Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
volt HA 1.0 itthon és amikor megjelent a 2.0 akkor nagyot csalódtam, az 1.0 működő funkciók egy része nem működött.
Akkor ugrottam bele NodeRed be. Mindkettő alatt a Mosquitto MQTT server futott.
Ha kijavították a hibáit a HA is jó lehet. Egyszerűen nagyon egyszerűen lehet a NodeReddel és a pluginjaival haladni, akár complex feature lehet megoldani egyszerűen. A webinterface keresztül meg a világon bárhol elérhetem, és van security... Nem kell semmilyen Cloudon keresztül küldenem....Szerintem, hogy melyik a jobb azt neked kell eldöntened, mi az a platform amivel együtt tudsz élni. Előnyök és hátrányok mellett.
Nekem a NodeRed bejött, kevesebb és logikusabb volt a setup....
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
Hello
Csak akkor használnék pluszban egy másik rendszert ia ha olyan dolgot adna amit a nodered ben nem lehet megcsinálni.
A HA gondolkoztam hogy újra nekiállok végigolvasni a dokumentációt.
Minnél kevesebb elemből áll egy rendszer annál könnyebb azonosítani a hiba forrását.Én MQTT -t vettem alapnak, mert az megy minden protocol felett is. Azonkívül a neten a noderedhez anno több segítség volt elérhető.
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
Számítási teljesítmény és memória kérdése.
Nem a az automatizáció fogja a vasat munkára..... Nekem egy Raspi 3B as megy.
Gondoltam már rá h notebookon fusson, de elvettettem egyenlőre, mert ennek nem kér ventillátort, csak memória süniket....A gondolatod nem ördögtől való.....
Release the Beast....
-
Degeczi
nagyúr
A Home Assistantnak pont a nagyon jó dokumentáció az egyik vonzereje.
Amúgy picit is nagyobb gépen (nem annyira proci, mint inkább memória, háttértár) célszerűbb Dockert használni, mert az készen van mindenestül, pillanatok alatt telepíthető, és főként: lecserélhető.
-
Degeczi
nagyúr
A Hass.io egy lecsupaszított, a HA Dockeres futtatására kihegyezett rendszer, kiegészítve sok beépülő szolgáltatással (szintén Dockeren keresztül persze)
Ha már van Raspbianod (és pláne ha másra is akarod használni a géped) akkor nem az kell neked.
Ettől teljesen függetlenül a HA Docker image-et persze bármilyen rendszer alá fölrakhatod
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest