- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
omikron23
senior tag
Én eddig szerencsére nem jártam így, pedig már üzleteltem egy csomót. Mindig kerültem a túl jónak tűnő ajánlatokat, és persze ha lehetett mindig a személyes találkozót részesítettem előnyben.... Az előre utalásos bizniszek nálam felejetősek, bár ezzel már próbálkoztak nálam...
-
Attila_26
aktív tag
kicsinálnak a mai világban
-
pink75
aktív tag
válasz
Realradical #26 üzenetére
no, igen. Áldozatnak is születni kell.
-
Realradical
őstag
Akivel nem bizniszeltem még és nem is hallottam felőle visszajelzést, én is mindig kérek személyit. A megver az eladó és elveszi a pénzemről meg annyit, hogy ha valaki azzal indít, hogy a Nyugati mögött a 3 utcánál fordulj jobbra majd a 2 kapualj, lehet beszólok, hogy jöjjön ki a térre vagy valami. A legtöbb átverés a vevő hülyeségéből fakad sajna.
-
DJ.Gróf
aktív tag
Igen,ha lehet próbáljátok ki a cuccokat valahogy,az a legbiztosab,főleg ha saját konfigban!
-
ftc
nagyúr
hát igen mindig megnézni a doboz tartalmát,hogy mi van benne. sosem lehet tudni
-
fodi-nka
tag
Sajnos vannak ilyen szemetek, nagyon résen kell lenni, főleg aproneten... Műltkor egy 7900GS-el volt hasonló, mikor megláttam hogy 25K egyből kértem róla egy képet, amit persze pont nem tudott küldeni az illető.
Egyébként a Manli nem egy rossz márka, csak általában OEM kiszerelésben adják. -
Nekem kb 3 éve próbáltak nikon F80 fkgépet eladni, úgy, h aa közös kb annyi volt, h n-nel kezdődött annak is a neve... hja, meg az eladó nem tudta, h filmes v digitális gép az, amit árul
(őszintén, kézbevéve a hirtelen ''csodálkozástól'' én se tudtam beazonosítni, h mire használható egyáltalán a cucc
)
[Szerkesztve] -
chikasszo
csendes tag
Én eddig egy hónap garanciával árultam notebook alatrészeket. Sok alkatrészre még így sincs kereslet.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Hmmm... én eddig csak ismerőstől vettem cuccot, pontosaban cseréltünk, nekem 434-es rajaim voltak, neki 500-asok és adta el a gépét egy átlag usernek és hoy ne menejn kárba a jó kis tuningram, kicseréltük némi pluszpénzért...
Viszont ha valaki ezt el akarná játszani velem, akkor nem jópofiznék, mert utálok fölöslegesen csinálni bármit is, jelen esetben utazni... örüljön a srác ha visszavásárolhatja!!!!! -
Rizzo
aktív tag
Szerintem aki így aproneten vesz akármit is, az valamilyen szinten ért a dolgokhoz, bár enek ellenére előfordúlnak átverések. Tényleg hasznos, ha nem egyedül mész, és egy nagy trükköm, egy egyszerű adásvételi szerződés, amit elég meglengetni, és figyelni a reakciót. Abban sz.ig. szám meg minden benne van, és akár bírósághoz is lehet fordúlni benne. Nővérem ügyvéd, így megspékelte egy kis hivatalos szöveggel is. Ha valaki el kezd hebegni, hogy nem meg ilyenek, akkor tuti át akar verni.
-
s1ru2
aktív tag
-
Peet
senior tag
Bár nem sokat sefteltem még így, azért pár jótanács:
- mielőtt elindulsz a találkozóra keress képet a termékről, hogy is néz ki pontosan, esetleg nyomtasd is ki és a helyszínen bátran hasonlítsd össze a kettőt
- csak akkor add oda a pénzt ha biztos vagy a dolgodban és meggyőződtél róla, hogy azt és olyan minőségben veszed meg amit lebeszéltél
- érdemes többen menni (haver kisérjen el), több szem többet lát, meg aztán ki tudja hátha valaki kékfoltokra szeretné VGA helyett cserélni a pénzed
- ha van rá lehetőség feltétlen próbáld ki! Ha nem lehet kipróbálni jobb ha kérsz egy személyit lakcímkártyával a sráctól és egy telefonszámot (ez már szerintem megvan) ahol később tudod keresni ha nem menne a cucc.
A gari dolog szerintem kicsit erős amit fent írtatok, hogy adok rá 1-2hét garit stb stb. Egyáltalán nem lehet érvényesíteni senkinél egy egyszeri szóban elhangzott garit, meg aztán ha Te vagy az eladó Te sem fogod visszavenni ha valami baja lesz szállítás közben a visszahozott cuccnak. Itt megintcsak elég erőteljesen eltérhetnek a vélemények, olyan fogalmakról mint bontatlan, gyári dobozban, karcmentes stb stb.
Van akinél a karcmentes azt jelenti, hogy nem monod meg, hogy új vagy használt a cucc, van akinél viszont a karcmentes annyit jelent, nem tört még le semmi róla.
Szóval én azt mondom kipróbálni, kipróbálni, kipróbálni, és saját szemmel meggyőződni mindenről. Így is lehetnek még buktatók, de aki így vásárol az vélhetőleg tudja mibe vágta fejszéjét.
A cikkről meg annyit, hogy a leírtak alapján egyáltalán nem biztos, hogy átverés akart lenni, lehet csak a srác nem tudta milyen kártyája van. Egy átlag user nem tudja mi van a gépében, legfeljebb a számláról tájékozódik mi is van benne, azt meg elírhatták, vagy valamelyik szervizelésnél kicserélték, kilopták belőle. Szóval nem hiszem hogy átverés, de persze lehet. -
dome911
tag
Okulásként:
Ha ''látatlanba'' (kipróbálatlanul) megvenne tőlem valaki egy 400-as 512mb-os rossz memóriát 6k-ért, annak olyan fél év garit adnék mellé, hogy nem győzne megtalálni sem!!! -
Raymond
titán
LOL - ''hogy enyhén AGP-s''
-
lesaux
veterán
Azért garit vállalni elég necces. Próbálja ki, tesztelje, nyúzza. De hogy egy hét múlva is fog működni, azt én miért garantáljam? És ha tönkremegy, adjam vissza a pénzt? Hm...
-
zolle
tag
én mindig kipróbáltam eddig amiket vettem, és kértem rá 1 hét ''garit''
aki ezt nem vállalja, azzal nincs üzlet.. szerintem reális igényeim vannak -
-
PazsitZ
addikt
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
Na mondjuk, szerintem akkor sem ez lenne a normális, hogy: nem hazudtak nagyot.
-
Lasi
tag
No igen. Köszi a figyelmeztetést.
De azért vegyük figyelembe, hogy az esetek nagy többségében, ha valaki siet, akkor van elképzelése mit keres, és tudja hogy néz ki. ( és meg is nézi)
Aki meg ráér az meg azért tudja, mert jó árat keres, sokáig és alaposan utánajár. Lehet tudja is hogy néz ki. (és meg is nézi)
Szerintem. Persze azok, akik nem olvassák a PH logout-ot, azok lehet, hogy szívnak is. -
nem tudom, nálam ilyen utcai eladásoknál alap, hogy nem utcán végezzük
ha nem hajlandó belemenni, hogy kipróbálható helyen találkozzunk, akkor nem is megyek.
sőt, ha én adok el valami 10ezer forint érték fölötti cuccot, akkor is szoktam mondani, hogy próbáljuk, mert az a biztos, kisebb az esélyes a későbbi anyázásra. 10ezer alatt is alap, ha a másik kéri, akkor próbálunk mindenekelőtt, de valahogy bennem bízni szoktak... biztos, mert nem vertem még át senkit ilyesmivel -
dragonfx
veterán
Hát ja adtak már el sokan 9800se-t xtnek.
Meg sorolhatnám még a példákat -
Azért az 512 mega ramos 6600 sem éppen baráti ajánlat.
De azért köszi a figyelmeztetést.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kollégám hívott késő este, hogy szeretne egy kispénzű ismerősének valami olcsó de elfogadható...
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- LG LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- SSD kibeszélő
- Háztartási gépek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest