Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITjunior
tag
EH, most nézem, hogy ez a fórum már behalt...
-
ITjunior
tag
Tiszteletem / Sziasztok!
Szeretnék egy mini-ITX gépet összerakni, de játékra is használnám
Gondolom a pici ház mérete miatt (de pont ez lenne a lényeg) adódhatnak melegedési, és/vagy egyéb gondok. De majd megmondjátok - remélem. Videókártyán is agyalok még, hogy szintén STRIX-es R7 370 legyen-e inkább. Véleményeket, tanácsokat várnék, köszönöm!Eddig ez lenne a konfig:
Mini ITX alaplap: Asus H81I-PLUS
Proci: Intel Core i5-4460
Memória: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury
Videókártya: Asus GTX750 Ti 2GB DDR5 STRIX-GTX750TI-OC-2GD5
SSD: Kingston 240GB SV300S37A/240G - vagy a hyper-x változat inkább?
Tápegység: Corsair 430W CP-9020058-EU moduláris
Ház: Raijintek Metis 0R200006
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1Kb. ennyi, erre lenne keret. Ami a lényeg, hogy minél kisebb házba kellene beletuszkolni ezeket a komponenseket. Nekem ez a ház jónak tűnik, de nem tudom
Várom a szakértői hozzászólásokat is!
Nagyon szépen köszönöm!
-
denythis
újonc
Hali!
Épp új PC építését tervezek és csak érdekelne pár rutinosabb/hozzáértőbb emberke véleménye. az alább látható konfiggal kapcs. Alapvetően Gamer PC lenne, de videóvágásra is sokat fogom használni(Sony Vegas..stb). A Keret 200ezer körül lenne, ami ezzel a konfiggal így rendben is van.
_alaplap_
GIGABYTE GA-970A-UD3P
23.111Ft
_processzor_
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
37.475Ft
_vga_
GIGABYTE GV-N760WF2OC-2GD GTX760 2GB GDDR5 PCIE + Sharkoon Rush Core headset
57.479Ft
_ram_
HyperX 8GB Genesis DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX (Kiszerelés: 2 db modul)
24.508Ft556
_merevlemez_
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
15.050Ft
_ház_
Fekete színű AKYGA AKY309BK ATX
5.906Ft
_táp_
CHIEFTEC CTG-600-80P 600W BOX
17.315Ft
SUM: 180844Ft(optional)
_proci hűtő_
COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
7.254Ft
_ssd_
INTEL 120GB 520 SATA3 2,5" SSDSC2CW120A310 SSD
19.088Ft
_ssd sín_
OEM Dynamix SSD beépíto sín 2.5" - 3.5"
1.226Ft
SUM: 208.412FtA segítséget előre is köszi.
-
gokusa
csendes tag
Üdv! Bocs ha rossz helyre írok. Szeretnék gépet építeni, hogy ha tudna valaki ebben segiteni. Gépház 500 wattos táp vinyó dvd olvasó van. Proci vga alaplap ram kiválasztásában szeretnék segítséget kérni. egyelőre még gyűjtögetek de max 200K keretet szánok rá. Ebből ki lehet hozni valamit hogy pl az AC unity Witcher 3 max grafon elfusson esetleg ultrán . Az hogy intel vagy amd nekem nem igazán lényeg csak jöjjek ki a rá szánt keretből. Köszi előre is a segítséget !
-
dgabor80
tag
Mindegy mire, csak költsetek minél többet PC-re!!! Nemhogy a konzolipar elhúz mellettünk!
Nem az számít ki mennyit tud költeni (akitől vettem a használt 14 centis Nocutua ventiket, istenkirály gépe volt!!!, csak a monitor volt 350-400 ezer...), hanem hogy örömet okozzon neki!
Hál' Istennek, mér nem csak a belbecsre van pénzünk...hanem jut a jó tápra, a szép és használható házra...a halk PC -re...
Csak így tovább!!!!!
-
menledge
senior tag
Hát igazán vicces volt ezt végigolvasni!
A legjobb, amikor az okos informatikus, számtech-es leolt mert nagy tárhelyed van... és biztos torrentezel meg enkórozol...
Nem mintha bármi köze is volna hozzá..
De a legviccesebb, hogy fingja sincs mit tárol a HDD-ken, de ő a nagy RENDSZERGAZDA és le vagy oltva mert veszel 3TB-os HDD-t -
-
-
joysefke
veterán
Lassan nem tudom eldönteni, hogy a tag csak trollkodik vagy a kommenjeit tényleg komolyan gondolja
J.
-
DonMaster
addikt
nem hasogatok semmtise kilehet persze , de enm erröl voltszo hoyg 200ért ha vezsle gépet akor kitelhet egy ssd-re is , hanem hoyg 2tb vinyo helyet vegyél 1tb vinyot és kitelik ssd-re ez nem igaz.
xRagna szerintem sem az lesza leggyengébb és nem sokat ér abban a kategoriában.
matyi012345 a cikiro helyében én is ezt tettem volna, de mint olvastad látod, hogy a kinézet többet számitot mint ezek.
mdraco
tettem fel nem ér semmit , -
És lötyög is benne az SSD, bele kell csavarozni mindenképpen (zaj elkerülése végett).
-
joysefke
veterán
válasz
#52815360 #301 üzenetére
Az SSD csodákat tud tenni, ezt tapasztalatból mondom. Ha valaki munkára használja a gépét (pl a laptopom) akkor oda érdemes beszorítani egy SSD-t, akkor is, ha csak 60GB-ra van keret. Az SSD megóv a fiatalon való megőszüléstől...
Egy tisztán gémer gép már más tészta. nekem volt a jelenlegi gémer gépemben is SSD, érezhetően javította a boot illetve betöltési időket, mégis azt mondom, hogy játék közben szinte lényegtelen, hogy van-e vagy nincs. Csupán néhány szarul megírt játék esetén tudom elképzelni, hogy simább akadásmentesebb játékmenetet garantálhat az SSD.
Gamer gép elé szórakozni ülök le, ergó nem érdekel, hogy 5-10 seccel tovább kell a betöltőképernyőt bámulnom és az átvezetőzenét hallgatnom. Én onnantól kezdve, hogy felfobja a betöltöképernyőt átkapcsolok relax módba..
Multi játéknám meg azt tapasztaltam, hogy még SSD-nélkül sem az én gépemre kell általában várni, így meg olyan mindegy, hogy 5 vagy 10 mp-el előbb írja ki a játék, hogy "waiting for other players"
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nekem az elsődleges HDD-m csak és kizárólag a rendszernek van fenntartva (asszem valami öregebb WD black), a másodlagos, lassú nagy HDD meg háttértárként üzemel, innen futnak a játékok is. (Amikor SSD-is volt a gépben, természetesen SSD-ről futtattam az aktuális játékokat)
Ami miatt mégis szívesen látnék egy SSD-t a játekgépemben is, az a WD-blackhez képest alacsonyabb zajszint lenne.
J.
-
válasz
#52815360 #301 üzenetére
Csak írtam egy számot
Amúgy a fene tudja, füg attól is, veszel-e monitort pl.
Csomó ismerős akar venni 100K-ért mindegymilyen laptopot, mert az milyen jó. HDD van mindben.
Ezeknek szoktam mondani, hogy inkább kicsit többért, de SSD legyen benne, mert különben nem sok előnye lesz.
Volt mostanában pár AMD APU-s, 4 magos lapos nálam, amiben winyó volt, tetűk. Meg mondjuk a céges gépem is i5, winyóval, az otthoni Core2 érzésre nem lassabb. -
-
DonMaster
addikt
igen a lényeg az volt , de msot is te szajkozod,
de lényeg hoyg 6 vagy 16 azért egy 10-es különbség van , és pc-s dolgokbol nem veszek használtat .
autobol házbol még oké a használt de pc-s dolgokbol nem.te irtad , hoyg ha nem 2tb vinyot vesz hanem 1tb-at akkor kijön egy ssd ára hát ez nem igaz . ennyi. 2tb helyet 1tb-sat és még megtoldja egy Szent Istvánnal akkor kijön igy a helyes. olcsobb az msata de az se jön ki 6000böl.
-
válasz
DonMaster #295 üzenetére
10 körül már van ebayről 80Gb-s. Meg lehet venni használtat is :
http://hardverapro.hu/apro/8800_gt_512mb_ref_hutos_vga-t_vennek
http://hardverapro.hu/apro/stec_mach8_64_gb_ssd
A msata SSD-k meg még olcsóbbak.
De ha nem 6-ért veszi, akkor nem hatért, hanem 16-ért. A lényeg az volt, hogy amit te szajkóztál, hogy a 128GB RAM jobb, az sokkal drágább arányaiban.
Amúgy ha valaki 160 ezerért vesz gépet, ki lehet sakkozni, hogy beleférjen, ne röhögtess. -
DonMaster
addikt
én már leáltama ramrol azota te és dilikutya eröltetitek.
nah lécci mond el hol veszel minimum 60gb ssd-t ennyi ért?
1TB vinyo 15ezer forint
2TB vinyo 21000
6ezer Forint ért hol lehet kapni 60GB SSD-t???igen tudom nem irtad hogy 60gb de annyi azért kell minimum egy c meghajtonak ahoyg olvastam a töbséget talán a 40GB még ami oké de az meg 8-10ezerben van
de 6ezernél több nem jön ki sehogyse az elméleted miszerint vegyél 2tb vinyo helyet 1TB-sat és cserébe ami a különbözet vegyél SSD-t mert nem elég rá legalább 15-20ezret kell SSD-re költs hogy egy normális használhato jo minöségi és hosszu garanciásat vegyél.
16GB SSD 6ezer forint ért
nem tudom én nem olvastam olyat akineka 16gb elég lenne a rendszer particionak , vagyis win7-8-8.1-nél -
Dilikutya
félisten
Nem sok az a 4,5Gb Windows-nak és böngészőnek?
Azért a legtöbb ember nem futtat a BF3 mellett virtuális gépet. Ez már megint olyan felhasználás, amire otthon egy játékgépen semmi szükség. Photoshop is átlagos otthoni szoftver, ami mindenki gépén megtalálható. Mondjuk ez így is van.
Ha futtatsz még két VM-et, vehetsz is még RAM-ot. De ettől még játékra, otthoni felhasználásra nem kell 32Gb. -
-
DonMaster
addikt
elsöre is felfogtam , de ha nincs pénze akkor nem fog ssd hdd combot venni , hanem csak hdd-t vesz .
ha van pénze akkor vesz ssd hdd kombot. lehet hogy jobban jönki egy ssd hdd komboval de ha nem telikrá akkor csak hdd-t fog venni, és a ramot nem tudom miért erölteted még mindig. -
fuximaxi
senior tag
válasz
szab.tam #284 üzenetére
Meg akkor is cseréli ha diszlexiás.... Talán nem kellene baszogatni. Illetve ha fáradt és gyorsan gépel, akkor nem biztos, hogy észreveszi, hogy rossz sorrendben nyomta le a billentyűket. Ettől függetlenül tényleg feltűnően sok benne az elgépelés.
(#287) KAMELOT: igazad van
-
válasz
DonMaster #282 üzenetére
LOLZ, te frankón nem fogod fel, amit olvasol? Ha nincs pénze több tíz GB RAM-ra, háttértárat viszont kell venni a gépbe, mert anélkül necces, sokkal jobban jön ki egy SSD+HDD kombóval.
@matyi012345, Szab.Tam : Nagybetűk, írásjelek hiánya, az még gázabb, mint amiket elgépel
-
szab.tam
nagyúr
(#234) KAMELOT
"Jó ez a topik! Gyerek leírta, hogy vett gépet.....most meg arról van szó itt már 100 hsz-a, hogy kinek mennyit foglal a WIN-je. Hadd úgy!"
az egyetlen értelmes, és "on topic" hsz volt talán.
de tényleg.***
szerk:
***(#282) DonMaster
ez most komoly:
kezdődő stroke-od van/lehet.
láttam már ilyet. (konkrétan 2 éve, egy ügyfélnél.)
akkor cseréli az ember a betűket, karaktereket, számoknál a helyiértékeket.
meg ha be van b*va, és/vagy ideges... -
DonMaster
addikt
te miröl bezsélsz?
ha ncisn pénze akkor hdd-t használ és nem vezs félmiláért ramot de ha vna akor vehet , ne kavarj már össsze vissza
Ed3r_X_
igen adot a lehetöség ha nem telik ssd-re akor vesz hdd-t ennyi
ha telik ssd-re és még vna melete sok guriga akro vezs ramot is . mit nem leeht ezen réteni?
Praston
már teljesne másrol szol a téma nema házak és szelözésök röl.
matyi012345
mégis eltudtad olvasni -
Praston
tag
Sose lesz vége, nem értem miért süllyedtek le. Ti is beláttátok ahogy én is korábban, hogy semmi értelme vele foglalkozni, mégse bírjátok ki.
-
matyi012345
őstag
válasz
DonMaster #273 üzenetére
mi olvashatotlan?
ssd igen rendszernek valo ez tény , de attol fügetlenül azt álitani (hogy előtt vessző) hogy a hdd nem jo rendszernek baromság (pont)
uygan arra tudod használni a hdd-t is (vessző) mint az ssd-t is (pont)
csak avan aki meg teheti vesz ssd-t az avval használha aki nem az meg hdd-vel kb ennyi, de a kettö komboja alegjobb, söt akinek telikrá az kapásbol terrás ssd-t vesz160ezer értés akro adat és midne gyorsan mozog rjta.
persze hoyg az de attol mgéa procival jobban jársz mint ssd-vel
miért mert azért játék programoknál nem a ssd sebesége fog dötöen hozészolni hanema proci (pont)Ez olvashatotlan.
omndatkedző angybetúkt mgé nem is elmítettem meg az eygéb hbiákat...
-
-
-
DonMaster
addikt
halottál a proci limitröl?? vagy csak vga limitröl halottál játékoknál? ha a proci nem hajtja kia vga-t akkor cseszheted a legesleg ujjaba 200ezres vga-dat ha aprocit nem hajtsaki amit egy 20k proci nem is fog meg tenni .és proci limitbe ütközöl játéknál.
ssd jo havan rá pénzed máskép meg nem több egy tulárazot szupergyors hdd-nélEd3r_X_
én se irtma azt , hoyg áljon neki egy átlag user ezt tenni, de attol fügetlenül lehetöség adot neki is.
azért vna aki kihasználja otthonában is a 16gb ramot és nem munkára hanem átlag használatra is .
minden csak használattol függ -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #264 üzenetére
De mégse jönnek akkora baromsággal, hogy álljon neki 120GB RAM-ot háttértárnak használni, egy átlag ember. (Felfogtad mennyi pénz? Múltkor áraztam be 32GB RAM-ot, kb 70k, használt áron. Akkor gondolj bele mennyi az a 128GB)
Átlag ember számomra az, aki nem a munkájából kifolyólag használja a gépet, hanem játszik, internetezik, stb, vagyis amit kb minden ember tesz a gépével. Ezért a gamer is átlag ember, akinek tökéletesen elég az SSD, és bármi más, köztük a 16GB RAM is (mert nem időjárást szimuláló dolgokat futtat otthon unalomból)
-
válasz
DonMaster #273 üzenetére
Az olvashatatlan, hogy nem lehet elkülöníteni a mondatokat a betűhalmazból, amit idepötyögsz... Már amennyiben ezek értelmes mondatok persze.
A HDD akkor jó rendszernek, ha nincs más. Ha már vehet az ember nem drága SSD-t, akkor érdemes beszerezni, 10-15k-ból megvan, és nem kell 100GB RAM-ot venni. Ráadásul ugyan a játékok keveset prfitálnak az SSD-ből (már amelyik), de másra is használod a gépet. Az meg nem akkora különbség, hogy csak az SSD ne férjen bele az árba.A proci meg döntő a játékoknál? Én azt hitte, hogy a VGA...
-
DonMaster
addikt
mi olvashatotlan?
ssd igen rendszernek valo ez tény , de attol fügetlenül azt álitani hogy a hdd nem jo rendszernek baromság
uygan arra tudod használni a hdd-t is mint az ssd-t is
csak avan aki meg teheti vesz ssd-t az avval használha aki nem az meg hdd-vel kb ennyi, de a kettö komboja alegjobb, söt akinek telikrá az kapásbol terrás ssd-t vesz 160ezer ért és akro adat és midne gyorsan mozog rjta.persze hoyg az de attol mgéa procival jobban jársz mint ssd-vel
miért mert azért játék programoknál nem a ssd sebesége fog dötöen hozészolni hanema proci -
válasz
DonMaster #271 üzenetére
Nem, a SSD OS alá való, olyan dolgokhoz, amihez gyakran nyúlsz, sok random írás-olvasással, a HDD meg nagy tömegű, lehetőleg szekvenciálisan olvasandó adatok alá (film).
Proci esetén meg hiába veszel gyorsat, ha a háttértár alatta lassú. Arra fog várni, hogy a lassú háttértárról jöjjenek az adatok. A SSD+HDD kombináció a fasza dolog.
Bár a mondandód nagy része továbbra is olvashatatlan, szóval azzal nem foglalkoztam...
-
DonMaster
addikt
téynleg? mért mire valo az ssd és mrie valo a háttértár bár a kettö egy és ugyna azt szolgálja rendzert fleteszed és telepitesz használod . mimás még ezuenkivül???
ára miértne lenne? uygan arra használod az ssd-t is mint a hdd-t is
pl:
van 2 ember 2 pc egyikben csak 1 ssd van másikban csak egy hdd
vajon mire használják? szerintem ugyan arra .
az más hoyg ha vna hdd-és veszel ssd -t akro ssd rendszer hdd meg tárhely
de ha nincs akor ugyna arra használod tehát nagyon az ár nem hasonlit persze a sebeságetmegkel fizetni mitn pl procinál is a lassu proci 20-bol kijön de egy gyors meg 170böl
itt is csak itt lehet választani mikell ssd avval a napi 15perc gyorsasággal amit hoz /nap vagy 1,7TB-al több tárhely amit nehezen töltesz emg egynap allat de egy idö után kihasználod-.azt emg tudom söt gondoltam hogy nem csak akkor használják mikor betöltödnek de nem dob annyi-t egy ssd a hdd-hez képest .
-
-
DonMaster
addikt
persze olcsobb az ssd és tudom hoyg nem arra van, de egy 120GB ssd árábol mekkora hdd-t vezsle kb uygan az de legalább haosnlo.
flashpointer
a felsoroltakon kivül mi még?
bott idö ami regel lefut aztán este kikapcs regel 30sec avgy 4perc oyl mindegy.
perogram inditás és töltés ami arrol megy telepités ami arrol megy ezen kivül mi gyorsabb még ssd-vel?
semmi de napi szinten nem telepitgetéseket csinálsz tehát ez se nagy cucc idöben nem nyers smemitse, persze jo gyors is ez téyn de nem add anyi extrát mint amit várna tölle a felhasználo -
-
-
DonMaster
addikt
átlag felhasználó nem vesz gamer gépet és átlag felhasználo nem irja le hoygan választot szinre szint gamer gépnek. persze kevesen vannak akik megtehetik, de nem a pénzröl beszélünk hanem arrol van szo, hoyg lehetséges és igen lehetséges, lehet hoyg 1000böl 1 ember nek de az is már 1-el több mint a 0. és emiat nö a lehetöség száma is.
hcl
persze de a sebesség ért fizetni kell lásd hdd vs ssd 2tb hdd-t veszel vagy 120gb ssd -t aközöt si van különbség 1,8TB vs 110GB árban megegyezik és a különbség nem nagy mert rendszer inditáskor és programok inditásakor töltésekor látod amivle emgsporolsz pár percet , de azért a 1,7TB helyel kevesebb lesz akkor is , -
-
válasz
DonMaster #251 üzenetére
Akkor az egy 128Gb-os SSD, csak még annál is drágább
SAP HANA alá érthető hogy a RAM a háttértár, de azért na, az nem asztali gépre való cucc.
Azt már meg sem említem, hogy féj olvasni, ahogy írsz, mert se nagybetűk, se központozás, egybe-különírás... nem komolyan vehető. -
DonMaster
addikt
nem ritam 1 szovalse , hogy átlagos, de attol fügetlenül megteheti.
Dilikutya
böngészö 800mb és flash 1,2gb
és ez csak 1 oldal semmi több .
nem szülön ezeket csak ötletelekmiértne lehetne 128gb ramja? simán csak pénzkérdése
nem voltszo smeiyélen átlagos játékos meg a töbiröl, csak egy felhasználási modot irtma le ahol kilehet használni a 32gb ramot , smemi többet semi átlag felahasz.meg átlag gamer.
joysefke
pl gta 5 összel . elég nagy világ kifogja pörgetni a 8gb ramot szerintem
Felhő
be és nem lehet unlockolni -
joysefke
veterán
válasz
joysefke #255 üzenetére
Jelenleg 16GB memóriával játékgépet építeni szerintem nem megfontolt döntés, ha jelenleg szükség van a 16GB-ra akkor arra nem a játékok miatt van szükség és innentől kezdve a gép már nem csak játékgép.
Kicsit enyhítek ezen a sarkos megjegyzésen:
Jelenleg 16GB memóriát a jelenlegi játékok mellett egy tisztán játékgépbe beletenni felesleges, hacsak nem számít valaki a gép felhasználási területének bővülésére amely maga után vonja, hogy több RAM-ra lehet szükség, esetleg hosszú évekre vesz gépet és nem akarja megkockáztatni, hogy menet közben egy RAM-cserével kelljen bajlódnia...
-
joysefke
veterán
Nekem 8GB RAM van és még soha nem fordult elő, hogy játéknak ne legyen elég a 8 GB, sőtt az esetek többségében még 4GB-ban is csak lötyögne a játék. A 4+ GB fogyasztás játék esetén szerintem a ritka kivétel, bár nyilván egyre injább ez lesz a tendencia. Azt, hogy a 8GB a jelenlegi VGA generációnál (GTX7xx R9-2xx) bármikor is kevés legyen őszintén nem tudom elképzelni, ahhoz a jelenleg megszokottnál jóval nagyobb pályákra és részletesebb textúrákra lenne szükség...
Ha meg véletlenül 1-2 éven belül nem lenne mindig elegendő a 8GB, akkor a HC gamernek még mindig lehetősége van bővíteni 16GB-re (2x4GB megy, 2x8GB jön). Jelenleg 16GB memóriával játékgépet építeni szerintem nem megfontolt döntés, ha jelenleg szükség van a 16GB-ra akkor arra nem a játékok miatt van szükség és innentől kezdve a gép már nem csak játékgép.
Azt pedig, hogy játék felhasználás mellett pagefilera gyakorlatilag nincs is szükség (tehát ez sem foglalja a rendszerpartíción a helyet) már csak félve jegyzem meg, mert flame lesz belőle. Nekem 8GB-mellett csupán minimális pagefile-om van, az is csak arra, hogy egy esetleges rendszerösszeomlás után legyen lehetőségem valamiféle dumpot meg logokat kinyerni (letiltott pagefile mellett nagyon korlátozottak a lehetőségek)
J.
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #251 üzenetére
Én pedig leírtam, hogy a jelenlegi töltési idők mellett, akár SSD, akár HDD, értelmetlen tízezrekért RAM drive-ot csinálni. BF4 közben minek a böngésző 2Gb-al? Hány lap van abban megnyitva? BF4 közben minek a zene? Ráadásul Youtube-ról? Zenehallgatáshoz videót lejátszani? Ettől agyfaszt kapok örökké.
Átlagos játékos otthon renderel, meg 2 virtuális gépet futtat. Kezdjük ott, hogy játék közben én azért ezeket nem futtatnám a háttérben 4 magos gépen, sok értelme nem lenne.
Bakker. Az egy dolog, hogy veszel 50 ezerért egy alaplapot, de 128Gb RAM annyiba kerül, mint az egész gép! Otthonra egy játékos minek venne annyit? Nálunk egy térinformatikai szerverben nincs annyi.
Te ezeket a baromságokat honnan szülöd? Bár volt rá időd, mert helyesen írni nem sikerült megtanulni.
-
DonMaster
addikt
válasz
Dilikutya #239 üzenetére
leirtam milyen modon lehet kihasználni gamergépen is a 32gb ramot
KAMELOT
nekem ne mond
böngészö megezik 2gb ramot a 8gb-bol bf4-el már 6,5gb ram használat van böngészö nélkül böngészövel meg a 2gb kivan használva (böngészö pl youtube zene lejátszás ) ,
Ed3r_X_
nem egyszerü miért ne használhatna a háttrében még 2 virtuális gépet fejenként 2-2gb rammal és melete egy renderelést vagy vágást vagy valamit ami kihasználja? és amég tölt addig leeht game elni , ahoz meg kevés a 8gb ram.hcl
azért egy oylan lappal amit itt a tag vett 50ért abban az árkatban veszel egy oylat ami támogat 128gb ramot telipakolod persze drága , de leveszel belöle 120gb-ot és már van egy ultra gyors ssd klonod ami übereli az ssd-ket is sebességben . és itt a jobb proci komboval már elégé gyorsan fut midnen renderelés stb is ps is .
másrészröl ssd inkább csak inditásnál és programok inditásánál számit is valami-t azonkivül nem igazán van kihasználva játékok allat sem .flashpointer
célgéppel lehet vitatkozni
mert ha otthonra akkor miért vegyél specko gépet arra hoyg cska arra a programokra tud ahsználni? ha vehetsz oylat amivel mennek a progik és még tudsz játszani is melete 2 az egyben , persze külön jobb . de hely igéynböl 1ben kevesebbet foygaszt és ha baj vna akkor csak ahoz kell hozzá nyulni stbstb.
NASA meg annyi pénzel már rég nem yieln gépekkröl beszél hanem szuperszáámitogépekröl amiben 1300gb ram meg 160proci 1920magal és többezer PB háttértárral van . és még video igéynben is elégé magasan van , azon téynelg elfutna minden bár 1napos ofygasztása kimeritené az 1 éves magyar átlag kereset -
Dilikutya
félisten
És te milyen programokat futtatsz a háttérben, miközben játszol? Mert ennyit nem használnak még a játékok, az egyéb nagy memóriaigényű programok pedig már túlmutatnak a játékos/általános otthoni felhasználáson. Gondolom, Photoshop neked is fut a háttérben, az kötelező.
De azon még mindig röhögök, hogy egy "nem szakértői" témába bedobod, hogy nem elég 32Gb RAM valakinek.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
flashpointer #247 üzenetére
Ez az én véleményem is
KAMELOT:
Jó is a 16GB, mondjuk én még 6-tal is eljátszogatom
-
válasz
flashpointer #247 üzenetére
Csak ott van erre pénz...
-
Amúgy ha a háttértár (HDD) a szűk keresztmetszet, akkor nem sokat érsz erősebb procival, mert a winyóra fog várni az is. Egy gyengébb procis gép SSD-vel, ugyanannyi RAM mellett alapfeladatokra gyorsabb, mint egy erőseb procis, amiben HDD van. (Nyilván, amíg nem futtatsz rajta valami durván CPU igényes dolgot.)
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #238 üzenetére
Fél milliót kevesen költenek gépre. Meg pici ésszel is belátható, miért nem kell bele ennyi RAM. 8 kell most, mindenféle ultraüberbrutálmax beállítások mellett 4K felbontásnál kellhetne pár év múlva a 16Gb. De addigra a most megvett R290X már elavul annyira, hogy kínlódjon a full HD-val is az aktuálisan új játékoknál. A DDR3 valószínűleg úgy fog nyugdíjba menni, hogy sosem volt szükség játékoknál 16Gb-nál többre.
-
DonMaster
addikt
válasz
Dilikutya #237 üzenetére
nem rak bele persze de egy komolyabb gamer gép be azért benne van a 32gb ram is , persze 200ezres keretböl nem 32gb ram hanem 8gb ram és jobb proci jobb vga , de inkább a ház kárára .
de igen ez iyg totál igaz ahoyg leirtad, bár akinek téynleg van és komyol gamer gépet akr összerakni az csak azért is megveszi .
Ed3r_X_
nem hiszem tudom mit csinálnak. aki nem ért hozzá azt átvágják a lo tulso oldalára rendesen. de mondjuk aki ugy megy pc-t venni gamernek(játékra) hogy a szinek és akki nézete érdekli csak az meg is érdemli .amugy a cikk-ben még azt vicesnek tartom, hogy a vga-t megszolta hoyg annka a másik oldalán nincs semmi és ugy nem nézki jol ezen jot szakadtam
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #217 üzenetére
Talán azért nem rak bele 32Gb RAM-ot, mert az további 40-60 ezerrel megdobja a költségeket a 8-16Gb-hoz képest? Amikor valaki kimondottan játékra épít gépet, akkor se biztos, hogy korlátlan mennyiségben van rá pénz. Kapásból érdemesebb jobb processzort, videókártyát venni, RAM-ból elég most 8Gb is, a 16 pedig még nagyon sokáig. A többi csak kidobott pénz lenne kihasználatlanul. HDD-ről is gyorsan betöltődik egy játék, olyan kis időkről beszélünk, amik nem érnek meg fölösleges befektetést. Persze ha van fél milliód gépre, akkor nem szóltam. Végülis játékon majd megspórolja a user, pont az ilyenek töltenek le mindent.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #235 üzenetére
Ne hidd, hogy nem adnák így ki. Legtöbb számtech boltos úgy lehúzza az embert.. Ahol csak tudja, és amivel csak tudja. Most a kis városi boltokról beszélek persze.
Múltkor voltam bent alaplapot nézni. Amit megkaptam volna PCX-nél 10-be, postával, az a fickónál 15 ezer volt. Ott is hagytam.
Na meg mindegyik azt hiszi, nem értek a gépekhez, aztán mondják a süket dumát.. Magamban jókat nevetek azért
-
DonMaster
addikt
igen ez a lényeg, csak a téma ajánlásnakse jo mert van aki nem ér t hozzá és a végén bemegy egy számtech boltba és megmondja piros fekete legyen a gép me gjol nézen ki van rá 300e FT-m aztán kap valami-t ami szinre az amit kért meg a ház jolnézki és evvel le is van tudva minden más nem is érdekess, jo persze azért legtöbb számtechboltban nem is adnák igy ki
de ez a téma erröl szol semmi többröl sem gamer sem gép szerelés hanem a szinek és kinézet , teljesitményröl szo sincsen.
-
KAMELOT
titán
válasz
DonMaster #232 üzenetére
Jó ez a topik! Gyerek leírta, hogy vett gépet.....most meg arról van szó itt már 100 hsz-a, hogy kinek mennyit foglal a WIN-je. Hadd úgy!
Mindenki azt vesz ami testszik neki és pénze van rá! Ha neki van pénze 50 000 házra vegye meg, ő jól érzi magát, ennyi! Aztán vannak olyanok akik olcsón vesznek brutál gépet, csak szemfülesnek kell lenni! -
DonMaster
addikt
én autocad és ezket sulis dolgokat c-re telepitem studio is ott van mega többi is , ugy is ha ujra huzom valoszinüleg műr nem kell minek foglaja a helyet
játékot viszotn csak d-re telepitek, c-n 1 játék van csak a tekkit semmi más kv(sak aknakeresö majong alapgame-ek
viszont ott amit fényképeztél azon nem irja a cad és stb-t amiröl beszélsz mert azokat is kéne ott irja hiába nem c-re telepited. -
törölt tag
Szóval üres az ssd. Én úgy vagyok vele, hogy vagy minden app róla fut, vagy felesleges az ssd. Boot idő hidegen hagy, reggel bekapcsolom a gépet, este ki. Az sem zavarna ha 5 percig bootolna. Viszont használat közben ne kelljen rá várni.
(230) Szerk.: igy meg nincs tétje, ha kevés lenne, megnöveled.
-
mdraco
őstag
válasz
DonMaster #217 üzenetére
Január 12-én volt telepítve a rendszer (képen láthatod). Használom rendesen a gépet, csak minimális telepítéssel és ésszel
Tanultam a régi eseteimből, ahol szanaszét telepítettem mindent meg optimizáltam, s telt meg a tárhelyem.
Most felnőttem, használni akarom, nem instalálni.
egy sima mezei user vagy akinek böven eléga 50gb is cnek mert film böngészés olvasás és evvel kifujt a repertoálé .:
D-n steam-es játékok, HD filmek, matlab, mplab( mikrovezérlők programozása), autocad, inventor és egyéb programok egyetemre. Sima mezei user vagyok?
(#231) xRagna Nem ssd, 500GB kétfelé osztva, C: (65,1gb) és D: (400gb) csak hogy kerek szám legyen
Fontosabb, nagyobb programokat D-re rakom, ha újra kell rakni a windowsot...bár elég stabil ha nem piszkálom össze-vissza. -
-
DonMaster
addikt
evvel teljesen egyet is értek . lehet bár azok kellenek az update-ek.
igen a gyorsitás is teljesen jobb gyors procival mint ssd--vel lényegében az ssd-vel gyorsabb lesz atöltés kevesebb idö de azonkivül nem ad sok más-t a proci nem lesz erösebb a vga sem . nem 1perc az intditás hanem 30sec , nem nagy idö szerintem .
Ed3r_X_
és nekem ez csak a windows mappa volt semmi más . -
KAMELOT
titán
válasz
DonMaster #221 üzenetére
Persze! Azt akartam mutatni, hogy linuxnak elég annyi. WIN többet foglal!
Lehet nem rak fel annyi updatet azért olyan kevés nekik!
SSD helyett gyorsítás képpen van olcsóbb és kifizetődőbb megoldás. Vegyen erősebb procit.
Én most váltottam proci + lapot annyi pénzért amennyiért vehettem volna 256GB ssd.
Csak 4x erősebb a mostani procim mint az előző.Ugyan az a ramom ami volt az előző kombóban 2x gyorsabb és alacsonyabb frekvencián is megy.
Olcsó pénzből így lehet brutális gépet összerakni!
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #224 üzenetére
Nem 4 napos. Legutóbb akkor lett újratelepítve, mikor vettem bele a HD 7790-et, annak pedig már van 1-2 hónapja kb.
Előzőleg a gépem amit eladtam, az 1 évig ment újrahúzás nélkül, ott valami 22GB volt. Persze nem töröltem semmit. Ment volna többet is csak eladtam, előtte meg VGA-t fejlesztettem, és inkább újraraktam.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #221 üzenetére
de windowsrol bezsélünk annak 40gb nem elég
Tényleg nem. Itt befejeztem, nem pazarlom erre az időmet, higgy amit akarsz. Nem éri meg felhúzni magam rajta, meg a baromságokon.
(#222) hcl
Arra nem képes, ne is kérd, kérték már elegen a topikban rá, de látod.
-
-
DonMaster
addikt
és azt elis hiszem, de windowsrol bezsélünk annak 40gb nem elég
hcl
egy kisseb os-el ami pl egy 230mb-os linux verzio elég a 10gb-os ssd is .oké pénz más kérdés de attol fügetlenül ha nincs 120gb ssd-re pénzem nem fogok vneni 60gb-osat és szorongani rajta mert uyge jo ha az ssd nincs 100%-osan teli inkább gyöjtök még és amikro már telikrá akor megveszem.
Ed3r_X_
aha 20gb-ban alap szoftok és driverek win-el. jo mondjuk mint irtam win95-el meg dos rendszerel nekem is elfér ennyibenmx haa fenteb linkel rendszer szerint ahol kb semmi sincs telepitve amit meg értek ugy a 20gb-ot .
hcl
mit nem értesz?
van 230mb linux is , annak elég egy 10gb ssd is
mezei usernek film netezés office elég 60gb ssd
aki kicsit jobban használja annak kell 120gb ssd
ha nincs pénzed akkor nem veszel ssd-t , másik meg ha nem telik 120gb ssd-re akkor nem vezsle 60gb ssd -t hogy oda beszorits mindent mert ugye az ssd-nek kell legyen szabad helye hogy jol müködjön. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #217 üzenetére
Ember, nézd már meg a képet. Mindkét mappáról csináltam, ha nem látnád.
És képzeld el, tudom, hogy nem mindent az appdatába ment, csak nem tudom ki sz*rozott ezen, meg az állítólagos GB-os méretű mentéseken.
Most néztem meg, Watch Dogs PC mentés kisebb mint 1MB. Mi van ilyenkor?
"én is iyg vagyok vele , nem tudom 20gb-ban hogyan telepitik fel a win-t."
Ügyesen.
Biztos varázslat, Óz a nagybátyám, napi szinten megyünk varázsolni a kocsmába. Eltüntetjük a feleseket a szánkban, azért beszélek/linkelek ilyeneket.
De linkeltem az is, a friss rendszerem 17-18GB, és a driverek+alap programjaim 2GB körül foglalnak. Mit nem lehet ezen elhinni, meg értetlenkedni?
-
-
KAMELOT
titán
Tényleg csak az alap cuccok vannak fent + update. Ami ilyen nagyobb progi az a PS. Semmi más ezen kívül nincs telepítve! Nekem amióta WIN 7 vna mindig alapból ennyi volt a helyfoglalása!
(#217) DonMaster: Amikor LINUX-om volt akkor foglalt mindennel együtt a rendszer 40GB.
-
DonMaster
addikt
azért nem mindegy , hogy office allat mit értesz , mert office allt eleht érteni a excell word , vagy lehet érteni ateljes office csomagot ami nem kis lista .
a ps-röl annyi-t hogy az nem foglal sokat .persze én is tudom,. hogy nem midnekinek van 32gb ramja és azt is hoyg a gyorsitotár és virt mem nem használ annyi-t .
a harmadik kép elégé csaloka mert csak aprogramfile mapárol csináltad közben nem minden létezö programbol van 64bites mert uyge azokat menti oda a 32biteseket meg a programfile(x86)-ba menti
apdataez megint jo vicc
tudtad hogy nem mindent az appdata-ba ment??? ha nem akkor most lelöttem a poén-t
KAMELOT
én is iyg vagyok vele , nem tudom 20gb-ban hogyan telepitik fel a win-t.
Dilikutya
a 32gb ram témát megcáfolom miért ne rakna? ha van oylan funkcio az alaplapon és egy gamer gépben van akkor ha van 32gb ram abbol 26gb-ot egy virtuális drive nak rak és a játékot oda telepiti jah ssd sata3 750MB/s vs ddr3 8,5GB/s egy kis gyorsulás szerintem oylan több mint 10x gyorsabb mint egy ssd
nem kis javulást ér el játékban töltések szinte azonalik lesznek, de 26gb-val lehet ki-be csomagolni is , azért 8,5GB/s-el elég gyorsan elkészül 1 zipelés és kibontás is .másolási és ps müveletek is sokkal gyorssabbak haa ps file oda mented azonnal betölt mág a ps-is azt nem überi egy ssd ami lassabb .
gtamate2
csak utánad
hcl
ssd-böl 120-128gb-sat érdemes venni c-nek továbbra is ez nem nagyon kérdés. persze aki film és böngészésre használja annak elég a 60gb- is.
mdraco
ez egy totál friss rendszer , vagy kisem használod , mert nekem több mint 1 oldal csak a driverekkel együt az install uninstall amit linkeltél. bár ha csak ezeket a progikat használod akkor, egy sima mezei user vagy akinek böven eléga 50gb is cnek mert film böngészés olvasás és evvel kifujt a repertoálé . -
matyi012345
őstag
Na ha már mindenki ezzel jön:
Win 8.1 64: 17GB
Összes program: 7GBPS+LR fentvan.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
mefistofeles #199 üzenetére
-
-
joysefke
veterán
És 2014-ben mégis mit és hol számít, hogy a Win7/8 az 30, 50 vagy 80GB???
Nekem néhány programmal 58GB-ot goglal a 150GB-os partíción... Adatok külön a nagyvinyón...Ha valakinek problémát okoz 30-50-80GB biztosítása, akkor elgondolkodnék rajta, hogy az a gép Windows-érett-e egyáltalán...
Vannak nagyon klassz egyfloppis Linux rendszerek, lehet azzal is próbálkozni
J.
-
mdraco
őstag
windows 8.1 64 bit, összes update, hibernálás off
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
DonMaster #196 üzenetére
A virtuális memóriát nekem a rendszer kezeli, 8Gb RAM mellett ajánl valami 4339Mb-ot, és lefoglal jelenleg 1152-őt. Teljesen indokolatlan, hogy a fizikai memória dupláját foglalja le a Windows. És ezt a Windows is így gondolja, különben 16Gb lenne, nem 1...
Játékos gépbe senki nem rak 32Gb RAM-ot, azzal nem nyer semmit. Jó, ha valakinek van rá fölös pénze, megteheti, semmi akadálya technikailag, csak értelmetlen, egy játék sem fogja kihasználni. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
DonMaster #196 üzenetére
Nehéz eset..
Mert az átlag ember gépében igen 32GB RAM van, biztosan.
Nem az überbrutál gamerekről beszéltem eddig se, ha nem tűnt volna fel. Átlag ember örül ha 4GB RAM van a gépében.
De pár kép, miről is beszélek.
C meghajtó
Windows mappa a C meghajtón (Update bekapcsolva)
Programok+driverekISO-t tudtam írni persze, ami fontos adat azt meg pont nem CD/DVD tárolón fogom tartani (látszik mennyire bízom benne, nem egyről tűntek el a dolgaim) A DVD ideje meg amúgy is lejárt. Virtuális memóriám 6GB, ezt nem piszkáltam, telepítés óta ennyi. A Windows 95 meg nem tudom hogy jön ide, hogy elég neki 4GB. XP-nek is elég volt, múltkor telepítettem (3.5GB XP+driverek+vírusirtó, megállt 4GB-nál, és elég volt neki egy 8GB-os partíció) És szerintem kihasználom a rendszerem, elvégre te beszéltél több GB-os játék mentésekről, hogy mennyit foglalnak.
És nézd mennyi játék van a gépemen leírom neked:
Assasin's Creed 3
Assasin's Creed 4 Black Flag
Call of Duty 2
Call of Duty MW
Call of Duty WAW
Call of Duty MW2
Call of Duty MW3
Fahrenheit
FlatOut2
Mirror's Edge
Stronghold CrusaderAppdata 1GB, köszöni szépen, jól van
-
Dilikutya
félisten
45Gb úgy, hogy se update, se programok, csak a szűz Windows és a driverek? Az még egy gyártó által előtelepített, teleszemetelt Windows-nak is sok. Nekem a Windows mappa 27Gb, de van egy majdnem 7Gb-os Installer mappa benne, az meg szerintem törölhető is. Telepítés után a két Programfájlok mappa se fogyaszt túl sok helyet, úgy emlékszem, amikor felraktam a Windowst, drivereket, akkor 20Gb alatt volt az egész rendszer mérete.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Corsair Obsidian 750D számítógépházam benépesítése egy játékra tervezett konfigurációval.
- Eladó számítógép
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest