Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyávogi

tag

válasz ollie #11 üzenetére

nos, igen, az kétségtelen, hogy a reklámokból, meg a médiából folyamatosan adagolt szemét-tenger, nem segít a probléma megoldásában, sőt!, de azért nem lehet kizárólag erre kenni a dolgot. Konzumidióták, egoisták és érzéketlenek nem lesznek az emberek csak attól, hogy mit látnak, hallanak a tv.ben, újságokban.
    Az is kevés önmagában, hogy ha valakinek megvan a maga baja, netán komoly problémákkal küzd, én többször is találkoztam olyanokkal, akik úgy segítettek másoknak, hogy ők maguk is segítségre szorultak volna. Gondolom, mert sokkal inkább átérzik a sorstársak problémáját, mint azok, akik épp felhőtlen(ebb)ül éldegélnek, ''mindenki törődjék a maga bajával'' felirattal a mellkasukon.
    Az már jobban hozzájárul szerintem az effajta moráltalanság kialakulásához, hogy a szülők legtöbbje, kénytelen reggeltől estig robotolni a család eltartása érdekében és ha este hazajővén, még ébren találja az egész délután cenzúrázatlanul tévéző, netező gyerekét, már nem veszi a fáradtságot, hogy elbeszélgessen vele. Max.'' a mit ettél?'' ,''jött levél?'' ,''feladtad a csekket?'', stb kategóriás kérdésekben. Ha az emberek eleve kicsit többet feccölnek a szeretteikkel, családjukkal való kapcsolatukba, ha a valódi értelemben beszélgetnek , akkor másokra is jobban odafigyelnek.
    Más. BKV, az örök kedvencem: engem még jól meg is szóltak a kombínón, mikor a 15 hónapos gyerekemmel, 6 hónapos, jól látható terhes pocakkal felszálltam és úgy kapaszkodtam meg, hogy a hátamat is megtámaszthassam. Persze hogy senki nem adta át a helyét, viszont jól beszóltak, hogy akadályozom a fel és leszállást és mér' nem megyek inkább gyalog...

szerencsére nem csak ilyen van, és léteznek kedves emberek, akik ismeretlenül is segítenek pl. D4rkm4n is, meg mások is....

szerk: helyesírás....

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák