Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Szia !
Pedig HA alatt viszonylag könnyű, többféle képen is lehet, nem kell hozzá bluezt fordítani.
Miflora szenzor és Xiaomi LCD-s Temperature and Humidity szenzor is megy.
De attól függ min futtatod 3-5m-ert tud...(Brixen futó Xplenology-m belő BT-je a legjobb, pi zero w 2 falat már nem bír)De közvetlenül tudja fogadni a BT MQTT gateway vagy miflora MQTT gateway adatait is a HA, így ha pl egy pizerow-n fut egy MQTT meg a Bt-MQTT ill Miflora-MQTT gateway, akkor a központtól távol lévő BT szenzorok adatait is el elehet érni. pl a kertben lévő miflora szenzorokat stb.
Ugyan létezik gyári BT-gateway is 2 Yeelight lámpában (kamera már nem elérhető) de arra nem láttam a módot, hogy úgy hozzáférjrk az adatokhoz. Mi Home apban látható, Yeelight lámpa hozzáadható,de a BLE gateway része nem.itt az én configuration.yaml-om
# Sensors
sensor:
# Weather prediction
- platform: yr
# Xiaomi BLE sensors- platform: miflora
mac: C4:7C:8D:67:3B:12
name: Plant mintotor 1
monitored_conditions:
- moisture
- light
- temperature
- conductivity
- battery- platform: mitemp_bt
mac: 4C:65:A88:AD:A2
name: Living Room Temperature
force update: true
median: 2
retries: 5
monitored_conditions:
- temperature
- humidity
- battery[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
A mellékelt script nem a BT MQTT gateway, hanem ami anélkül is megy a gatewayes az ez, de ahhoz kell MQTT és a gateway python script
sajna a script "sapcek" tekintetőben nem jelenik meg itt jól
- platform: mqtt
state_topic: mithermometer/living_room/temperature
name: "Nappali hőmérséklet (MQTT)"
unit_of_measurement: "°C"
icon_template: mdi:thermometer
state_topic: mithermometer/living_room/humidity
name: "Nappali páratartalom (MQTT)"
unit_of_measurement: "%"
icon_template: mdi:water
state_topic: mithermometer/living_room/battery
name: "Nappali termosztát elem (MQTT)"
unit_of_measurement: "%"
icon_template: mdi:battery-90[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Egyébként- mivel kínlódtam a BT-sekkel eleget, ha kijelző is kell a hőmérséklet szenzornak én úgy oldanám már most meg, hogy vennék egy Xiaomi Einkes hőmérőt -ugyan az "buta" , de szép és nagyon jól látható 8-10 USD-ért, meg egy Zigbee-s Xiaomi kijelző nélküli szenzort (7-10 ért) és azt felragasztanám az E-inkes hátuljára (kettőt csináltam is). Így ugyan 5-6 USD-vel drágább, mint egy BT-s LCD, de jobban látható, könnyebben integrálható....és távolabbról elérhető.
-
kenand
veterán
Synology alatt megy simán, pedig Domoticz alatt nem megy oda kellene Bluezt fordítani stb
Van egy másik scipt is nézd meg ezt is (nekem ez is megy)
Szerintem battlewap és bluepy telpítve van PIP-pel (sima PIP megy Synopogy alatt is)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest