Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Szegény cicus
Gyógyulást neki.
Annak idején a mi cicánk is sántítva jött haza, lábán valami szögesdrót szerű valami által okozott mély seb , csontja szinte látszott , csak nekünk nem volt pénzünk műtétre. A doki nem sokat jósolt neki. Kenegettük kamillás vízzel, meg a cica is vigyázott rá. Felgyógyult, kicsit még sántikált, de egy éveb belül teljesen rendbejött, stram kis macsek volt.
Azóta már 3-4 év is eltelt, sajnos idén tavasszal nyoma veszett."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BloodRay
veterán
Jobbulást macsnak!
Miénk is cefetül érezte magát még anno műtét után.
Gyógyszert beadni..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
EQMontoya
veterán
grat, jó irás, a poénosabb részeken majdnem szétöröhögtem magam. A macsekokat meg szeressük.
[Szerkesztve]Same rules apply!
-
SLYM
veterán
múltkor az én cicán is furán lépdelt az egyik lábával, de aztán evés közbe rájöttünk, hogy csak nyújtóztatja, mert kaja végeztével már ugrándozott is, hogy simogassuk . meg múltkor a környéken láttam egy cicát akinek biztos, hogy valami gabasz volt az egyik lábával, mert rendesen nem tudott ráállni arra a lábára. azóta nem láttam sánta cicát a környéken... amúgy jó, hogy megműttettétek a cicust. egy idő múlva el is felejti az egészet és remélhetőleg nem is fog fájni neki később se már csak azt nem értem, hogy mitől szakadt el a szalagja? félrelépés? vagy valaki belerúgott? mitől tud ilyen komoly sérülést szerezni
-
TompapaTM
csendes tag
Köszönjük, Öcsi nevében is, a jókívánságokat. Sérülését az orvos szerint, aki műtötte, annak köszönheti, hogy valaki megpróbálta ''letépni'' a lábát. Szó szerint széttépte az izületet. Állat nem lehetett, mert nem volt harapásnyom. Magának nem tehette, mert túl nagy erejű hirtelen rántás miatt következhetett be a sérülés. Szerinte ember csinálhatta. Ezúton kívánnék az elkövetőnek hasonló tölcsért a fejére, mint amit Öcsi most visel!
-
ftc
nagyúr
35K-t egy macskára
-
Hebry
senior tag
Jó az 51K-nek is...
Hát nem olcsó az állatorvos...
De a házi kedvencért mindent... -
ftc
nagyúr
válasz (Kolombusz) #8 üzenetére
nem azért,de mint a macska elég csavargó tipus...
Elüti egy auto,valaki elviszi magával...remélem érthető.... -
TompapaTM
csendes tag
Fradi Úr! Egy családtagról beszélsz. Öcsi a neve. Szeretjük. Bízik bennünk. Nem tudja képviselni érdekeit. Erre nekem van lehetőségem, és kötelességem is megtenni.
Lehet, hogy csak egy olcsó házimacska, de nekünk ér annyit, mint egy perzsa vagy main coon, vagy akármilyen fajtatiszta jószág.
Én is sokallom a költségeket, de a gazdik nem az árérzékeny kategóriába tartoznak, és ezt piszkosul ki is használják! Ez van. -
Annyira azért nem jó a nőstény macskának a hancúr, ugyanis a hím macska péniszén tüskék vannak, melyek az aktus végeztével okoznak fájdalmat és sérülést a nősténynek.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz (Kolombusz) #13 üzenetére
Ja, tényleg.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gLes
őstag
válasz (Kolombusz) #13 üzenetére
Akkor nem csak langyi volt szegény, hanem egy kis szadomazo is volt a dologban?
Kicsit South Parkosra sikeredett a történet ezen része
Jobbulást Öcsinek! Macskák forewa -
Yaye
őstag
Na ezért is fogom én az első alkalommal ivartalaníttatni a szördögöket. Fenének hiányzik a spriccelés, a csavargás, a bunyók, meg a végén a sok vízbefolytott kismacska (még ha ez utóbbi a nőstények gazdáinak lelkén is száradna).
50k nem kevés, persze. De 50k-t egy vga-ért, egy játékszerért ami 3 év múlva már csak szobadísznek jó, az tán nem ? -
WonderCSabo
félisten
De jó, hogy nekem papagájaim vannak. És nem melegek. Jobbulást Öcsinek!
-
escie
őstag
úgy szoktam tablettát beadni a macseknak, hogy valami májkrémmel, vagy ilyesmivel összetöröm egy tányéron, jól eldolgozom, és akkor önként, és dalolva benyalja az egészet...
próbáld ki, teljesen stresszmentes így, neked is, a macseknak is.
jobbulást a cickánynak, rendbe fog jönni, tényleg kilenc életük van, csúnya gondolat, de tényleg, agyütni sem lehet őket...
a miénk kilenc öltéssel a hasán mászott fára, meg ugrabugrált, mikor ivartalanították, majd, amikor már beforrt, kiszedte magának a cérnát, nem is kellett visszavinni dokihoz.I'm back, baby!
-
Yaye
őstag
válasz WonderCSabo #18 üzenetére
Papugájokat még rendesen gyógyítani sem lehet ha valami sérülésük lesz, szárny vagy lábtörés, javíthatatlan, maximum befáslizni lehet, aztán vagy meggyógyul magától, vagy nem.
-
agent_k
őstag
válasz TompapaTM #11 üzenetére
Így van családtag, legyen akármilyen fajtájú is!
Mi most két kiscicát nevelünk. Padlásbontás volt a disznóólaknál, aztán találtunk két macsekot... Szemük nyitva volt, úgyhogy kb 10-14 naposak lehettek.
Na beraktak őket egy dobozba tettem alájük friss szénát, feltettem őket egy másik padlásra. A nyávogásból, majd rájön az anyjuk, hogy hol vannak a fiai.
Nos 1 nap után keserves nyávogást hallottam. Felmentem a padlásra. Hát csak az egyik macska volt ott a másikat elvitte az anyja. Király. Fogtam egy fecskendőt, melegítettem egy kis originál tehéntejet, aztán cumiztatás. Két óránként...
Vártam, hogy jöjjön az anyja. Nem jött. Na 3 napig ez ment, aztán lehoztam. A szobánkban jól elvolt, két óránként, majd később 3-4 óránként etetés. Szerencsére az éjszaka kevés kivételtől eltekintve nyugodtan telt.
Telt múlt az idő, megint kesetves nyávogás jön a padlásról... Hát az a nyomorult féreg anyamacska visszahozta a másikat is. Azt is lehoztam. Úgyhogy etetem őket, mostmár lassan elfogadják a junior Whiskast. Sokat játszanak, ha itt vagyok a gépnél akkor a lábfejemen alszanak. Nagyon szeretjük őket, nem adnám oda őket semmiért
(Csak egy megjegyzés: Természetesen nem akartam beleavatkozni a természet rendjébe, nem akartam minden áron macskát, de valószínű első ellése lehetett a macskának, azért nem fordított még elég figyelmet a fiaira. Amikor felraktam a padlásra a dobozt a macsekokkal, raktam az anyának is kaját, de a fiával nem törődött, csak megette az ételt és ment is. Ja és a ''vicces'' az egészben, hogy pisilni és kakikni sem tudott, amit először lehoztam. Nekem kellett dörzsölgetni, hogy megkönnyebüljön... mire erre rájöttem ahhh. ) -
GG888
senior tag
Marhajó lett az irás, nagyon teccik. Jobbulást a macskába.. Sajna télleg sokba vannak a házikedvencek...Nekünk is a kutyánk (vmi fajtatiszta samojed spicc) már jó 200k-nál jár műtétekbe....(najó, 5év alatt)
Üdv, Gajdipcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
törölt tag
Nekem is baro teccik az írás főleg az ilyen ''szakmai kifejezések'' vicces belekeverése!
Hajrá Öcsi!!! Jobbulást néki!
GG888: Húh 200k az durva! De persze megéri a családtag!
a samojed spiccek nagyon szép kutyák, ám!
Nekem két magyar vizslám van szerencsére azok olyan egészségesek mint a makk! (hál istennek) A kutyáim sehogy sem tudnak komolyabban megbetegedni (persze nátha, hasmenés ilyenek voltak de két-három naposak...) És ami hihetetlennek tűnhet Ők már több mint tízévesek! Ha nem szőkülnének akkor nem is hinné rájuk az ember, hogy tízévesek, olyanok mint valami rosszcsont-kölök kutyák! -
tildy
nagyúr
-
dokar
addikt
Holnap 11-kor műtét. Tessék, macskaszállító doboz kölcsönbe, hozzák majd abban. Addig nincs evés-ivás.
Macska teljesen kész a sok cucctól, amit kapott. Egyensúlyzavarok, tág pupilla, enni sem akar. Az alomba sem bírt belemászni; mellécsinált. Sírjunk, vagy röhögjünk?
Én inkább sírnék, minek próbáltad etetni, ha nem szabad!?extra - SEXRay
-
Totis
aktív tag
Nekem a kutyám 3 éves de kb 300e-be van már. Pedig nincs kényeztetve. Ha orvos akkor nem szabad a pénzt sajnálni. Ha valaki látta már szenvedni a házikedvencét akkor tudja miről beszélek...
ASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
Yaye
őstag
válasz WonderCSabo #28 üzenetére
Hát épp ez az, mit csinálsz egy érzelmileg pótolhatatlan, lerokkant madárral? Nekem is volt hullámosom, meg nimfám is, most anyámnak egy utóbbi van, nagyon régen megvan, nem tudom pontosan de simán van olyan 13-14 éves. Sose volt nagy röpművész, de egyszer valamit eltalálhatott, egyik szárnya lesérült, és azóta is lógatja kicsit, és nem tud repülni pár méternyi vergődésnél többet. És hiába javíttatnánk meg, egyszerűen nem lehet vele mit csinálni.
A macskádat legalább elviheted a szerelőhöz, ha akarod. Ja igen, a macska pedig tök ingyen van -
WonderCSabo
félisten
Sajna, eddig összes madaram, ami beteg lett, elpusztult . Eddig max. évig éltek. Pedig nem éheztetem őket, meg nem csalinak használom. Jön egy betegség, azt puff. De már könnyen túlteszem magam rajta. Szóval mindkettőnek meg vannak az előnyei és hátrányai, macskának is, madárnak is.
-
Yaye
őstag
válasz WonderCSabo #30 üzenetére
Max évig??! Ember, inkább egyáltalán ne tarts madarat. A betegség az nem csak úgy jön..
-
Yaye
őstag
válasz WonderCSabo #32 üzenetére
Na azért... Az egy fokkal jobb. Ha rendesen -nem túl egyhangúan- eteted, van rendes mozgástere, és a klíma is megfelelő neki, akkor egy hullámos is elég sokáig eléldegél ám.
-
TompapaTM
csendes tag
válasz WonderCSabo #18 üzenetére
Van ám egy Zombi nevű nemes papagájom is!
-
ALI_G
veterán
kötsög szomszádban nekünk 2 macsek is elpusztult pár éve Az állatorvos szerint olyan patkánymérget kaptak, amihez MO-n már nem lehet hozzájutni 5 éve. Patikában meg minden helyen csak olyat árulnak, ami más állatra nem veszélyes.
A maradék 3 cicából meg 2 úgy jött haza egymás után, mintha vmi medve csapdába léptek volna. Dögöljön meg az ilyen ember aki csapdát állít egy háziállítnak. Most mind a kettő sántít, lassan kezdenek renbejönni, de ez már 4 hónapja történt. Olyasmi mint amit tildy írt.
álmom egy tanya, állatok hada -
GG888
senior tag
válasz #19617792 #24 üzenetére
Ami azt illeti, a mienk is 1997-es évjáraú, és télleg nagyon szép darab, csak hát minden baja van szegénynek. Most legutóbb volt vmi hugyköve, nem sokon mulott, hogy tulélte...az is összesen minden költséggel volt vagy 50k.
Aztán, hogy ne jöjjön vissza ez a baja, mosz csak vmi Dániábol exportált kajá ehe....
Üdv, Gajdipcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Mi a helyzet a macsekkal? Javul az állapota?
-
Reno7
senior tag
Ez egy nagyon jó leírás volt
Nekem 6 macsekom volt,de már csak 2 pici van...3at megmérgeztek 1nek meg átharapták a torkát meg van még 1 kutyusomMy SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
törölt tag
oszinten megmondom, en a kutyakat szeretem, es a macskakat ruhellem... persze, ezt is csak marhasagbol mondom, mert ha egy macska idejon, elkezdem simogatni... nah hat az nagyon edes. kutyas vok, remelem nem ''haragusztok''
#17: raadasul az a jatekszernek csak egy resze... a tobbi meg hatra van. jah, es vannak sokkal dragabb vga-k is, meg procik is. errol ennyit. -
kiborg
aktív tag
válasz TompapaTM #40 üzenetére
Háát, lehet hogy nagyon hülén néz ki, meg poános a radar a fején, de én még legalább 1 hétig rajta tartanám utána is.
Enyémnek is volt sebe, csak egy kis szúrás, nem is mély. Azóta össze van nőve két lábujja, mint a kacsáknak. Nyalni fogja és nyelve szőrös és kikezdi és azután meg már azért nyalja. Az én dokim azt mondta, hogy a macskák képesek a lábukon akár csontig lenyalni a húst,bőrt, miegymást.
KiborgÉsszel él az ember - mondá a kannibál!
-
REDeath
őstag
macskát vitted ma melegfelvonulásra?
amúgy meg jobbulást neki ha még nem jött helyre teljesenKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
aginor
veterán
válasz TompapaTM #44 üzenetére
Én soha nem tudmék ily módon kárt tenni az állatkámba, szerintem ez megalázó az állatnak, sérti a méltóságát, amihez neki is joga van.
Jobbulást a cirminek.
u.i: Szerintem te sem örülnél neki, ha kiherélnének..
[Szerkesztve]Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
Gondolok, de rájuk inkább a fojtogatóknak kellene gondolniuk, azok a gyilkosságok az ő lelkükön száradnak.
Amúgy létezik állat fogamzásgátlás is, ha már itt tartunk..
Mindjárt el is jutunk a macska abortuszig.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Yaye
őstag
Na álljon már meg a menet... Tehát szerinted a nőstény macska tulajdonosának kötelessége párhavonta gazdát keresni egy vagon kismacskának, nehogy a te macskád szexuális ''méltósága'' csorbuljon. Merthogy a fentiek miatt persze ő sem ivartalaníttathatja a nőstényét. A te macskád meg az ő macskája által közösen összekúrt alom elhelyezése legyen csak mind az ő gondja, és ha nem tudja máshogy megoldani és lehúzza őket a klotyón, asszed az neked nem bűnöd. Hát egy frászt nem!
Illetve majd mindenki a napokat számolgatja, meg azt lesi izgulva hogy a szőrdög bevette-e rendesen a tablettáját. Hát persze. Gyógyszerezzük azt a macskát! Nem lesznek soha kicsinyei, de azért csak egye a sok szart egy életen át, biztos kompenzálja a megtartott ''méltóság''. Grat.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
Igazán érdekes kirohanás, jó lehet veled élőben beszélgetni.
Akkor a te nézeted pont a másik véglet, szenvedjen a sok fiú macsek, miközben a lányok meg csak illegetik magukat szépen, bravó..
Igazad van, és nem csak a lány cicusok gazdáinak felelőssége lenne a fogamzásgátlás, de sajna állatoknál tudtommal még nincs fiús megoldás.
''Illetve majd mindenki a napokat számolgatja, meg azt lesi izgulva hogy a szőrdög bevette-e rendesen a tablettáját. Hát persze. Gyógyszerezzük azt a macskát! Nem lesznek soha kicsinyei, de azért csak egye a sok szart egy életen át'' - ezek alapján a te párod sem szed tablettát, helyette inkább kiherélteted magadat..
(amúgysem bogyókról van szó, hanem inkább egy kis szuriról, ami azért nem ua.)
Amúgy pedig nem a szexuális máltóságról, hanem az állatokat is megillető méltóságról beszéltem, és ide vonatkozik a farokcsonkítás, vagy pl. a dobermannoknál a fülek alakítgatása is. Abba képzeld bele magadat, hogy te mit éreznél ha egy szép tavaszi reggelen arra ébrednél, hogy nincs meg a tököd? Ezt vonatkoztasd az állatokra és csak azután tarts itt szentbeszédet. De ha már szentbeszéd, akkor itt egy: ''csak azt cselekdd másnak, amit magadnak is elvársz'' - Szent BibliaAzért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz TompapaTM #49 üzenetére
Ez a te döntésed, neked kell vele együttélned(félreértés ne essék,nem hibáztatlak semmiért)..
De szerintem mások testi-lelki megcsonkítása nem megoldás..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Yaye
őstag
''Igazán érdekes kirohanás, jó lehet veled élőben beszélgetni.''
Jó is.
Bagoly mondja verébnek, szentbeszédet nem én tartok, hanem te. Állatok irracionális antropomorfizálása, egy megfoghatatlan, rájukerőltetett emberi pszichológiai kategória fölmagasztalása okán dobálózol nagyvonalúan nagyon is valóságos életekkel.
És ne keverjük ide az esztétikai célú állat-modokat, az tökéletesen más tészta.
''Akkor a te nézeted pont a másik véglet, szenvedjen a sok fiú macsek, miközben a lányok meg csak illegetik magukat szépen, bravó..''
Ah, szóval az ivartalanított macska élete egy merő szenvedés.. Miért is? De ha kérhetem, hagyjuk az emberre való hivatkozásokat.
Az én véleményem az, hogy minden felelős macskatartónak erkölcsi -és ha rajtam múlna, törvényi- kötelessége volna ivartalaníttatni a lakáson kívülre is kijutó hím macskáját, és nősténynél is csak akkor maradhatna el, ha kifejezetten kicsinyeket akar, vagy kötelezi magát a megfelelő elhelyezésükre.
''ezek alapján a te párod sem szed tablettát, helyette inkább kiherélteted magadat.. ''
Már megint ez az irreális humán párhuzamvonogatás...
Nem tudom nálatok mi a módi, de én nem kódorgok szanaszét éjszaka, és kefélek meg mindeg nőt akire csak rá tudom tenni a mancsom, és a párom sem kínálkozik föl az éjszakában minden első jöttmentnek. Ennek következtében a több tucatnyi zabigyerekemet sem fenyegeti az a veszély, hogy bedobják a latrinába, vagy hogy kukákat túró utcakölykök legyenek.
De egyébként tökéletesen beletrafáltál: ha mégis ilyen szokásaim lennének, akkor minden bizonnyal elvégeztetném magamon az elköttetést. Döbbenetes, igaz? -
Sipi16
őstag
Jobbulást a macseknak. Ilyen fogalmazást. Bocsi de szétröhögtem magam
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
aginor
veterán
Látom te is bele estél abba a hibába, hogy többnek tartod magad, mint az állatokat. Szerintem a humán párhuzam, csak azokat zavarja, akik többnek képzelik magukat az állatoknál..
''Az én véleményem az, hogy minden felelős macskatartónak erkölcsi -és ha rajtam múlna, törvényi- kötelessége volna ivartalaníttatni a lakáson kívülre is kijutó hím macskáját, és nősténynél is csak akkor maradhatna el, ha kifejezetten kicsinyeket akar, vagy kötelezi magát a megfelelő elhelyezésükre.'' - ez egy érdekes gondolat, és gyakorlatias is. Én mondjuk, csak a második felével értek egyet, illetve az állattartók felelősségéről(és nem csak a macskatartókéról).
''De egyébként tökéletesen beletrafáltál: ha mégis ilyen szokásaim lennének, akkor minden bizonnyal elvégeztetném magamon az elköttetést. Döbbenetes, igaz?'' - Döbbenetes bizony, mivet te sem tennéd meg szerintem(pláne ha később szeretnél még családot).
Részemről a vitát lezártnak tekintem, mivel látom nem tudlak jobb belátásra bírni..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Yaye
őstag
''Látom te is bele estél abba a hibába, hogy többnek tartod magad, mint az állatokat.''
Nos, kedves fórumtárs, ennél nagyobb bakot talán nem is lőhettél volna.
''Szerintem a humán párhuzam, csak azokat zavarja, akik többnek képzelik magukat az állatoknál.''
Tévedés. A párhuzam azokat is zavarja akik nem képzelik magukat ''többnek'', csak tudják hogy mennyire máshogy működünk. Az ember pszichológiáját a macskáéval összevetni, az állati magatartásba emberi vonásokat, erényeket belemagyarázni lehet, csak teljesen értelmetlen.
''..minden bizonnyal elvégeztetném magamon az elköttetést. Döbbenetes, igaz?'' - Döbbenetes bizony, mivet te sem tennéd meg szerintem(pláne ha később szeretnél még családot).''
Szerintem meg hadd döntsem el én, hogy adott esetben mit tennék meg és mit nem, különösen ha már te magad kérdezted meg tőlem. Én nem durrogtatnám el magam felelőtlenül mindenfelé, fikarcnyit sem törődve a következményekkel.
Nyilván nem jönne szóba köttetés, ha később családot akarnék, ez evidens, de a vitatémát képező macskák esetén ugye abban maradtunk, hogy nem akarunk klotyótöltelék kismacskákat, így a hasonlat is erre az esetre vonatkozik.
Szerintem is zárjuk rövidre a témát, ezért röviden összefoglalom a véleményem:
Mivel a többi macska tulajdonosára nem vagyunk hatással, ezért gyakorlatilag egyetlen módja van annak, hogy az ember kandúrja ne hagyjon maga után döglött, megfolytott, kidobott kicsmacskákból kirakott széles ösvényt: az ivartalanítás. Pont.
A kandúr -nem lévén erkölcsi mércéje, sem ilyen irányú értelmi képessége- nem képes saját hatáskörében dönteni. A gazda erkölcsi érettségén múlik, hogy megteszi-e ezt helyette, vagy frázisokkal mentegeti magát. Nem szigorúan szobakandúr esetén a választás rém egyszerű: ivartalanítasz, vagy lesz sok lehúzott kismacska. Aki az utóbbit választja, az aligha nevezheti magát állatbarátnak. Ennyi.
Számomra percig nem kérdéses, hogy a macskám ivartalanításának -minimum erősen kérdéses- negatív hatása, vagy egy kupac kismacska megölése esik nagyobb súllyal latba.
üdv: Y.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
Sajnos az a baj, hogy sokan magyarországon csak ezt a ''megoldást'' látják.
Ötven éve még megfelelt, de a 21. században már nem ártana ezen túl lépni, és a humánusabb megoldásokat keresni.
Pont.
Ámbár kétségtelenül jobb, mint a halott kiskölykök, ebben egyetértünk.
''A gazda erkölcsi érettségén múlik, hogy megteszi-e ezt helyette2 - mások megnyomorítása éppenséggel inkább az erkölcsi éretlenségnek fogható fel, pláne, ha olyan dologban döntesz amiről fogalmad sincs, hogy az érintett mit is döntene, ha lehetősége lenne rá.
És mi van a lány cicusok gazdáinak erkölcs állapotával?
Akkor az állatbarátnak nevezheti magát, aki heréltet?
mert, szerintem nyugodt lelkiismerettel az sem..
''Számomra percig nem kérdéses, hogy a macskám ivartalanításának -minimum erősen kérdéses- negatív hatása, vagy egy kupac kismacska megölése esik nagyobb súllyal latba.'' - Ebben is egyet kell, hogy értsek veled, a jelenlegi magyar valóságban.
Amúgy örülök, hogy elbeszélgettünk, nekem tanúlságos volt, több szempntból is.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Yaye
őstag
''a 21. században már nem ártana ezen túl lépni, és a humánusabb megoldásokat keresni.''
Te magad írtad hogy kandúroldali gátlás még nincs. Akkor milyen humánusabb megoldásról beszélünk? Hogy neveljem rá a kotonhasználatra? És egyáltalán, humánus-e egész életében gyógyszerezni egy állatot, csak hogy megtarthasson egy olyan szervet amit soha nem fog tudni használni semmire? Honnan tudod hogy ilyen feltételek mellett ő a gyógyszerezést választaná?
''mások megnyomorítása éppenséggel inkább az erkölcsi éretlenségnek fogható fel, pláne, ha olyan dologban döntesz amiről fogalmad sincs, hogy az érintett mit is döntene, ha lehetősége lenne rá.''
Ha ez a kis ''megnyomorítás'' az ára annak hogy egy csomó más élet ne legyen fölöslegesen elpusztítva, akkor ez a helyes döntés, függetlenül attól hogy a macska mit döntene. Esetleg tarthatom még egész életében zárt ketrecben, ha szerinted az jobb.
Továbbá garantálom neked, hogy ha megkérdeznék, a macska úgy döntene hogy nem kell neki bolhairtó nyakörv, nem akar fürdeni, nem kell kiszedni a kullancsot, és nem akar oltást sem, és egyáltalán semmiféle orvosi beavatkozást. A helyzet viszont az, hogy bizonyos kérdésekben fölül kell bírálni a jószág meglehetősen énközpontú, és szigorúan rövidtávú ''döntéseit''. Az ő, és mások érdekében, olyan szempontok miatt, amit ő nem képes figyelembe venni. Ezért nevezem magam a szó jó értelmében vett ''gazdának''. Nem feltétlenül az a default ''jó'' amit a macska ösztönösen akar. Ha családtagként, az emberi élet részeként kezelem, és juttatok neki minden jót amit csak tudok, akkor ennek mindkét oldalon ára is van, amit neki is meg kell fizetni cserébe hogy etetem-itatom, fűtök neki, vakargatom, szagolom, orvosilag elláttatom és nem ütöm agyon mikor összedúlja a lakást, hanem ellenkezőleg, hosszú, elégedett életet biztosítok neki.
Egy kis cirmos kandúrom, és egy fekete csajom van, és igyekszem mindenben a legjobbat akarni nekik. És nem akarok agyontépett, leharcolt, elgázolt kandúrt, sem elhelyezhetetlen kölyköket, sem a szomszédban újabb vécénlehúzásokat. Ezért ha ivarérettek lesznek, akkor ''meg lesznek csinálva'', ez biztos.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
''Döbbenetes bizony, mivet te sem tennéd meg szerintem(pláne ha később szeretnél még családot).''
Egy dolgot felejtesz el...egy macskánál nincs olyan hogy szeretne családot. Mint ahogy olyan sincs, hogy ő párosodni akar, mert az jó neki...ugyebár az ember egyike annak a kevés állatnak, amelyik élvezi a szexet (biológiai okokra gondolok). Egyszerűen hajtják az ösztönei..vagyis hogy pontosabbak legyünk a hormonai. Viszont a hormonforrásokat kiiktatod, akkor nem is érez ilyen késztetést, és így nem is lesz neki szenvedés. Szóval azt kéne megérteni, hogy egy macska nem azért akar párosodni, mert kedve van hozzá, hanem egyszerűen az ösztönei hajtják.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
TompapaTM
csendes tag
Nekem már nem ez az első macskám. A régi cicám is ivartalanított volt - így találtam. Nyugodt, kedves jószág volt. Sokat vadászott, megvédte magát, egészséges volt, teljes életet élt, legalábbis számomra úgy tűnt. Nem látszott rajta, hogy hiányolta volna az utódokat. Szerintem a hormonok csökkenésével az ösztön is gyengült benne; már nem motiválta. Talált helyette mást. Nem volt depis, meg ilyesmi.
Én úgy gondolom, mint tapasztalt macskafarmer, hogy az ivartalanítást gyakorlatiasan kell felfogni. Értelmesebb dolog így csökkenteni a szaporulatot, mint utólag ''kiradírozni'', vagy hagyni éhen veszni. A gyógyszer nem jó módszer. Volt Cicmogó nevű lánycicám is, aki emiatt volt félhülye (hormon bevitel) és tumort is okoz hosszabb távon. -
aginor
veterán
válasz Cathfaern #58 üzenetére
Nézz utána egy kicsit jobban és mindjárt rájössz, hogy biza az állatok is élvezhetik a szexet(különben sokan nem is csinálnák).
Slym: a barátnődnél ugyanez nem zavar..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
finest
addikt
Utálom a macskákat, egy csomó énekesmadarat megölnek, ha tehetném mindet kiheréltetném, még a nőstényeket is.
Mindig csak a macskák. Hogy nem gondoltok más élőlények boldog, biztonságos élethez való jogára?“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Cathfaern
nagyúr
Igaz, pontosítok: a nőstény állatok nagy része nem, a hímek igen.
Amúgy senki se mondta, hogy állatkínzó vagy, sokkal inkább te mondtad ezt azokra, akik invartalanítják a kedvencüket
Yaye:
Hogy őszinte legyek, nem szeretném kisérlettel igazolni a dolgot De szerintem embernél már nem csak a hormonok dolgoznak ilyen esetben. Nincs valaki pszichológus a körünkben?
finest:
Amit írtál, az kicsit csőlátásra vall. Másrészt nem értem miért mondod, hogy mindig csak a macskák...ez egy írás, ami egy macskáról szól, akkor a hozzá kapcsolódó topicban miről kéne, hogy szó legyen?Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
escie
őstag
légyszíves, herélj már ki egy nősténymacskát.
---
mi úgy voltunk ezzel az ivartalanítás dologgal, hogy hagytuk a macseknak, hogy egy almot felneveljen, és utána történt meg a ''herélés''. a kölykök persze nem a vécébe mentek, hanem egy maradt nálunk, a többi meg állatbarát családokhoz került, magyarán elsóztuk őket, így nem lettek kóbor jószágok sem.I'm back, baby!
-
aginor
veterán
válasz Cathfaern #66 üzenetére
''Igaz, pontosítok: a nőstény állatok nagy része nem, a hímek igen.'' - igen, így már valóságosabb a kijelentés, de láttam én már lány majmoknál érdekes dolgokat..
''Hogy őszinte legyek, nem szeretném kisérlettel igazolni a dolgot De szerintem embernél már nem csak a hormonok dolgoznak ilyen esetben.'' - ezt embere válogatja
Az állatok egy részénél sem csak a hormonok dolgoznak.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
-
Yaye
őstag
válasz Cathfaern #66 üzenetére
Az okosok aszondják, hogy a heréléssel megszűnik, vagy jobb esetben is drasztikusan lecsökken a ''sex drive''.
Van viszonylag egyszerű, veszélytelen módja a kísérleti tapasztalat beszerzésének: közvetlenül egy kiadós hempergés után próbálj ráizgulni valakire akire amúgy bármikor menne. Na körülbelül annyira sikerülne golyók nélkül is.
Tompapa: Maximálisan egyetértek.
finest: Van igazság abban amit mondasz. pont ezért lehet kapni a boltokban direkt macskára való, kis csengettyűvel fölszerelt nyakörvet, hogy a madarak időben észrevegyék.
A macska nem tehet semmiről, ez a természetes viselkedése. A madarak meg megeszik szegény, szegény rovarokat.
aginor: Ne vágd be a durcát fórumtárs. Csak beszélgetünk
Ha minden igaz, csak az ember, a csimpánz és a delfin dugnak olyankor is amikor a nőstény nem termékeny. Részben azért mert ezeknél a fajoknál utóbbi kívülről nehezen eldönthető. Akárhogyis, mindenképp szociálisan fejlett, intelligens fajokról van szó. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy más állatok hímjei is hajlamosak az aktus öröméért egymagukban érdekes dolgokat művelni, lásd nyulak, kutyák, vs papucsok ill lábak, vagy a kandisznók és a műkoca esete. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy ennek a megvonása -bár kétségkívül veszteség az állat számára- nem nevezhető szenvedésnek. -
shaipo
csendes tag
Én kiskutyával jártam egy héten 3-szor, kullancstól kapott fertőzés miatt. Szörnyű volt, megfogni alig mertem a kutyát, mert mindenre nyüszített.
Én párizsiba szoktam csomagolni a tablettákat, az a tuti
Elkövető emberkének tölcsért meg a torkán lefele! -
Zewa
senior tag
Ejha! Én is macska szeretnék lenni nállatok, csak ki ne heréljetek!
Viccet félretéve szerethetitek azt az állatot... Én ne vagyok nagy macska-fun inkáb kutya...
nem csatangol el , ''okos'' stb. Deh izlések és pofonok
Azért gyogyullást a macseknak!"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
petos
újonc
helló!
szorítok a macseknak, a poénok nagyon jók,csak most sajna nem tom értékelni,tegnap este vki átment a macskámon,szilánkosra tört a medencéje meg a farka:S klinikán azt mondták h reggelre kiderül h mi lesz,minden a cicán múlik,na vhogy nem tudtam aludni semmit,ennyit életemben nem bőgtem,reggel modndják ok macska él még,holnap ortopéd állatorvos megnézi és elmondja h mi legyen,nagyon félek h azt mondják,hogy csak az altatás segíthet
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
Huh, nem semmi, hogy mi pénzt elkérnek. Azért én örülök, hogy vidéken vagyunk. Erre felénk egy vizsgálat cullanggal együtt is max. háromezerben megáll.
Jobbulást a cicának, és ha jót akartok neki, akkor ivartalanítás mielőbb.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest