- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
''Látom te is bele estél abba a hibába, hogy többnek tartod magad, mint az állatokat.''
Nos, kedves fórumtárs, ennél nagyobb bakot talán nem is lőhettél volna.
''Szerintem a humán párhuzam, csak azokat zavarja, akik többnek képzelik magukat az állatoknál.''
Tévedés. A párhuzam azokat is zavarja akik nem képzelik magukat ''többnek'', csak tudják hogy mennyire máshogy működünk. Az ember pszichológiáját a macskáéval összevetni, az állati magatartásba emberi vonásokat, erényeket belemagyarázni lehet, csak teljesen értelmetlen.
''..minden bizonnyal elvégeztetném magamon az elköttetést. Döbbenetes, igaz?'' - Döbbenetes bizony, mivet te sem tennéd meg szerintem(pláne ha később szeretnél még családot).''
Szerintem meg hadd döntsem el én, hogy adott esetben mit tennék meg és mit nem, különösen ha már te magad kérdezted meg tőlem.Én nem durrogtatnám el magam felelőtlenül mindenfelé, fikarcnyit sem törődve a következményekkel.
Nyilván nem jönne szóba köttetés, ha később családot akarnék, ez evidens, de a vitatémát képező macskák esetén ugye abban maradtunk, hogy nem akarunk klotyótöltelék kismacskákat, így a hasonlat is erre az esetre vonatkozik.
Szerintem is zárjuk rövidre a témát, ezért röviden összefoglalom a véleményem:
Mivel a többi macska tulajdonosára nem vagyunk hatással, ezért gyakorlatilag egyetlen módja van annak, hogy az ember kandúrja ne hagyjon maga után döglött, megfolytott, kidobott kicsmacskákból kirakott széles ösvényt: az ivartalanítás. Pont.
A kandúr -nem lévén erkölcsi mércéje, sem ilyen irányú értelmi képessége- nem képes saját hatáskörében dönteni. A gazda erkölcsi érettségén múlik, hogy megteszi-e ezt helyette, vagy frázisokkal mentegeti magát. Nem szigorúan szobakandúr esetén a választás rém egyszerű: ivartalanítasz, vagy lesz sok lehúzott kismacska. Aki az utóbbit választja, az aligha nevezheti magát állatbarátnak. Ennyi.
Számomra percig nem kérdéses, hogy a macskám ivartalanításának -minimum erősen kérdéses- negatív hatása, vagy egy kupac kismacska megölése esik nagyobb súllyal latba.
üdv: Y.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab P12 / Wi-fi / 8/128GB / 12Hó Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest