Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Írtad korábban, hogy 4 GHz alapfeszen. Ez ugye csak vicc? Vagy nálad az "alapfesz" szó azt jelenti, hogy AUTO-n hagyod a fesz.-t?"
Igen Auto-n van alapban, de mellette ki is írja az értékeket. 4,2 GHz-ig mentem el úgy, hogy a feszültség értékek nem változtak, sem a BIOS kijelzéseiben, sem a tesztprogramok szerint (ne felejtsd el, ez a deszka kifejezetten ehhez a procihoz készült, nem tudsz olyat beállítani, amit nem visel el, legrosszabb esetben leszabályozza magát).
A proci teljes terheléssel 4,2 GHz-en 78 fokig ment el.
A feszültségeket egyébként akkor emelné, ha jól emlékszem, ha a Load-Line Calibration Enabled lenne, de az alapból Disabled, így az Auto csupán annyit tesz, hogy a proci gyári feszültségértékeit adja meg."Nem vagyok tuning-szakértő, de ha AUTO-n hagyja a fesz. értékeket, akkor kaphat egy olyan fesz.-t a proci, amitől aztán ki lehet dobni a kukába."
A proci, illetve a lap amúgy is saját maga kezeli a feszültségeket és az órajelet, mivel a Core i7, ha engedve van, akkor automatikusan túlhajtja magát egy biztonsági értéken belül, ha terheled (Turbo Boost).
-
OkosTibiKing
tag
-
Vistaboy
veterán
A hozzászólásod első részéhez: Igazad van, egyáltalán nem vagyok képben, és eléggé kiver a frász a gondolattól, hogy esetleg valami balul üt ki, és akkor annyi lesz.

A második részhez: Fogalmam sincs, mindent alapbeállításra raktam. Egyedül az EasyTune-nal húzattam meg egy csöppet a procit 3GHz-ig (Feljebb már nem valószínű, hogy menni fogok, ez az egész tuning dolog nekem nem ér ennyit. Így is örülök hogy azóta 3GHz-en jár baj nélkül, túlélt egy rendszertelepítést is, és nem ment 50°C fölé a proci. Szóval ennyi nekem elég is
).
Arról hogy a RAM-jaim miért csak ekkor mennek 1200-on, fingom sincs, de jó lenne kideríteni. Mondjuk ha ezzel a beállítással nem lesz probléma - remélem -, akkor ezentúl így fogom használni, szóval akkor marad 1200-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gaming notebook topik
- Samsung kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Revolut
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).