Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabor80
tag
Csodás választás a Fractal
Nemrég szereztem be a hét éves (közepes) házam után. Szuper cucc!!! Igaz ugyan hogy elbír még 1-2 halk 14 centis ventit a rendeteg hangszigetelés és porszűrő mellé...de akkor is szinte hang nélküli...
Skacok, sajnos öregszünk...nekem így 34 felé egész más dolgok kezdtek számítani...amíg csak az enyém volt a gép és magam használtam a legerősebb hardver kellett a nem túl drága körítésbe...
de most pl mindenki ezt nyúzza a családban, és költözés után a nappali közepén találta magát..így új prioritásként már halknak kellett lennie, és a "nappali díszének" is...és nem is utolsó szempont, hogy jó legyen ránézni!
Szóval a külső is igen fontos tud lenni bizonyos esetekben...
Jó ésfőleg minőségi választás volt sztem mind...mivel mindenkinek más fontos, kicsit mindenki máson spórolt volna és máshol erősített volna..ebből is látszik milyen jó kis vitaindító írás!!!
-
stick007
tag
Csini masina
Ram-ok valamiért kilógnak, lehet csupán saját hülyeség...
Grat a cikkhez. -
deja vu
addikt
Szép időtálló konfig, tetszik! Majd pár év múlva bele lehet dobni egy jövőre érkező Broadwell i7-et aztán elvagy 5-6 évig.
-
tomas51
senior tag
Jó kis konfig, de te sem gondoltad komolyan azt az ati kártyát remélem, egy 780ti azért jobban mutatott volna.
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #89 üzenetére
Legfőképp játékok vannak nekem, azon simán mennek Win újrahúzás után is. Persze ilyen, hogy Ccleaner, vírusirtó, ilyeneket újrahúzok utána. (ja igen, Avast is a C-n van)
C-n csak driverek, Windows, vírusírtó, na meg CCleaner van. (esetleg NET Keretrendszer, stb) Így nekem jelenleg az 55GB-ból 25 szabad.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Dilikutya #53 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, nekem a 3TB-os vinyómon, kevesebb, mint 1TB hely van, pedig nincs rajta warez cucc, ellenben viszont mindenről (az elmúlt 25 évből, amióta PC-m van) van rajta backup, beleértve a játékokat is (steam, origin, uplay, gog és a dobozosokból is iso backup).
-
fuximaxi
senior tag
Bár abszolút szubjektív a dolog, de nekem a Fractal Design Deifne R4 jobban is tetszik, és olcsóbb is 15-20 ezer forinttal. Rendben, a mérete kisebb, de még így is egy igen méretes ház, a felszereltsége pedig igen magas színvonalú.
A CPU hűtést is meg lehet oldani olcsóbban egy komolyabb léghűtővel, ami a legtöbb esetben még hatékonyabb is (pl. egy Noctua, vagy egy Scyhte)
Az alaplapon is fogtam volna némi pénzt egy valamivel szerényebb alaplappal. A gépemben az optikai meghajtó már csak porfogónak van, azt az évente egy alkalmat, amikor is belepakolok valami lemezt, meg tudnám oldani máshogy is.
A Seasonci tényleg nagyon jó minőség, de ott is meg lehetett volna fogni egy 10-est úgy, hogy semmilyen hátrány nem ér (hétköznapi használat mellett biztosan nem).
Az így megspórolt összegekkel pedig nem kellett volna beáldozni azokat a dolgokat, amik tényleges hatással vannak a teljesítményre. Optikailag pedig szintén nem vesztettél volna semmit az én meglátásomban.
Elég jó gépet sikerült így is összeraknod, és nyilván kellenek az olyan vásárlók, mert ha mindenki ugyan olyan elvek és megfontolások alapján vásárolna, az nagy valószínűséggel kihatással lenne az innovációra.
-
VIC20
őstag
,,benépesítés"?!
Mit telepítesz bele? Hangyafarmot?
-
DonMaster
addikt
lehet hoyg kidobot pénz az ablakon de még mindig 5-6ezer forint kidobot pénz cserébe egy jobb vas.
de az a kidobot 5-6ezer forint hosszutávon megtérül mert egy i5-böl elöbb kevés lesz mitn egy i7 lehet hoyg egy i5-el kihuzod 3év-ig addig egy i7-tel meg vna az 5-is amit egy 5-6ezer foritnos kidobot pénznek köszönhetsz.
azért a házat 1-2hoanprará cseréled és szeva , utáan nem, de egy i5 vs i7 közöt azért van némi különbség. teljesitményben .
Ed3r_X_
általában a programokat is a c-re telepitik az emberek, és emiat kell 100gb máskép elég 50-is a win-nek .
de aprogramokat a sok winbe szemetelése miatt és mert jo sok nem indul ha ujra huzod a gépet azért érdemesebb a win vagyis a c partícióra telepíteni, nem pedig máshova . amugy is bár hova rakod még a játék telepitésnál is kiválasztod hoyg d-re avgy e-re vagy stb. akkor is a c-re is telepit minimális dolgokat, amit nem fogsz nagyon észre vneni de 100megákat és sok kicis összegyülik plusz játék mentések is c-re mennek stb.(nem minden játék) -
-
mikej95
aktív tag
Jó kis olvasmány. Én még emlékszem azokra az időkre, kb 4 éve váltottam le még az általad leírtaknál is gyengébb gépet.
-
kona005
senior tag
Jó kis gép lett, grat hozzá!
Alaplapra és házra viszont biztos nem költenék ennyit, tiszta fölösleges főleg így hogy ki sem használod
-
r0ach
tag
válasz
Bjørgersson #5 üzenetére
No látod ezt nem vettem észre. Amúgy szerintem (bár ez ízlés dolga) a harisnyás kábelek még szebbé teszik a házbelsőt.
-
Xaels
félisten
válasz
DonMaster #79 üzenetére
Az ideiglenesen vásárolt olcsó ház csak kidobott pénz az ablakon. Általában eleve tök macerás ezekbe belepakolni a hardvert, aztán rá 1-2 hónapra mindent kiszerelni és újra be egy másikba csak felesleges időpazarlás. A régi vackot meg hirdetni... Aki hosszú hónapokat kibírt és spórolt annak nem fog odavágni még 1-2 hónap.
Multis játékokból általában 1-el játszom, amivel a baráti köröm is. LAN az én koromban már nehezen megoldható, de ha lenne is akkor azok a játékok nem foglalnának 5GB-nál többet. Leginkább egyedül TPS-ekkel játszom és ott elég nagy tud lenni a szórás, hogy mit mire használ az ember és a kombók...
-
-
Praston
tag
válasz
DonMaster #77 üzenetére
Sehol se írtam, hogy nem lehet "új" játékot venni, én is veszem a játékaimat. De ha elolvasnád rendesen azt a részt amit kiemeltem, talán rájönnél, hogy miért nevettem...
Amúgy részemről ennyi, felesleges bármit is írni. Viszont ha nem is tökéletesen, de egy kicsit írhatnál helyesen az istenit.
-
DonMaster
addikt
nem csak fém házat láttam , de 1-2honapra elfér benne a jobb vas , és 1-2honap allat már össze gyűjtesz egy jobb házra , de addig is tudtad az olcsó házzal használni a jobb vasat már. vagy vársz még összejön a házra is a pénz és akkor egyben veszed meg , de semmiképen nem a vas rovására .
nem fő meg az olcsó házban sem a vas, gyengébb a szélőzése igaz, több hő lesz de kibír 1-2honapot benne .
-
DonMaster
addikt
de eljutott , értette elsöre mit irtál. de nem tudom hoyg tud eltörni egy ház ? xD
igen a sok aproság miat sok idö után meg térül a ház ez igaz bár ha félévente veszel uj belsöt akkor nem fog .
szelözés stb-k miat megéri a ház , de akkor sem a teljesitmény romlásra , ha vissza olvasol, már irtam , hogy inkább egy ocska 5-10ezres ház jobb hardver kombo és ha vna pénz akkor a jobb ház addig kibirja az olcos ház is 1-2honapot , cserébe jobb a teljesitméyn és erösebb a vas. azért procit meg vga-t ha 50-70ezret ráköltezs nem cserélsz 2havonta de házat tudsz utolag is venni komolyabbat . egy pcnél soha nem a ház volt a lényeg hanem a vas ami aházban van, persze nem baj ha jol szelözik joa hötés és porsürös bövithetö köyen szerlhetö köynü vezetékek rejtve vnanak stbstb. de ezzért a teljesitméynböl nem áldoznák , hogy ezek meglegyenek . azért egy 10ezer forintos olcso házban is uygan ugy elmegy agép mitn a 20-40ezresekben. az aproságok nélkül , meg a házat nem nézed miden nap ott van a sarokban és johelyen vantehát semmi féleképen nem költenék a teljesitméynromlására vagy kárára egy jobbház ért .
a többjátékról annyi-t hogy van amivel pl cska egyes alkalmakkor játszol pl lanozás meg ilyenek. de Fps játékoknál nem igazán van multinál nagy különbség vezérlésben röviden mész lösz kilönek ujra éledsz . történetet is inkább singel-ben van multiban nem igazán csak coop-nál .
autos játéknál se igazán van nagy különbség a vezérlésben amti meg kel szokni, gáz fék jobra balra nagyon röviden. egyedül ahol sok van az a stratégiai játékok ott sok különbség van a vezérlésben és inkább az aproságokban amit ujra meg kell szokni stb.
Praston
miértne vehetnél uj játékot? vagy mi az tiltott?
csak is ssd-töl sokkal gyorsabb lesz föleg amikor processor és vga és ram triot használod ki egyes dolgoknál ahol kevésbé számit a meghajto gyorsasága .
rendszernek jo az ssd ez igaz , de attol még vannak alkalmazások és felhasználási körök ahol nem dob sebességben sokat , plusz fél év után ssd-n sem lesz olyan gyors egy gép mint friss rendszernél .
savoo
google a barátod de ne magyar oldalon keresd mert magyar oldalnál csak warez van . -
Xaels
félisten
válasz
DonMaster #71 üzenetére
Én magam részéről kifejezetten utálok egyszerre több játékkal próbálkozni mivel akkor nem fordít az ember elég figyelmet a részletekre illetve ha eltelik x idő mire újra előveszem addigra kiesek a "gyakorlatból" és a történetből... Ha egy játék nem fog meg akkor azt hagyom és törlöm, most sincs más a masinán mint D3+ROS...
Látom nem jutott el az agyadig amit írtam a házról - "Ha meg van a keret"
Egyébként egy jó ház nem fog eltörni/deformálódni, rezonálni, nyikorogni. Később ha bővíteni akarod a gépet, hűtőt cserélni akkor is lesz benne hely. Az igényesen elvezethető kábelek javítják a szellőzést, a porszűrők kevés port engednek be így ritkábban kell takarítani és ha kell is akkor is könnyen megoldható. A szereléshez nem kell kihámozni mindent. Ja és akár 5-6 év múlva is be tud fogadni egy teljesen új hardvert...
-
DonMaster
addikt
válasz
Dilikutya #54 üzenetére
Miért baj ha félévente ujra huzza a a rendzsert valaki? tudod nagyon sokat gyorsul egy friss rendszer, persze idö mire ujra felpakolod a használatos dolgokat, és igen 100gb kell egy c meghajtónak abbal is éphogy marad mert félév allat teliszemeteli a win
nekem is van fent studio de attol fügettlenül általánosan egy 100gb kell c-nek mindenkinél.
persze egyböl torentezek . filmek blue vs digitális
várj nem csak torrentröl lehet filmeket letölteni bluray-eset ami 20-40gb hanem eredetiben is lelehet szedni igazi pénz ért , tudod a lemezek elöbb elhasználodnak mint a vinyo és ha film kell nem kell bogarászni a polcon , hogy ez most hol lehet hanem keresö beirod kidobja lejátszás sok idöt lehet vele sporolni.KAMELOT
pont ezért irtam simán teli pakolnám én is .
Djuree és te?Francia91éste?
az nevet aki utoljára nevet
Xaels
igen elég persze , csak van az ugy , hogy jön egy ötlet megveszel valami ujjat és ami elöte volt nem törlöd hanem hagyod, aztán rá párnapra elkap a hév és megint megveszel 1 ujjat és megint és igy össze gyülik , persze lehet törölni, de ha fent van menyivel nagyobb a választák, és nem kell várni hogy ujra leszed és feltelepisd hanem megy egyböl.viszont a ház mivel hállaja meg? azt 2-3év után hogy cserébe egy gyengébb procit vettem de csili vili a házam?
persze fél 1 évente valo hard ujitásnál igen , de ha már enyi pénz ráköltesz 1x akkor nem félévre veszel konfigot másrészröl félévre nem 50ezres alaplapot veszek. -
chris-v
senior tag
Win 8.1 vagy win 7 64 bit, belakva, office-el, pár programmal kb 50-70 Gb-ot elfolglal átlagba, úgy hogy a képek, dokumentumok, zenék, videók, letöltések nem azon a meghajtón vannak.
Szóval ha valaki 100-130 Gb-ot hagy C-nek, annak elégnek kell lenni, persze, úgy, hogy a játékokat, és a fentebb leírt dolgokat nem ott tárolja! -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
mefistofeles #57 üzenetére
Ez odáig rendben is lenne, hogy ne támadják már meg egy laikus konfigját, de hol van itt a laikus tulajdonos? Ahogy írta is: átolvasott egy rakat cikket, fórumot, honlapot és segítséget is kért. Ez jó esetben minimum
1 de inkább2 hét tanulás. Ezek után már nem hívhatja magát laikusnak az ember fia.Főleg ha ilyen gép tulajdonosa, akkor illik is összeszedni némi tudást szerintem.
-
Szép vas, bár ha a ház oldala nem plexi, akkor nagyon nem számít, hogy milyen színűek a cuccok benne
-
4264adam
veterán
Remek cikk! Tetszik az egyéniség hogy olyanná építetted amilyennek te akartad!
Nem pedig mint az előttem szólóak "miért ilyenre költötted miért nem arra"
-
norbi19884
tag
Tetszetős gép!
Azért az durva, hogy fogynak az alkatrészek az alaplapokról lassan egy üres nyák lesz. A Maximus II-es lapomon még egy talpalatnyi hely, se volt.
-
Ez annyira hazai sajátosság.....
Nem igazán értem miért kell belekötni egy olyan konfigba amiről már az elején kijelenti az alkotója, hogy: egy, laikus aki összeállította, kettő a legfontosabb szempont, "az én igényeimnek megfeleljen". Az is lejön a cikkből, hogy tisztában van azért a hardverek erősségével (lehetett volna i7, vagy erősebb vga) DE Ő EZT AKARTA! Passz! Ráadásul nem is állíotta sehol, hogy ez a lehető legjobb, legerősebb konfig a ráfordított összegből! Innen kezdve pedig minden szakmai fikázás, szimpla céltalan és oktalan kötözködés!
Szép lett a konfig, jó lett a konfig és ami a leg fontosabb, hogy a tulajdonosának ez tetszik! -
Petyyyyy
addikt
Bitang egy ház az fix. Mostanában valahogy jobban tetszik a D széria. A váltáshoz grat, igazi felüdülés lehet letámasztani a tini konfigodat.Én is P4-ről váltottam a jelenlegire.
A CPU cooler jó választás, a proci is elég lehet, bár én sokáig halogattam a váltást, mindenképp i7-et akartam, mert tudtam, hogy évekig így marad a gép, nem akartam bosszankodni később. Az R9 X nélkül is rendben van, táp és háttértárak szintén kitűnő választás (HDD hőmérsékletre figyelj). A 2x4GB memória ami gyengébb pont lehet a konfig többi elemét tekintve. Íme egy kép. - saját lövés. Böngésző 2 füllel, Skype és a Windóz Update. Utóbbi kormolta ki ennyire a modulokat.Amúgy meg használd egészséggel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #39 üzenetére
Akinél félévente újra kell a Windowst telepíteni, ott már vannak bajok.
Áruld már el, mitől 100Gb a Windows? Mekkora drivereid vannak? Milyen programok?
Wolfenstein lehet, hogy 40Gb, de az Steam-es, az nem tölt telepítőt, nem kell rászámolni 70-80Gb-ot, legfeljebb a Reloaded verzióra. Ha a filmeket nem torrentről töltenéd, hanem megvennéd, nem foglalna 15-30Gb helyet egyik sem. Tudom, ördögtől való dolog, de hát ezek nem is kötelező dolgok.Nekem úgy van kb. 80Gb adat a rendszerpartíción, hogy van fent MSSQL, Visual Studio-ból két verzió, Android SDK... ezek azért nem mindenkinek vannak. Meg a Windows is hízhat a frissítések miatt, de az sem mindenkit érint.
-
Dilikutya
félisten
Nem mondtam, hogy nem éri meg jobban a 2Tb-os, csak azt, hogy játékra elég 1Tb is. Azért 1Tb igen sok ahhoz, hogy csak úgy elfogyjon. Az otthonában gépről BD-t, 1080p-t nézős dolog meg eléggé torrentszagú, ilyen szolgáltatásokat ugyanis itthon nem ismerek, de a külföldiek is stream alapúak javarészt.
Igen, értelmetlenül drága jó pár cucc benne. Egy i7 CPU kárára.
-
-
Xaels
félisten
válasz
DonMaster #39 üzenetére
Ha külön meghajtóra telepíted az Origin/Steam fiókod akkor rendszer telepítés után csak újraellenőriztetni kell a programmal a mappát és nem kell újratelepíteni semmit... Egyébként meg bőven elég 2-3 játék egyszerre...
(#50) h1mpi: egyet értek. Ha meg van a keret akkor nem érdemes a házon spórolni, mert hosszútávon meghálálja magát mindenképpen. Viszont ha az ember szűkös kerettel gazdálkodik akkor lehet azon faragni egy kicsit, de vannak dolgok amikből nem szabad ez esetben sem leadni.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #18 üzenetére
Bár úgy látom Neked nincs szükséges jó hűtésre, de a Silencio sorozatnak vannak hátrányai, pl. hogy gyengén hűtenek, másrészt a 450-ben kábel menedzsment sincs.
Ami a gépváltást illeti, én is jobban szeretek félévente vagy évente hardvert frissíteni, nem igazán bírnám ki sokáig egy 12 éves masinával
Következésképpen az 50 ezres Maximus feeling nekem életem végéig érthetetlen lesz.
-
kovgab
tag
A csilli-villi dolgok a konkrét teljesítményt és a hosszabb távon elérhető megtérülést rontják..., viszont az egyéni esztétikai dolgot növelik...
Szóval ha egy ilyen összeállítás jobban kiszolgálja az igényt, akkor jó vétel volt. Ha fél-egy év múlva majd esetleg feleslegesnek tűnik az optikai látvány és hiányt szenved a funkció akkor újabb átgondolási fázis jön és a következő konfig lehet más lesz...
Részemről én is inkább az ár-érték arányt tolnám feljebb...A saját konfigom is bár szubjektíven de esztétikai szempontok szerint van összetéve, pl.: szín: alap fekete minden, lap-vga ugyan az a márka, ház-egér-bill szintén azonos márka...
-
Hát én egyetértek Dilikutya-val, az alkatrészek kiválasztásának átgondoltsága vitatható, de saját bevallás szerint is nem szakértői szemmel történt. Azonban, ha saját bevallás szerint sem vagy szakértő, nem tudom, miért próbálsz tippeket adni a mérnököknek...
-
h1mpi
félisten
A Hero VII tápellátása, felépítése, hangkártyája kiváló választás. Ennél sokkal rosszabbat nem szabad venni. I7 játékra felesleges, a minőségi ház is hosszútávon jó befektetés (nem rezonál, sok porszűrő, nagy hely, sok venti, nagy radi befogadó képesség). 20-25K alatt nincs jó ház, akárki akármit mond, max. nem használja ki a gépét valaki és azt hiszi jó az a ház...
-
halkow
őstag
jó teszt a haverom 100k ért rakott össze gépet.... 4-6 mag stb...
szóval nincs baja annak se mindent vidáman visz.
Elég borsos lett az ára na de ez van.... -
Praston
tag
válasz
SenorGrande #41 üzenetére
+1
Teljes mértékben átérzem. -
KAMELOT
titán
Szép váltás így 12 év után. Ideje volt! Konfig komplett jó lett. Mindenre sokáig elég lesz!
-
mekker
őstag
Kb. egy árhatárba szorított "mindenből a legdrágábbat" elv.
-
DonMaster
addikt
válasz
Dilikutya #35 üzenetére
a windows az inkább 100gb-ra az alap szoftokkal driverek alap programok amiket használsz az simán 100gb ezért érdemes c-nek hagyni a 930bol 130gb c-nek marad 800gb-od d-nek origin-röl is ha van esze az embernek igaz gyors a net 80mbits meg 120mbits de akkor is jobb ugy letölteni , hogy telepitö is megmaradjon a gépen, mivel a win-t érdemes évente félévente ujra huzni ekkor nem kell letölteni a gam-et hanem már install.
pl wolfeinsten new order 40gb a telepitö simán 70-80gb-t kell számolni neki bf4 megint 40gb már 110gb-nál vagyunk 2játékkal marad 690gb 25játékkal már teli a vinyo az 1tb , és mindenki uyg játszik, hoyg most ez rá 3-4napra az aztán egy 5-. stb és csak gyülik, , akkor filmeket nem vettünk csak játék bd film 15-30gb 1film 3d-s meg még több .
1tb semenyire sem éri meg , plusz a 2tb olcsobb is vagyis nem sokkal több az 1tb-nál, 3-4ezer annyit meg meg ér. de játékra még elég ahoyg irtad is de azért aki játszik az mást is szokot gépen pl film amit irtam fennébb, 2tb minimum vinyoban amit vennék bele ,
és a háynás-t nem az alap lapra gondoltam, de én nem kinézetre vásároltam gépet hanem teljesitményre , hoyg minél tovább tegye a dolgát és gyorsan is .Kiglerx
vannak moderek nekik számit azok akiknek világit csili vili meg minden , a benen lévö hardver meg egy nulla . ()
akarom irni a ráforditot világitás és ház ár ba fektetet pénzböl simán egy sokszor jobb gép kijön , házzal is max anynit találkozol hogy ot van azt ennyi megnyomod a bekapcsot bár én beálitottam hoyg bill nyomásra bekapcsoljon a gépemmég a házat sem látom csak rácsapok valami gombra és elindul
de nem vitatom jolnézki aza ház , de ha választanom kell, hoyg egy olcso gagyi ház vagy ez , és ha ezt választom akkor egy gyengébb proci gyengébb vga akkor inkább az olcso gagyi ház a jobb proci jobb vga-val -
Kiglerx
tag
Nem azért de kinek számít, h melyik alkatrész hogy néz ki? Beteszed az asztal alá, aztán havonta egyszer veszed ki, kiszedni a port a porszűrőkből, aztán vissza.
-
joysefke
veterán
válasz
Dilikutya #35 üzenetére
Minimális a 2TB felára az 1TB-hez képest, ráadásul a tárterület előbb utóbb mindig elfogy, akkor minek megsprósolni itt azt a pár ezrest amikor az alaplap/hűtő/ház szentháromságnál a pénz ablakon khajítása zajlott.
Másrész meg ugye ha valaki 1080p/BD filmeket szeretne nézni a gépéről, akkor fel kell rá készülni, hogy a filmek is sokat fogyasztanak, általában többet mint egy játék...
J.
-
Francia91
veterán
En is par hete valtottam Socket 462-es konfigrol (Athlon XP 3200+, 2 GB DDR-1 400 MHz, Sapphire HD3450 AGP) AM1 platformra (Athlon 5350, 4 GB DDR3 1600 MHz), idaig birta nalam is a Socket A szeria
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #28 üzenetére
Miért nem elég akár 1Tb is játszani? 30 Gb a Windows, a többi a tiéd. Lényegtelen, hogy lemezes, vagy Steam-es, a gépre ugyanannyi települ, nem szed külön telepítőt. Originen van ilyen, de főleg régebbi játékok esetében. Pl. a Battlefield 3 emlékeim szerint nem szedett külön telepítőt, meg a MoH Warfighter sem. A 20-40Gb helyet foglaló játékok nem általánosak, ráadásul nem is veszed meg mindet. Most tekintsünk el attól az esettől, amikor valaki a 230 ezres gépére torrentről szedi a játékokat a KMS-t emuláló Windows 8 mellé.
20Gb-al számolva az 1Tb felén elfér 25 játék. Mi a fenének ennél többnek telepítve lennie? 1Tb HDD bőven elég tud lenni játékra. -
Dilikutya
félisten
Quentin Tarantino: Kutyaszorítóban. Ott hangzik el az ominózus jelenség szavakba foglalása. A fórum legelején pont ez ment, mindenki mondja a szépet, közben meg nem történt semmi sem. Arról nem tehetek, hogy nem ismered Tarantino-t, attól én még idézhetek tőle, ha úgy látja kedvem. (Zárójelben jegyzem meg, hogy Tarantino idézet helyett ha csak bevágnék valami alpári disznóságot, az nem sokban befolyásolná egy IQ teszten elért eredményemet, mivel a teszt egészen mást vizsgál, és más módon, ráadásul a kapott eredmény is csak egy szám, ami a skála szórásának ismeretének hiányában semmit mondó.)
Itt jegyezném meg, hogy Madonnától a Like a Virgin a nagy farkak himnusza.
-
fanti
addikt
-Olcsóbb alaplap és ház
-i7
-3TB HDD
-2x8GB memória
Az x-es végű VGA -
Goblin12
őstag
válasz
Hieronymus #27 üzenetére
Nem értek veled egyet.
Szerintem ez az egész úgy ahogy van pont jó.
Corsair Obsidian 750D
ASUS Maximus VII Hero
Intel Core i5-4690K
Noctua NH-D15
G.Skill TridentX DIMM Kit 16GB, DDR3-1600, CL7-8-8-24 (F3-1600C7D-16GTX)
EVGA GeForce GTX 780 Classified ACX Cooler, 3GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort (03G-P4-3788)
NEC EA274WMiMajd 1x.
-
LW
őstag
"i5-öt kihajtson"
Továbbra is hülye kifejezés. Ha valaki hardcore gamer és pl. FPS-t játszik, oda kellhet izmos processzor, hogy elkerülje a kisebb lagokat, de i5 elég sokott lenni. A játéktól eltávolodva... Van más felhasználása is a gépnek, mint játék. Ha valaki programozik, renderel, bármilyen processzorigényes dolgot csinál, ott tud csípni az időn.
-
katona84
tag
Még a saját mondandómhoz annyit hozzátennék, hogy sokan a CPU tuning potenciáljában látják annak időtállóságát.
Elhiszem, hogy gyorsabb lesz a gép egy kis tuningtól, de ha reálisan nézzük ma CF rendszer vagy SLI kell ahhoz, hogy egy magasabb alap-órajellel rendelkező i5-öt kihajtson az ember és folyton folyvást CPU limitbe ütközzön a 60hz-es "gamer" monitoron, minden shadert maxra csavarva.Amikor meg valóban szükség lenne a tuningra, addigra már az adott, már vélhetően kifutófélben lévő architektúra tartja majd vissza a géped.
-
DonMaster
addikt
hajátékr hazsnáload a hdd-n nem lehet sporolni amirko 20-40gb-os játkok jelentek meg az elmult idöben , 10játékbol a TB vinyo fél-ig teli van .ha nem lemezes hanem letöltös origin stb-röl telepitövel akkor meg teljesen.
a cikk jo, viszon-t ha valaki téynleg játékra akar hosszu idöre gépet , az nem a kinézetre választ alkatrészeket és nem 20felet veszházat cserébe gyengébb procit hanem inkább 10-ért házat cserébe jobb proci, de simán egy 5000forintos házba is belelehet tenni ezeket, azt meg amikro van pénz komolyabbra akor lecseréli, max 5000-ret bukot, de ezt proci vga alaplapnál nem lehet bejátszani, mert nem 5-10ezer forintosak hanem 30-80e -
Hieronymus
veterán
Egy kis gondolatébresztő, amit az írás hozott ki belőlem. Nem cikk írója vagy tartalma ellen szeretnék kardoskodni. Egyszerűen optimálisabban költeném el a felhasználható pénzt.
Azt sem gondolom. hogy feltétlenül az én gondolatmenetem a legoptimálisabb.Alaplap:
Maximus Hero, igen jól hangzik, csak nem tudom kihasználni az extra szolgáltatásait.
Olcsóbb kategóriában keresgélnék. Inkább választanám a ASROCK Z97M Pro4 alaplapot.
Ha azt mondod, a tesztek szerint lassabb, akkor azt mondom, bizonyosan igazad van.
Processzor:
Szóval megtakarítottam 20 ezer forintot. Ez átmehet a processzorba.
Az i5 helyett inkább i7-4790, ami bőven kárpótol az alaplapon elszenvedett esetleges veszteségesekért.Talán a házból is átcsoportosítanák némi pénzt másba, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
-
h1mpi
félisten
Pedig az eVGA táppal is jól jártál volna és megmaradt volna az X a 290-ed végén
-
katona84
tag
Szép gép!
De amióta az Intel bevezette ezt a TIck-Tock -tacktikát, szerintem intel vonalon érdemesebb gyakrabban (2-3 évente) olcsóbb konfigokra beruházni, mint egyszer (5-7 évente) egy rohadt drágába.
Bár ez lehet csak az én véleményem.Nálam most a Best-Buy így nézne ki ha konfigot vennék:
Asus Vanguard B85 -23k (antituning deszka 2-3 évre biztos jó lenne azért 5 év gyári garral.)
I5 4570 - 48k
valamilyen 1600Mhz-es ramból 8GB. Lehetőleg CL9 (B85 miatt 1600-as.) -22k
Kingston SSD 120gb - 17k
FRACTAL DESIGN ARC Mini R2 Window - 23k
FSP Aurum S Gold 500W - 22k
HDD 3TB - 25k (helyből soha sem elég.)
Valami CPU hűtő - 7-10 k körül (Scythe Kotetsu tetszik nekem.)
R9 280 3gb, monsjuk Sapphire OC Dual-X Boost - 63k (VGA-t sajnos ildomos cserélni 2 évente ha az ember haladni akar a korral.----------------------------------------------------------------------------------
Mindent összevetve : 230k és szerintem a csillagok jelenlegi állása szerint, ez bőven jó lenne ma még sok játékhoz 1080p-ben, de talán még holnap is jó lenne.A HDD-n még lehetne spórolni vagy 10k-t és akkor éppen átléptük a 200-as határt, de én szeretem azt a számot, hogy "220 felett..."
-
LW
őstag
A ház nagyon szép, de minden (cpu és mem kivételével) overkill.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Dilikutya #18 üzenetére
Régi barnás ASUS P4 lapok pedig hasonlítottak.
Amúgy lehet nincs értelme, de neki ez kellett. Sok ilyen ember van itt PH-n is, akinek minden van, csak éppen azt nem tudja mit kezdjen vele.
A gép meg szerintem rendben van, a normális tápnak kifejezetten örülök. A 8GB RAM is elég lesz még, de azt lesz a legkönnyebb bővíteni, ha kevés lenne.
-
beteg
őstag
"Igaz, lehet nem is nekem szánták ezt a lapot."
Hm. Érdekes, de nem Te vagy az első, akitől ezt hallom. Ezek szerint igaz. -
Goblin12
őstag
Tetszik jó.
Hasonló konfignál tartok én is, csak én a CPU hűtőre Noctua nagy vadállatát tervezem.
-
trafoka
tag
válasz
Dilikutya #10 üzenetére
Látom nagyszerűen sikerült megragadnod a cikk lényegét...
Nem rossz konfig ez, egy ideig biztos nem lesz teljesítmény problémád. Jó a cikk is, a maga egyszerűségével tényleg visszaadja hogy nem egy extra bonyolult dolog összerakni egy saját konfigot. Egy kis utánaolvasás-kérdezés, és akárki nekiállhat. -
chris-v
senior tag
Jó kis cikk, de vártam pár fotót és 1-2 sort az összeszerelésről is. Úgy érdekesebb lett volna
A gép is elég combos lett, bár én inkább a házat áldoztam volna be egy i7-ért és nem fordítva.
Az utolsó képet milyen program írta ki? -
flashpointer
őstag
Azt hittem a processzor is szépségre lesz kivàlasztva. Vagy az i5 szebb is volt?
-
atee
őstag
Jó kis gép lett ,de bőven tudtál volna faragni a végösszegből még úgy is, hogy komoly hátrány sem a kinézet se a teljesítményt nem éri.
-
tibee77
őstag
válasz
Dilikutya #10 üzenetére
Szerintem azzal, hogy ezt a cimet adta a cikknek, ki akarta az olyanok kötekedeset kerülni mint peldäul te.
Nem azt mondom, hogy nem rakhatott volna bele több memoriät de szerintem ezzel is el lehet jätszogatni, nem egy jätekkal.A szin meg szerintem nem egy rossz dolog, ha minden passzol mindenhez, csak ne menjen a teljesitmeny kärära. -
Szerintem nagyszerűre sikeredet az írásod, és maga a géped is.
-
joysefke
veterán
Király gép,
azt meg tudod indokolni, hogy miért kellett neked egy 55E forintos alaplap?
J.
-
Dilikutya
félisten
Anélkül, hogy egymás f***át szopkodnánk: hol átgondolt ez? Teljesen egyszerű dolog, hogy R9-el, új i5-el nem lehet melléfogni. A 2x4Gb RAM-od a remek "Ghostoknak" hála elsőként fog elfogyni, a lap és CPU mellé mehetett volna gyorsabb is. Már én éreztem kínosan magam, hogy mindenhol a szín volt a szempont.
Nagyjából semmiről nem szól a cikk, laikusok ebből nem tudják meg, mi alapján választ a laikus, csak azt, hogy azért nem i7, mert drága volt a ház. De hogy miért ez az alaplap? Miért Intel? Tényleg számít egy alaplapnál a külső? Milyen monitorkivezetést hiányolsz? Drága alaplapot veszel drágább CPU-val, és használnád az IGP-t? És mire nem elég neked a D-SUB, DVI-D és HDMI? Még a fényképen is látszanak. Ha Display-Port kell feltétlen, megértem, de monitornak kimenet van rajta, három is.
-
Vasinger!
nagyúr
És lötyög is benne az SSD, bele kell csavarozni mindenképpen (zaj elkerülése végett)
Itt milyen zajra gondoltál?
-
XuChi
addikt
Én mondjuk asus laphoz asus vga-t tettem volna, de ez már az én hülyeségem. Nem tudom miért, de mindig olyan márkájú vga-m van mint amilyen a lap is
-
tibee77
őstag
Hät nem semmi volt a vältäs.Azon csodälkozom, hogy birtad idäig a regi masinäval.
Grat hozzä!
-
Medocsabi
addikt
Szép,átgondolt konfig,grat hozzá és használd hosszú hosszú évekig...
-
r0ach
tag
Seasonicéknak fekete pont, mert nem adnak harisnyát a kábelekre!
Vagy olyat egyáltalán nem is szokás adni? Épp a hétvégén szereltem egy hasonló konfigot ThermalTake TPG750-el és ahhoz sem voltAmúgy nagyon bivaly kis jószág!
-
Nekem tetszik a cikked, pont azt adja, amit kell, illetve lejön, hogy kinek szántad az írásod....
Az ízlésed is rendben van, igényes és kifejezetten jó cuccokat szedtél össze....
Használd egészséggel sokáig! -
XuChi
addikt
Ez minek a system check-je ??? Mihez nem elég egy r9 290????
Új hozzászólás Aktív témák
lo Corsair Obsidian 750D számítógépházam benépesítése egy játékra tervezett konfigurációval.
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest