2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bevezetés Gondolom többen találkoztak már az egyik hipermarket új akciójával, a 99 990...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Gondolom többen találkoztak már az egyik hipermarket új akciójával, a 99 990 Ft-ba kerülő Fujitsu – Siemens LA 1703-as notebookkal. Volt szerencsém egy ilyenre rendszert telepíteni, szimpatikusnak találtam (azóta beszerzésén gondolkodok ezért úgy gondoltam megosztom véleményem, tapasztalatom másokkal is. Lentebb olvasható az akcióban szereplő gép specifikációja.

[kép]

Specifikáció

Processzor: Mobile AMD Sempron 3500+ (1,8GHZ tényleges órajel)
Chipset: VIA K8N890A
Memória: 512 MB DDR2
Videókártya: VIA Chrome9 HCTM DX9 (64 MB-ra állítva)
Kijelző: 15” WXGA
Merevlemez: 80 GB (SATA, 5400rpm)
Hálózati eszközök: WLAN, LAN
Egyéb: DL DVD/CD író

[kép]

Tapasztalataim

A dobozt kibontva a géppel, papírjaival (garancia,manual), adapterrel és egy Knoppix Linux cd-vel találtam szemben magam. Külön driver lemezt nem adtak hozzá, de minden szükséges dirver beszerhető a gyártóhonlapjáról. Gyönge, nyikorgós műanyagra számítottam, de azért annyira nem volt rossz, viszont a zsíros kéznyomok egyből meglátszódtak a fekete borításon. Ellentétben a gyártó által írt specifikációval, ez a gép nem tartalmazott 4in1 kártyaolvasót, csupán annak helyét. A billentyűzetet megfelelőnek találtam, mint ahogy az egész gépet. Sajnos a kijelző bizonyos szögekből igencsak tükröződik, de ezzel találkozhatunk drágább modelleknél is. Az akkumulátorról sajnos nem tudok nyilatkozni, de külföldi források szerint 2-2,5 óra a futásidő.

[kép]

Összességében

Véleményem szerint az áráért jól felszerelt gépet kaphatunk, amely 512 (- Videó memória) MB memóriájával az otthoni és irodai alkalmazásokban megállja a helyét. Ár/érték aránya kiváló. Főleg úgy, hogy napjainkban is találkozhatunk 256 MB memóriával szerelt, de a 120-150 000 Ft-os árkategóriába eső notebookokkal.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.