Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
De ha jól emlékszem folyamatosan be van lengetve, hogy a Windowsba épített el is fog tűnni. Ezért sincs ajánlva a Windows 11 topicban sem. Igazából nem nyúlt a Microsoft hozzá nagyon a Windows 7 óta

-
King Unique
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Most pontosan melyik fajta mentésre is célzol a linkeltek közül?
Más programoknál a visszaállításnál talán nem állítható be, hogy mely partíciók legyenek visszaállítva, fájlszintű mentésnél mely fájlok, mappák? -
King Unique
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
• Az megvan, hogy itt a "backup-restore" a rendszer, a partíciók képfájlba mentését jelenti és nem a partíción belül a fájlok, mappák külön mentését?
Ennek alapján pedig eleve más a lemezképfájl létrehozása és a biztonsági másolat / fájlelőzmények szolgáltatás. + Van még a hibrid Windows Backup, aminél lehet külön vagy egybe a fájlokat / mappákat és rendszerpartíciókat menteni, de ott is a jelen cikk szempontjából a partíciók képfájlba mentése és visszaállítása lenne a lényeg.
• A felsorolt funkciók a Windows 8.x-ben lehet nem feltétlen, de a Windows 10 és 11-ben ugyanúgy benne vannak, vagyis a "nyolctól kezdve" ilyen normában nem egészen pontos.
• A Windowsok beépített lemezképfájl létrehozó eszközét (SIB) már évek óta nem fejleszti a Microsoft és eleve 3rd party program használatát javasolják helyette, amiről a Windows topikokban is már volt szó (példa).
• Az hogy a "virtuális meghajtó" hogyan kapcsolódik az előbbiekhez, nem igazán világos
Vagy max. az elkészült mentés, lemezképfájl felcsatolásaként lehet reális. -
joghurt
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nekem olyasmi emlékeim voltak róla, hogy vagy nem minden telepített programot (csak az általa ismert "nagyokat"), és/vagy nem a teljes registry-t, és/vagy a teljes profil könyvtár helyett csak annak speciális részeit (pl. Dokumentumok, Képek) volt képes visszaállítani, szóval nagyon-nagyon messze volt a szektor szintű backuptól.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
De az alábbiakat tudja? (ami a tesztben is lett vizsgálva)

"SSD1-n adott 5 db partíció, 4 db tartozik a W11-hez és 1 db adatpartíció. A feladat az, hogy az adatpartíciót kivéve, mentés-visszaállítás és/vagy klónozás segítségével SSD2-re vigyük át a működő rendszert."
Tehát az OS partíciókat (és csak azokat) le tudjam menteni és egy másik meghajtóra visszaállítani... Ha azt mondod, hogy igen, akkor valamikor szakítok rá időt és letesztelem, de feleslegesen nem szeretnék vele foglalkozni.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Vista-nál használtam a beépített funkciót először, meg utoljára is, mert megszivatott, nevezetesen elkészítettem egy full mentést, legyártottam az indítólemezt (akkor még CD-t), aztán vettem egy nagyobb kapacitású merevlemezt, gondoltam akkor arra állítom vissza a Vista-t... Hát azt nem engedte, csak az eredeti helyre...
Azóta (W7-től) nem követtem a beépített backup-restore funkcionalitását, valóban gőzöm nincs róla, hogy most mi a helyzet vele, ezért nem is tettem bele a tesztbe...
-
joghurt
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Nyilván időnként van teljes backup is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Battlefield 6
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű kék Bose QC Ultra - 7 hónapos, 17 hó amazon.de jótállás
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

• Az megvan, hogy itt a "backup-restore" a rendszer, a partíciók képfájlba mentését jelenti és nem a partíción belül a fájlok, mappák külön mentését?
Vagy max. az elkészült mentés, lemezképfájl