Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R a y
senior tag
Mindegy, manuálisan rakok vissza 300+ torrentet kb. Fincsi lesz
De legalább most nincs hiba.
-
R a y
senior tag
Köszönöm a segítséget, kaptam pmben is tanácsokat. Sikerült felrakrom az ffmpeg-3.4-arm-1.txz -et. Most indul a minidlna, viszont a transmission nem indult. Láttam, hogy a ZYXEL admin alatt a programcsomagok résznél le volt tiltva. Engedélyztem, ezután el is indult. Viszont, egy csomó torrentem eltünt. Ilyenkor mi van? Buktam?
-
R a y
senior tag
Köszönöm a választ!!!!
Annyi kérdésem van, hogy a ffmpeg-3.4-arm-1.txz -et a nason melyik mappába másoljam, hogy parancsra telepítse? Visszakeresve most hirtelen nem találtam semmit erről.
Nekem 2016 óta megy a nas, és nagyon azóta nem mókoltam, illetve időnként PMben nekem nagyon sokat segített Tonyk kolléga, akinek azóta is hálás vagyok minden egyes bill leütéséért! -
használ valaki 8-10 TB vagy még nagyobb hdd-t a nas-ban?
-
ffmpeg-3.4-arm-1.txz van a google drive-s mentésben ( https://drive.google.com/drive/folders/0B2235vyo_fMMQU5VMXhQZzRZb0k?resourcekey=0-vOxyJ9B_c2UwDrXHGH9lAQ )
ha ezt felrakod így:
funpkg -i ffmpeg-3.4-arm-1.txz
akkor utána lesz libavformat.so.57-edha más függőség is hiányzik: https://prohardver.hu/tema/re_ismerkedes_a_zyxel_nsa325_v2-vel/hsz_8309-8309.html
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Nálam a transmission indításhoz a "/ffp/start/minidlna.sh start" command kell már nagyon régóta. Eleinte idegesített, de már hozzászoktam, úgyhogy rutinná vált, ha esetleg egy áramszünet miatt restartolna a NAS.
Most történt egy újraindulás, viszont ha kiadom a fenti parancsot akkor azt írja, hogy hiányzik a libavformat.so.57. Ha kiadom a "sudo apt-get install libavformat57" parancsot akkor meg ezt kapom: "-sh: sudo: command not found". Ha meg kiadom a "apt-get install sudo" parancsot akkor meg ezt kapom: "-sh: apt-get: command not found".
Agyrém!
Valaki erre tud valamit? Köszi! -
lorcsi
veterán
van egy iylen nas-om
viszonylag ritkán használom, de amikor bekapcsolom nagyon sokáig kerreg
majdnem tele a 3 Tb wd red winyó...nem tudom ennek lehet e köze hozzá (4-500 G azért van még üresen)Mi lehet az oka a percekig tartó beolvasásnak ?
lehet e ezen valahogy állítani ? -
Gre@T
tag
Vagyis a daemon nem indul el. Az init.d-ben sem látok transmission-ra utaló scriptet.
Megtaláltam. Itt található: /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d -
Gre@T
tag
Üdv,
Egy a web_prefix bemásolása után és a meta repo installálása után nem jelennek meg a csomagok. Van valamilyen ötletetek?
-
Madoc
veterán
válasz
Beni2360 #9371 üzenetére
Nem írtam ellenkezőt csak a bunkó stítusra válaszoltam hasonlóan bunkó módon. (mellesleg először még nem) Megköszöntem (szuper segített is) , 326 videót küldtek ezért megkérdeztem a második kolegától miután felvetette hogy keresni is lusta vagyok hogy: honnan kellett volna tudnom hogy a 326 háza ugyanaz mint a 325v2? Én ugyanis használtam a keresőt de nem a 326ra kerestem. A stílussal, a kioktatással,a lenézéssel van problémám. Amugy a szarrágásra, sértegetésre már annyi fölösleges post jött ide..
Köszönöm neki is, segített a videó.
-
Madoc
veterán
Na. 325v2 a nas-om ahogy a topic is mutatja. Honnan kellett volna tudnom hogy a 326 ugyanaz? Linkeltél volna 325v2 videót akkor még igazad is lenne. Kerestem, arról nincs videó vagy leírás. Kösz hogy beszólogatsz és jobban tudod nálam hogy én mit fogok tudni.
Ezzelelboldogulok, szerintem a venti tisztítás menni fog.
Más után linket küldeni én is tudokmint te.
-
[w]
őstag
szét is szedjük neked, vagy azt azért megpróbálod egyedül?
-
Madoc
veterán
Srácok ezt a nas-t hogy kell szétszedni ha ventillátort akarnék tisztítani vagy cserélni pl.? Van esetleg valami tutorial erről vagy leírná valaki?! 12 éve megy 0-24be, ideje egy tisztításnak
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Nsa 325v2 felhasználói menüje ilyen playzone vagy mi, képernyővel jelenik meg. Ezen vannak alkalmazásindítós ikonok, de korábban volt egy videó, vagy fénykép, zene ilyesmi inditóikon is amik késöbb viszont eltűntek innen. ezeket hogyan lehet visszavarázsolni?
-
kgyuri
tag
Ez műküdött a Panasonic tv-n, de az új Hisense nem ismeri fel a feliratot.
De van megoldás:
[Hisense miniDLNA mkv lejátszás felirattal] -
kgyuri
tag
Közben rájöttem, hogy a Plex felejtős armv5-s NSA525-re.
Így felraktam a miniDLNA-t és plusz kapott a Hisense tv firmware frissítés, és a mediák között feljött a miniDLNA megosztás.A filmeket most már kezeli a tv nasról, de feliratokkal még küzdök egy kicsit.
-
kgyuri
tag
Szia,
Erre tudtok valami megoldást, hogy a Plex felmenjen NSA325-re?
/usr/local/zy-pkgs/share/PlexMediaServer/home/Plex Media Server: /lib/libc.so.6: version `GLIBC_2.9' not found (required by /usr/local/zy-pkgs/share/PlexMediaServer/home/Plex Media Server)
Egy Hisense 55E7HQ tv-hez próbálnám a médiatartalom miatt.
Köszi!
-
Juzzie71
tag
OK, köszi, de nem kell válaszolni. Kis utána olvasás után már látom a problémát... Mondjuk azért ez elég gáz a Zyxel-től, hogy csak úgy lekapcsolnak egy kiszolgáló szervert. A samba kapcsolatot megoldottam.
-
Juzzie71
tag
Sziasztok!
Kb. 8 évig ezt a NAS-t használtam otthon és nem volt gondom vele. Azonban most gondoltam túladok rajta és elajándékozom a testvéremnek. Csináltam rajta egy gyári reset-et, ami sikeres is volt. Új host név, új jelszó és a két 2 TB-os WD RED winyó is újra particionálva, azaz minden ment a levesbe róla. Azonban két nem kicsi problémába is beleütköztem szinte azonnal:
1. Azt látom, hogy nincs semmilyen szolgáltatás a Package Management-ben és a Retrieve List From Internet gomb sem csinál semmit. Szeretném beüzemelni például az SSH-t. Vagy bizonyos csomagokat telepíteni. De így nagyon nem megy.
2. A másik, hogy létrehoztam rajta már pár mappát a testvéremnek, de csak linux OS alatt látom a samba megosztást: smb://<host>/ Windows 10 alatt az SMB- CIFS 1.0 bekapcsolásával sem jön be a \\<host>\ URL a Windows intézőben.
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest