Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A forgalmazónál kiakadtak. Komoly következményei lesznek két fronton is.
Köszönöm szépen, hogy jeleztétek
-
törölt tag
No írtam egy emailt a forgalmazónak.
-
donmackó
addikt
válasz
#07746304 #12 üzenetére
Kérlek nyugtass meg hogy ezt nem a szakember/hozzáértő embered csinálta. Ez egy rohadt nagy kókányolás, és a hülyeség ne továbbja. Ugyanis ha megnézed a szerelési rajzot, ahol neked azok a szép kis lyukak tátonganak ott eredetileg domborulat van a távtartás végett ( ahogy Lauda is írta). Nem véletlenül van az ott. Azért hogy a faltól távolabb tartsa a készülékházat, és ott is átjárja a levegő. Ugyanis a konvektornak nem csak az eleje hanem a hátulja is felmelegszik, ami a hátsó lemezt is átmelegíti. Ha ezt nem járja át a levegő (mert a koma teljesen a falra rakta) akkor csak a falat melegíti nem a belső levegőt (csökken a hatásfok).
-
válasz
#07746304 #14 üzenetére
A furcsaság ebben az számomra, hogy a képeden látható hátlap egy lapmart konvektor hátlapja, amiből elég gány módon kivágták azt a két likat.
Amit 420mm-es távolsággal jelölnek, az egy lapmart konvektor két felső hátfal felfogató pontja, ami fel van fúrva a falra. Ha megnézed a képeidet, nálad ez a hátfal nincs a falon, hanem a parapet tartja az egészet. Azok a kiálló púpok lettek levágva a hátfalról.
A karikával jelzett kidomborítások vannak nálad levágva (ez a kettő látszik), ott illeszkedik a lampart konvektor hátlapja a falhoz. A harmadik felfogatási pont pedig alul középen. Amúgy ez is már egy kooperációs hátlap lesz amit találtam, mert a nyílakkal jelzett likak az én hátlapomon még nincsenek rajt. Szerintem ezek a fég és lampart konvektorok egy kutyák, adják őket ezzel a hátlappal és felszerelhetők fég parapetre is (úgy, hogy levágják a három dudort), illetve lampart parapetre is (flexelés nélkül).
A lampart parapetes így van a falon:
-
törölt tag
Ebben eltérhet a Lamperttől, mert a bekötési vázlaton is ott vannak azok a nagy kerek lyukak:
https://fegkazan.hu/fajlok/389_2018012207_muszakileiraseskezelesiutmutato.pdf
-
válasz
#07746304 #10 üzenetére
Köszönöm a képeket!
Sajna most nem találom a szereléskor készült képeket.
Nálad fég parapet van a falban, ennél a megoldásnál a parapet maga tartja a konvektort, a parapetre három csavarral van felrögzítve a konvektor és így a tömítettség is elviekben tökéletesen rendben van.Ez van a falban:
A bekarikázott három csavar rögzíti a konvektort a parapethez, a nyíllal jelölt tömítés tömít a konvektor és a parapet között.
A lamparté szerintem rosszabb megoldás.
Nálam ez van a falban:
A szoba falán belül pedig a nyíllal jelölt hátlap felcsavarozva, amin belülről van átdugva az előző képen nyíllal jelölt csődarab.
Abban a csődarabban van a tömítés, ami elviekben a hődobbal összezár, mikor fecsavarozod a hátlapra. A probléma itt az, hogy az a csődarab fixen van a hátlapban és ha a hődob vagy a hátlap valamiért nem oké, ferde, görbe stb, akkor a hődob és a parapet tömítése nem lesz megfelelő. Ellenben a féges megoldásnál, ahol a parapet és a hődob maga van összecsavarozva. Szerintem utóbbi sokkal biztosabb megoldás.
Nálam hiába volt jól rácsavarozva a hátlapra a hődob, a hődob és a parapet csatlakozása mégis rossz volt éppen az említett problémák miatt. Most viszont már rendben van. A hátlap és az említett csődarab közé tettem lemezgyűrűket, hogy kijjebb legyen a hődob felé, bekentem mindent hőálló pasztával, a kipufogócsövet is. Most betonbiztos, légmentes minden.
-
Köszönöm a cikket!
Nekem parapetes konvektoraim vannak és az egyik szobainál előfordult, hogy olyan rossznak éreztem a levegőt, nem tudom leírni, érezni kellene. Nézegetve, mozgatva a konvektort észrevettem, hogy a hődob és a parapet légbeszívőja lötyög egymáson.
A lampartoknál nem úgy van, hogy csavarokkal rögzíted a parapetet a hődobra, hanem a parapet egy peremmel feltámaszkodik a falra csavarozott hátlapon és ahogy a hődobot felcsavarozod a hátlapra, úgy illeszkedik és zár elvben a parapet és a hődob csatlakozó része. A "szaki" megnézte, azt mondta jó ez meg dróttal megpiszkálta, hogy van bent tömítés is. Mondom jóvan', hülye vagy, (magamban persze), az ott nem lötyöghet, úgy kellene állnia mint a betonnak. A parapetes konvektornak a külvilág felé légmentesen zárnia kell, a többi konvektorom is ilyen. Na fogtam szétkaptam és akkor néztem igazán nagyot, mert a kipufogó csöve is le volt csúszva a hődobról
, nem is értem hogyan, mikor bajonettzáras. A lényeg, hogy a lötyögés miatt azon a résen gondolom egy bizonyos mennyiségű égéstermék is visszajöhetett, attól volt elhasznált a levegő állandóan, plusz bentről is szívhatott levegőt a konvektor. A parapetes a nagy csövön szívja friss levegőt, benne a kis csövön pedig pufog ki. A felszerelésnél szerintem reszelhettek a hődob parapet felöli részén, mert ferde volt, a falban is picit ferde a parapet cső. Mivel a belső fal meg egyenes, nem passzol össze a kettő, mert a hődobnak és a parapetnek 90 fokot kellene bezárnia a megfelelő záráshoz. Akármit csináltam, nem volt passzentos. Rendeltem hozzá parapet alkatrészt, tomítéseket, kihézagoltam a parapet csatlakozócsövét, tettem újat a falba, a hődobot úgy rögzítettem fel a hátlapra, hogy áll mint a beton, tökéletesen csatlakozik a parapettel és pluszban minden csatlakozást bekentem hőálló tömítőanyaggal. Még szerencse, hogy időben észre lett véve és nem halt meg senki. Azóta természetesen megszűnt a rossz levegő is és hibátlanul üzemel a konvektor.
-
Snowy_owl
őstag
Igazán egyik sem, inkább az, ahogy a fém kasztni felerősíti az égő hangját, és így rendesen kihangosítja, felerősíti, visszhangzik, nem tudom hogy mondjam. Talán így érthető mire gondolok. Ilyet nem minden gázkonvektornál tapasztalok, de ennél igen. Mindenesetre egyébként is rühellem a konvektort, tehát nem oszt nem szoroz a dolog, csak érdekelt, hogy máshol is ilyen-e.
-
törölt tag
Igen az, mert ugye most melyik licenceli melyik dizánt, ugyanis egyértelmű, hogy egymásra hajaznak
http://feg1891.hu/ Ha az 1891 az év amikor alapították a céget, akkor esélyes, hogy ez a rangidős
https://www.vgfszaklap.hu/lapszamok/2013/szeptember/2985-a-gazkonvektoros-futes-biztonsaga
Itt írnak a magyar gyártású konvektorok kiemelkedő biztonságáról, a hazai szabványok szigorúbbak mint a legtöbb más helyen az EU-ban.
-
Elég zavaros így ez a konvektor téma.
2-3 éve beszéltem a lampart szerviz kft-s emberkével és akkor azt mondta nekem, hogy a lampart konvektor gyártását a felszámolás után kivitték romániába [link], de nem kell megijedni, mert a minőség ugyan az, csak a gyártási hely változott. Ugyanaz a gázszelep, ugyanaz a tartós hődob stb. Azóta nem tudom mi a helyzet. Amúgy már akkor is voltak ezek a vara fég konvektorok, amik megszólalásig hasonlítottak a lampartokra, kivéve persze a parapetet. Nem tudom mi állhat ennek hátterében.
-
törölt tag
Egy az egyben: https://www.ventil.hu/lampart
Még nincs visszacsatlakoztatva a gáz (CO érzékelő jelzett), 112-t hívtam, szellőztettem, TiGáz plombát nyomott az órára... és a régi konvektornak a dobja repedt meg...
A FÉG-ről nekem ez ugrik be,
és eredetileg ilyet akartam:
"No, termosztátos, dizájnos konvektort nézegettem, aztán jött a szakember aki azt mondta: az egy nagy marhaság, egyáltalán nem takarékosabb, és mivel olyan valaki mondta, akinek megvan a műszaki biztonsági felülvizsgálati minősítése is, így a konvektor projekt kiadása lett gazdaságosabb "
Aztán mondta ,hogy inkább innen válasszak
ilyet akartam:
de egyik sem volt raktáron
-
Köszönöm a bemutatót! Ezek a konvektorok pont úgy néznek ki, mint a lampart konvektoraim. Annyi különbséget látok, hogy más a parapetje. Ugyanez a sit630-as gázszelep, a parapetjük ilyen: [link] Nem csavarozva van a konvektor hődobjára, hanem a hátlapon támaszkodik fel és a konvektor hődobját csavarozod fel a hátlapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest