Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17601) dnelb válasza rootkiller (#17599) üzenetére


dnelb
veterán

miért? hogy ne lehessen romolni, rootolni meg kernelt cserélni? ezt olvasom egy nexus tulajtól? WTF

[ Szerkesztve ]

(#17602) tboy93 válasza ALI_G (#17600) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nilkin Qi Charger 4800-5300 ft, ingyen postával. Én használom már pár hete, meg vagyok vele elégedve és jól is néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#17603) rootkiller válasza dnelb (#17601) üzenetére


rootkiller
őstag

1. A kormányzati és nagyvállalati versenyképesség biztosítása érdekében szüksége van a platformnak időnként hasonló lépésekre.
2. Mindig is ellene voltam ennek a megrootoljuk feltörjük, sokszor lenyúljuk a fizetős appot mentalitásnak. Én a gyári Android miatt vettem Nexust, ezzel meg vagyok elégedve.
3. Sacc/kb 10-20%-ra vagy ez alá tudom tenni azoknak a felhasználónak a számát akik android platformon root/rom/bl/stb dologgal küzdenek. Ezek a felhasználok sokkal kevésbé fontosak mint a nagyvállalati szektor. De a felhasználok többsége mégis csak sima egyszerű felhasználó aki megveszi-használja jellegű tevékenységet folytat.

Szóval elnézést kérek mindazoktól akiket sokkolok azzal hogy túl tudok látni a saját kis önös érdekeken és tudok nagyba, platform szinten gondolkozni.

Szóval a knox ott van jelenleg sok samsung telefonon, de azt kell mondjam hogy ez 10-ből két embert zavar, és legalább négy nem is tud róla...

Artengo TR 990 Pro

(#17604) ToMmY_hun válasza rootkiller (#17603) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Sokkal kevesebben foglalkoznak a rom cserélgetéssel. Jó, ha 5% körüli azok aránya, akik cseréltek már egyáltalán romot a telefonjukon.
Az pedig nem igaz, hogy tört alkalmazások miatt kell a root. Azokat fel tudod telepíteni gyári szoftver esetében is. Nekem a teljes testreszabás miatt szükséges, szeretem kontroll alatt tartani az eszközömet felhasználói szinten. Ettől még minden alkalmazást megvásárolok, amit hasznosnak találok. Nyilván a google azt fogja szem előtt tartani, ami nagyobb profitot hoz, szóval nem a moddolgató emberkék elenyésző táborát.

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#17605) ndlx válasza rootkiller (#17603) üzenetére


ndlx
aktív tag

+1

...csatlakozom.

(#17606) ALI_G válasza tboy93 (#17602) üzenetére


ALI_G
veterán

Hi,
hol találtál ennyiért? Elsőre 6000-ért találtam ebay-en. Azt most elsőre nem értem hogy miért kell hozzá külön receiver, gondolom csak olyan telóhoz kell, ami nem tudja alapból a Qi-t?
Tényleg jól néz ki.

mod: ja írja hogy support standard Qi

[ Szerkesztve ]

(#17607) ToMmY_hun válasza ALI_G (#17606) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Az rengeteg pénz egy töltőért.
http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/accessories/budget-wireless-charger-showdown-5-qi-t2676249

Itt nézzetek körül. Kb 2000 forintért lehet venni teljesen jót.

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#17608) tboy93 válasza ALI_G (#17606) üzenetére


tboy93
nagyúr

Pl. itt. :)

Szerintem ez "kicsit" minőségibb mint a fentebb linkeltek :))

[ Szerkesztve ]

(#17610) dozsabalint válasza rootkiller (#17603) üzenetére


dozsabalint
senior tag

Ráadásul a knox ugye főleg a samsungos megvalósítás miatt lett ellenség mindenkinél. Az egyáltalán nem biztos, hogy így lesz megvalósítva a stock rendszereknél is.
Egyre kevésbé szükséges a root egyébként. Kezd felnőni a stock android, nem kell már buzerálni ahhoz hogy használható legyen. Én is kezdek már leszokni róla, főleg a kétes minőségű romok (ugye a fragmentálódás itt is), és a szintén kétes minőségű root jogot igénylő alkalmazások miatt.

[ Szerkesztve ]

(#17611) coves8


coves8
tag

Hagyják meg a mókolást(és a Nexust) annak aki akarja!

(#17612) dnelb válasza dozsabalint (#17610) üzenetére


dnelb
veterán

Egyre kevésbé szükséges a root egyébként. Kezd felnőni a stock android, nem kell már buzerálni ahhoz hogy használható legyen.
Neked lehet. Másnak meg még mindig rohadt messze van a stock rendszer a használhatótól. Pedig semmi extra cucca nem gondolok.. De ha nem lenne root én biztos nem használnék androidot, mert a stock rendszer nagyon buta.

[ Szerkesztve ]

(#17613) ßrainiac válasza ToMmY_hun (#17585) üzenetére


ßrainiac
addikt

Gyenge alapbol, de HDR+ modban rohadtul nem az, probalj ra sztem.

Az i5 kameraja sem olyan nagy szam, a G2-e pedig botranyos volt. Szenne kellett moddolni, hogy egyaltalan lehessen vele ertelmes kepet csinalni. A videofelvetelrol ne is beszeljunk (en keszitettem elrettenteskent :DDD).

Barki akinek mutattam a nexus 5-tel keszult (szigoruan HDR+ os) kepeimet megmondta, hogy ilyet mobilon nem gyakran latott. Konkretan egy kompakt fenykepzovel is osszehasonlitottuk, ami valotlan szinu, homalyos, gagyi kepet lott az n5-hoz kepest.

Krisztián: Veled egyet szoktam erteni altalaban, de ennel a telefonnal nekem sem volt szuksegem semmi moddingra. Amikor megvettem, azonnal megcsinaltam mindent vele, viszont az ota utan visszaallt a root es azota sem volt miert ujra rootolni. (Teny, hogy a reboot hianya baromi idegesito root hijan :DDD)

[ Szerkesztve ]

(#17614) gabro0


gabro0
őstag

És a reklámokkal mi a helyzet? Blokkoláshoz root kell (Adaway)

(#17615) Davzone válasza dnelb (#17601) üzenetére


Davzone
senior tag

Nem azt mondta a google hogy Knoxot fog használni, hanem hogy a samsungal egyuttmukdve fejlesztenek valamit aminek az alapja a knox mert a samsung odaadta nekik mint alapot. Knoxot is lehet rootolni, akinek nincs rá szüksége szerintem nem lesz gond. Samsungon is addig nincs knox amig be nem konfigurálod először.
Ha opcionális lesz, márpedig egy nexusos kell tudnod romolni, főleg hogy bl unlock nélkül nem tudsz romot felrakni, kétlem hogy ez befolyásolna bármit is.
Másik készülékeken pedig jó is ha nem rootolhatsz, céges környezetben nagyon is jó lenne, főleg amit bemutattak hogy egy telon lehet privát és céges data particiod, mert ami jelenleg megy hogy 1 ember 2-3 telefonnal rohangál az gáz.
Amig nincs belőle végleges kiadás, vagy akár csak preview teszt addig totál felesleges ezen görcsölni.
Én azt is el tudom képzelni hogy csak az enterprise data particiora fog vonatkozni, ergo a privat oldalon lehet root jogod, viszont a secured data oldalon mar nem, igy az ottani appoknak nem lesz soha root joga,annak ellenere hogy a másik datan ott lesz a supersu, és minden menni fog mint most.
Knox kontenernek is az a lenyege hogy az adatok biztonsagban legyenet tarolva és hogy oda ne lehessen behatolni. Ha kettéválasztják a privát és a corporate oldalt(márpedig ezt mondták tegnap) akkor lehet 2 konténert használni, különböző policykkel.

Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast

(#17616) tboy93 válasza dnelb (#17612) üzenetére


tboy93
nagyúr

+1!! :K

(#17617) dozsabalint válasza dnelb (#17612) üzenetére


dozsabalint
senior tag

Utoljára az xposed miatt használtam root-ot, de mivel az sem volt szimpatikus, hogy nagyon beletúr a rendszerbe, illetve ART-on egyébként sem megy, így most már azt sem használom.
Romolgatni szoktam, de mindig a gyári rendszernél maradok végül. Egyszerűen az nekem nem alternatíva hogy adunk pár plusz funkciót, cserébe feleannyit bír a telefon akksiról és még akad is közben....

(#17618) ndlx válasza dnelb (#17612) üzenetére


ndlx
aktív tag

Ilyen stílus után kurva kíváncsi vagyok mi az a végzetes defekt a gyári rendszeren, ami miatt Te képtelen lennél használni root nélkül... mesélj.

Ne hagyd ki a root nélküli android alternatíváit sem...ios, win?

(#17619) dnelb válasza ndlx (#17618) üzenetére


dnelb
veterán

Már nem 1x linkeltem, azóta sem változott a véleményem, ezek nélkül nekem nem kell droid.. Ezek rohadtul nem nagy dolgok pedig.
Így van, akkor iOS + jailbreak.

(#17617) dozsabalint
Egyszerűen az nekem nem alternatíva hogy adunk pár plusz funkciót, cserébe feleannyit bír a telefon akksiról és még akad is közben....
hülyeség, normális rom+kernelt kell választani, nem névtelen fejlesztők által összehányt valamit.

[ Szerkesztve ]

(#17620) Integra válasza rootkiller (#17603) üzenetére


Integra
titán

ez valóban így van, mondjuk nekem 4.4.4 alatt is van root, de stock kernel és a 4.4.4 is, de pl exdialer missed call plugin, vagy a power toggles a gps ki és bekapcsoláshoz kér rootot még mindig. és igen, atomstabil és jó a gyári oprendszer.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#17621) dozsabalint válasza dnelb (#17619) üzenetére


dozsabalint
senior tag

Mahdi, Slimkat, Carbon, PA, CM, Carbon. Ezeket próbáltam eddig. De mondj mást. Mindenki ezeket hajtogatja. De egyik sem az igazi. Utoljára (kb 1 hónapja) amit próbáltam (már nem tudom melyik vont a fentiek közül, Slimkat vagy Mahdi), a Tasker éjjeli wifi+mobilnet kikapcsolása azt eredményezte, hogy a telefon 100%-ról 20%-ra merült egy éjszaka alatt. Reggel meg csak bámultam. Valahogy mindig belefutok ezekbe custom romoknál... hol ez a baj, hol az a baj, de stabilitás, megbízhatóság az nincs.

[ Szerkesztve ]

(#17622) dnelb válasza dozsabalint (#17621) üzenetére


dnelb
veterán

Sokan utálják itt, de szerintem cata + franco.. Nálam fél éve mennek hiba nélkül, nem is romolok már.
(#17623) dozsabalint : nincs, nem is lesz. Ez gyakorlatilag egy stock 4.4.2 bővítve. Nekem ment fel mellé kam mod meg gpu driverek, kernel és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#17623) dozsabalint válasza dnelb (#17622) üzenetére


dozsabalint
senior tag

Ez meg nem frissül, vagy van belőle 4.4.4?

(#17624) lord.lakli válasza Jadro (#17595) üzenetére


lord.lakli
őstag

Egy buta kérdés, de a KNOX-hoz nem kell véletlenül spéci hardver egység a készülékben? Vagy N5-ben is van, csak nem használják semmire sem?

(#17603) rootkiller: na azért lássuk be, hogy a rootnak semmi köze a warez appokhoz, ahhoz maximum a mentalitásnak van köze. Rengeteg warez app van, amihez nem is kell root.

[ Szerkesztve ]

(#17625) DeathAdder válasza dozsabalint (#17621) üzenetére


DeathAdder
veterán

Én ezt egyszerüen nem tudom elhinni. Ha nem valami user error akkor nem tudom mi :F
Hónapok óta custom romokon vagyok, de ehhez hasonlót sem tapasztaltam eddig, pedig használom rendesen. A lag-ra meg allergiás vagyok szal....

Amúgy a cataclysm+franco valóban ütős cucc :K

A stock droid meg lehet egyeseknek nem buta, de ha belaksz egy rootolt, vagy tovább megyek custom romot bosszú idön keresztül, akkor onnan már szinte lehetetlen a visszaút :N

[ Szerkesztve ]

(#17626) zho-lee válasza DeathAdder (#17625) üzenetére


zho-lee
addikt

+1 :K

"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."

(#17627) lita66 válasza dnelb (#17622) üzenetére


lita66
tag

Mélységesen egyet értek veled. Én pl azért vettem Nexust, hogy teljesen a magam igényei ízlése szerint alakíthassam, fölösleges appok nélkül. Slimkat+ Franco val használva semmi gondom, a programokat megveszem, de legalább én dönthetek, hogy mire van szükségem, milyen formában.
Ha beavatkozás nélküli, készen kapott csudára lenne szükségem vettem volna egy iphone-t.

(#17628) dozsabalint válasza DeathAdder (#17625) üzenetére


dozsabalint
senior tag

Pedig nem user error. Kellő tapasztalatom van már a téren, kb 3 éve romolagtok különböző telefonokot. Különben is mit lehet itt elrontani? Wipe, flash, wipe-t szoktam nyomatni TWRP-ből majd az amúgy igen kevés szoftver visszatelepítése, beállítása. Jha természetesen ott is ART-ot használnék.

(#17629) Jadro válasza lord.lakli (#17624) üzenetére


Jadro
veterán

Nem tudom, de szerintem nem kell hozzá külön hw elem. Pl a Samsung SIII LTE is utólag kapta meg a cuccot. Amikor készült a vas, még szó sem volt Knoxról.

Nem mondom hogy feltétlenül rossz a Knox, majd kisül, hogy milyen módon akarják használni. Vállalati környezetben egyértelműen jó lehet. Egy Nexus készüléken, ahová kiadják a romot a fejlesztőknek hogy nesze reszeljétek gondolom hülyeség lenne bevezetni. Majd kiderül, hogy is gondolják pontosan.

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#17630) dozsabalint


dozsabalint
senior tag

Nehogy félreértsen bárki is, amíg meg nem lett a nexus 5-öm, addig szinte állandóan custom romokat használtam, és valószínűleg ha már nem lesz támogatott telefon a nexus 5, akkor újra azokat fogom.
Nem vagyok ellenük, a knoxot is csak úgy tudom elképzelni stock droidon, hogy a romolás, rootolás lehetőségét meghagyják, de egyelőre nekem jobb a stock.

[ Szerkesztve ]

(#17631) L.L.


L.L.
senior tag

Szerintem itt sokan azt hiszik, hogy a knox után megszűnik a root, vagy custom romok használati lehetősége. Természetesen ugyan úgy lehet, annyi különbséggel hogy pl. a samsungnál garanciavesztéssel jár, bár ez se biztos, mert van akinek ugrott számlálóval ugyanúgy javították garanciában.

(#17632) slice14 válasza L.L. (#17631) üzenetére


slice14
veterán

Én úgy tudom hogy az EU határozata alapján, nem jár gari vesztéssel a root.. Csak a gyártók nem szeretik.

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#17633) ToMmY_hun válasza slice14 (#17632) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Elvileg a szabványos csatlakozók is elő vannak írva, de mégis létezik lightning csatlakozó. :)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#17634) Scooter74 válasza L.L. (#17631) üzenetére


Scooter74
őstag

Na akkor most mondom neked, sőt mindenkinek!
A Nexus 4-s és ez utáni google telefonokban is /A NEXUS 5-s TELEFONBAN IS/ bent van a KNOX, csak ezt nem verte eddig nagy dobra a google. Ugye amikor rootolva van a készülék akkor ugrik a számláló na már most a megoldás rá: A wugs nexus toolkit, mert annál ha az oem lock gombra rányomsz akkor vissza állítja alapra a KNOX számlálót és zárja a bootloadert. És senki nem fogja megmondani, hogy rootolva volt a készülék!

Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >

(#17635) ToMmY_hun válasza Scooter74 (#17634) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

A számláló és a knox nem ugyanaz. A régi samsung készülékekben is volt számláló, de az nem knox volt.

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#17636) Jadro válasza Scooter74 (#17634) üzenetére


Jadro
veterán

Ez a számláló - legalábbis Samsung esetén - nem az a számláló.

"a Note 3 flash-számlálója eFuse alapú, azaz a hardveresen kódolt, alapvetően megváltoztathatatlan csak írható memóriába vési bele magát minden rootolás vagy romcsere. "

Elvileg nem visszaírható ha már beleírt. Nem is az a baj, hogy beleír, a kérdés inkább az, hogy fogják kezelni. A Samu jelenleg hardvermódosításként kezeli és emiatt ugrik a gari.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#17637) dnelb válasza Jadro (#17636) üzenetére


dnelb
veterán

Bizony, a jutalom is már 3000 dollár felett jár.. [link]

(#17638) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Na kinek h tetszik az új UI? [link]
Nekem valami förtelem :O
Az a navigációs sáv, a recent app panel, a státuszbár, a túlgördülő animáció.. :(

asszem ezt sem fogom stockban használni :DDD

(#17639) Scooter74 válasza Jadro (#17636) üzenetére


Scooter74
őstag

Ezt látod nem tudtam, hogy a Samunál a memóriában végez módosítást amit nem lehet nullázni!

DeathAdder: Hát elég csiri buri lesz!

[ Szerkesztve ]

Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >

(#17640) slice14 válasza DeathAdder (#17638) üzenetére


slice14
veterán

Nekem bejön. Kiváncsi vagyok, milyen használat közben. Csa várok amíg lehet rootolni.

Samsung Galaxy S21 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn

(#17641) tboy93 válasza DeathAdder (#17638) üzenetére


tboy93
nagyúr

Mi ez a förtelmes lagg?! :Y

(#17642) Kari1 válasza DeathAdder (#17638) üzenetére


Kari1
aktív tag

Amit a keynote-on mutattak és mondtak az nekem nagyon tetszik, bár persze még meg kell várni még minden apró UI módosításra fény derül.
Amitől én jobban félek hogy a már régóta várt feature-ök nem fognak belekerülni.
- változtatható notification toggles
- ne két ujjal kelljen lehúzni hanem úgy mint pl CM-n) Most látom hogy ez már meg van oldva
- rendes backup ami az appdata-t is menti.
- stb.

(attól félek hogy ilyen "apróságok" amik szerintem fontosak lennének nem fognak belekerülni.)

[ Szerkesztve ]

(#17643) Trol válasza Scooter74 (#17639) üzenetére


Trol
tag

Azt hitted a nagy Google titkolózás és összeesküvés elmélet után végre megoldottad a rejtélyt mi? :D Könyörgöm alapok nélkül ne okoskodjatok már...

(#17644) hjanos1 válasza tboy93 (#17641) üzenetére


hjanos1
senior tag

Mondja hogy battery saver módban van.

The Factory Must Grow

(#17645) gulb


gulb
senior tag

Nah most morculok be...erosen 26. Van mar...sehol semmi....aaauuuu

(#17646) #27813376


#27813376
törölt tag

(#17647) hariboh válasza gulb (#17645) üzenetére


hariboh
tag

És szerinted Amerikában hány óra van (PDT)?

(#17648) Davzone válasza gulb (#17645) üzenetére


Davzone
senior tag

Azt azert vard meg mig SFben is legalabb felkelnek :D

Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast

(#17649) Just486 válasza DeathAdder (#17638) üzenetére


Just486
senior tag

Ettől az ócska fix 3 ikonos alsó eszköztártól (navigációs sáv) sem sikerült megszabadulniuk ahogy látom...

That unconquered country we call the future.

(#17650) dnelb válasza Just486 (#17649) üzenetére


dnelb
veterán

ettől csak 1 jobb megoldás van, a PIE, azt meg úgyse fogják belerakni .. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.