- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #20 üzenetére
Ehhez te értesz, hogy mi kell a mostani játékokhoz, én maximum az age of empires 2-őt indítom el, annál újabb játékom nincsen.
Csak azt vettem észre, hogy mikor valakinek ajánlok egy vga-t, hogy ezzel azért elkarcolgat játékokban és 50 ezer, akkor kétségbeesik, hogy neki csak 25 ezre maradt rá. Más esetben meg 80 ezreset ajánlok és látom, hogy ő a 150 ezresekkel szemezik.
Plusz pár gamer ismerős még mindig direkt 1280x1024-en játszik, ilyen natív felbontású kijelzőn. Neki tényleg elég az 50 ezres, mert azzal is megvan a min. 60 fps. Aztán láttam már olyat, akinek mutattam a 2x és 8x élsimítás közti különbséget és nem vette észre... Sokan vagyunk, sokfélék -
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #22 üzenetére
Én csak a vga-król és a processzorokról beszéltem.
A ramoknál én mindig azt követtem, hogy a lehető legolcsóbb kingston/kingmaxot kell megvenni. ÉN semmi értelmét nem látom ezeknek a tuningramoknak, meg emelt órajeleknek, csökkentett időzítéseknek. Más meg ebben látja az üdvösséget.Az SSD megint egy másik dolog, ott a mérettel együtt általánosságban a sebesség és a tartósság is növekszik egy típuson belül. De általánosságban pontosan úgy van, ahogy mondod: gigabájtra vetítve egyre drágábbak.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
EmberProgram #17 üzenetére
pontosan ebből a nézői szögből írtam én is a #2 hozzászólást
"hajlamos mindenki azt gondolni, hogy neki van igaza"Amit te leírtál gép az úgy a te elképzelésed, a te tapasztalataid alapján a te igényeidre szabva. De ez egy annyira testreszabható terület, amikor számítógépet építesz, hogy nincs két egyforma igény, nincs két egyforma gép.
Csak néhány ökölszabály van, amit be kell tartani és onnantól kezdve elég nagy a szabadság!
Lehet akár négy dvd meghajtót és 1 giga ramot is a gépbe tenni, ha valaki pontosan tudja, hogy miért jó az neki, de ugyanígy lehet 32 giga rammal és celeron processzorral is gépet építeni.
Ugyanazt szoktam mondani, mint mikor megkérdezik, hogy "milyen telefont vegyek?" Amelyik tetszik! Ha android kell, akkor ne abba öld az energiádat, hogy az ios/windowsos usereket szekálod, hanem hogy minél jobban megismerd a te platformod, kihasználd a lehetőségeket.
Milyen videokártyát vegyek, melyikkel járok jobban? Vedd meg a legdrágábbat, amit megengedhetsz magadnak. Tényleg 8-10 ezertől 200 ezerig van VGA, a középkategóriában tényleg ezer ft-os lépésközzel. Néhány példától eltekintve eléggé jól vannak beárazva a teljesítményhez állítva. Ugyanez processzorra is igaz.
Összefoglalva: mindenki találja meg a neki jó beállításokat, hardvereket, platformokat, de vallást ne csináljunk egyikből se.
-
Krugszvele
senior tag
Egy 7000 Ft-os házban van benne két darab r9 270x vga. Gyári hűtés, gyári intel hűtő, a tápegységben 1 db 12 centis ventilátor.
7/24-ben megy rajta a cgminer, ugye 100%-osan kihasználva a VGA és a 20-24 fokos hőmérsékletű szobában megy áramszünettől-áramszünetig.
Ez a ventilátorral okoskodás egy zsákutca.Egy 280x-es VGA-hoz bezárólag simán elég a 400 wattos táp, kettő r9270x-et elvisz egy 580 wattos!
A processzorból akkor érdemes ilyen izomagyút vásárolni, ha ki is használod, vagyis vagy játszol, vagy videót/hangot tömörítesz. Facebookozásra még az i3 is roppant erős túlzás, nyugodtan használj celeront.
"Mivel a pénzéhes üzletemberek az ssd-n nagyon drágán mérik a helyet" - ezt nem értem.
A hdd nem terrás, hanem terás. (A többi hiba csak karóval szúrja a szemet, ez gerendával.)
Mi az ördögöt telepítesz dvd-ről? Optikai meghajtó annak kellhet, aki még azon tárolja, menedzseli a mentéseit. Egyéb esetben szemét.
A monitorba, valamint a meg nem említett részekbe nem tudok belekötni.
Troll Tibort olvashatták
Aktív témák
Hirdetés
lo Leírom részletesen, hogy körülbelül milyen az a konfig amit kellemes használni és nem okoz csalódásokat. Én már nagyon...
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest