Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
Egy ötlet a táp kérdésre.
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=384
Kiveszed a tápot, a házat meg eladod.

-
nemdan
senior tag
Nekem jelenleg egy legendás D945GSEJT látja el a szerver feladatokat, de tény hogy nagyon messze elmarad az atomjával már egy 1.6 Ghz-es cerka mellett is.. Következő szervernek + HTPC-nek miniITX lap, esetleg microATX lesz, egy 2 Ghz fölötti celeronnal.
nyugalmi állapotban aligha több a fogyasztása mint a jelenlegi configomnak.. az kb. 17 watt. Fejleszt az Atom, de elég "nagyok" a hiányosságok. -
SaNyEe
aktív tag
Miért is lenne baj, ha saját szervert tennék a hálózatunkra, s kifelé az internetre? Mármint ... ami legális az legális ami nem az nem, ennyi

A közhidelemmel ellentétben a szerverek sem működnek non-stop
Még ha erre törekednek is nagyon vannak gátló tényezők:
- Single point of failure
- DR test
- Critical updatek (restart köteles pl nem egy sem kettő)
- Upgrade
- Ártalmatlannak tűnő changekÉs még sorolhatnám mi mindennel össze nem futottam ezidáig.
Ellenben kellemesen magas rendelkezésreállás elérhető .. gondolj csak bele a következőbe:
90%
95%
99%
99,9%
99,95%%, üzemnapok, max kiesés órákban
90% => 328,5 => 876
95% => 346,75 => 438
99% => 361,35 => 87,6
99,90% => 364,635 => 8,76
99,95% => 364,8175 => 4,38
99,99% => 364,9635 => 0,87699%-ra vakon is be mernék jelentkezni, számomra pedig az már teljesen jó.
-
mark77
tag
Szia!
Köztudottan a szerverek non stop működnek. A boltban kapható, általános célra készült alkatrészek nem szerverüzemre vannak méretezve. És itt nem csak a hőelvezetésről van szó. A hagyományos alkatrészek hamar elérik élettartamuk végét. Főleg a tápegység és a merevlemez.
Kérem mellőzni a különféle városi legendákat. A szerver, és az asztali számítógép nem egy és ugyanaz.
Nem érdemes mókolni a hardverekkel, ha valaki már megtette helyetted, egy szervernek nem kell feltétlenül bivalyerősnek lennie, pláne ha otthoni kiszolgálóról van szó.
Persze az alkotás örömétől senkit nem szabad megfosztani. Jó dolog bütykölni...
A szolgáltatónál nem szerződésszegés ha szervert akasztasz a hálózatukra? Csak naivan kérdezem, mert nem tudom.
-
jó lenne pontos adat, mert én is tervezem atomos konfigomat lecserélni valami kevesebbet fogyasztóra mert 35-40 W-ot fogyaszt és az havi 1600 Ft körüli költség éves szinten már majd 20.000 ft ... valszeg kicserélem a normál vinyót egy mobil vinyóra ... illetve a táp hangos abból meg laptoptápos megoldást akarok most ...
-
Talma
tag
Pár Watt miatt ne rágd magad.
Nekem van itthon egy DEC alphaserver 4000-esem. TDP-jéről csak annyit mondanék, hogy bár fatüzelésű házban lakom, azokon a napokon amikor renderelnem/videót vágnom kellett, nem gyújtottam be még februárban sem
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Nagyon off, de hátha:
Adott egy Z77 alaplap + egy G850 proci, 2*1GB memória, winyó, ház , táp stb.
Telepítek win7, folyamatosa bootloop, még csak a kezdőképernyőig se jut.
Telepítek XP-t, Linux-ot , minden fain...Gigabyte Z77M-D3H... AHCI módban , és már nem tudom mit állítsak

-
stol
addikt
Szerintem egy HP Microserver még most is mérföldekkel ésszerűbb választás.
-
banhammer
veterán
"túl vagyunk azon a korszakon, hogy hatszázegynéhány KB memória bárkinek bármire elég"
640 kbyte volt a pontos érték.
Jó régen volt. -
HeavyToys
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Igen, tényleg jók a mostani AsRock lapok. Azonban azért látni, hogy minn spóroltak. Ezt legjobban a most is használt E350-em kapcsán lehetett látni, előtte AsRock lapom volt, de el kellett adnom, azonban tapasztaltam, hogy maga a lap merevsége sokkal kisebb volt, mint a mostani MSI lapomé. Ez az AsRock-hoz képest valóságos szikla. Sajna ez olyan mértékeket öltött, hogy a D-SUB csatiba, az Asrock esetében óvatosan kellett behelyezni a csatlakozót, mert behajlott az egész lap. Plusz az MSI-nél szilárd elektrolitos kondikat használnak, mellette a Military Class szabványnak megfelelő elemek miatt is kisebb a fogyasztása.
((Bár az MSI-t sokan nem szeretik (szintén régi rossz emlékekre gyanakszok), de nálam tényleg atomstabilak, fizikailag is és szoftveres szinten is.))
Viszont, az előnyeit is el kell ismernem, hogy sokkal okosabb volt a ventilátor vezérlése, mint az MSI-nek, mellette rengeteg progit adnak hozzá, ami amúgy fizetős lenne, vagy másképpen nem is létezik. Meg persze a baráti ár. Tapasztalataim szerint legkevésbé háklis a memóriára, vagyis annak típusára.
Amikor állítok össze ismerősöknek gépeket, ha nincs leakciózott MSI, akkor mindig AsRock-ot választok. Igazából nem volt velük soha sem gond, szóval nekem is 2. legjobban preferált márka!

-
mexicanraven
senior tag
Nekem ez a masodik ASRock lapom, havernak is azt szervaltam, ez erte meg legjobban minden tekintetben es az ar mellett a minoseg is remek.
Eddig Giga lapjaim voltak, de az AMD-s konfigom epitesenel azonos tudasnal sokkal tobbet kertek el, mint az ASRock, sot plusz funkciok is voltak.
Adatlapomon levo deszka is 18k volt es van rajta DVI,DSUB,HDMI,Sata3,USB3, kell ennel
tobb?nagysandor88: O direkt ir igy!
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
A végleges ár még kétséges, a jelenlegi HDD árakon horror volna az tuti.
Proci 10,5k
Alaplap 24k
Memória 5k
Táp 8k
2x 3TB WD Green 2 év gar 48k
WHS 2011 0k (MSDN Volume Licence)Eddig ennyiben vagyok ami a publikus részét illeti, a többit majd a köv részben

-
SaNyEe
aktív tag
Szia.
Mindig kicsit a cikkek előtt járok-kelek úgyhogy ezt már épp meg tudom mondani.
Windows alapjáraton: 33,1W (alapjáraton Windows asztalon figyelést értek nem pedig azt mikor a monitor kimenet NIL
)
Windows RAID1 szinkronizáció közben 39W2db 3TB WD green-el egészült ki a konfig plusz egy optikai meghajtóval(átmenetileg)
Egyenlőre mást nem csináltam a géppel mint ezeket a dolgokat megmértem OS telepítés meg RAID szinkronizáció mellett. Feszültség állítgatás egyenlőre nem volt semmilyen téren.
Amint elkészülök mindennel, jövök a házikós résszel, addig egyenlőre pihi. (pár hét)
Ismerőstől sikerült szerezni 2nap futásidejű 3TB-os WD Green-eket (írták, hogy szokott lenni baj velük, de ami pénzért hozzájutottam, és a 2 év garancia ami még van rajtuk .. rögtön lecsaptam a lehetőségre.
-
törölt tag
asrock server.
Drakulálok...

-
sing1ep1ayer
őstag
Kíváncsian várom a beszámolók végét, hogy mennyiből jössz ki összesen és milyen lesz a fogyasztás - no meg a teljesítmény.
-
Ringman
félisten
szerintem tfx táp van a microserverben.
nekem egy sapphire h61-es lapom van, ezen van egy mini-pci-e foglalat is (a lap alján)+van displayport+bluetooth is rajta. 3 év garral vettem (csak már régen kifutott termék). azt hiszem 30, vagy 40%ra vettem le a biosban a cpu-hűtő fordulatszámát.
+ 8GB ram, mert olcsó volt, g530 processzorral. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
mexicanraven
üzenetére
Általában még HDD is szokott lenni, de ha megnézed, kb ez a kombó kijön 50-60 körül.
Legutóbb barátnőm gépét frissítettük fel, 20 ezer volt a lap + proc, meg 5 ezer a RAM, és minden más maradt, ház-táp-vinyó, egyedül az ODD volt IDE-s az kikerült, azóta van egy bőven elegendő gépe -
neduddki
nagyúr
HI!
tapbol maradhattal volna ajol bevalt hen vonalon, ebben a tartomanyban emejjet celzol jelentos kulomseg van a javara /gln es apn egykuta ebbol a szempontbol/
udv
neduddki
-
HeavyToys
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Fullon hajtva azért jóval több az mint 35 watt, ha van fogyasztás mérőd, érdemes megnézni. Külföldi teszteken 55-60 köré teszik a rendszer fogyasztását terhelt állapotban, ami még mindig nem sok, de azért több mint a 35

De egyébként tényleg költséghatékony gépeket lehet így építeni!

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mexicanraven
üzenetére
Nagyon olcsón, nagyon stabil konfig építgethető jelenleg, én is terveztem egy ultra-low Sandy Bridge konfigot összeállítani.
-
mexicanraven
senior tag
Nekem egy H61 US/3S ASRock lapban van egy g620-as CPU, es teljesen halk a PC, pedig van benne ket Noctua venti is, mindketto 12cm-es, 800-on porognek plusz egy FSP350 PNF, de azt nem is hallani.
Alapon viszi a full HD cuccokat, San Andreas is jol fut es ha fullon megeszik 35W korul!
En teljesen elgedett vagyok ezekkel a cuccokkal, remek az ar/ertek aranyuk!
Havernak is nemreg raktam ossze hasoblo alapokon egy gepet,hath par k-val lett tobb, mint ha hasznalt alkatreszekbol epitkeztem volns!Varom a cikk folytatasat!

-
Casoli
őstag
Win alatti fogyasztás érdekelne, mert a saját celeron 430-am szarrá húzva, 1TB winyóval, DVD íróval 45W körül kajál.
-
wolfwood
csendes tag
Várjuk a folytatást, jó kis szerkezet lesz ez a végén.

-
-
F34R
nagyúr
Érdekes lesz én is ilyen cpu-t tervezek venni. 1300 rpm meg nem sok azt viszont nem értem hogy intel stock hűtő miért csendesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nyugalmi állapotban aligha több a fogyasztása mint a jelenlegi configomnak.. az kb. 17 watt. Fejleszt az Atom, de elég "nagyok" a hiányosságok.

Még ha erre törekednek is nagyon vannak gátló tényezők: