az, amikor a gyártó nevét, logóját, kinézetét használják és meg akarnak téveszteni. A kompatibilsi meg az, amikor működik az adott fajta géppel. Visszaérő téma, hogy a kompatibilisek közt van ami kevésbé jó vagy fizikailag nem passzol tökéletesen a gépbe, s folyik orrán száján azért. De van, amelyik meg kb hasonló, mint a hivatalosan licenszelt / gyártott fajták.
Amúgy milyen a doboza?
Ahogy nézem a cortadoból van normál és koffeinmentes, van olyan netes kép, amin új recept felirat van - szóval akár még változhatott is tényelg. Meg persze vannak kompatibilis, nem DG nem hivatalos fajták is.Az angol weboldaluk review-i szerint előző nyáron változhatott a recept és van aki szerint nem javára
-
Szabi®
addikt
Nem-nem, lehet félreérthetően írtam, mi itthon majd 2 évig ittuk a Cortadot, 1 éve már kb nem ittam, és lett egy vásárolva, mert nem volt amit akartunk, és erős minőség romlást éreztem, mind ízre, mind illatra.
Egy haverom akit mindig azzal kínáltam annak idején,mert az nem erős, ő vette észre, hogy nem olyan, mint volt.
A kapszula mérete is változhatott, mert mintha lötyögne kicsit a fókban, és nem púpos a teteje (a levegőtől) hanem lapos .(a Costa kapszula is púpos, régen a Cortado is az volt) -
azbest
félisten
A grammokat nézd meg a dobozon, hogy változott -e. 100,8 g, 16 kapszula a weblap szerint. A Café au Lait 160 grammos.
Amúgy meg a tej+kávé egyben kapszulák instant kávét tartalmaznak. Azokon nincs semmi varázslat, csak átmossa a forróvíz a kapszulát. Nem számít a nyomás.
Nem tévesztetted össze valamelyik igazi kávés kapszulával?
A starbucks espresso kapszulák nekem is ízlenek.
-
Szabi®
addikt
Sajnos a Nescafé féle Cortado-val sem stimmel valami, a kapszula régebben olyan púposabbra volt fújva levegővel, és a por töltő tartalma is több volt.A napokban vettem egy doboz Cortado-t, a kapszula teteje lapos, por alig van benne, és illata sem volt lefőzés közben (pedig ennek volt egy jellegzetes finom illata) és láthatóan nagyobb sugárral átszalad a kapszulán a víz. Ez nem ilyen volt emlékeim szerint, vagy a nescafé gyártja gagyibbra, vagy belefutottam hamisítványba
De valami van ....
Viszont ami itthon nagyon bevált az Starbucks féle Colombia. Az nagyon minőségi és erős (pedig ez csak közepes erejű a doboza szerint) -
tDr1v3r
veterán
Szerintem teljesen beszüntethették, sehol se láttam.
Két dobozzal még van itthon, szerintem az el is pörög majd ha bejön a meleg... talán a Cold Brew jó helyettesítő lenne (totál nem tejes, tudom, de nekem bejön), de nagyon "mű" az eredeti kávéházashoz képest, igényel némi szokást.
-
lmno
őstag
Cappuccino Ice-t lehet még kapni valahol Magyarországon, tudja valaki? Vagy teljesen beszüntették?
-
azbest
félisten
mostanában néhány rendes gyári kapszulával előfordult, hogy nagyon lassan jön belőle a kávé... lehet valami gyengébben sikerült széria volt a boltokban a kapszulákból. Hogy nem szakítja át a nyomás könnyen az aljában lévő lezárást. Igaz nekem nem folyik mellé a víz, csak küzd némelyik kapszulával, hogy át tudja nyomni rajta.
-
Rage47
veterán
NDGKAVEK0515
15%-os kupon a webshopban. -
Szabi®
addikt
Sziasztok a kávé kapszula körüli részről nyomja ki a vizet a gép, szürcsögő hang mellett, viszont a kapszulából alig jön, mi lehet a baj ?
Az egyik helyen irták hogy a diffúzornak megkeményedett a gumija, de a miénké puha, vízkő mentes. -
azbest
félisten
Tescoban 4+1 akció (tehát most 5öt kell venni). Így 1156ft ha jól elmékszem doboza. Nem a legolcsóbb akció, de a nagy tescokban sokféle dg íz kapható. A spar újságban meg 1500 alatt a starbucks. Ez sem túl olcsó, de a listaárhoz képest azért valami.
-
lmno
őstag
válasz
tamas.nick #2374 üzenetére
A Flat White szerintem is gagyi, eleve instant kávé van benne, nem éri meg.
A tejkapszulásokból talán a gyári Latte Macchiato a legjobb, illetve nekem bejön most a Costa Cappuccino is. De persze egyik se lesz olyan, mint egy igazi tejhabos. -
Bubaaa
aktív tag
válasz
Féláron átveszem
-
Rage47
veterán
válasz
lehet te az ütős eszpresszót szereted
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
tamas.nick #2372 üzenetére
Beszereztem flat white kapszulát és... biztos velem van a baj, de ez is egy ízetlen, vizezett valami lett. Lehetséges, hogy esetleg a vízmennyiség kapcsoló nem működik megfelelően?
-
azbest
félisten
válasz
tamas.nick #2372 üzenetére
általában felváltva van 2-3 havonta van valami árcsökkentős & 3 áráért 4 doboz (kb 1100 alatt általában doboza).
Tesco extrákban szinte teljes dg kínálat előfordulhat. Kisebbekben csak pár alap íz. Spar és lidl talán néha két alap ízt szokott akciózni. De ha visszapörgetsz, akkor más boltok is előfordulnak. Ide a topicba be szokta dobni valaki, ha akciót lát. -
Rage47
veterán
válasz
tamas.nick #2368 üzenetére
dolce gusto flat white
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Latteból a karamellás nálam a favorit,és hosszú kávéból pedig a flat white. A latte dupla kapszulás,a flat white nem.
-
azbest
félisten
válasz
Az eredetiket
De DG kappucsínók közt is van, ami alapból nem túl édes, plussz kockacukor kell, ha édesre akarod. [link] A legédesebb meg a nem nem kávés csoki ital CHOCOCINO [link]Plusz figyeld, hogy jól állítsd be a mennyiséget. A kapszulán ott vannak a vonások. Ja és érdemes lehet megrázogatni a tejes kapszulát, hátha össze van tapadva, mert úgy kevesebb oldódik ki.
dupla kapszulás = egy igazi őröldt kávé + egy tejpor kapszula. Előbb a tejest, aztán a kávésat az kinézet miatt.
egy kapszulás tejes = instant 3in1 -
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Ma beszereztem egy Mini Me-t a Nespresso mellé, mert nagyon kíváncsi voltam a DG-s kapszulákra és szeretem a nagyobb mennyiségű, ízesebb dolgokat. Hát elsőre úgy tűnik nagyon mellé nyúltam, Penny-ben vettem Fortissimo latte macchiato-t, hát számomra ihatatlan, nagyon íztelen, vizes. Milyen kapszulát ajánlanátok, esetleg van édesebb fajta is?
-
Muerte68
addikt
Valóban 10 es csomagok és alapból drágábbak, viszont rengeteg különféle márka van az ily-től a kézműves kávéig gyakorlatilag szinte mindenki gyárt hozzá kapszulát.
Ami viszont nekem kellemes meglepetés volt hogy sok kapszula van a 6-800ft os ársávban a lidl Spar stb kapszulától a jacobs vagy most például omniát vettem 600 ért és elvileg az is 1000 alatt lesz később is.
De sokféle noném kapszula van még 800 ft os ársávban amik csak annyival gyengébbek hogy általában műanyag a kapszula.
De például a lidl saját kapszula sokkal jobb mint a dg-s.
Nem a dolce ellen hoztam fel volt nekem is 2 sajnos meg is haltak, de én azért váltottam mert volt egy olcsó gép meg kíváncsi voltam plusz tetszett a sokféle kávé.
Így utólag a kisebb kapszula is szimpatikus sokkal kevesebb hely kell neki de egyébként én megvoltam a dg-vel is
És az biztos hogy a kapszula olcsóbb a dg- hez és szinte mindig lehet akciósan venni plusz van egyéb is tea capuccino stb. -
azbest
félisten
válasz
Muerte68 #2365 üzenetére
az adapter megvalósítja a nespresso-s lyukasztást [link] . Érdekesség, hogy a nespressonál a kapszula tetején jön ki a kávé és az alján megy be a víz, azaz fejjel lefelé megy bele. Ez eddig fel sem tűnt, mert a nespresso gépeken vizszeintesen kellett betenni a kapszulát. Múltkor az adapter képének nézegetésekor esett ez le.
Mondjuk ezután is a dg kapszulákat fogom preferálni, mert az a rendszer nem dzsuvázza össze a gépet. A nespressonál, mivel nem csak a kapszulához ér a kifolyó kávé hanem a gépen egy csőben folyik ki, vagy most az adapter kifolyóján, így azt el kell mosni. Egyik irodában többször megszívtam, hogy aznap én ittam először kávét nesspresso gépből és így én öblítettem ki az egész éjjel benne aszalódó maradványokat. Egy forró vizes körrel érdemes indítani a napot azoknál.
Szal csak arra jó, hogy kipróbáljam, vagy ha épp nincs dg, de van nespresso akció, akkor abból vegyek eredetit.(de amúgy a nespresso árak is csalókák, mert azt hiszem 10es csomagban vannak. Szóval múltkor a 10es nespresso ezresért akcióban egyáltalán nem volt olyan kedvező, mint a szokásos a 12-es akciós dg, pláne a 16os akciós dg fajtákhoz képest).
-
Rage47
veterán
15% akcio a dolce gusto honlapjan ezzel a koddal
DGTAVASZ2115 -
azbest
félisten
áá, semmi tesco, spar akció mostanságban igazi kávé kapszulára. Elmértem a lépést és kifogyott a készlet
A sparos az az instant kapszulás volt múltkor, az igazi kávékra nem vonatkozott.
Jobbhijján most a coopban vettem 1400ért egy sima espressot. Meg sparban múltkor kíváncsiságból egy Costa Coffee espressót. Hát az utóbbi íze nem rossz, de sokkal hígabb az eredmény, mint a sima dg espressóknál.Ohh, előbb szétvágtam kíváncsiságból a costát és egy dg espressót. A costa csak durvára van őrölve, nem csoda, hogy nem oldódik ki. De legalább nyomás alatt van a kapszula a dobozban, szóval nem folyik mellé a víz a gépben, mint a noname utángyártott fajtáknál.
A vtechun által linkelt adaptert úgy látom cseh raktárból a kínaiak is árulják [link]
-
tDr1v3r
veterán
-
vtechun
veterán
válasz
szaniszlokar #2355 üzenetére
https://www.coffee66.hu/shop_search.php?search=adapter-nál nemrég még 5000 volt, más 5980
Nagyon jó, én használom
-
fradi81
veterán
válasz
szaniszlokar #2355 üzenetére
-
szaniszlokar
aktív tag
Van a feleségemnek egy Mini Me kávéfőzője. Láttam a néztem, hogy lehet kapni adaptert, amivel a nespresso kapszula is lefőzhető. Egy shopban láttam 6000 Ft-ért.
Tudok valahol olcsóbban venni adaptert?
Köszi! -
lmno
őstag
Sparban lehet kapni Costa espresso-t + Americano-t. Az Espresso-t kóstoltam, egész jó.
Illetve a mall.hu-nál van Guatemala espresso és Latte Macchiato.
(Egyik sem olcsó sajnos) -
fradi81
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest