- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
EmberProgram #180 üzenetére
-
válasz
EmberProgram #166 üzenetére
te biztos megoldod azzal hogy átalakítod őket és ki-be kapcsolod a ledet
Á nem értek én ilyesmihez. Anyukámnak van egy tök jó kockás régi pokróca még a lengyel piacon vette anno. A tacskó kutyánk aludt rajta de már rég kimúlt szegény. Na azzal szoktam letakarni a gépházat, hogy amikor bekapcsolom a gépet ne zavarjanak a világító ventilátorok.
érdekes, ezek szerint még soha nem hallottál több csatornás ram kezelésről
De hallottam róla valamit nemrég. Benne volt a híradó előzetesében de a híradót már nem nézhettem meg apuval mert ahogy vége volt az esti mesének anyukám elküldött aludni.
(#207) Chaser: akkor neket mostanában nem kellesz gépet venned.
Az utókornak okulásul nyomok egy screenshot-ot mielőtt törlődik ez az egész komédia.
-
Polllen
nagyúr
válasz
EmberProgram #179 üzenetére
De most akkor igényes vagy vagy nem vagy igényes?
-
Traxx
őstag
válasz
EmberProgram #168 üzenetére
Akkor még egyszer: 4 éves az LGA1156-os i3 és i7 processzor (pontosabban a hasonlóan LGA1156-ba való i5 2009-ben jelent meg, ami ugye épp 5 év). Most újonnan nem elérhetőek. Miért vagy benne olyan halálbiztos, hogy az LGA1150-nél annyira más lesz a helyzet?
Az Asusról meg annyit, hogy cseszheti az egyszeri júzer azt, hogy frissítik a Biost (vagy UEFI-t, mindegy hogy hívjuk), ha egyszer fizikailag nem megy bele a processzor a foglalatba...
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #184 üzenetére
4-5 éves foglalat. Hol itt a probléma?
Na de menjünk már bele és ugrasszuk ki a nyulat a bokorból. Semmi személyeskedés, pusztán támasszuk alá a mondókádat. Milyen szakmai tapasztalattal rendelekzel? Szakirányú diploma? Akármi?
A gond nem csak az írásaid tartalmával van, hanem az írásképeddel is. Egyszerűen akkor is hiteltelen lennél, ha valós dolgokat írnál le. Ezt csak mint jótanács jegyeztem meg.
Azt pedig kérlek lásd be, hogy az általad hozott példák és megállapítások nagyon-nagy része hibás. Ezen nincs mit szépíteni. Nem szégyen tanulni, de a tanulás során összeszedett félinformációkat ne akard eladni tudásnak, mert gyorsan elveszíted az emberek bizalmát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
EmberProgram #179 üzenetére
"meg az is érthetetlen minek kezdesz magyarázni 4 csatornát kezelő alaplapról és hasonlókról, nincs semmi köze a poszthoz"
vs
""4x 2GB? He? Osztmijjé 4x 2GB?"
érdekes, ezek szerint még soha nem hallottál több csatornás ram kezelésről,"-> te irtal 4 memet, ami i5 melle nem hoz sebesseget kettohoz kepest.
---
nem, de egy 300ezres gep melle tenyleg a leggagyibb vilagitos billt kell ajanlani, amennyiert mar lehetne elfogadhatot is kapni?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Hát azt kell mondjam, már fizikailag sem kapcsolódik, nem csak tartalmilag, mert tovaszállt
-
sztanozs
veterán
válasz
ja, diregt kötegszik itt mindengi... próbáld meg megérteni a kritikát, és ne csak a saját agymenésedet szajkózd.
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #171 üzenetére
Keress nekem 1156-os prociból választékot. Köszipuszi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mainstream rendszereken ket csatornas memoriakezeles van. akinek negy csatornas memkezeles kell (socket2011), azoknak pedig 8 giga ram jellemzoen nem eleg. ja meg azokhoz 70k a legolcsobb proci, ~60-65k a legolcsobb negycsatornas lap es olyan 40-50k a 4x4gb mem. tehat ha nem eleg egy belepo vidkari hogy valami adjon is kepet, akkor ebbe a budgetbe az a kategoria mar nem fer bele
45k korul i5 van, annak csak ketcsatornas memvezerloje van, fejleszthetoseg szempontjabol szvsz egy 8gigas dual kit jobb.
billentyuzet tekinteteben meg aki sokat hasznalja, annak megeri egy ergonomikus / mechanikus darab, olyan meg 12-18k alatt nincs.
ez itt egy szakmai forum: a kommentelest le lehetne zarni, de attol meg sajnos nem lesz igazad.
-
Doze
aktív tag
válasz
Unatkozol, vagy mi a fene? Szerintem az itt kommentelők tapasztalatát összeadnánk lehet 100+ év jönne ki. De te rambo módjára szembe rohansz mindennel... el fogsz esni
De visszatérve, most regiztél ide, szerintem olvasgass szakmai topikokat, mert mindenhez van külön. Ergo te és az írásod is hót felesleges. Tesztelgessed csak a pendriveket. Az a baj nem fogod fel, minden ember más igényt támaszt a Pc-nek, a minap vittek el tőlem egy S478-as deszkát, nekem lyukas garast nem ért, más a Pcjét látta benne...
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #168 üzenetére
Szerinted 4-5 év múlva nem váltanak foglalatok? Bilibe lóg a kezed.
(#169) EmberProgram: Nálam aztán hétszentség, hogy nem, mert egyrészt nem Windows előtt ülök, másrészt ebben a gépben speciel csak egy PCI-E SSD van.
De mondjad nyugodtan tovább én jól szórakozom.
szerk: De az "alapszint kezdőknek" résznél, tényleg hangosan felnyerítettem.
-
Xero
nagyúr
válasz
"az nem rendszer vinyó, ami nem rendszer vinyó azt 1 perc után is le lehet kapcsolni, nem lesz hangja"
Nyírd csak ki a winyódat a kapcsolgatással. Taps.
"a bill minősége nem attól lesz jó hogy 20 ezerbe kerül,"
A minőségi billentyűzet itt indul: egyeske, ketteske.
Én ezeket használom. Tudod mi a titok? Mehanikusak. Lehet, hogy számodra mindegy, de van aki jelentősebb mennyiséget gépel, ott pedig igenis számít a feedback és a tartósság."a komentelési lehetőséget jó lenne lezárni, mert jól láthatóan sokan csak kötekedni akarnak, továbbá nem akarok huszadjára is teljesen alapvető dolgokat magyarázni"
Alapvetően hiba volt kiraknod ezt az írást, mert nem értessz hozzá. Ilyen egyszerű.
-
shteer
titán
válasz
EmberProgram #124 üzenetére
plusz egy jóval erősebb procit is
öt év múlva ebbe nem árulnak procit. és téged a használt és lopott termékek nem érdekelnek. szóóóóóóval?
-
válasz
EmberProgram #131 üzenetére
"HOGY ELÉG 500 WAT IS"
*400 -
Retro11
senior tag
válasz
Álmomból riadtam fel, izzadtan, heves szívdobogással nyomtam be a gépet, majd kerestem ki a topicot. Ma már nem alszok..
-
Varoz
addikt
válasz
Szállj már le a földre! Elbuktál, kegyetlenül. Vállald és lépj tovább!
Bár remélem inkább addig hajtogatod a hülyeségedet amíg nem bannoltatod magad.Egy dolgot jegyezz meg mindenképp: Tévedni emberi dolog, de beismerni ember feletti!
-
Lenry
félisten
válasz
te meg kurvára nem akarsz válaszolni semmilyen olyan kérdésre, amiből esetleg kiderülne, hogy nincs igazad.
de az én fejembe azért nem megy az okosságodból semmi, mert eddig semmit sem mondtál, csak és kizárólag olyanokat, amikre ez lehetett a válasz.
oké, össze akarsz rakni egy időtálló gépet. és azt mondod, hogy a cikkben felsorolt a minimum, amitől időtálló lesz.
de ez egész egyszerűen nem igaz.
nem kell ennyiért venni, nem kell ennyit költeni, és jóval gyöngébb gép is teljesíteni fogja azt, amit leírsz. és ezt írtuk le neked sokszor.csak egyetlen példa
"elég 500W is" - igen, mert elég. most is. a 400W is. 5 év múlva is. 10 év múlva is. a 10 év múlvai erősebb VGA-hoz és 10 év múlvai erősebb procihoz is elég lesz a 400W. mert az sem fog semmilyen normális körülmények közt annál több áramot kérni, mint amennyit egy 400W-os táp le tud biztonságosan adni.
akkor magyarázd el kérlek, hogy pontosan mihez kell a 700W-os?
mert eddig azt mondtad, hogy azért, hogy a későbbi erősebb hardvert is elvigye, de mivel mindannyian tudjuk, hogy ahhoz kevesebb is elég, ezért kérek egy új indokot.hajrá
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Így van, menthetetlenül hülyék vagyunk az informatikához, felesleges is ránk áldoznod az idődből az okításunkra.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
EmberProgram #127 üzenetére
"egyetlen dolgot árulj el kérlek mindannyiunknak"
Hajajj... a mindannyiunk oltogat ám téged kisbarátom.
Figyelj, szerintem jobb lesz ha a cikket törlöd és mindenki elfelejti ezt az egészet.
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #127 üzenetére
vagy például mit nem értesz azon hogy később erősebb dolgokat is lehet majd az alaplapba pakolni anélkül hogy ismét tápot keljen venni?
többször leírtuk: nem kell erősebb táp. érted? nem kell. 5 év múlva sem kell 700W-os táp. 500W-os sem
mit nem értesz azon hogy ez a minimum konfig ahhoz hogy a játékokkal szaggatással nélkül jászol max beállításon?
furcsa, akkor biztos hallucinálom, hogy a 3 éve 150-ért vett gépem ezt ma is tudjate jössz.
akár válaszolhatsz is néhány kérdésemre végre... ahelyett, hogy elegánsan leszarod őket.(#130) tDr1v3r csak szóljon törlés előtt, hogy lementhessem, mert ezt meg kell őrizni az utókornak
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #122 üzenetére
könyörögve kérlek: idézz egyetlen olyan hozzászólást tőlünk, ebben a fórumban, ami alátámasztja amit ebben a hozzászólásban írtál
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #124 üzenetére
még csak tizenkettedszerre írjuk le, hogy "a hardverek áramigénye nem nőtt, hanem csökkent az elmúlt években", ezért fölösleges nagyobb tápot venni, mert 5 év múlva is 250-300W-ot fog enni egy gép, ahogy 5 évvel ezelőtt is annyit evett, meg ma is annyit eszik
egy kis szerencsével addigra jócskán lemennek majd a most 100 ezer forintos videókártyák árai
nem úgy volt, hogy téged nem érdekel a használt cucc?
csak mert 5 év múlva már nem kapsz újan mai 100k-s VGA-t -
tDr1v3r
veterán
válasz
Akkor el lehet menni a fórumról.
Amúgy mi az már hogy az árkategóriájában leghulladékabb billentyűzetet mered ajánlani? Te se foglalkozz az informatikával ha lehet...
-
Lenry
félisten
válasz
egyetlen dolgot árulj el kérlek mindannyiunknak: ha ennyire nem érdekel mások véleménye és tanácsa, akkor mégis mi a jó büdös francért regisztráltál egy fórumra?
amit meg most leírtál: úgy csinálsz, mintha itt mindannyian arra buzdítanánk, hogy mindenki vegye a legolcsóbb, leggagyibbat, és csak az a tartós és fasza, amit te mondasz.
holott amit mi írtunk, az is bőven tökéletes mindenkinek, amit meg te írtál, az egész egyszerűen túl sok.de amúgy mondd: elolvasod, amit írunk, és fel is fogod vagy simán átsiklasz azok a kérdések fölött, amikre kényelmetlen lenne a válasz?
-
EmberProgram
csendes tag
válasz
EmberProgram #120 üzenetére
továbbá az sem érdekel ha valamiből sikerül megvennie valakinek a lehető legolcsóbbat, amin mondjuk nincs egy értelmes hűtő, vagy amiből az olcsóság miatt kihagynak néhány alap dolgot, amitől esetleg 1 év után már mehet a kukába, mert "véletlenül" kihagynak mondjuk belőle egy 100 forintos biztosítékot, továbbá meg nem érdekel a "ki tud a legolcsóbban beszerezni valamit" magyar olimpiai bajnokság
-
shteer
titán
válasz
EmberProgram #120 üzenetére
priceless
-
Traxx
őstag
válasz
EmberProgram #85 üzenetére
A sógorom gépére 349W-ot adott, ennek ellenére egy 350-es Chieftec vígan elvan vele úgy, hogy a tuningot nem is kalkulálta az oldal
Az ilyen wattszámítós vackok max. bohóckodni jók. Nekem 309W-ot köpött, de konnektorba dugható fogyasztásmérővel 125W környékén volt a csúcs játékkal leterhelve (ha kell, megkeresem holnapra a pontos értékeket, megvan monitor nélkül, monitorral, desktopon, stb.). Miről is beszélünk akkor?
Ja és ez a konnektorban mért fogyasztás, ebből vond ki a hatásfokból eredő kb. 15%-nyi veszteséget. 100W környékén vagyok ténylegesen...mindezt padlógázon.
Miért van akkor 450-es tápom? Mert nagyon jó áron jutottam hozzá, 5 év gari volt rá (igaz azt már szerintem csak nagykerben tudom érvényesíttetni, mert a bolt megszűnt), minőségi, halk. Akkor ebben az árkategóriában ez volt magasan a legjobb választás.
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #100 üzenetére
és azt te felfogtad, hogy baromira célt tévesztettél?
azt írod: "én a legolcsóbb dolgokat írtam össze, azon belül ami értelmes és jól használható megoldás, amivel nem lesz szívás!"
nem. te baromira high end (vagy az alatt kicsivel) cuccokat írtál össze, az meg, hogy szerinted aki ennél olcsóbban rak össze gép, az eszetlenül centizik meg szuper olcsón akar gépet, az meg egyszerűen hülyeség.és hol tévedtél? azon a nem tudom hány hozzászólásban írt baromságokon felül, amiket már kitárgyaltunk, vagy azokat is beleszámolhatom?
itt hozzuk neked a példákat, hogy "nem, soha nem eszik egy gép 400W-nál többet" meg, hogy "igen, össze lehet 150 körül is időtálló gépet rakni", de te ezeket egyszerűen ignorálod és szajkózod tovább a fasságokat.
tudod, nem az a baj, hogy tévedsz, vagy hogy nem értesz valamihez.
az már igen, hogy ezt képtelen vagy belátni. én sem a heréimet vakarászva töltöttem itt az elmúlt nyolc évet, ahogy a többiek sem. cikkek és tesztek százait olvastam már el, hozzászólások tízezreit írtam meg, talán ebben a topikban is akad, akinek tudtam segíteni.
gépek százait raktam már össze és nap mint nap többet felügyelek, mint amit te életedben láttál, és ez csak én vagyok, a többiek nevében nem beszélhetek, de mindenki le tudna ilyet írni magáról.erre idejössz, és hiába mondják neked 40-en, akkor sem vagy hajlandó belátni, hogy esetleg nincs igazad.
tudod, ha már túl sokan jönnek szembe az autópályán, akkor lehet, hogy te hajtottál fel rossz irányba... -
válasz
Jó kis kalkulátor.
A 4 wattos Atom 330 és ION (8400) gépre kihoz 186 wattot számol.
A fogyasztásmérő sohasem mért 40W feletti értéket.Magyarul 150W-ról indul a számolás.
-
válasz
EmberProgram #97 üzenetére
Lehetséges, mégis mennyi HDD-vel és optikai meghajtóval számoltál rá arra a "pár ventire"?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
EmberProgram #97 üzenetére
Szimplán 1-2 dolog hülyeség benne, ennyi. Nem szégyen, ha valaki nem ért hozzá annyit, de ennyire védeni valami, ami rossz is ráadásul.
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #94 üzenetére
őőőő
nemsimán csak hülyeségeket írtál, aztán meglepődtél, hogy szembejött 10-20 olyan ember, aki tényleg ért a témához.
most meg nem akarod beismerni, hogy tévedtél és inkább a nevetségig véded a nem létező igazad
-
válasz
Az azért derék, hogy még egy calculatort se tudsz rendesen használni.
-
Varoz
addikt
válasz
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Az ilyenek semmire se jók kb. Olvass teszteket, mondjuk akármilyen csúcs VGA tesztjénél, és lepődj meg, mennyit mérnek a PH!-s srácok.
-
Lenry
félisten
válasz
gratulálok!
ebben a pillanatban elvesztetted a valaha volt összes szakmai hiteled(de mostmár legalább tudom, hogy a gépemet nem viszi el a tápegységem, szerencse, hogy tartok mókusokat készenlétben)
-
Chaser
legenda
válasz
EmberProgram #78 üzenetére
-
XharX
aktív tag
válasz
A hatásfoknak mi köze van a gép felé leadott teljesítményhez?
mod: teszem hozzá, hogy ma újonnan minőségi tápot aligha kapsz 80+ standard alatt(vagy 230V only esetén plecsni nélkül, de ezzel a szinttel), de ez is már csak a belépőkategóriára igaz.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
-
válasz
EmberProgram #71 üzenetére
Esti mese gyerekeknek. [link]
-
Lenry
félisten
válasz
te most trollkodsz vagy tényleg ennyire nehéz felfogású vagy?
linkelj egy cikket / tesztet, ami azt mutatja, hogy egy komoly, aktuális csúcsközeli VGA-t tartalmazó konfig többet eszik, mint 450W.mert én tudok most azonnal mutatni olyat, ahol a tuningolt 3770K + R9 280X a teljes géppel együtt 100%-on járatva nem vesz föl a konnektorból 300W-ot sem (műszerrel mért érték)
(#78) EmberProgram de igen, tudjuk. ezért írtunk 400-450, és nem 300W-os tápot.
-
válasz
lyally
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
7 év gari van a tápomra, szerintem ha ennyit vállaltak, menni fog az még többet is.
Egy 400-450W "P.M.P.O." és egy normális hasonló valós teljesítményű között ne vonjunk párhuzamot...
400W nem mindenre elég, de egy VGA, izmosabb proci, sallangok mellé tutira.
Már egy normális táp esetében. -
Asbee
veterán
válasz
Nagyon sok konfighoz elég egy minőségi 400W-os táp. Ha minőségi akkor pedig nincsen semmi kisülés, romlás. Én arra akartam utalni, hogy nem annyira nagy gáz ha valaki bizonyos okokból durvábban felé lő. Sajnos egy elég nagy űr van ha valaki akar egy full moduláris, jó hatásfokú, szép, jól kábelezett stb tápot. Mert kisebben lényegében nincsen.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Akkor már meg kellett volna halni az enyémnek, van már 4-5 éves is talán.
Nem azt mondom, hogy nagyon ki kell számolni, de mi indokolja egy összesen ~250-300W-ot fogyasztó konfignál a 750W-os tápot?
-
Outlander
addikt
válasz
EmberProgram #66 üzenetére
"TÁP
Az általam írt konfighoz egy 700-750W-os táp kellesz. Ha a moduláris táp drágább jóval, az nem nagy baj, mivel majdnem ugyanannyi kábelt kellesz úgy is felhasználni, mint amennyi a nem moduláris tápon van. Erősebb táp kell annál mint ahogyan azt a pc-n spórolni akaró magyarok gondolják, továbbá arra is kell gondolni, hogy később, ha venni akarsz egy erősebb procit és még egy videokártyát, akkor bizony nagyon kellesz a plusz teljesítmény (21E-25E Ft.)"Nem lényeg, mivel poén az egész írás, illetve te is.
Szóval ne vedd zokon, csak azthittem h valami rejtett vonzódás van az olvasóhoz...
De közben kiderült, h inkább a birkákhoz... Kellesz nekik. -
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #54 üzenetére
Erősebb táp kell annál mint ahogyan azt a pc-n spórolni akaró magyarok gondolják
gyengébb táp is elég, mint azt a hozzá nem értők gondolják.
nem azért írunk max 450W-os tápokat, mert nem telik többre, hanem mert kb 1millió teszt mutatta csak ki, hogy hacsak nincs két VGA-d, akkor az életben nem fogyaszt többet ennél a géped.továbbá arra is kell gondolni, hogy később ha venni akarsz egy erősebb procit és még egy videókártyát, akkor bizony nagyon kellesz a plusz teljesítmény
igaz, hogy évek óta ugyanannyit fogyasztanak a felsorolt hardverek, mert a gyártók az energiahatékonyságra törekednek és egy csomó szabvány is kötelezi őket a különböző fogyasztási értékek betartására, de még véletlenül se nézz utána a témának, mielőtt írsz róla
(#58) EmberProgram nem, nem fér bele a magyarba, és annak a szónak tényleg nincs értelme abban a szövegkörnyezetben.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Meg lehet nézni, mennyi volt egy csúcs C2Q, és most egy I5-i7 proci TDP-je. Kisebb lett, fejlődik a gyártástechnológia. VGA-nál ugyan ez.
Én a 400-as FSP béllel ellátott Gigabyte táppal hajtottam egy Phenom II X4 955 BE-t, és egy HD 5830-at. Meg se kottyant neki. A 700W túlzás.
Persze nem Codegen, M-tech kell. De ennyire se lőjük fölé, 700W átlag embernek nem kell.
-
válasz
Aha, nem nagyon van CPU 100W felett(sőt), az átlag VGA meg ~150W.
Olvasnivaló:[link](én anno a 4890 CFX-hez vettem 600-as tápot)
-
_BOZONT_
tag
válasz
EmberProgram #3 üzenetére
warez pistikes dolog eleg erdekes.. aki meg nem halad a korral az meg nem tudja, hogy eredeti/legalban lelehet tolteni jatekokat pl: steam, gog, vagy blizzard termekek. Telepitonel meg msdn letolt, szerintem meg howtot is van hozza hogyan csinalj boot-pendrive-ot (eleg sok laptop-ban mar nincs dvd) aztan csak beirod serial-t/activalod. egyebb dolgokat meg amugy is ar/ertekben meg hosszu tavon kulso diksre menteni (meg hagyni belso disken 2helyen legyen meg).
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #35 üzenetére
1920*1200 felbontásban más a helyzet a játékoknál
mondom fullHD-ban játszok. erősen kétlem, hogy plusz 120 sornyi, azaz 11%-nyi pixel szignifikáns változást hozna
már megint egy táp szakértő, aki 3 év után is kénytelen új tápot venni
akarod mondani 9 év után
szomorú lett volna, ha egy Enermax annyi idő után bedobta volna a törölközőt.nem vettem anno újat, de ezt le is írtam a cikkben.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
EmberProgram #38 üzenetére
Celeron G1820. Pentium G3220. Hoppá...
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
EmberProgram #35 üzenetére
Az hagyján, hogy a lap ismeri, de a prociról volt szó.
A nagyon hangos az 1200RPM, azt meg hagyjuk szerintem, mert nagyon nem hangos, persze aki 30 decibeltől a falra mászik, az meg is érdemli.
De ennyi "hülyeség" összehordása után feleslegesnek érzem a további vitát.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
EmberProgram #33 üzenetére
Akkor hallgasd meg a gépet, mert totál csendes. Nem néma, de csendes. A HDD meg köszöni szépen, semmi hangja nincs, a tápban levő ventit jobban hallom, mint bármi mást.
CPU fan: 1200RPM
Case fan: 1200RPM
GPU fan 1890RPMA GPU fan alapból ilyen, min. 40%-on teker, de így se hangos (Windforce 2X). És nem zúg a gép, nem brummog, HDD se kattog, kerreg, halk gépezet.
Nem minden az SSD, meg a brutál nagy hűtők. Okosan tervezve simán meg lehet oldani, hogy halk legyen, és jó hőfokokat produkáljon minden gép. Persze 125W-os TDP-re nem raknék gyári hűtőt, de 55W-ra bőven elég a mostani, és semmi bajom vele.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
EmberProgram #26 üzenetére
Mondjuk egy munkára szánt videókártyához elvileg jár ugye a minőségibb meghajtóprogram / támogatás, a jobb minőségű és tartósabb alkatrészek, ECC memóra, stb...
ElvilegPersze attól még a vállalati cuccok tényleg drágábbak.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
EmberProgram #22 üzenetére
Háát. Nem mondom, hogy nem drágák akár az én pénztárcámhoz is, de azért nem olyan rossz a helyzet, csak voltak időszakok, mikor jobban el lett kényeztetve a vásárló. Meg ugye egy jól megválasztott proci esetén pont spórolunk annyit, hogy megvegyük a több RAM-ot és/vagy SSD-t.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #20 üzenetére
Ehhez te értesz, hogy mi kell a mostani játékokhoz, én maximum az age of empires 2-őt indítom el, annál újabb játékom nincsen.
Csak azt vettem észre, hogy mikor valakinek ajánlok egy vga-t, hogy ezzel azért elkarcolgat játékokban és 50 ezer, akkor kétségbeesik, hogy neki csak 25 ezre maradt rá. Más esetben meg 80 ezreset ajánlok és látom, hogy ő a 150 ezresekkel szemezik.
Plusz pár gamer ismerős még mindig direkt 1280x1024-en játszik, ilyen natív felbontású kijelzőn. Neki tényleg elég az 50 ezres, mert azzal is megvan a min. 60 fps. Aztán láttam már olyat, akinek mutattam a 2x és 8x élsimítás közti különbséget és nem vette észre... Sokan vagyunk, sokfélék -
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #22 üzenetére
Én csak a vga-król és a processzorokról beszéltem.
A ramoknál én mindig azt követtem, hogy a lehető legolcsóbb kingston/kingmaxot kell megvenni. ÉN semmi értelmét nem látom ezeknek a tuningramoknak, meg emelt órajeleknek, csökkentett időzítéseknek. Más meg ebben látja az üdvösséget.Az SSD megint egy másik dolog, ott a mérettel együtt általánosságban a sebesség és a tartósság is növekszik egy típuson belül. De általánosságban pontosan úgy van, ahogy mondod: gigabájtra vetítve egyre drágábbak.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #17 üzenetére
pontosan ebből a nézői szögből írtam én is a #2 hozzászólást
"hajlamos mindenki azt gondolni, hogy neki van igaza"Amit te leírtál gép az úgy a te elképzelésed, a te tapasztalataid alapján a te igényeidre szabva. De ez egy annyira testreszabható terület, amikor számítógépet építesz, hogy nincs két egyforma igény, nincs két egyforma gép.
Csak néhány ökölszabály van, amit be kell tartani és onnantól kezdve elég nagy a szabadság!
Lehet akár négy dvd meghajtót és 1 giga ramot is a gépbe tenni, ha valaki pontosan tudja, hogy miért jó az neki, de ugyanígy lehet 32 giga rammal és celeron processzorral is gépet építeni.
Ugyanazt szoktam mondani, mint mikor megkérdezik, hogy "milyen telefont vegyek?" Amelyik tetszik! Ha android kell, akkor ne abba öld az energiádat, hogy az ios/windowsos usereket szekálod, hanem hogy minél jobban megismerd a te platformod, kihasználd a lehetőségeket.
Milyen videokártyát vegyek, melyikkel járok jobban? Vedd meg a legdrágábbat, amit megengedhetsz magadnak. Tényleg 8-10 ezertől 200 ezerig van VGA, a középkategóriában tényleg ezer ft-os lépésközzel. Néhány példától eltekintve eléggé jól vannak beárazva a teljesítményhez állítva. Ugyanez processzorra is igaz.
Összefoglalva: mindenki találja meg a neki jó beállításokat, hardvereket, platformokat, de vallást ne csináljunk egyikből se.
-
XharX
aktív tag
válasz
"aki soha életében nem vett eredeti játékot az ezt nem tudhatja"
Jelen pillanatba amikor a legtöbbet értékesített játékok digitális formában találnak gazdára(itt aprón is elég nagy piaca van a kulcsoknak) ez a kijelentés több mint komikus.
Ezenfelül nem szekálni akarlak, de ez egy szakmai oldal(rengeteg ilyen topikkal), szóval itt ebben a formában ki a célközönség?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Nem kell.
Aktív témák
Hirdetés
lo Leírom részletesen, hogy körülbelül milyen az a konfig amit kellemes használni és nem okoz csalódásokat. Én már nagyon...
- Windows 11
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest