- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
i_misi
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek elege lett, hogy nagyon lassú ez a gépe így megkért, hogy kicsit turbózzam fel ahogy csak lehet. Ebből az lett, hogy 2x 1gb ram es egy AMD Athlon 64 X2 TK-53 került bele. Az első pár nap minden rendben volt, ismerős örült hogy most már egész használható lett a gépe.
Azonban 4-5 nap után fura fagyásokat produkált a gép, nem win-es kékhalálok, hanem egyszerűen kék-szürke csíkos lett a képernyő és kész. Kikapcs-bekapcs után ment ismét egy darabig. Aztán végül már el sem indul, sőt bootoláskor ha F2-t nyomok, hogy szeretnék belépni a BIOS-ba már ott becsíkozódik a képernyő.
Eredetileg egy Sempron 3600 volt benne. Visszacseréltem és hibátlanul működik minden, de mintha melegedne rendesen, pár perc böngészés utan kb 70 fokos:
Ez normális? Nekem úgy tűnik mintha az új proci tönkre ment volna talán a magas hőmérséklettől!? A kérdésem az lenne, hogy érdemes még egy ilyen procit venni és kipróbálni hogy tovább bírja-e? És hogy lehet vagy kell valami erősebb, jobb hűtőt beszerelni ilyen proci csere esetén? (venti, hűtő tiszta, hővezető paszta van bőven)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
med99
újonc
Szia !
x86 s a 8.1 2 gb ram van a gépben ami elvileg elég lenne hozzá
vinyo tökéletes
biosból a legfrissebb van fent
de lehet a probléma a driverekkel van mert nem elsőre találtam el őket.
tehát 1 drivert töbször és több féle képpen telepítetten mire rájöttem melyk és hogyan passzol a rendszerhez
Egyébként második indításra minden alkalommal fut a win tökéletesen jó hőfok és villámgyors. -
MrLazio
csendes tag
Szia!
Mindenekelőtt gratulálok a Win 8.1 sikeres telepítéséhez erre a gépre !
A probléma minden régebbi VIA chip-es készüléket érint, itt kifejezetten még nem UEFI-re fejlesztették ki a gépet, így azonnal nem, csak újraindításkor észleli a gép ezt a fajta indítási elrendezést.
A hiba lehetséges okai:
- BIOS beállítások (boot sorrend)
- a 4GBnál kevesebb RAM,
- a merevlemez minősége, kapacitása (kivéve ha 100/100-as és nagyobb mint 100GB)
- az ACPI (APM)-t a Bios kezeli az oprendszer (Power manager) helyett, emiatt S1 először alvásba kerül.Sajnos a gyártó nem számított rá, hogy XP kivonása után ez a gép még működőképes lesz.
Fujitsu Siemens - We Make Sure
Internet Services HungaryÜdv: MrLazio
-
med99
újonc
Sziasztok
nem tudom hogy valaki nézi még a forumot de olyan kérdésem lenne
felraktam a win 8.1 t minden driverrel tökéletesen működik de kikapcsolom a gépet
és első bekapcsolásra nem indul el a win csak másodikra.
Nem tudjátok mi lehet a gond ? -
MrLazio
csendes tag
válasz
kgpassat #154 üzenetére
Sziasztok!
Az alvó állapot (készenlét) lefagyás történetet általában minden (ACPI) gép S1 állapotban produkálja.
A megoldás az S3 kapcsoló kiválasztása a BIOS-ban, amely hasonló a hibernálás állapotához, viszont itt a gép nem a merevlemezre menti a RAM-ban tárolt adatokat, hanem azok a RAM-ban maradnak, és alváskor ezek kapnak áramot, a többi rész nem. Felébresztéskor 5-10 mp szintidővel újra üzemel a rendszer.Internet Services Hungary
Üdv: Mr Lazio
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
kgpassat #152 üzenetére
Múlt héten vett haverom a HP laptopjába + 4Gigát.
Minden szépen ment volt 8 gigája de hibákat hozott a rendszer.
Külön külön futott szépen mindkettő.
Meg együtt is futottak memória tesztelés sem talált hibát.
Aztán eladta és vett egy pont olyant mint ami benne volt.Azóta semmi gond.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
kgpassat #150 üzenetére
Na ezzel nem pörgetted fel a topicot.
A problémádra nem tudok megoldást, de rengeteg oka lehet.
Win hiba
energia beállítási gondok (hibernálás ezaz)
Melegedés. Mondjuk ez inkább nagy üzemnél.
Driver gondok.
Memória összeférhetetlenség. (haverom minap pont ezzel küzdött másik gépen) -
kgpassat
csendes tag
Akkor kérdezek valamit, hogy legyen egy kis aktivitás.
Készenlét után, kb. 5 perc elteltével lefagy a gép. Ez mitől lehet? -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #148 üzenetére
Mekkora genyók ezek a gyártók ezzel a táppal.
Na megint kihal ez a topik egy idöre. -
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #147 üzenetére
Hát próbálkozik az ember fia...
Igen az hiba volt hogy nem néztem jobban utána a 3.hűtött alkatrésznek,de majd megteszem.
Elvitték tegnap ,hogy szokja a tulaj 10 éves XP használat után a Win7-et.
Ha OK,akkor telepítem csak fel a saját vincseszterére.
Igazán ami nagy szívás(vagy lecke)volt az a saját D630-as notim története.
Hosszú ideig nem jöttem rá,hogy miért csak 2.5 a proci meg a RAM-ok élményindexe(őrjítő lassú volt tényleg-
4 G RAM,Intel 8300 2*2,4GHz procival és SSD-vel!)
A probléma az akku töltővel csatlakozójával volt-ami úgy néz ki,hogy a + és -feszen kívül van egy 0,5mm -es tüske amin valami vezérlőfesz megy a notiba,
Kiderült hogy ez ki volt törve a csatinban és ez miatt szabályozta le a teljesítményt.
Cseréltem a töltőtés most 6-6 az élményindex.
Ha rájövök valamire a FuSival megírom! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #146 üzenetére
Rézlapka
Te sem unatkozol.
Komolyabb leírást én sem találtam. Úgy szoktam hogy szétszedem a dolgokat a nagy soklábúaknak leirom az azonositóit aztán google. Eddig bejöt. Driver genius meg ilyenek nekem nem jöttek be. Leirás meg nem sok termékhez van. Mulkor szétégett egy alkatrész a számával együtt na ott bajba voltam.Hűtés tuning mindhalálig. szerintem ezzel a kis szutyok készülékkel még ennyit nem törődtek mint te.
Ird az eredményeket. én gyári hűtéseket használom folyton. De pár cuccom tuning nélkül is túlmelegedett. Azóta jobban hajlok változtatni ezen.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #145 üzenetére
Talán sikerült előre lépnem.
Nem hagyott nyugodni a dolog és újra beraktam a TL-60-as Thuriont.
Újrakentem mindent a video chipet és a procit is amit másképp csináltam az a controllerek(ha jól értelmezem)
ez a proci után jobbra lévő harmadik hűtendő pont.
Itt kb.1mm-es szintkülönbség van a procihoz képest-ami valami gyurmaszerű ag.val van kitöltve.
ezt levakartam és átgyúrtam egy kis friss pasztával-majd vékonyan kantem a tetejére és a hútőre is és visszacsavaroztam mindent.
A Win7-es op.rendszerrel normalizálódott a hőmérséklet és normálisan megy az órajel szabályzása is.
Alapban 2x800MHz-en küldi,kb 1h dolgoztam, excellel grafikonokat gyártottam a melómhoz.
Közben néztem az órajeleket és a hőmérsékletet-időnként felvitte 1600MHz-re az órajeleket és nagyritkám bevillant a 2000MHz-is de a venti nem ment folyamatosan és teljes fordulattal.
jellemzően kb. átlag 50Cfokon tartotta a procit de 65C fölé nem is ment soha.
Ez persze még mindíg nem az Intel T8300-as proci ami kb ezt 35-40Cfokon tudja ezt, de az AMD-hez már OK érték az 50cfok.
Arra gondoltam meg kellene próbálni a controllel tetejére gyurma helyett megfelelő vastagságú vörösréz lemezt vágni-polírozni alul-felül kenniés azt betenni .
Vélemény?
Valaki ki tudna okosítani mit csinál a controller (ha az egyáltalán)
Szóval szívesen tanulok és előre is köszönöm!
Még egy kérés! nem találtam sehol letölthetó Service Manualt a notihoz.
Pls! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #144 üzenetére
Sajna nekem nem fut végig az index. De ennek rengeteg oka lehet.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
Sniper196510 #143 üzenetére
Még egy kis segítség kérés!
Mennyi a két video élményindexet?
Enyém nagyon szerény 1-1!
Miért? Driver probléma?Miki
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #140 üzenetére
Wifi nálam sem megy. De ahhoz kell valami driver amivel be tudod kapcsolni FN+F2 vel.
De azzal már nem vacakoltam én sem.
Video + Audio szépen megy azzal nincs annyi gond. -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #139 üzenetére
Szilikon paszta az ok. Csak zsírnak még nem hallottam.
Amúgy szerintem nincsenek egy síkba mert a gumik sem egyformán lapultak ki ahogy emlékezem.
Vagy újra gyúrkodni a gyurmát hogy kicsit vissza vastagodjon.Közben megy a teszt, erősebb használat után visszaesik nálam szép lassan az 50 -60 as értékhatárba.
-
Sniper196510
csendes tag
válasz
Sniper196510 #139 üzenetére
Közben feltoltam egy tartalék vinyomra a Win7-et.
Elég könnyen felment,ha jó látom(hallom) hang nincs meg WIFI ,bár az nem működött XPalatt sem a tulaj egy
TP-LINKes usb-s adapterrel használja.
Feltettem a driverjét azzal megy is.
Akkor most vadászhatom az audio drivert. -
Sniper196510
csendes tag
válasz
SanyiSay #137 üzenetére
Semmi misztikum...
Egy szervizes munkatársam meggyőzött néhány éve -mindenhová silikon alapú zsírt használ nagyon vékonyan.
Ez tutira nem szárad be sohasem.
Nem mertem leszedni a videókártyáról a gumiszerűt,a harmadik hűtött alkatrészen pedig valami vastag gyurmasszerű ag.van.amit ha leszedtem nem feküdt rá a hútő.
Lehet,hogy le kéne szednem mégis a gumit is meg a gyurmát is és akkor ráfekündne jobban?
Meg kell néznem mennyire vannak szintben. -
SanyiSay
aktív tag
Na..
hát csak alapon (virusírto + win) 54 és 59
Ha megy a youtube akkor 63-69 fokokat hozzaEzek szerint ha bármi kis vacakot futattsza háttérbe az is felviheti az értékeket.
-
SanyiSay
aktív tag
Meg nekem BIOS ban tiltva van az LCD (mert ugye hibás) csak a VGA megy.
Mondjuk ez nem tudom számít e valamit -
SanyiSay
aktív tag
ZSírt? Az mi?
Én kicseréltem mindenhol pasztára aszem 3 helyen kelett.
Nem volt meggyőző a gumilap.Na közben energiagazdálkodásnál levettem a proci tempót.
ezzel nyertem pár fokot. 53 KBTL-50 es van benne
-
Sniper196510
csendes tag
-
SanyiSay
aktív tag
Mondjuk ahogy nézem nem igen vezérli a processzor frekvenciát.
Pörög maximumon. -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Sniper196510 #132 üzenetére
Speccy t felraktam
Alapból 57 fokon indít
Élmény index alatt felmegy 68 ig
De aztán visszaesik 54 re most épp.Pasztákat cserélted? Vagyis azt a gumit amit beraktak a hüttőborda alá.
-
Sniper196510
csendes tag
-
SanyiSay
aktív tag
Én tettem bele egy SSD-t tuningnak az bevált.
-
SanyiSay
aktív tag
-
Sniper196510
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Tegnap került hozzám a fent nevezett noti.
Az a feladat,hogy egy kicsit tuningoljuk hardverileg és menjen rá a Win7 a jó öreg XP helyett.
A TL-50-es procit lecseréltem TL-60-ra.
Ment a dolog BIOS frissítés nélkül is a baj az ,hogy ha megfeszülök sem tudom normális értéken tartani
a hőmérsékletét.
10perc használat után 80Cfok felett van ami nem tudom mennyire mondható normálisnak,de nekem jó ideje van egy D630-as Dellem T8300-as 2,4GHz-es procival nehéz 50Cfok fölé küldeni.
Ijedtemben visszacseréltem a régi procit,de így is 70Cfok környékén van nem nagyon hajtva.
Kérdezem én normális ez? -
SanyiSay
aktív tag
ui.
Az enyém már LED háttérvilágítású
Volt.......
kontaktos az alaplap valahol és hol van kép hol nincs, így külső monitorral van használva. -
kgpassat
csendes tag
válasz
SanyiSay #125 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
BIOS megfrissítve, Win 7 szépen felment.
Viszont az audio driver még hiányzik. Töltöttem már párat, de egyik se jó.
A linkelt oldalon nem találok olyat, hogy VT1708A.
Azóta nem lenne fent? Esetleg egy másik link van, ahonnan megfelelő drivert tudok leszedni? -
SanyiSay
aktív tag
Azt azért hozzátenném hogy a gyári setup.exe nem tette fel az audio drivert.
Illesztőprogram cserével kellett kiválasztanom, és ott jött az üzenet hogy nem lesz jó.
Aztán persze jó lett.Driver innen van.
[link]VT1708A az audio Chip (Legalább is az enyémben)
-
MrLazio
csendes tag
Sziasztok !
A Win7 telepítéséhez mindenekelőtt a 8.8 as bios és leírása lesz segítségedre. Ha ezzel megvagy, akkor mindent állíts be alapértelmezettre, indítsd újra. Utána a Biosban az USB legacy support pontot állítsd Enable állásba. A boot ordernél az USB cuccokat előre tegyed, ezután mentsd el a beállításokat, kapcsold ki a géped. Majd helyezd be a pendriveod és a gép indítása után F12 gomb. Ott ki tudod választani az USB kulcsot.
Telepítés után a Win7-hez az audio Vista drivere, illetve a Wlan vista meghajtója szükséges.
Internet Services Hungary
Fujitsu Siemens - We make sureÜdv: MrLazio
-
kgpassat
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen gépem van, semmi komolyabb bajt nem észleltem még.
Amiben a segítségeteket kérem: eddig XP-vel használtam, de gondoltam, kipróbálom a 7-et.
Ugye van az a rész a telepítésnél, hogy kicsomagolás. Na ott 0 vagy 1 %-nál megáll. Esetleg a BIOS-ban kellene állítani valamit, hogy felmenjen?
Frissen írtam ki a 7-et DVD-re, másik gépre simán felment, egyébként egy másik verzióval is ezt csinálja, így a lemezt nem hibáztatnám.
USB-ről sem boot-olt be.
Tudtok nekem segíteni? -
PrinceHerceg
őstag
Ez a gyártó és a szarjai a kukába valók, persze csak miután kezelésbe vettük egy 5kg-os kalapáccsal...
Szó mi szó hihetetlen nagy szar, mivel állandóan fagy, inkompatibilis, egyszóval egy rakás minősíthetetlen hulladék!
-
malackaxxx
újonc
Helló,sziasztok!
FS La 1703 laptopom van.
És olyan problémám lenne,hogy egy kis ütődés érte.
Ez által néha fehér kép jelenik meg az LCD-n,,,
De viszont,ha a bal alsó saroknál,nyomás hatására vissza ugrik a kép.
Már darabokra szedtem és semmi törés,semmi látható hiba.
Ötlet??? -
Nikwillig
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne ezzel az aranyos FS La1703-mal, hogy le lett ejtve sajnos, és a képernyő fehér lett. Viszont ha a gép touchpad bal oldala melletti részt összenyomom akkor bejön és minden szépen működik. Szétszedtem már apróra, és semmi törést, repedést nem találtam rajta. Feltételezem, hogy az alaplap sérülhetett valahogy meg. De ha van valakinek egy jó ötlete azt szívesen meghallgatnám. Előre is köszönöm! -
Mijo
tag
válasz
gabika9206 #117 üzenetére
A PCI és USB vezérlők driverei általában az alaplap / chipset driverei között vannak.
Arra figyelj, hogy itt a fórumban is úgy néz ki, két chipsettel szerelték ezt a modellt, egyik SiS talán, a másik VIA.
Üdv: Mijo
-
Mijo
tag
válasz
gabika9206 #115 üzenetére
Szia!
Emlékeim szerint ilyenkor F8-at kell csapkodni rendszer induláskor, és a "Csökkentett mód, hálózattal" menüpontot kell választani. Ekkor úgy indul a rendszer, hogy betölti a drivereket, és szépen írja melyiknél tart.
Amikor elakad, vagy sokáig tököl, az szokott a ludas lenni.
Ha elmozgatod onnan, vagy átnevezed, elvileg indulnia kell a gépnek.A laptophoz tartozó drivereket egyébként feltetted az asztali gépen?
Üdv: Mijo
-
gabika9206
csendes tag
Sziasztok.
Olyan probléma merült fel, hogy adott egy ilyen laptop, amit újraraktam nem egyszerű módon. XP-t kapott, mégpedig úgy hogy a winyó ki asztali gépbe be. XP telepít működik. Winyó vissza a notiba, indít elindul tölt az xp majd kékhalál. Hozzáteszem azért lett így telepítve az XP mert elromlott a cd olvasó. Csökkentett módba fut a rendszer, de mikor rendesen akarom indítani akkor már csak a kékhalál marad. Valaki esetleg nem tud rá megoldást?Előre is köszi.
-
Lop!N
tag
Sziasztok.
Nekem is van egy ilyen gépem. Olvastam róla jót meg rosszat , és tőlem is kap hideget meleget a gép...
Egy olyan problémám lenne , hogy egyik pillanatról a másikra , bármi féle fizikai behatolás ellenére a gép billentyűje olyan hibákat kreál mintha belefolyattam volna valamit.
Pl mostmár a Wifi-t sem tudom aktiválni. Aztán Google Chrome-ban N-gombra bejön a Súgó , FN+N-re pedig készenlétbe küldi magát a gép. Ezzel már találkozott-e valaki? És ha igen mi lehet a megoldás?
Kis kiegészítés , mostmár Fn+B és sima B-re is az Ngombos problémákat csinálja... egyre jobb
-
seresjani
csendes tag
válasz
incredulus #111 üzenetére
Hali
Én is most akarom feltenni! ,de hűtési gondjaim vannak,az X2 TK 55 AMD CPU/mit lehet tenni?/-val!Azt mondják a VISTA Driver meg jó!az meg fent van .sok sikert várom mire ju
tott!
Köszi
üdv -
BollaFeri
tag
Nem annyira halk a gép, most volt nálam egy Turion 64 x2, 60 fok körül megy, ha dolgoznak vele. Szerintem elég korrekt gép, nekem Acer-em van jelenleg, fiatalabb, mint ez a La 1703, és mégis sokkal jobban tetszik, akksija is jobb. Eddigi gépeim közül mindig a Fujik tetszettek a legjobban, lehet nem véletlenül..
HP és Acer az elsőszámú ellenségem, aztán a Gericom, Sony és F&S, esetleg Clevo, ami fasza. Meg persze Dell, Lenovo, amik sajnos még nem voltak huzamosabb ideig a kezem között, de sok jót hallottam róluk.
-
incredulus
csendes tag
Sziasztok!
Amilo la 1703-ra szeretném a Windows7-et telepíteni..hol találok hozzá drivereket?
A saját honlapjáról még az XP-és drivereket sem tudtam letőlteni,mert azon túl.hogy kijelőltette velem,milyen gépről van szó..nem lépett..
előre is köszönöm a segítséget. -
mergesbacsi
újonc
Hello, . Nekem is van egy FS AMILO LA 1703- as laptpom. A bajok akkor kezdodtek amikor ujra felraktam a Win XP-t. Egy kis mergelodes utan nagyjabol sikerult mindent visszarakni, kiveve , hogy megszolaljon. Vagyis a laptop hangszorojabol nem jon ki hang. De erdekes modon a csatlakoztatott fulhallgato es az erre a kijovetelre bekotott minihangszorok halkan , de mukodnek. Tobbfelekeppen probalkoztam eredmeny nelkul. Esetleg egy megfelelo hangerosito program is szoba johet e? Ha valaki tudna ebben segiteni, elore is megkoszonnem.
-
csupka91
csendes tag
Hello!
Nekem volt ilyen laptopom, sz*rt se ér
, mindig szoptam a linuxxal rajta, akadozott fagyot stb. win 7-et még feltudtam rá rakni, de a hangkártya az mindig fos volt. Nincs hozzá normális driver win 7 alá. A wifi driver nem mindig működik alatta, ha nem megy a normális driverrel ami a fusi oldalán van, akkor Realtek RTL8087B drivert kell felrakni, azzal menni fog.
Üdvözlettel:
Egy volt FS Amilo LA1703 tulajdonos, akinek tönkrement ez a szar laptopja -
Spett
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerős megkért, hogy tegyek fel Win7-et erre a típusú laptopra. De sehogy sem akar összejönni. Vagyis már feltelepült, de nem akar működni.
A telepítés is csak úgy ment, hogy csak akkumulátorról és folyton mozgatnom kellett az egeret, különben megállt. Nagy nehezen - 7-ik nekifutásra - felment, de szinte semmire nem reagál. Pl.: jobb egérgomb, leállítás, új hardver.
Megnéztem a hivatalos honlapot, és ott azt írják, hogy nincs támogatás rá.
Ja és az Ubuntu 10.04 live módba megy, de telepíteni azt sem tudom.Valami gond lehet a géppel, vagy csak rossz napom van?
-
creation
senior tag
-
incredulus
csendes tag
válasz
incredulus #103 üzenetére
Megoldódott..valóban jó megoldás az fn+f2 billentyű...
-
incredulus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Windows 7-et telepítettem Amilo la 1703-ra..nem volt túl sikeres..a fele driver nem működött!
Xp fel..most már csak internet kapcsolatot az istennek sem talál a vezeték nélküli kütyű!
néha jelzi,hogy van,de nem csatlakozik,kiírja,hogy nem található...
tud valaki valami használható ötletet adni?
Köszönöm..TéZé -
Harag
újonc
Elfelejtettem írni...
Szerintetek ez mi? Sehol máshol nem találtam adatot erről, csak ugyanennek a Vistás/xp-s megfelelőjéhez, mit gondoltok igaz?
http://www.user-guides.co.uk/cddownload/Fujitsu/FujitsuSiemens/Fujitsu-Siemens-Amilo-La-1703-Windows-7-Driver-Recovery-CD-317672.html -
Harag
újonc
Sziasztok!
Kb. 1.5 éve használok, Fujitsu Siemens Amilo La 1703-mas laptpot.
Az enyémben 2 GB memória van, szal nemrég úgy döntöttem, hogy felteszem a Windows 7-et rá. A driverekkel az elején volt egy kis probléme, de a honlapról, letöltöttem a Vistásokat, és ezen problémák megoldódni látszódtak. Egy darabig...
Egy idő után, a képernyő számomra rejtélyes időközönként, fogta magát, és elsötétült, úgy, hogy csak egy reset segített a gépen. Ezt azóta is eljátsza velem néha. Gyaniítom, hogy driverprobléma, lehet, de nem értem miért, hisz a Vistás driverek, elvileg működenk 7 alatt nem? Plusz, nem értem, hogy a HD Audio Deck, ami a hangkártya driverrel települt, miért írja magáról, hogy az Xp-vel kompatibilis, ha éna Vistás driverek közül töltöttem le, és hiába próbálom újratenni a videokártya drivert (Chrome 9) nem történik a világon semmi.A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezen segíteni, vagy hagyjam az egészet a fenébe és tegyem fel rá megint az xp-t, ami kiválóan múködött rajta.(ezt az elsötétülős, affért leszámítva a 7 is kiválóan működik)
Hálás vagyok minden segítségért köszönöm
-
roly7
tag
üdv ismerősnek ilyen csoda masinája van ez a 1703-mas és megkért h segítsek de nem tudtam semmi okosat mondani neki gondoltam nektek van valami ötletetek a probléma a következő az xp-t nem nagyon szeresse a gép ezrét feltetet egy vistát ami viszont cseppet eszi ugyebár az erőforrásokat és most egy win 7 van fenn és a nincs hang nem ír ki a hangkaraira semmi problémát és teljesen olyan mintha lenne hang csak épp nem szól fülessel is megpróbálta de úgy se szól és egy csomó drivert megpróbált már de egyikkel se jó a gyári se mi lehet a gond?
-
shane-m-
újonc
válasz
diamant21 #45 üzenetére
üdv
addig oké hogy fn-f2 és világít
de az istennek se találok wlan drivert!!
én vagyok a béna az biztosde nekem akkor se megy.
ugyan ugy amilo la 1703-am van de sehol nem találok hozzá wlan drivert. a kis led világít hogy bevan kapcsolva a wi-fi de a hálózati kapcsolatoknál csak a Helyi Kapcsolat van.
valaki tudna segíteni? -
markossy
újonc
Sziasztok!
fujitsu siemens amilo pa 1538 notebookhozalaplapot tud vki olcsón, mert megadta magát!
Esteleg vmi támpont,h. merre induljak el?
Előre is köszi
-
csupka91
csendes tag
Lehet hogy megy rajta az Ubuntu 9.04, lehet hogy eléggé jól fut rajta a Windows Se7en, de jövőre mégis lefogom cserélni ezt a szutykot és biztos hogy soha de SOHA nem fogok Fujitsu-Siemens -t venni
-
Cicelle
csendes tag
válasz
diamant21 #45 üzenetére
Sziasztok!
Hát leizzadtam, de az Amilo La 1703-ra a Wlan telepítése úgy néz ki, ahogy diamant mondta, csak kicsit pontosítok.
Az alappara az, hogy hiába töltjük le a drivert (az Odyssey is a driver előzetes installálásához köti az ő beüzemelését, azaz maga nem telepÍt!), szóval mikor megvan a driver, az fn+f2-vel bekapcsoljuk a wifi kártyát, és azután telepítjük. Magam így tettem: miután bekapcsolatm a kártyát, a vezérlőpult, hardver hozzáadása, ott talál a listában a kérdőjeles USB-eszközt, ehhez mi állítjuk be a letöltött (és kicsomagolt) WLAN mappát. Nem kérjük, hogy a Windows próbálkozzon vele, és nem rakunk be telepítő CD-t.Kolumbusz tojása.
Üdv, Iván
-
nyufy
csendes tag
tudod mit, a FS pobalkozhat egy darabig, ha ki tud rugatni (amit azert ketlek), nem is akarok azon a munkahelyen dolgozni...
=============
Hogy ne legyen annyira OFF:
es megy rajta a Seven!
ugyan a hangja igencsak eroszakolva lett, kicsit romlott is, de a gyari "7-t zenelo" minosegu csipogon fel sem tunik a kulonbseg, a sebesege meg boven jo...
film: nem tudom mi a hiba Nalatok, nalam meg a 1280x720-s h264 is akadas nelkul megy,
meg az Areo is, de azt nem sokaig birta a fapados XP-hez szokott izlesem ;) -
Jégkokó
veterán
Miért mondotok rosszat a fujitsu siemensről?Ő gyártja a legjobb gépeket, de ha véletlenül rosszat mersz a csodálatos notijukról irni és esetleg olyan helyen dolgozol ahol forgalmazzák ezeket, még előfordulhat az is hogy ezért csak ugy kirugnak, mert a fuji olyan kedves hogy nem lehet rossz véleménnyel róla az ember mert lenyomozzák hol dolgozok és ellehetetlenítenek
-
Mijo
tag
Végre végre!
Ubuntu 9.04 végre helyesen ismeri fel a képernyőfelbontást, és más dolgokkal sincs különösebb gond. Úgyhogy jelentem használható Ubuntuval a gép!
Amivel eddig találkoztam: VGA driver fapados, 3D fícsörök totálisan hiányoznak (nem tudom Vistán Aeroval mi lenne)... Egyébként WiFi, LAN, Fn gombok mennek.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek elege van a drivervadászatból!
Üdv: Mijo -
hundani
újonc
Letöltöttem a wlan drivert a fujitsu honlapjáról, de nem tudom telepíteni, mert nincs setup meg semmi, csak egy pár fájl van meg egy . sis kiterjesztésű fájl. Hogyan kell telepíteni? Aki tudott wlan-t csinálni az pls segítsen, fn+f2 bekapcsolva, meg olvastam az odyssey ről, azt hogy kell használni? vagy kell e ? A válaszokat előre is köszi
-
nyufy
csendes tag
Rövid szösszenet írok a saját La1703-s ról:
Nekem egy VIA-s cucc jutott…
Amit 2-3 hét használat után tapasztaltam, a F-S támogatása 1db zero ebben a szegmensben.
Én XP SP3-t használok, az általam írtakat ott tapasztaltam, nem próbáltam, de szerintem a Vista nem igazán élmény még ezen…
Driverek összevadászására javasolt:
F-S driver oldala:
[link]
Kivéve:
AMD Turion X2 TL52 (1,6); javasolom az AMD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP-t [link]
Melegszik, mint dög, de legalább ad is teljesítményt, nem úgy, mint a hasonló árban mozgó cerkák.
Lehet még próbálkozni a RightMark CPU Clock Utility-l, ha valaki kipróbálta érdekelne a tapasztalata.
VIA K8N890A; szintén van jobb, mint amit a FS felrakott: VIA Hyperion Pro Driver Package 5.22A [link]
VIA VN896, Chrome9 HC; na ezt aztán kötelező cserélni, mert amit a gyártói honlapon lelünk, az …
K8M890CE/K8N890CE Display Driver [link]
Amúgy ez még evvel a driverrel is a cucc egyik gyenge pontja a vidkari, majd pár év múlva (jó esetben) lesz hozzá normálisan megírt driver.
Hang: ugye ez is a nagyon szeretett MS féle „HighDefinitionAudio”-ra épül (lehet még olcsóbbat?), ezért kell neki a KB888111-s frissítés (SP1 és SP2 alatt másik) ha integráltad a telepítődbe az SP3-t akkor megszívtad!
Hangszóró, volt már róla szó, szar nem kicsit, de legalább mono.
WLAN igen ezt is sikerült a „költséghatékonyság” jegyében USB-re kötni, ezért van (talán) csak két külső USB rajta, lassan talál netet, de utána stabil es elfogadható sebességű.
Aksi az enyém a nagyobbik: 2200 mAh 5 cellás, mondjuk egetverő különbség nem nagyon lehet, mert a „kisebbik” 4 cellás is 2000 mAh-s, de ne várjunk semelyiktől sem sokat.
LAN igen, már írták, hogy LASSU, nem kell meglepődni a VIA lan vezérlője ennyit tud, ne keresd a gondot, fogadd el.
Olyat, hogy a touchpad kikapcsolása, rendszer szoftver, ami grafikusan visszajelez, esetleg a dolgok finomhangolása benne ebbe az árszegmensben ne is keress.
Mielőtt elfelejteném Vista SP1 előtt bios up kell! [link]
Hogy ezek után mégis miért vettem meg?
Jah kérem, az ár/érték viszonyszámok azok jók voltak, és az én személyes tapasztalataim a F-S laptopokról kimondottan kedvezők megbízhatóság szempontjából.
És szeretem! -
Mijo
tag
Szia!
Ez a program mit mond, milyen chip van a gépedben?
http://www.hwinfo.com/
Nekem VIA VT8237A/8251 van a gépemben, és mint fentebb írtam, nem CD-ről szedtem a drivert. Ha neked is ilyen van, valahova feltöltöm a cuccot.
Nagy-I
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám, nem tudom telepíteni a hangkártya drivert... mi lehet a probléma? Már próbáltam mindent de semmi se jó neki, már kezdek ideges lenni..
Azt írja ki h HIBA: We can't find HD audio device. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a hiba oka, pedig hivatalos weblapról töltöttem le a drivert. Ja az oprendszer az XP!!!!Üdv!
-
Mijo
tag
Sziasztok!
Első körben szeretném felhívni minden kedves La1703 tulajdonos figyelmét arra a tényre, hogy a kedves gyártó volt szíves több konfigot ezen a néven forgalomba hozni. Van amelyikben SiS chipek vannak, nekem éppen Via jutott. Szóval a helyzet nem olyan egyszerű, hogy felteszem az X drivert, és már megy is.
Az aksi nekem 1:00 - 1:45 között bírja, éppen hogyan terhelem. Elég gáz, hogy egy filmet nem bír ki...
Továbbá számomra van pár "apró" tervezési hibája:
- a hang ki-bemenet elöl, középen van, így ha az ölembe veszem, és a hasamnak akarom támasztani, nem használhatom a fülest, csak a beépített egy darab ricsajkeltőt.
- a tápdugó a szellőzőnyílás mellett van, így a kábelt folyamatosan éri a hő, ha arra néz. A tápcsain van egy kiszélesedés (nem jut eszembe a pontos neve), ami pont olyan hossznál van, hogy ütközik a LAN kábellel. Erre miért nekem, usernek kell figyelnem?
- a 2 db USB csati a jobb oldalon elöl van, így ha egeret dugok rá, a kábel akadályozza a szabad mozgást.
- számomra zavarók a ledek, pont a pofámba világítanak.
- a kijelző remek tükör, erre feltétlenül jó...Ezen pár dolgot leszámítva végül is nem rossz gép, erős, gyors stb. Miután sikerült összevadásznom a megfelelő drivereket, mert CD-t ilyennel nem adtak hozzá, az XP is működött. Vistával nem próbáltam.
Ubuntut már tettem fel, az elhalt. Most WUbi van, ez megy tutin, egyedül a LAN-t nem konfigolja be a network manager (ifconfig látja az eth0-t). Viszont a Wifi miatt állandóan szól, hogy kapcsolódni akar.
Melegedni melegszik, de ez így télen nem is olyan rossz. Sajnos nem egyenletes az eloszlás, így a bal oldal forróbb, a jobb hidegebb. Terhelés után néha már zavaró a különbség. A alja szokott még durva lenni, de egyébkét is rajztáblával használom, pont elfér rajta.
További kérdésekre is szívesen válaszolok!
ForRedGlory
félisten
Tudott már valaki feltenni erre a laptopra windows 7-et?
Nekem az istennek sem megy, megáll a telepítés végén. Vista felmegy rá, de az ugye ezen a gépen hulla lassú.
Ha valakinek már sikerült, akkor segítsen már plíííz -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Amilo La 1703hoz kellene nekem Wlan driver Vista alá.
Holnap megyek bekonfigolni egy ilyet, x2-es proci van benne, meg egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőjében, gondolom ez lehet a wifi, mert a hálózati eszközöknél nem jelzi.
A FuSi honlapján viszont ilyen usb-s hülyeségeket találok wlan driverként... -
PreFerrari
újonc
Üdv!
Tegnap cirka 4 órát szivtam eme csodálatos teremtménnyel.
elősször a wlan nem ismerte megoldottam drivert telepitettem és meg is lett.
routerben minden szerintem megfelelő beállitással rendelkezik.
De a nem talál semmi hálozatot. Amit olvastam ismeretlen usb eszköz nálam is szerepel.
Odessey telepitve és az sem talalál halozatot.
Pedig adtam ip cimet is a notinak de nem jutok vele előre.
Kérhetek segítséget? megköszönném. -
Ferás
újonc
Üdv.
A WLAN-os problémára találtam megoldást(xp): -
Sparda
újonc
hali nekem olyan gondom lenne hogy vettem egy fujitsut és olyant csinál hogy villog a képernyője alacsony és normál fényerő közt
és valamikor már kiis kapcsol a monitor magától
nemtom milehet a gond mert ha leformázom akor utána jóidejig nem csinálja ezt .
virus nincs rajt az tuti de gari már nincs rá szóval aki tud segíteni pls irjon: hollow@mailbox.hu ra
előre is thx -
olds
újonc
És a drivert, hogy kell felrakni?
Küzdök vele, de nem akarja az igazat
Kezdem elhinni h lamer 1 bites vagyok
-
csupka91
csendes tag
köszi Gergello
az én memtestem szerint is hibátlan de mégis döglöttek meg a programok és újratelepítettem a windowsot meg több windowsot is kipróbáltam de úgyis.., de én mondjuk azért vettem ezt a laptopot hogy a gépíróvilágbajnokságon meg egyéb helyeken versenyezzek vele aztán hogyha a word versenyközbe bedöglik akkor én ott szétszedek mindent és mindenkit -
csupka91
csendes tag
mindegy... vissza vittem gariba remélem hogy jól kapom vissza, mert ha nem akkor megyek a fogyasztóvédelemhez
-
Gergello
addikt
Vista alatt nem azért akadnak a filmek, mert a vga kevés, hanem mert oda az egész cakk um pakk kevés. Lehet kifogtál egy mem hibás darabot, azt a legegyszerűbb cserélni. Hátlapon 2 csavar, ki-be.
Ez egy lowlowlowlowlowlow end cucc, nem kell csodát várni. Fut az xp, meg az alap programok. Én a V3515-ömön még NFS-ezni is tudtam.
-
csupka91
csendes tag
Tegnap vittem vissza az EURONICS-ba ezt a laptopot.
Voltak programok amik úgy döglöttek meg hogy memóriacímkére hivatkoztak, mondom hátha xp sp3-al van a gond, felraktam a vistát aztán ugyanezek a problémák előfordultak, mondom felrakom a linuxot, de a linux is az elején kiírta hogy PCI failed to memory resource vagy valami ilyesmi. Mondom király... rohadtul megbántam hogy ez a laptop lett megvéve :\ -
egy-guru
újonc
Röviden...akksi ,mint a harmat,wifi bizonytalan.teljesen zsir új..xp prof..telepités...elöször kékhalál...másodszor valahogy sikerült..hiányzó driverek:vga,modem,wifi ...potlás a fujitsu-siemens.comról...wifi halott..leszedett driver xar,semmi sincs....proba a realtek 8187b driverrel.....pár perc kapcsolat,megint megint vége..restart,eszközkezelö,letiltás,,,engedélyezés (és persze Fn+F2),mert minden restart után kikapcsol...eddig ennyi+a méreg fél napig..és megint xar az egész .....
új próba:vista ultimate 64 bit...driverek a honlapon...vga használhatatlan,csak a vista-é valamirevaló,ismeretlen eszköz(késöbb kiderül ms frissitésböl 56k modem..hüha...)wifi halott..megint...pedig a vista szerint tőkéletes a driver a 8187b-s...ennyi egész nap szivtam,mint a torkos borz...olyan mint egy csillogó alma,aminek rohad a közepe...2 pont a külcsin miatt semmi több...megprobálom az itteni megoldásokat..
AKI jot akar szivni,válassza ezt!!!nekem medion van,egy éves múlt,1giga ram,1.7ghz proci,120giga hdd...kezes,hálás ,stabil masina,nem volt vele gondom,csak az öcsikém nyúlt bele a 1703-assal a darázsfészekbe,én meg szivok vele...
ez sajnos a valóság... -
csupka91
csendes tag
Múlthét pénteken vettünk ilyen laptopot
Véleményem:
- A videókártya egy nagy rakás szar
Hogy miért?
- Vista alatt nem tudok filmet nézni mert akadozik a kép mint az állat
- Nem tudok rá linuxot felrakni se az ubuntut se a debiant se semmit ugyanis szar a kép
- Az aksija egy nagy rakás szar
- Procija jó
- Winyó jó
- Memória nálam elkezdett szórakozni az xp sp3-ba pár program leállt már amiatt hogy valamelyik memória címkére hivatkozott és leállt a program
- Wifi (xp alatt sokat szórakoztam vele, aztán találtam egy tökéletes drivert)10 pontból egy 5-öt adnék rá
-
bpr27
újonc
Sziasztok
Én is most vettem egy 1703 gépet Vista Home van rajta de le szeretném cserélni egy XP-re csak az a baj, hogy a telepítés közepén kékhalállal elszáll valami „Pci.sys” miatt.
Már annyit kiderítettem, hogy az XP-s lemezem a rossz, mivel a notebook-ban SATA merevlemezek vannak és azt a telepítőlemezem nem ismeri, ezért az”nLite” segítségével bele szeretné integrálni a merevlemez driver-ét az xp-be.
A kérdésem az lenne, hogy honnan lehet letölteni olyan merevlemez drivert amit az xp-be tudnék integrálni.
Köszi a segítséget. -
Pisztillus
senior tag
Szia!
Nem lesz könnyű dolgod... Nálam egyedül a Mandriva 2008 Spring alatt ment rendesen minden (a wifi ndiswrapper-rel), de ez a linux nem tudta lekapcsolni a gépet. A többi általam próbált disztró (SuSE 10.3 és 11beta, UHU 2.1, Fedora 8 és 9preview, SimplyMepis) alatt valami nem ment rendesen, volt ahol a hang sem, ill a wifi egyiknél sem. Túl sok időt nem szántam rá, így nem tettem rá lan-ra, hogy kerítsek hozzá ndiswrappert.
Illetve még a PCLinuxOS 2007 vitte rendesen wifistől (ugyancsak ndiswrapper), de itt meg a képernyő felbontásával nem jutottam dűlőre. Így most XP Home-val megy...
u.i.: Ahol használtam az ndiswrappert, ott az rajta volt a telepítőlemezen.
Az Ubuntu teszt még hátra van, de az előzetesek alapján ehhez a művelethez külső monitor is kell. mert a sajátján valami nagyon elbaltázott felbontást állít be, és így nem látom a menüt (Kubuntu).
-
Xmodule
őstag
PLZ PLZ PLZ ha valaki használ valamilyen linuxot vagy akarmi mas UNIX alapu OS -t es megy a net,hang,kep akkor plz irja le hogy mit hasznal! mert en mar lassan fel eve keresek
-
Gergello
addikt
Nem éppen témához tartozik, csak észrevettem a topikot és az írásomat. Egy ideje egy FS V3515-öt használok, hétvégén csinálok egy átfogóbb tesztet ha van rá igény.
-
Xmodule
őstag
válasz
predicator #67 üzenetére
szia.
az alábbi problémád szerintem nem konkrétan a laptop miatt van.inkább valamilyen konfigurációs probléma lehet szerintem a háttérben. hiszen amint azt írtad is chelloval tökéletesen megy.
az lenne a kérdésem, hogy melyik szolgáltatónál van ez a csatlakozási problémád. a másik kérdésem még az lenne hogy közvetlenűl a modemből megy ez UTP kábel a laptopba, vagy van esetleg köztük egy router is?
üdv. -
predicator
újonc
sziasztok,
a kovetkezoben kernem a segitsegeteket: a fenti laptopra winxp prof. sp2-t telepitettem fel, a szukseges driverekkel. eszkozkezelo szerint minden driver telepitve van es rendben van.
amikor radugom a halokartyara az adsl modemet akkor kb. 5 percig probal csatlakozni a halokartya, majd kiirja, hogy "nincs vagy korlatozott kapcsolat".a net ettol latszolag mukodik, de minden egyes uj oldalnal ujra meg kell adni a felhasznalonev, jelszo parost.
upc, chellora radugtam, ott kb fel pec alatt felcsattant a halora a laptop gond nelkul.
van esetleg vmi otletetek?
koszi,pre
-
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a saját kijelzőén kívül a monitor azaz a D-Sub csatiján hajlandó -e meghajtani egy másodlagos monitort. Filmnézésre nagyon kéne!
Addig nem merem elhozni sem a boltból.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
törölt tag
Sziasztok!
Én ma vettem a barátnőmnek egy ilyen 1703-as notit.
(Az előzőt szétszedtem, és végleg működésképtelen lett)Szóval nekünk AMD Turion 64 X2-es proci ketyeg benn, 1GB memóriával és 160GB-os vinyó val.
Driver CD vagy oprendszer nem volt hozzá, így XP-t toltam fel rá. (32bitest)
A drivereket leszedtem a gyártó oldaláról, de a WIFI belövése egy kicsit több mint 1,5 órát vett igénybe.
Próbáltam az általatok írt progit, a vista drivert, a simát is, végül elértem, hogy már két WLAN eszöz is volt. (ekkor olyan 20mp-re látta az elérhető hálózatokat, aztán többet semmi)Próbáltam az Fn+F2-őt is, mire semmi.
Aztán egy restart+ XP driver reinstall+ Fn+F2 meghozta a kívánt hatást.
Nem hittem, hogy ekkorát lehet szopni ezzel a gépel, de igazatok volt.
Mindenesetre tetszik, hogy csöndes, és viszonylag nem is forró üzem közben.
Egyébként egy 99e Ft-os Toshiba is benne volt még a kalapban, de abba csak cerka proci volt illetve mind a memória mind pedig a vinyó kissebb volt. (Ja, és csak Debrecenben meg Békéscsabán volt 1-1 db belőle...)
Szóval ez lett, de remélem, hogy nem csalódunk benne.
Illetve még azt kérdezném, hogy a két magos proci miatt érdemes lenne 64 bites oprendszert rátolni???
Ha igen, akkor XP 64-et, vagy Vista 64-et javasoltok???
(Internetre, szövegszerkesztésre és időnként filmezésre lesz használva napi több mint 6-8 órán át.) -
KrAt
veterán
válasz
dancefront #57 üzenetére
Értelmes hsz volt, gratula
-
dancefront
csendes tag
??????????,
-
KrAt
veterán
Ilyet kapott edzőm tőlem, csak abban 1 giga memória, és 2 gigahertz-es volt, 120as vinya. Kurvajó kis gép
-
dannnzzz
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Vettem egy Fujitsu Siemens LA 1703-at és teljesen rendben feltelepítettem. A videó driver rendben működik, és láttam, hogy egy másodlagos monitor is megjelenik a megjelenítés opcióban. Vagyis képes lenne arra, hogy feltegyem egy CRT monitorra VGA kábellel? Illetve nekem az lenne igazán jó, ha TV-re vagy projektorra is ki tudnám tenni. Vaterán találtam is egy VGA /S-video/RCA átalakítót. Azonban a srác aki árulja azt írja:
Csak olyannal működik ami gyárilag támogtja a TV kimenetet VGA porton.
Namost ez támogatja? Megérné nekem ez az átalakító, de feleslegesen nem szeretnék pénzt kidobni rá. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
dannnzzz
-
Jégbor
tag
válasz
tommygunn #52 üzenetére
Én is a minap vettem egy ilyen notit (ajándékba lesz, csak netezésre-letöltögetésre) és egyből sikerült minden, még a WIFI is.
Azt a 130kb-os fájt csomagold ki valahova, bemész az eszközkezelőbe, kiválasztod az ismeretlen USB cuccot és az illesztőprogram telepítésekor megmutatod neki a mappát, ahova ki lettek csaomagolva a fájlok. Az exe-re rákkatintva nem megy a dolog.
Viszont nekem is van egy apró gondom vele. Itthon a WIFI hálózat 802.11b-re van belőve, mert az AP csak így működik. Így viszont a noti nem tud csatlakozni, de látja a routert. Amikor átrakom a routert "g" módra, azonnal csatlakozik.
Találkozott már valaki ezzel a problémával? -
tommygunn
újonc
Sziasztok!
Nekem is sikerült egy hete szert tennem egy ilyen portékára, és mint több előttem szólonak, nekem is a wlan beállításokkal van gondom. A fujitsu-siemens.com oldalról sikerült leszedni a megfelelő xp drivereket a hanghoz, videókártyához, mondemhez, és mind működik is. (aki esetleg nem találná az felül a support linkre kattintva kiválaszthatja gépének tipusát, és ott megtalál mindent). Találtam egy 130 kb-os wlan-hoz tartozó zip fájlt is, de kicsomagoláskor az exe-re kattintva nekem azt írja ki, hogy "Usage: Unwlsdrv.exe<Removed HardwareID>" Letöltöttem diamant21 kolléga által javasolt odyseis nevű programot is, abban alul az "add adapter" gombra kattintva nem is lát wireless adaptert! Ugyanitt az all adapters-re kattintva látja a Bluetooth PAN network adaptert, és a VIA rhine fast enthernet adapter-t.
Kérdésem lenne egy erre látogató okosabb guruhoz, hogy szerinte mi lenne a teendő, hogy sikerüljön életet lehelni a wifibe..kösz előre is
-
törölt tag
Röviden tömören:
1., Paramétereit tekintve jó kis gép, de csak akkor érdemes FSC-t venni, ha kifejezetten szopni akarsz. Lifebook alatt nulla a minőség, és ezen semmilyen mellébeszélés nem változtat. Természetes, valószínűleg semmi gond nem lesz a géppel, de a többi gyártónál nagyobb valószínűséggel romlik el a gép, és akkor a garanciális partnerek minősíthetetlen hozzáállásával is megismerkedhetsz.
2., Személyes véleményem, hogy egy gép 512MB rammal, amiből még 64-et lecsíp a VGA gyakorlatilag használhatatlan, egy xpsp2 megfojtja. 1G kellene bele.
Én Acert vennék ebben az árkategóriában. Ha kicsit több pénzed van, akkor Asus, ha nagyon, akkor Dell, IBM.
-
Xmodule
őstag
Valaki használ valamilyen linux -ot ezen a fajta laptopon?Fontos lenne. Köszi. Olyan rendszerre gondolok ahol rendesen van hang meg felbontás is oké, stb.
-
lada2103
újonc
Sziasztok!
Valaki probálkozott már kártyát tenni bele?
Egyébként hogy jön ki az a műanyag fedél,hogy egyben maradjon?Üdv:NagyS
-
Xmodule
őstag
hello.azért mert amit leszedsz drivert hozzá annak nincs külön telepítője.én személy szerinte úgy csináltam hogy vezérlőpult->új hardver hozzáadása és ott kell rákeresni a SiS163u.inf vagy sys már nem tudom de megjelentiti amelyik oda való.aztán befejez.
amugy ezt az FN+F2 kombinációt én már akkor használtam mikor megvettem. De nekem most igy sem akar menni!Nem tudom miért.
-
potyok
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok és szóba jött ez a típus is! (Fujitsu Siemens Amilo La1703)
Jelenleg: br. 88000Ft-ért kapható. (az ára teszik, de mást nem nagyon tudok róla)
Pl: Windows xp-t könnyen rá lehet-e telepíteni, mennyi ideig bírja az akkuja, mennyire megbízható, milyen a szervízháttere stb.(arra kérek mindenkit, ha lehet elfogulatlanul írjon erről a notebookról, szóba jöhetnek még acer és asus modellek is max. 115000Ft-ig.)
Várom mihamarabbi válaszaitokat!
Minden segítséget előre is köszönök!Üdv:
potyok -
diamant21
csendes tag
Hát emberek!
Nem tudom kinek hogy sikerült korábban összehozni a wlan hálózatot, de sokkal egyszerübb az egéssz mint arra bárki is gondolna.Valójában nem kell hozzá Odyssey.
Nekem korábban sikerült hosszas kinszenvedés után felélesztenem a wlant, de most elárulok egy kézen fekvő rém egyszerű megoldást.miután felrakom a wlan drivert, egyszerűen megnyomom az Fn+F2 billentyű kombinációt, és lőn világosság. Remélem most már mindenkinek menni fog, itt volt végig az orrunk elött ,csak ki nem bökte a szemünket. Én már azon se csodálkoznék, ha tényleg lenne rajta bluetooth meg kártyaolvasó. Üdv, egy lelkes kinszenvedő
-
fsc
tag
Lefordítom magyarra, amit írtál:
1. a szerviz jól működött, kicseréltek mindent ami nem volt jó.
2. az aksi 2 évig bírta .Gyorsan hozzáteszem, ez nem jellemző az ún olcsó kategóriában, márpedig 3 éve a bttó 200000,- Ft az volt
3. egy frissen lejárt garanciánál érdemes méltányosságot kérni, ha a szerviz nem is, de a FSC központ általában segít.
4.barátnő: a sztori annyiban sántít, hogy a garanciaidő alatt érthetetlen egy vagyont ráköltetni a gépre, hacsak nem alkot valaki olysmit a gépével, amit nem kéne.Még valami: a fusi 2 éve piacvezető magyar laptoppiacon. Ezt persze rá lehet fogni az árakra, de nem ez a titok, a Dacia se piacvezető a magyar autópiacon. Évi 60-70000 notesz eladásakor sajnos a nagy számok törvénye alapján becsúszik hibás termék is.
2 fontos tényt kell mérlegelni:
1. a notebookat NEM a brandek gyárták, hanem olyan cégek, mint a Quanta, Wistron, ECS, stb. Ún. OEM gyártók, és ezek mindenkinek gyártanak. Ha pl. egyszer megnézel jobban egy FSC és egy Toshiba olcsó laptopot, rájössz, hogy pár gomb, a tapipad, stb. feltünően hasonló helyen van, hasonló a tapintása, stb.
2. 2 szempont van a notebookok megvásárlásakor, az ár érték arány és a szervizháttér.A Fusi sikere rendesen kiverte a biztosítékot pár olyan cégnél, akik ebben nem voltak üzleti partnerként eléggé benne, ill. egy olyan cégnél ill.partnereinél dolgoznak, akiknek kevesebb babér termett. Megfontolt anyagi érdekből jópár hozzászóló ilyen fórumokon egyszerű ügyfélként bemutatkozva fikázza a céget ill a termékeit.
Ez akkor a legnyilvánvalóbb, mikor a vélemény túlságosan egyoldalú. Szerencsére a vevők és a fórumok olvasói is felnőtt emberek, akik a helyükön kezelik a dolgokat.Amúgy kérlek, keress meg magánban és megjavíttatom a barátnőd notebookját, ha valóban gyári hibák miatt nem működik!
-
Xmodule
őstag
válasz
mrmackayokay #33 üzenetére
hello.mi is ennek a wlan programnak a pontos neve(odyseis)?mert nem találom.3man 3 féle képpen írtátok le
nekem eddig ment a wlan gond nélkül azonban most valamiért sehol sem talál kapcsolati pontot.p990i meg talál
köszi előre is.nektek aksi mennyit bír?
meg esetleg ha tudtok adni valami cimet ahonnan le tudom tölteni ez a programot.de ha nincs cim az sem gond.google jó barátom -
Belba
őstag
Kösz...
