Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Teaway: Kicsik és nagyok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stieve
csendes tag
Sziasztok!
Beindult a fórum?
Gondoltam írok pár sort. Szóval én azért nem megyek sehova és nem csinálok tornát, terápiát stb. mert az orvosom tekintettel a gyulladásra most nem engedi. Normál esetben ugye 6 hét után kezdődik az erősebb rehabilitáció egy erősebb tornával, szobabiciklivel, úszással és egyebek. Ez nekem kimaradt és érzem is, hogy ezzel nagyon el leszek maradva és rengeteg idő lesz mire behozom. Feszül az egész gerincem ha kicsit is meghajlítom, fájnak a térdeim és egyebek. Nagyon remélem, hogy mindez azért van mert nem mozgok és ha később mobilizálhatom magam akkor jobb lesz.
Én úgy tudom és az orvosom is azt mondta, hogy 3 csigolya csavarozása az a határ ahol még utána 100%-os életet lehet élni. Ne feledjétek, hogy a csavarnak addig van funkciója amíg létre nem jön a csontos fúzió vagyis amíg összecsontosodnak a csigolyák. Ha ez teljes mértékben létrejön akkor terhelhető a gerinc csak felhívják a figyelmet, hogy életünk végéig tornázni kell és karbantartani a porckorongokat, mert megváltozik a gerinc statikája és így több teher hárul a megmaradt még ép porckorongokra. Ez a csontosodási folyamat mindenkinél más időt vesz igénybe és nagyban meghatározza a végső felépülés idejét. Ismerek olyan fiatal srácot akinek baleset miatt csavaroztak 3 csigolyát, neki 1 év volt mire rendbe jött. Most fut, hajol, csinál mindent. Ismerek olyat is akinek 5 csigolya csavarozott, neki sem fáj semmi azóta de a földig nem bír hajolni.
Mindenkinél más és más a tünet, a gyógyulás időszaka, a fájdalom...
Azt nem tudom, hogy a csavarozásnál is fennáll a hegesedés lehetősége? Illetve ezt a hegesedés dolgot nem is értem igazán, hogy ez hogy van, felvilágosíthatna valaki aki ebben benne van...
Egy biztos, hogy nekem a mai napig van egy olyan tünetem amivel nem tudok megbarátkozni. Reggel viszonylag egyszerűen kikelek az ágyból és elvagyok itthon. DE! Ha csak öt percre is lefekszem, alig bírok lábra állni olyan fájdalom jön a derekamba. Ez csillapodik egy fél óra múlva. Érthetetlen...
Na nem fárasztalak tovább benneteket, jó volt kicsit kiírni magamból a gondolataimat.
A lényeg, hogy gyógyuljatok!!!
És ne hagyjátok annyiban...
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Jövedelem
- Ultra és Racing változatot kapott a OnePlus Ace 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Gyúrósok ide!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest