Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó írás, akár csak a RealD legutóbb.
Köszi!Nem tudni, az avatar itthon lesz IMAX-ban is?
Mert az utóbbi időben jópár filmet leadtak úgy, h 3D-s lesz, aztán itthon csak-csak kimaradtunk az IMAX-os verziókból..És még valami, az eredeti IMAX termek nem 22×16m-esek?
Csak itt Pesten épült egy nagyobb, 24×18m-es vászon.
Ezt akkoriban nyilatkozták, mikor átadták az Arénában.
Erről tudsz valamit, h itt miért nagyobb a vászon?A másik meg: jó dolog az IMAX, csak halkabb, mint a multiplexek. Nekem már a multiplexek hangja is kevés sokszor, de egész estés 3D-s filmnél azért hiányolnám a nagy hangerőt.
-
Cyberb0b
tag
Jó cikk mondjuk engem valahogy nem vonzanak a 3D-s filmek
-
h_mate
tag
Iszonyat jó cikk! respekt
-
DriderG
tag
Igen, közben én is utánanéztem. Abban a tévhitben voltam, hogy a Rolling Loop az magát a projektor és a film kapcsolatát jelenti, ahol a projektor egy emelővel megy a helyére.
Rájöttem, hogy az csak az OMNIMAX DOME-ban van úgy, ahol viszont szükség van a legnagyobb 15/70-es szalagra. IMAX DOME
Ez a cikk tévesztett meg: [link] -
Ez a rettentő méretű szerkezet egy időben 3 percnyi 70 mm-es filmet tud tárolni és a film cseréje 20 percig tart.
Jézusom!
az írás pedig 5 csillagos, ha nem több
-
DriderG
tag
Lehet, hogy egy hülye kérdés: nem lenne olcsóbb egy profi digitális projektorról vetíteni a filmet, amit HDD-n tárolnának? Ugyanis ezeknek a filmszalagoknak a költségei és az a rengeteg munka velük, nem tudom jobb minőséget garantál-e, gazdaságosabb-e, mint mondjuk egy, hasamra ütök: 2560*1600-as felbontású digitális projektor (ha lenne olyan)? Azért ezek az analóg rendszerek, kezdve onnan, hogy mennyivel fogyasztanak többet csupán a szalagtovábbítási mechanizmusnak köszönhetően, nem valami gazdaságosak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tegnap voltam a hozzám legközelebbi Palace-ban(Westend).
Nem kell rá várni. meg kell nézni. Komolyan, ilyen hatással még nem volt rám film. De azon mosolyogtam, hogy mindenki más is igy járt.
Két dolog:
Ahogy kijöttünk a vetítésről, azt figyeltem, hogy mindenki! hevesen gesztikulálva, hangosan magyarázza a barátainak, mi hogy tetszett, komolyan felfokozott állapotban, kitágult pupillával
Film közben azt veszem észre, hogy haver mellettem előredőlve, tátott szájjal, karfát markolva lesi, mi lesz. Körbenézek, és a fele mozi igy ültNagyot alkotott az "öreg" Quentin megint.
Nade. Nem offolok tovább.
-
DriderG
tag
A két IMAX projektorról készült képen milyen típusú a projektor? A videóban a Rolling-Loop-os 15/70-es OMNIMAX projektorba fűzik be a filmet, de a képeken a projektor egy rögzített állványon áll és úgy tűnik, nem vertikálisan megy át a film a vetítő előtt, hanem szokványosan fentről megy be és alul jön ki. Akkor az egy 10/70-es vagy egy 8/70-es vetítő lenne? Egyébként nagyon jó a cikk!
-
bteebi
veterán
Jó kis írás lett, gratula
.
-
Jhonny06
veterán
Most nézem, hogy csak 1340.- egy diákjegy. Őszintén szólva sokkal többre számítottam, nem is értem, hogy miért írtad, hogy drága. Egy sima mozijegyhez képest se az, meg szerintem amúgy se.
-
lorenzen
aktív tag
Most már értem, miért települnek gyakran az IMAX mozik. Viszonylag kevés a film van, de az is nagyon drága. Ha csökken az érdeklődés, tovább kell menni.
Ha valaki Münchenben jár menjen ki Bavaria filmstúdióba, ott 4D mozi van. Sikeresen rádobtak még egy lapáttal az IMAX-szerű 3D élményre. A filmjelenet eseményeinek megfelelően mozgatják a nézők alatti a padszerkezetet. (Elsőre kényelmetlennek tűnik, de az első ütközésnél kiderül, hogy ilyennek kell lennie az élményfokozás okán.)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Köszöntük
És, ha már mozi, kénytelen vagyok megemliteni: Inglorious Basterds - akinek van szeme nézze megTeljesen a hatása alatt vagyok még mindig
-
azbest
félisten
Az csak egy elméleti szám, amelyet az analóg rögzítés minőségéből saccolnak. A digitális utómunka során úgyis digitalizálják az egészet és azt írják vissza filmre valamilyen felbontással. Szóval az eredeti nyersanyag filmen lehet hogy 18000 egyedi képpont is leolvasható egy "sorban" (ha tökéletes a fókuszálás is és minden), de a vetítésre használt kópiák minden bizonnyal egy digitális berendezés által készültek, s így kisebb a felbontásuk. (esélyesebb a 4-8K, de erről nem találok adatot)
Ha pedig digitális imax vetítés van akkor 2-4K felbontásúban mutatják.
Abban mindenképp igazad van, hogy valószínűleg olcsóbb és technikailag elérhetőbb az analóg filmre visszaírni a nagy felbontású anyagot, hisz így vetítés oldalon nem kell durván drága nagy felbontású projektor.
-
Ritka az ilyen jól összeszedett, lényegretörő írás, grat!
-
.bableWes
őstag
grat a cikkhez, hasznos volt. de 1 elirási hiba, utolso oldal.
"...A dialógoknál viszont a zaj és a rövid idő okozott méni gondot ..." szerintem "némi" akart lenni.
-
remek írás
részletes,hasznos -
luw2win
őstag
whá, ismét a szokásos részletes igényes írás, nagyon jó lett
grat! -
eastsider
nagyúr
nekem nincs térlátásom... (nem látok a 3D-s szemöveggel)
pedig úgy megnézném -
Skizz
addikt
Tisztelet, qrvajó cikk.
Mennyit kóstál egy jegy egy 3D-s moziba? Avatarra kiváncsi leszek, lehet elmegyek megnézni...
-
Köszi mindenkinek a bíztatást! Remélem, hasznos az írás.
azbest:
#7: igazad van az animációs filmnél"Nagyon macerásnak tűnik ez az imax, viszont baromi jó üzletemberek a kitalálói"
Az biztos. Nem tolonganak a gyártók a kameráikkal IMAX filmezésre.DarkByte:
Akkor pont jókorra időzítettünk mindketten az írással.sparc:
"Szerintem azért rögzítenek még mindig filmre mert ezt digitális kamerával ilyen minőségben lehetetlen lenne megcsinálni."Ilyen megfontolás is van benne gondolom. Ebbe olyan mélyen em látok bele.
-
MATEO6600
őstag
Remek cikk, én egyszer voltam IMAX-ban, az Aréna Pláza Hp6-ra mentem, és egy dolgot nem értek... Mi az istenért nem volt italtartó a székekben?
-
sparc
tag
válasz
FoxiestFox #6 üzenetére
Szerintem azért rögzítenek még mindig filmre mert ezt digitális kamerával ilyen minőségben lehetetlen lenne megcsinálni. De ha esetleg tévedek akkor majd a cikkíró kijavít
-
Johnny Cage
addikt
Hát Cameron alaposan meglepett minket a kék "macskaemberekkel" és a 3D-n kívül egyelőre nemigen látni, hol lesz itt a paradigmaváltás (a trailer-t hagyományos TV-n nézve a CGI sem volt olyan hűdejó, a rajzfilmszerű karakterekről nem is beszélve).
-
No-kia
addikt
4TB 1998-ban? az nem rossz teljesítmény
jó cikk
-
HardSanyeee
őstag
Érdekes írás, köszönjük
Sajnos még nem voltam IMAX filmen (Ice Age 3-ra el akartam menni), de semmiképp se fogom kihagyni
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó írás, terjedelemre még épp emészthető. Az Avatar -ról épp a cikk megjelenésének pillanatában raktam én is ki egy kis bemutatót a blogomba: [link]
-
Trub
tag
válasz
FoxiestFox #6 üzenetére
Nah erre én is kíváncsi vagyok.
Bár gondolom az érzékelőből nem tudják kiolvasni ilyen gyorsan az adatokat (ilyen felbontás mellett), plussz nincs is akkora dinamika átfogása mint a filmnek. -
azbest
félisten
Megszokott részletesség, érdekes téma
azért kibújik a gonosz is belőlem:
"ám vannak olyanok is, amelyeket speciális 3D-s felvételre alkalmas kamerával is rögzítenek (Szörnyek az űrlények ellen)"
Hol van kamera abban a filmben?
Gondolom nem véletlen, hogy animációs filmek körében szinte már alap a 3d, ott "csak" kétszer lerenderelik a képet, némi nézőpontkülönbséggel és jóformán csak a renderelés dupla ideje a többlet költség
Nagyon macerásnak tűnik ez az imax, viszont baromi jó üzletemberek a kitalálói
Mivel csak pár kamera és berendezés van rögzítéshez, azt hiszem nem lesz gondjuk a nyugdíjjal
Mondjuk a batman filmkockánál szerintem nem feltétlen jobb a nagyobb látótér... szélesvásznon a néző a szereplő(k) szemére, arcára van fókuszálva... míg az imax kockán teljesen más az egész hatása (lehet nézegetni a falat és az ablakokaz)
Sőt... ennek még neve is van:
a 35ös wide premierplánjával szemben a imax kockán kistotál beállítás látható... és ez a kettő nem ugyanarra való. (mégha nem is pontos teljesen a kategória, de érezhető a különbség)(#6) dying_star: ha jól tudom már van sok megapixeles kamera, szóval nem kéne hogy probléma legyen... az imax filmet is digitalizálják utómunkához, ha jól értem... a mozis filmszalagra már a digitális anyagot írják vissza.
-
Érdekes és jó, köszönjük.
De én nem értek valamit. Mi a francnak kell még mindig filmre rögzíteni?
Nincs még olyan digitális megoldás, ami kiválthatná ezt a autó nehézségű és hangú szerkezetet? Úgy képzelem, hogy két méretes képérzékelő lapka, eléjük valami fasza optika, és kész. Miért nem egyszerűbb így? Mi a mindenek felett álló előnye a filmnek? -
Alpi
tag
Nagyon jól összeszedett, lényegre törő írás. Nagyon jó volt olvasni, ismét tanult az ember valami újat, ami ott van az orra előtt, de most végre átlátja a működését is. Köszönjük!
-
CSorBA
őstag
Hát nagyon jó kis írás lett, sok érdekes dolgot megtudtam belőle. Köszönjük!
-
TazLeacher
nagyúr
Szokásos alaposság és részletesség, valamint szokás szerint remek téma és írás. Mit írhatnék? Grat!
-
aram01
nagyúr
jó írás gratulálok.Elmennék én is egy ilyenbe
-
Barett 50cal
senior tag
IMAX filmek lisátja:
.jóírás,grat
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az IMAX és IMAX 3D működésének és hátterének áttekintése
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest