- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
De ha jól emlékszem folyamatosan be van lengetve, hogy a Windowsba épített el is fog tűnni. Ezért sincs ajánlva a Windows 11 topicban sem. Igazából nem nyúlt a Microsoft hozzá nagyon a Windows 7 óta
-
King Unique
titán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Most pontosan melyik fajta mentésre is célzol a linkeltek közül?
Más programoknál a visszaállításnál talán nem állítható be, hogy mely partíciók legyenek visszaállítva, fájlszintű mentésnél mely fájlok, mappák? -
King Unique
titán
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
• Az megvan, hogy itt a "backup-restore" a rendszer, a partíciók képfájlba mentését jelenti és nem a partíción belül a fájlok, mappák külön mentését?
Ennek alapján pedig eleve más a lemezképfájl létrehozása és a biztonsági másolat / fájlelőzmények szolgáltatás. + Van még a hibrid Windows Backup, aminél lehet külön vagy egybe a fájlokat / mappákat és rendszerpartíciókat menteni, de ott is a jelen cikk szempontjából a partíciók képfájlba mentése és visszaállítása lenne a lényeg.• A felsorolt funkciók a Windows 8.x-ben lehet nem feltétlen, de a Windows 10 és 11-ben ugyanúgy benne vannak, vagyis a "nyolctól kezdve" ilyen normában nem egészen pontos.
• A Windowsok beépített lemezképfájl létrehozó eszközét (SIB) már évek óta nem fejleszti a Microsoft és eleve 3rd party program használatát javasolják helyette, amiről a Windows topikokban is már volt szó (példa).
• Az hogy a "virtuális meghajtó" hogyan kapcsolódik az előbbiekhez, nem igazán világos
Vagy max. az elkészült mentés, lemezképfájl felcsatolásaként lehet reális.
-
joghurt
addikt
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
Nekem olyasmi emlékeim voltak róla, hogy vagy nem minden telepített programot (csak az általa ismert "nagyokat"), és/vagy nem a teljes registry-t, és/vagy a teljes profil könyvtár helyett csak annak speciális részeit (pl. Dokumentumok, Képek) volt képes visszaállítani, szóval nagyon-nagyon messze volt a szektor szintű backuptól.
-
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
De az alábbiakat tudja? (ami a tesztben is lett vizsgálva)
"SSD1-n adott 5 db partíció, 4 db tartozik a W11-hez és 1 db adatpartíció. A feladat az, hogy az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
Tehát az OS partíciókat (és csak azokat) le tudjam menteni és egy másik meghajtóra visszaállítani... Ha azt mondod, hogy igen, akkor valamikor szakítok rá időt és letesztelem, de feleslegesen nem szeretnék vele foglalkozni.
-
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Vista-nál használtam a beépített funkciót először, meg utoljára is, mert megszivatott, nevezetesen elkészítettem egy full mentést, legyártottam az indítólemezt (akkor még CD-t), aztán vettem egy nagyobb kapacitású merevlemezt, gondoltam akkor arra állítom vissza a Vista-t... Hát azt nem engedte, csak az eredeti helyre...
Azóta (W7-től) nem követtem a beépített backup-restore funkcionalitását, valóban gőzöm nincs róla, hogy most mi a helyzet vele, ezért nem is tettem bele a tesztbe...
-
joghurt
addikt
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Nyilván időnként van teljes backup is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest