2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ha nem figyelsz...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kollégám hívott késő este, hogy szeretne egy kispénzű ismerősének valami olcsó de elfogadható...

[ ÚJ TESZT ]

Kollégám hívott késő este, hogy szeretne egy kispénzű ismerősének valami olcsó de elfogadható sebességű videokártyát. Ajánlottam a saját 6600-as, 512mb passziv kártyámat, ami tetszett is neki.
Másnap magammal vittem a kártyát, és mivel a gépem így kicsit hiányossá vált, keresgélni kezdtem. Találtam is egy frenetikus ajánlatot az Aproneten, 7600gs sok garanciával, dobozában, jó állapotban, és 15k-ért! Gyorsan fel is hívtam a hirdetőt, és megbeszéltünk egy találkozót.
A helyszinen pontosan a megbeszélt időben (ez nálam plusz pont), egy fiatal srác várt, egy Manli dobozzal a hóna alatt. Ha Manli hát Manli, gondoltam - hiszen volt már noname cuccom, ami egész jó volt. A dobozban tartozékok, garlevél (stimmelt), és egy sötét zacsiban egy kártya ücsörgött. Mikor kivettem a sötét zacskóból, egyből gyanús lett a nagy Gigabyte felirat a kb. 4x4cm-s hűtőn, és halál retkes volt az egész (nem pár hetes, hanem több hónapos kosz állt a ventiben). A téglalap alakú memóriák is furák voltak, és amikor a kártya foglalatán észrevettem, hogy enyhén AGP-s, gyanakodni kezdtem. Kicsit átverés szaga volt a dolognak. De hiába álltak pár lépésre a rendőrök, mit mondtam volna nekik?
Visszaadtam a dobozt a srácnak, és ajánlottam neki, hogy mással szórakozzon. Teljesen meg volt lepve, hogy mi bajom?! Hazafelé azon gondolkodtam, hogy ha egy hozzá nem értő, felületes, vagy siető vevőt talál, simán átveri a ránézésre kb. 5k értékű karival, ami lehet, hogy egyáltalán nem is működött.
Tanulság: Mielőtt megveszünk valamit, nagyon keményen nézzük át minden szempontból, mert ebben a tolvaj világban lépten-nyomon megpróbálják kirabolni a jóhiszemű embereket!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.