Nem akartalak lelombozni szept.11-én, amikor frissen-boldogan áradoztál, de azt sem hittem, hogy csak 1,5 hónapig tart a lelkesedés. (Nekem legalább 1 évig simán minden ment rajta.)
Szerintem gyorsan ad el valakinek (lehetőleg idegennek, akivel nem találkozol többet!) most még garanciával könnyebb megszabadulni tőle és vegyél egy normális notebookot.
(Vatera?... TeszVesz?...) -
Belba
őstag
"... Aki nem akarja magat szivatni, ne vegyen Fusi laptopot, en mig elado/szervizeskent dolgoztam, szivtunk egy parral, eleg szep nagyokat..."
Én nem szervízes vagyok, hanem egy mezei "felhasználó", de teljesen ugyanazt tapasztaltam, amit te is leírtál...
Az első Fujitsu notebookot éppen 3 éve vettük karácsonykor.
Akkor kb. 200ezer volt az ára.
Nem is volt vele különösebb baj 11 hónap 28 napig, akkor befuccsolt és még istenadta szerencsénkre garanciálisan kicserélték az alaplapját.
Újabb 1 évig döcögött (ekkor már több baj is előjött, kiestek a billentyűk, akkuja tropára ment, stb.), megint alaplapcsere...Mivel a munkámhoz nagyon kell a MEGBÍZHATÓ számítógép, nekiálltunk újat keresni, megint egy Fujitsu mellett döntöttünk (ár/érték), pedig tanulhattam volna már az előzőekből, de 1,5 éve még nem volt ilyen széles notebook választék, mint most.
Megvettünk tehát egy másik Fujitsu notebookot (Amilo Pro V2045 02; 300ezer Ft/2006.febr.)
Mondanom sem kell : 1 évig bírta a nyomorult!!!
Ekkor alaplapcserét állapítottak meg a márkaszervízben (garancia éppen lejárt, alaplapcsere = 80ezer Ft).NEM javíttattam meg, inkább vettem egy normális asztali gépet.
Barátnőm 2006.márciusban vette a saját Fujitsu notebookját, ami azóta számtalanszor beszart, már egy vagyont ráköltött, többet volt szervízben, mint használatban, végül múlt héten ő is inkább egy asztali gépet vett magának...
Nem hiszek ennyi véletlenben!
Én is csak azt javaslom azoknak, akik notebookot akarnak venni : messze kerülje el mindenki a Fujitsu Siemens notebookokat. Ma már nagy választék van Acer, Dell márkákból, ezek százszor jobbak!
Kb. 12 éve vettünk egy "noname" notebookot, ami még mindig használható (akkuja kivételével, de hálózatról megy) csak sajnos a processzora/memóriája/merevlemeze túl kicsi a mai igényekhez.
A Fujitsu feltalálta a "eldobható notebookot" (1 év után eldobandó!), csak az árát is ehhez kellene igazítani...
-
doczip
újonc
-
gotenssj4
újonc
Szevasztok!
A tesóm nemrég vett egy Fusitsu-Siemens Amilo Li 1705 típusú laptopot, a boltban azt mondták, hogy a fujitsusiemens.com-ról le lehet tölteni a drivereket a VIA Chrome9-es videokártyához, meg az öszes többi drivert. Szégyen, nem szégyen én nem találtam meg. Valaki írja le, hogy hogy tudnám őket letölteni, előre is köszönöm.
Szevasztok. -
mrmackayokay
csendes tag
válasz
mrmackayokay #36 üzenetére
megoldódott, végülis annyi volt "csak", hogy az "end ip address" kisebb volt, mint amit a wifi vitt magának. ezt megnöveltem, hálózat működött...
-
mrmackayokay
csendes tag
annyival sikerült előbbre jutni, hogy az eszközkezelő talált magának egy nem használt usb eszközt, és telepített hozzá drivert, és nagy hirtelen 2 wireless kártya figyelt... és az "új" esetében már látszódott is a vezetéknélküli hálózat, csak csatlakozni nem sikerült.
hátha valaki idáig eljutva sikeresebb lesz...
üdv -
mrmackayokay
csendes tag
egy a csónak...
-
doczip
újonc
Please help! Kérlek segítsetek! La 1703 wlan. Telepítettem a gyártó honlapjáról a sis163u drivert, valamint felraktam az odyseey-t mégsem tudok kapcsolatot teremteni a routerrel. Nem látja a hálózatot. A Win vezeték nélüli hálózat konfigurálása le van tiltva. Ha valakinek van valami ötlete kérem segítsen! A router egy Belkin 54g
-
mrmackayokay
csendes tag
üdv
szintén figyel nálunk egy amilo la1703, amit szeretnék a vezetéknélküli hálózatban látni. gyakorlatilag teljes webes keresgélésem legértékesebb információja a témában itt található, mégpedig, hogy odyssey-vel kell próbálkozni. viszont nálam úgy sem lát vezeték nélküli hálózatot. a rúter működőképes, most is amögül írogatok, de drótról, a wlan led ég, az admin felület szerint aktív.
szóval nem is igazán tudom, hogy mi a megfelelő kérdés, de valami ilyesmire gondoltam:
- mit tehetek annak érdekében, hogy az odyssey érzékelje a rúter jeleit? -
tames
tag
Sziasztok. Én is vettem egy ilyen masinériát, minden rendben van vele, de valamiért hihetetlen lassan másol a hálózat többi gépéről, illetve a net sem ugyan olyan gyors mint a többin. Ethernet driver fentvan. :/. Mi a rák lehet?
-
zuzuka
újonc
Sziasztok!Miután feltelepítettem a VGA drivert be lehet állítani a monitor kontrasztját, gammáját, fényerejét. De sehogy se tudom normálisra beállítani!hol vakít, hol nem elég éles a kép stb. Mennyire kellene beállítani hogy szép legyen a kép?Gyárilag minden 1-re van állítva!segítségeteket előre is köszönöm!
-
Amio
újonc
Sziasztok segitsetek semilyen hang drivert nem fogad el sürgös nagyon köszike
-
Xmodule
őstag
Ismét írok. Most kis idő elteltével kicsit más a véleményem a laptopról. Szóval Vistát felraktam de minek? A fujitsu oldalról leszedtem ha VGA drivert de nem tette fel, mert valami hibát észlelt...Érdekes. Lehet, hogy csak nálam van igy nem tudom. De így nem lehet kihasználni a vga teljesítményét. Ez az egyik. A másik. Linuxot eddig még egyet sem sikerült feltennem úgy, hogy az 100% osan menjen. Hol hang nem volt, hol pedig kép??
A felbontáson szinte mindig kellet állitani. Hang az sehogyan sem ment fel és körbenéztem neten eddig még nem sikerült hangot belöni senkinek ez a lapi+linux alá. Amiket probáltam: Ubuntu 7.04(kép szerkesztés után van hang nincs), Debian(kép jó hang nincs.), Fedora(feltelepitette de utánna se kép se hang), Uhu(már a HDD-t nem látta az elején), és most legutobb az Ubuntu 7.10 et próbáltam de még a rendszer sem tölt be. Bejön a telepítés képernyő rámegyek a telepítésre, gondolkozik egy kicsit majd üres kép és ennyi. Érdekes. Véleményem: A modement teljesen feleslegesnek találom benne inkább több a gond vele mint a haszon! A VGA egy rakás szxr!A hang kari szintén!
Nem hiszem, hogyha most vennék lapit akkor ezt megvenném. De mondjuk, ha a gyártó rendesen csinálna drivereket akkor nem hiszem, hogy gond lenne! De gondolom beleszxrik az egészbe mivel ez ilyen olcso kategória minek is törje magát. -
diamant21
csendes tag
kis segitség Fujitsu Siemens La 1703 Tipusu laptop Xp-s konfighoz:
Odyssey :
[odyssey.zip]Driverek:
[la1703.zip]az la1703.zip tartalma:
-odyssey nevü progi (wlanhoz)
-Hangkártya driver
-Chipset driver
-Videokártya driver
-Lan driver
-wlan driver
-Modem driverRemélem tudtam kicsit segiteni.
Sztem nagy humbuk a kártyaolvasó, legalábbis az enyémbe is egy müanyag van a helyén.
-
Xmodule
őstag
Akinek ilyen van attol kérdezem, hogy jobb oldalt a LAN csati mellet nektek van kártyaolvasó vagy nektek is csak egy műanyag elem van betéve?
-
Xmodule
őstag
Nektek az akksi meddig birja? Nekem nem túl jó! kb 1 óra..
-
AnNoNiMuS
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm vett egy ilyen notit, és az istenért sem találok hozzá való hang drivert (próbáltam a gyártó oldaláról, meg még vagy 10 másik helyről, de sehol sem volt)...Ha vkinek van esetleg, pls írjon nekem!
Köszi: annonimus
-
DzsonKonor
tag
Ja, és a bioszt is frissíteni kell v8.2-re az a legújabb.
-
DzsonKonor
tag
WLAN driver Xp alá: A gyártó angol oldaláról letöltöd a Vista wlan driverjét és láss csodát menni fog!
-
mathew
újonc
hy
nos a helyzet a következő:
vettem egy fujitsu siemens amilo la 1703 laptopot haverhoz átvittem ő rárakta a linuxot
DE én most le akarnám cserélni Xp re de hiába állítom be a biosban hogy bootoljon a cd ről mikor elindítom egyszerűen elindul a linux még csak az sem jön ki hogy nyomjak meg egy gombot vagy vmi.
le tudná írni vki hogyan tudom a linux ot letörölni ?! és átpartícionálni a vinyót ntfs re ?
előre is köszi -
csibe1
addikt
-
Xmodule
őstag
Sziasztok.
Én is vettem pár hete egy Fujitsu Siemens Amilo La1703 as notebook -ot.
Leírom az eddigi tapasztalataimat, de elötte a configot.
Display: 15.4'' BrilliantView
Hard disk: 160GB
RAM: 1024MB DDR2
WLAN,LAN,MODEM,DVD DUAL LAYER WRITER,
AMD Athlon 3500+ (1,7GHz) Dual Core X2 64bites
VGA (ez nem olyan nagy szám 64 és 128MB -os. Biosban lehet állitani hogy melyiket szeretné az ember, DE a RAM -ból veszi le a 64 et is és a 128MB -ot is.
Kb ennyi. Eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ami előszőr furcsa volt nekem, hogy a hozzá kapott 1DB! CD-n csak egy sima linux volt de driver semmi. Szóval miután feltettem rá az XP -t csak néztem, hogy most akkor mi van. Végül a gyártó honlapjáról leszedtem a szükséges drivereket és telepitettem. Minden tökéletesen megy. Bár a WIFI -t még nem tudtam kipróbálni de majd hamarosan annak is eljön az ideje
Amugy a Vista is megy rajta rendesen persze az már x64 azaz 64 bites változatban. Gyors a rendszer és minden. Bár egyetlen egy hiba talán annyi, hogy Vistában nem találtam a VGA-hoz drivert és igy csak az alapértelmezett vga van fent amit a Vista tett be. Igy is megy minden tökéletesen max annyi, hogy a vista a VGA-t csak 1.0 ra értékelte az 5 ös skálán. Érdekes az, hogy a VGA drivert a vistához a gyártó honlapjáról szedtem le és nem sikerült felrakni mert valamilyen hibát irt ki. Ezt leszámitva igazán jó kis laptop én meg vagyok vele elégedve. A kijelzője is gyönyörű szerintem.
Úgy gondolom hogy megérte. Ebben az árkategóriában ez szerintem egy igen jó gép.
Ára br.140.000Ft volt és ebben benne van 2 év gari + 1 év gari az aksira. -
diamant21
csendes tag
Üdv.Némi vigyor ült az arcomra, mikor a hozzászólásaitokat olvasgattam. Nekem ugyan ez a Laptopom vanm és gond nélkül fel tettem rá az Xp-t. A driverek se okoztak problémát, csak nature fellátogattam a gyártó honlapjára.Ugyan valóban xp home editionhoz vannak driverek, de ez miért okozna problémát.ugyan ugy müködik a professionallal. Egyedül a wlannal gyült meg a bajom, amit egy odyseis nevü programmal lehetett orvosolni.Ezt sajnos gyárilag nem mellékelik, és a beszerzése se egy 5 perces munka. kártyaolvasó valóban nincs benne, ami miatt csalódtam picit a kütyüben. A másik dolog ami negativ benyomást keltett, az a hang. ugyanis csak egy hangszóró van benne, és az is elég gyérül működik. De mindent össze vetve, igen gyors, és rendkivül halk gép. A gagyi müanyag burkolatról pedig csak annyit, hogy nézzétek meg élőben, és utána alkossatok véleményt. Alap esetben én se igen szeretem a Fujitsu-Siemenst de árkategoriában verhetetlen.
de ez az én szerény véleményem. Ha valakinek van még kérdése vele kapcsolatban, készséggel állok rendelkezésére. -
peba0706
csendes tag
Hát igen, jó lenne egy lapi, de sajnos drága (nekem). Részletre meg gáz megvenni, ez azért mégsem egy autó.
-
Tommee
aktív tag
Próbáld meg a BIOS-ban az Advanced menüben(vagy vmi hasonló) az AHCI-t Disabled-re állítani.Én is találkoztam már ilyen problémával és ez megoldotta, utána simán felment mindenféle driver nélkül az XP.
Elég gáz h egyes modelljeit ilyen alapbeállítással forgalmazza a FuSi.
Üdv:Tomi -
Gergello
addikt
Nekem nem volt ilyen problémám a teleptéssel. SP1-es Xp, holnapról levadázgattam a drivereket. Igaz fordulni kellet párszor pendriveval, kimaradt ez-az. Amit én telepítettem szintén ilyen célokra lesz használva. Venni is ilyet akartam, de lecsúsztam róla , így egy V3515 lett belőle.
-
Biaggio
őstag
Egy ismerős nemrég egy hasonló laptoppal állított be, mondván, hogy neki Windows kéne rá. Magyaráztak neki valamit a telepítőbe való intergrálásról, meg hogy nem megy rá fel az oprendszer, de szegény nem igazán ért hozzá és csak Office szinten akarja használni a gépet. Mellékelve szintén egy Linux live cd volt... életemben nem telepítettem még Linuxot, ezt kihagytam.
Miután fél nap alatt sem sikerült telepítőlemezt fabrikálnom az XP és a SATA driverből (driver nem volt mellékelve a CD-n, a weblapon nem volt egyértelműen jelölve, melyik driver is kell nekem), feladtam.A Vista pikk-pakk települt rá
Számomra annyi a tanulság, hogy ha valaki az olcsó kategóriából választ, mérlegelje, hogy van-e hozzáadott oprendszer, vagy legalább driverlemez, vagy kérdezze meg gyógyszerészét
-
Gergello
addikt
Thx az infót a kártyaolvasóról.
Végül, mivel ez elfogyott egy Amilo Pro V3515-öt vettem. Első blikkre komolyabbnak tűnik, az LA 1703-nál. -
Én egy amilo Pa1538-at vettem még decemberben, azóta sz*ptam a wlan-jával, igaz csak most nyáron volt időm szervizbe vinni ( azaz napokra nélkülözni). Végülis kétszer egy hét ''garanicálás'' után most tökéletesen működik. Az összeszerelésével én megvagyok elégedve, ár/felszereltségben sztem még ma is az egyik legjobb vétel (mondjuk akkor még csak egy változatban volt kapható: giga ram, go7400, 120GB HDD, winxp home, ez így br. 240e-ért).
Btw. a kártyaolvasó nekem nem volt fontos, úgyhogy egy darabig nem is tünt fel, hogy ''nincs'', aztán én is megtaláltam a rést a borításon, és szomorúan konstatáltam, hogy ez itt bizony csak a helye. Azért csak beledugtam egy MS Pro Duo-t és csodák-csodája lett ikon neki a sajátgépbe, szal ott van az, csak nagyon mélyen ül, meg annyira nincs ellenállása, hogy nem is érzed, hogy valahova betoltad a kártyát. -
eddie303
őstag
En tavaly majusban szantam ra magam notit venni, ugye, ez joval azutan volt, ahogy az Acer ugyesen leverte az arakat, mikor lattam, hogy a Dell Inspiron 1300 annyiert van, mint az Acer-ek, akkor eladtam az akkori asztali gepemet, megpotoltam es megvettem ezt. Azota bovitettem 1 GB-ra a RAM-ot benne, tokeletesen elegedett vagyok vele, mondjuk iden mar azert a penzert vehettem volna Core Duo-s cuccot is. Egy nagy hatranya van ennek csak: 1 IDE csatorna van, azon log a HDD es a DVD iro is, es meg nem SATA.
-
eddie303
őstag
En csak egyet mondok: Aki nem akarja magat szivatni, ne vegyen Fusi laptopot, en mig elado/szervizeskent dolgoztam, szivtunk egy parral, eleg szep nagyokat, ahol most dolgozom, ott van 4 db. Lifebook, ami ugye nem az olcso kategoria, hat mit mondjak, a Dell-emet nem adnam oda ertuk semmi szin alatt, mocsok minosegu a billentyuzetuk, faraszto veluk dolgozni, hanyjak a meleget oldalt nagyon (Core2Duo), ami mellettuk sorolhato fel, az a jo felszereltseg. Aki olcso laptopot akar, inkabb vegyen Acert vagy egy olcso Dell-t, esetleg olcso HP-t... Szerintem.
-
Gergello
addikt
Sajnos nem volt nálam sokat a gép. Ezt a minitesztet inkább csak kedvcsinálónak írtam azoknak, akik ilyen árkategóriában nézelődnek. A Te teszted sokkal részletesebb (grat), saját géppel én is részletesebbet csináltam volna. Most felmerülhet, hogy akkor miként akarom megítélni 2 óra ''használat'' után, de mint írtam ez inkább csak kedvcsináló.
-
twollah
nagyúr
Picit irhattal volna tobbet a sebessegerol, mennyire halk a gep, legalabb egy 3dmark03 teszt + milyen a hangszorok hangzasa.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevezetés Gondolom többen találkoztak már az egyik hipermarket új akciójával, a 99 990...
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Elden Ring
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest