Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Nos, az én tápom megjavult. Illetve a másik táp is amit kaptam javításra, ebben azonban volt még vmi.
A szekunder oldali hűtőborda közvetlen tövében volt egy ha jól emlékszem 2200 uF, 16 V, 105°C kondi egy zsugorcsőbe bújtatva. A tetején olyan gyanús izé volt (kb mintha gyantás lett volna) amit egy picit megkapirgálva egy nagyon halk szisszenő hang kísért (gondolom a nyomás kiegyenlítődött). Ennek következtében a kondi háza az "X" egyik tövében széthasadt. Ebből sajnos nem volt itthon új, ezért egy rossz alaplapból vettem ki és azzal cseréltem ki.
A primer oldali kondi enyhén púpos volt, a tetején található szám: 061016
-
fero02
nagyúr
Ismét én.

A primer oldali kondi és tekercs mellett van egy kék színű (MKP?) kondi.
Ez áll rajta:
F .68K.
ND 450V
0647Ezen az alkatrészen a kék szigetelő réteg hosszában szét van nyílva (gondolom ez is a hő és a plusz terhelés miatt) és bele lehet látni.
Jól gondolom, h ez is cserés? Illetve ha rosszul mondtam a tipusát, akkor legyetek szívesek javítsatok ki.

Itt egy kép a biztonság kedvéért:
-
fero02
nagyúr
Senki nem érez hajlandóságot arra, h küldjön 2 db kondit, így segítve picit a vidékiek életét?

-
-
fero02
nagyúr
Üdv újra!
Megérkezett hozzám a másik beteges Zalman 360-as táp. A burkolat eltávolítása után azonnal észrevehető volt a púpos LP Capxon kondi.
Megnéztem az ebben a hibás tápban lévő tekercset is, és az enyémmel összehasonlítva sokkal világosabb. Azt hiszem, h didyman mondta, h nem feltétlen lett rossz ettől és lehet gyári fícsör a sötétebb lakk szín. Ez most elég nagy eséllyel ki lett zárva. Ha rámérek a tekercsre szakadás vizsgálóval, akkor sípol, tehát el nem égett. De hogy bizonyosodhatnék meg róla, h valóban semmi baja? Mérjem meg az ellenállásukat is?

Továbbá csatlakoznék Hequila kéréséhez én is. Ha lenne vki olyan jó szívű és szánna ránk ennyi kis időt is.

-
fero02
nagyúr
Nagy tisztelet a cikk írójának.

Nekem van egy Zalman ZM360B-APS típusú tápom, és a fentebb leírt hibajelenséget maximálisan alá tudom támasztani.
"A kondenzátor külsőleg ép, nem púpos, kapacitásához mérten kellő méretű. Az eddig feltárt tápegységek alapján a Capxon LP sorozata érintett"
Az enyémbe is CapXon LP 220 uF 400V kondi van. A tetejébe 061004 dátum van belesütve.
"a megnyitott dobozon jól láthatóan a fegyverzet egyik hozzávezetése korrodált, elrohadt"
Az én tápomban még nem látható egyszerű szemrevételezéssel a leírt jelenség. Gondolom ennek lehet az az oka, h az én tápom valójában még működik, csak mivel állandóan "égett Amper" szagot éreztem belőle még idejében lecseréltem.
A szag oka, pedig:
"A jelenség annál is inkább aggodalomra okot adó, hogy a taglalt jelenségek, elégett tekercsek"
Ha jól sejtem ennek a tekercsnek a felmelegedő vezetéken (a hőtől bebarnuló) lakkozást érezhettem.
Az ismeretségi körömben található még egy ugyanilyen típusú táp, ami szintén meghibásodott. Hangosan hallható ciripelést produkált, ill. instabil kimeneti feszültségi értékeket mért a tulajdonos. Ha jól sejtem az a táp is ilyen hibaforrással küszködött.
"A javítás egyszerű, de körültekintéssel megválasztott alkatrészt kíván, és ebben a pozícióban sajnos nem olcsó kondenzátort beszerezni, de a rendszerint jó minőségű tápegység megérdemli és meghálálja a befektetést."
Kérdések:
- a csere kondenzátor megfelelő típusa adott, de a beszerzésben kérhetnék-e segítséget?
- gondolom ezek a Zalman tápok ezt a beruházást megérdemlik
- esetemben a tekercs épségével kapcsoltban merülhetnek-e fel aggályok?
- érdemes lenne a szekunder oldali kondikat is kicserélni?A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest