Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
2x20=40 szerintem.
Ha csak nem a ST251volt 20MB, de ha haza megyek mostmár megnézem a számát, de a lényeg a 2DB 20megés winyó, igazad van ez 40mega, de én úgy veszem ki, hogy Te 1db 40megásról írtál?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
edipqe
senior tag
Resteppá 4 dá big éjdzs di di gyártónak!
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
Twinsen2
tag
Hát nekem seagate-el is vannak rosz emlékeim szépszámmal. A 512mb-4gb korszakban irtó szar vinyokat csináltak. állandó bad sector, igaz teljes halál ritkán volt.
GYakori volt, hogy pl. vizszintesen megformáztuk a vinyot, telepítettük az oprendszert, majd függöleges állásban olvashatatlan volt... -
NagyVillany
tag
Énis végigjártam a lépcsőt 286-os sárga-fekete karakteres monitoros géptől
HDD ben minden márka megfordult, rosz tapasztalat egyikkel se volt, egy 730as WD volt emlékezetesebb, reggel mindig jól ment, de este nem. 2x is ment garizni, de 1x visszajött hogy jó, 2x visszajött hogy rosz de nem cserélik. Télvót, rájöttem hogy reggel hüvös volt a szobámba, este bevót füttve. Mondom enneka vinyonak teccik a hideg, bedobtam 1 napra a mélyhütőbe müanyagdobozba, aztan utana tökéletesen ment reggel is, este is -
Ligend
tag
Nekem is Seagate volt az első merevlemezem, még 1992-ben, mikor életem első PC-jét (16 MHz-es 286-os) kaptam. Egész pontosan egy Seagate ST-225 teljesített szolgálatot. Aztán e mellé lett betéve még egy szintén 20-as NEC, így már szabad volt az út a Windows 3.1-nek.
Még az első alaplapomat is megtaláltam: link
[ Szerkesztve ]
Az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak.
-
LonGleY
veterán
Sose vót, nem is lesz. :]
De ez akár itt lehetett volna ON is...
[ Szerkesztve ]
-
rauschie
senior tag
Átlag 79 giga
mod: így utólag f@szt, 1024 a váltószám, azt már nem számolom ki
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
Utóbbi 1 évben csak seagate vinyóim votlak, előtte is többségben (a raptrort leszámítva 3 hétig) és lassan ha jól számoltam, saját magam részére 14. seagate hdd-m van, illetve minden eladott gépbe seagate került mostmár.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
csimmasz
aktív tag
Egy 1,6 Gb - os winyoval én is segítettem nekik ,a mai napig remekül működik!
Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Ste
addikt
gratulálok a gyártónak
eddig beváltak az általa gyártott adattárolók nekem. nem olyan brummogósak mint a samukszép kapacitás 29 év alatt
-
Huma
addikt
Nekem is volt valami szuper monitorom ami kék alapon ezüst színű volt.
Az első gépem egy 286-os volt. A pontos paraméterekre nem emlékszek csak arra, hogy egy floppy-n kb 10 játék elfért.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
GReddy
tag
Old School Informatika Első Alaptörvénye - Nincs az a HDD ami meg ne telne egyszer. (Ma már nem ez, hanem a Don't mess with Admin) Ó, az Első Gép... NO HDD, NO FLOPPY, Progicserebere forráskódként kinyomtatva (!!!) ZX80... 1kbyte RAM... És az Első Personal Computer iszonytató IBM XT, (MEGVAN MÉG) 10 MB MFM HDD, iszonyat 640k RAM, Brutális Megsemmisítő Plazmatechnológiájú Futurisztikus (poén..) Sárga - Fekete szigorúan CSAK KARAKTERES megjelenítő monitorszerű valami 12 coll méretben... Istenem... és egy vagyon volt.
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
04ahgy
nagyúr
Nekem is 20MB volt a legkisebb merevlemezem. Még MFM vezérlős, 5,25" méretű. Azt nem tudom, hogy vajon az is TengerKapu volt-e. Egy 286-os AT gép vette hasznát. De annak legalább szép hangja volt, mikor felpörgött.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Ginew
aktív tag
nálam volt már mindenféle márka, és mind birja pl a maxtor megölhetetlen, a seagate szépen müködik, stb... én sajnáltam a pénzt vinyóra, igy a 3.11es windowst virtual drive-os floppyra telepitettem fel az a poén hogy mikor az 1 gigás, vagy később a 8 gigás vinyó meglett, mindig ugygondoltam hogy ez 1 éltere eléglesz.. később a 80nál ugyanez az érzés.. most a több mint 900gb is kevés, amiről fél éve még azthittem sose telik be..
-
WonderCSabo
félisten
Hát az első laptopunkban egy 100MBos vinyó csücsült. AZ első desktop gépben pedig egy 800Mbos. Régi szép idők.
-
Sutty66
tag
Ugylátom szép kis nosztalgia topik kerekedett ebböl a híből de én nem bánom. A lényeg hogy nálam Seagate winyó még nem halt meg. THX csak igy tovább Seagate.
-
joshua7
veterán
Én egy 20 megás vinyóval kezdtem, egy 8Mhz-es XT-ben üzemelt. Mindez '94-ben volt. Most nézem, az életem felét már számítógép tulajként éltem le.
Semper Fi
-
liksoft
nagyúr
Egy dolgot nagyon elfelejt mindenki. Csak a winyót figyelitek, amikor a működtetési környezet ugyanannyira, vagy méginkább fontos! A tápellátás és a hűtés kritikus! Bármelyik gyártó legstabilabb darabja is hamar meghal egy alulszűrt gagyi táp használatakor. (Szervizesek rémálma volt amikor V-né tápot találtak egy-egy gépben.)
Valóban vannak különbségek. Full servo vagy csak egy oldalra pozicionál a mechanika, dinamikus kiegyensúlyozás, parkoló pálya vagy villa, fordulatszám, lemezvastagság, külső belső hűtési eljárások, cache stratégia, stb... Tehát az egyik jobb, a másik gyengébb. De melyik szempont alapján? A megbízhatóságot csak a garanciális vonal és az eladások ismeretében lehet meghatározni. Hol van olyan ember aki minden gyártónak mindkét útját látja, és az adatokat hajlandó kiadni?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
zsiga667
addikt
Épphogy olcsók és gyorsak, csak hullanak mint a legyek, pont mint anno a Maxtorok. (Bár a Samuk legalább halkak, ha azt nem vesszük figyelembe hogy rezeg tőlük az egész ház.)
És hogy ne csak offoljak, én is hozzájárultam kemény egy darab 120GB-s 7200.7-es vinyóval ahhoz az egymilliárd darabhoz. (A WD statisztikáit egy kicsit aktívabban javítom mostanában... )
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem csak a Samsung jött be HDD-ből.. Pedig sokféle megfordult már nálam minden fajta márkából.
Ami nagyon nagy - -t érdemel nálam a Maxtor, egy darab van ami tulélte a garanciáját, ez is vissza van fojtva egy másik gyártól programjával, hogy nem legyen akkora a seek hangja, mint egy zetornak.
-
Lenry
félisten
miért Trabant a Samsung?
oké, tömegmárka, túl sok mindent gyárt, és nézeteim szerint sem a "legminőségibbek" azok a termékek, amiknek a gyártója túl sok mindennel foglalkozik egyszerre (LG, Samsung), de nekem sose volt bajom egyetlen Samsung vinyóval se... igaz semmi extrát nem tudnak, nem kiemelkedők semmiben, de mennek, nem drágák, és megbízhatók (szerintem) és ennyi szerintem elég is egy átlagvinyótól...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hdcsaba87
aktív tag
Szép teljesítmény,de én nem szeretem a Seagate-et.
Inkább Samsung és WD! -
luw2win
őstag
Szal 75,3 Exabyte
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
geoff
tag
Nekem is volt 20 (vagy 40 ? fene emlékszik már) megas winyom, DoubleSpace meg Stacker-el "duplázva" a kapacitása
-
Lenry
félisten
nem, mert akkor 5x, ennyi vinyót kellett volna legyártani.. ugyanakkor nem biztos, hogy Seagate winchestereket alkalmaznak... ezen a képen legalább is IBM vinyóik vannak... (a képen a Google első servere látható, a cikk szerint 2005-ben 450000 serverük volt, amelyekben 1 vagy több 80GB-s merevlemez van, ami egy vinyóval számolva 36 millió GB-t jelent)
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
JoeYi
őstag
googlenak már lehet 5x-ennyi kapacitása van XD
-
Lidi
aktív tag
Mekkora móka volt annó 2db 40Mb os MFM hdd-t rákötözni a vezérlőkártyára
(külön adat és vezérlő szalagkábel ) Volt egy pár variáció ahogy össze lehetett dugni. -
Lenry
félisten
hmm... egy 20GB -s Barracuda-val én is hozzájárultam ahhoz az egymilliárdhoz... azóta se volt Seagate vinyóm, pedig szeretnék...
még emlékszek az első két vinyómra: 400 MB Quantum Fireball, és 350 MB WD Caviar... sose gondoltam, hogy megtelnek... aztán mégis...
most az 580 GB-n alig férek... (ki kellene írni a 90 GB Star Trek-et, és lehet hogy volna helyem )
@mod: jut eszembe: az otthon fellelhető legkisebb merevlemezem
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Tomate
veterán
Én a 20gb-os Samsungommal voltam így, hogy ez mindenre elég lesz, soha nem telik meg Aztán megtelt. Nekem van egy 1993-as Western Digital winyóm, rendes ATA és 85,3Mb Tökéletesen működik még.
-
Zoz
őstag
Nekünk van egy ilyen ST-506-osunk a pincében valahol
Pár éve néztem, akkor még működött, egy Abit VH6-os alaplappal néztem, azon még volt egy ISA slot. A P3-as proci elég gyors volt ahhoz, hogy vigye az 1:1-es interleave-t :-) -
Myers
senior tag
A cikkben szereplő képen lévő "tárgyat" a nyomozók foglalták le, mint egy gyilkosság lehetséges elkövetési eszközét?
http://www.muszaj.hu/
-
DarkByte
addikt
Nekem egy 200MB os Conner -em van valahol a szekrényben eldugva. Hmm, van mostmár IDE/SATA-to-USB cuccom, megnézem mit szólna hozzá. Vicces látvány volna Vista alatt. Na ennek a vinyónak aztán jellegzetes felpörgési hangja van. Havernak mutattam, meg is kapta a fakopács jelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
n6230i
tag
nekem még megvan valahol az első 40 MB-osom, sőt elvileg még működnie is kell
Quis custodiet ipsos custodes? - Ki őrzi az őrzőket?
-
simonzé
addikt
Egyetértek. ;)
Belegondoltam, hogy Anno '98-ban vettem az első vinyómat, ami egy 3,2-es Seagate volt (33000 Ft - több mint egy havi fizetésem volt). Azt mondam akkor, hogy soha nem kell ennél nagyob vinyó, ez mindenre elég. Aztán jött a Napster meg a barátja a Kazaa és elég hamar kinőttem a vinyót.
I don't fit in. I fit out.
-
veterán
10, majd 20 megás, majd 420-as, majd egy rossz 1,2GB-os (havertól vettem 500 Ft-ért, mert ritkán műxött, de nálam viszonylag stabil volt, naponta csak 5-6x fagyott meg data errorozott), majd egy Maxtor 10 gigás (mai napig megy a linuxos gépemben), 80-as, 200-as... itt tartok most (utolsó 3 hdd tehát műxik)
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
szombi
tag
Képzeljétek, ilyen vinyó volt az első, XT gépemben, csak épp 20 megás, SCSI felülettel.
A szörnyű lassúságot még elnézném(norton commander: fél perc betöltés),
de azt már nem, hogy egyszercsak fogta magát és eltűnt, elszállt...5 év múlva dupláznak?
Talán addigra az összes mai vinnya be fog halni???bocs fiúk, de Seagate és Western vinyókkal csak rossz tapasztalataim vannak...
-
spirit007
senior tag
Lehet , hogy annak az első példánynak most is 1500 $ az ára
Nálam is barnakutya karistol -
TeeJay
félisten
ha már majd a TB-os méret lesz az átlagos akkor ezt a 79millió TB adatot 1-2év alatt is simán lehet majd duplázni
sőt ha évente 100+ millió darab TB-os HDD-t adnak el akkor hamarabb is megvan az
hajrá Seagate a 7200.11-es széria elég jó lett
jöhetne a nagyobb tányéros 7200.12 mondjuk
meg a Velociraptor konkurenciájaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
feel good
aktív tag
az első 40-es volt, utána 850, utána észvesztő 13gb
-
afterburner_
őstag
nem semmi elso wincsim az egy 1 gb-os fujitsu volt 96-ban, az is mekkora kuriozum volt akkor a buvos 1 gb-os határ
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest