Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3359) Cathfaern válasza Illumiana (#3354) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"joga, crossfit , cardio"
Ezek mind kiválóan alkalmasak gerincsérv kialakítására. Jóga alkalmas lehet a megelőzésére és kezelésére, de nagyon-nagyon nehéz jó jóga oktatót találni, sajnos túlzottan divat lett már. És vannak jóga gyakorlatok amik kifejezetten ártanak a kialakult gerincsérvnek, illetve ha amúgy nem elég erős a törzsizomzat, akkor elő is segítik a kialakulását.
Crossfit gyakorlatilag egyenes út a gerincsérvhez, cardioból attól függ mit csináltál. Futás talán neutrális, de bicikli / spinning / bármi amit nem állva egyenes háttal végzel elősegítheti a gerincsérvet. Személyi edző megint csak olyan, mint a jóga oktató: vagy ért hozzá, vagy nem. Ha ért hozzá, akkor is vagy megérti, hogy az egészségmegőrzés és nem a teljesítmény a célod, vagy nem. Aztán lehet alapból se az egészségmegőrzés volt a cél, akkor meg ugye megette a kutya az egészet :)

Lysander83
"Szteroid? Kismillió szteroid létezik. És mind illegális."
Az kemény lenne :) Az összes hörgőtágítóban szteroid van, és azt nem nagy kunszt szerezni, ha picit is asztma gyanús vagy felírják (ami nem kunszt, mert az asztma definíciója olyan, hogy kis akarással az egészséges emberek jórészét bele lehet erőltetni). Vagy ott a prednizolon, felírják állatoknak is, az is tömény szteroid. Nagyon-nagyon sok szteroidhoz hozzá lehet férni, persze mindegyiket receptre adják.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.